Ο μύθος της κακής άμυνας και το γκολ που θα κρίνει το ματς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ημέρες περνούν, η ανυπομονησία υπάρχει και τα Καμίνια θα βγάζουν φλόγες την Δευτέρα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι από τα ματς για τα οποία ζούμε. Είναι ένα από τα ματς για τα οποία μετράμε αντίστροφα. Δεν σας κρύβω πως τώρα που το ματς γίνεται Δευτέρα, με πιάνει ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία. Από την άλλη σκέφτομαι πως θα περάσω ένα Σαββατοκύριακο που, αν στράβωνε το ματς, θα κλεινόμουν σπίτι και δεν θα χαιρόμουν την όμορφη πόλη μας. Οπότε, είμαστε σε μια κατάσταση win – win. Και το Σαββατοκύριακο θα περάσουμε καλά και την Δευτέρα θα πάμε στο γήπεδο.

Το ματς της Δευτέρας θα είναι, πιθανόν, πανομοιότυπο με εκείνο κόντρα στην Λάρισα. Ο Ατρόμητος δεν καίγεται για τη νίκη, του κάνει και το “Χ” αφού στην συνέχεια παίζει με Ξάνθη (μέσα) και Άρη (έξω) που ενδεχομένως τα παιδιά να είναι και αδιάφορα – υπάρχει και το διπλό στο Περιστέρι το 2013 που 7 παίκτες μάρκαραν τον Τάτο και εκείνος σαν άλλος Μέσι (η σύγκριση γίνεται λόγω ύψους και μόνο) σκόραρε για να σωθεί η αρμάδα του Σούλη Παπαδόπουλου.

Αυτός που καίγεται για τη νίκη είναι ο ΟΦΗ και το δικό του πλάνο δεν πρόκειται να αλλάξει. Φουλ επίθεση, συνεχής κατοχή της μπάλας και ο Θεός βοηθός με την αστοχία που μας έχει βρει μέσα στο 2020. Στο παιχνίδι αυτό δεν χρειάζεται προσήλωση στην άμυνα αλλά σωστή αξιοποίηση των φάσεων, γιατί ο ΟΦΗ θα βρει ευκαιρίες προς την εστία του Ατρομήτου αλλά το θέμα είναι να τις κάνει γκολ.

Βλέπω διάφορους που λένε πως την Δευτέρα ο ΟΦΗ χρειάζεται να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος στην αμυντική του γραμμή. Επειδή από την αρχή έχει στοχοποιηθεί η άμυνα του ΟΦΗ (όχι ότι δεν έχουν λείψει τα ατομικά λάθη που έχουν στοιχήσει), πρέπει να πω εδώ κάτι. Ο ΟΦΗ του 2020 στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του – δεν υπολογίζω εκείνα με τον ΠΑΟΚ γιατί το κάθε ένα από αυτά έχει και μια ιστορία – φάσεις δέχεται με το στανιό. Με τον Βόλο, έγινε 1 φάση σε όλο το ματς, με τον Ολυμπιακό ζήτημα να έγιναν 3 το πολύ, με την Λάρισα ούτε δείγμα ευκαιρίας,  με την Ξάνθη προέκυψαν από τα στημένα.

Η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και όπως έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια, η ομάδα πληρώνει – παρότι δεν είναι κακή,  ούτε μέτρια – το ντεφορμάρισμα του Σεμέντο και την κόπωση του Τσιλιανίδη – αν και ο τελευταίος ήταν καταλυτικός στη νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Το ζήτημα είναι λοιπόν να μπουν στην εξίσωση όλοι οι μεσοεπιθετικοί του ΟΦΗ γιατί τώρα που καίει η μπάλα, δεν μπορεί να λείπει κανένας από την εξίσωση αυτή.

Ειδικά όταν ο ΟΦΗ, όπως έχει δείξει πολλές φορές φέτος, είναι ομάδα που περισσότερο στηρίζεται στην επίθεση του και λιγότερο στην άμυνα του. Έτσι και καταφέρει να σκοράρει μέσα στο Ηράκλειο τότε το παιχνίδι γέρνει προς την πλευρά του. Ο ΟΦΗ σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια θα πρέπει να δείξει ότι η επίθεση ήταν αυτή που τον έφερε στον “αφρό”, η επίθεση θα είναι που θα τον βάλει και στα πλέι – οφ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Σαρρή πρέπει να ζεις σε εικονική πραγματικότητα για να γράφεις αυτά τα πράγματα.
    Είμαστε έκτοι στη βαθμολογία και έχουμε αρνητική διαφορά τερμάτων!!!!!!!!!!!
    Έχουμε τους χειρότερους αμυντικούς που είχε η ομάδα όσα χρόνια είναι στην Α Εθνική. Φέτος αν είχαμε οποιαδήποτε άμυνα των τελευταίων σαράντα χρόνων θα τερματίζαμε άνετα στην τέταρτη θέση.
    Έλεος δηλαδή τι διαβάζουμε, θα πάμε σε οφθαλμίατρο σε λίγο.

  2. Εισαι μεσα στις 5 χειροτερες αμυνε και ειναι μυθος;;…Ρε τι διαβαζουμε…το πιο τραγικο ειναι οτι υπαρχουν 5-10 ατμα που σε περνουν στα σοβαρα

  3. εχουμε την 8η καλυτερη αμυνα…δεν το λες και μεγαλη επιτυχια…εχουμε την 5η καλυτερη επιθεση…δεν το λες και αποτυχια…αρα οι αριθμοι δειχνουν οτι απο αμυνα πασχουμε …οσον αφορα την δυστοκια στο γκολ που μας διακρινει στο δευτερο γυρο, περισσοτερο οφειλεται στο ανεβασμα των αλλων ομαδων και λιγοτερο σε ανικανοτητα δικη μας…το να βαλεις τωρα ενα γκολ στον ατρομητο χωρις να δεχτεις κανενα, θα ειναι μεν μια μεγαλη επιτυχια για την εξαδα, δεν ειναι δειγμα ομως βεβαια καποιας σπουδαιας επιθεσης, αν ομως βαλεις μονο ενα και φας ενα στην εδρα σου σε τοσο κρισιμο ματς, σημαινει οτι δε μπορεις αλλο..τοσο μπορεις,,,μεχρι εκει φτανεις,,,

  4. Μακάρι να σπάσει η δυστοκία του Μάνου στο συγκεκριμένο ματς. Ζητώ ο ΟΦΗ

  5. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα από αυτό το ματς θα αρχίσει να φορμαριζεται πάλι και θα το δείτε. 2-0 το παιχνίδι.

  6. Τωρα μας χαλάει ο Αρης που τον περνούσαμε 8βαθμους και τωρα μας περνάει 5.οσο για το ματς με τον ατρόμητο τότε τον έσφαξαν και το ματς το πήρε μάγκικη και μπραβο τους .ρε μανωλη πλακα μας κανεις .αν τελευταία αγωνιστική ο ατρομητος θελει το ματς και ο Αρης είναι αδιάφορος είναι λογικό να το πάρει .κοιταξε να το πάρουμε εμεις την Δευτέρα και ασε τι κάνει ο Αρης .

  7. Που τον θυμήθηκες τον Τάτο βρε Μανώλη Μανωλάκη…;;;

    Αλλά δεν φταίει κανείς…

    Ο Άρης φταίει, που δεν έκατσε να χάσει στην Τρίπολη, αν και τον έπαιρνε,

    να τα βλεπες τώρα τα πλέη οφφ με το κυάλι…

    Όπως έχεις κάνει εσύ κατ’ επανάληψη σε “αδιάφορα” ματς.

    Κι αντί να λες κι ευχαριστώ….

    Εσύ θυμάσαι τον Τάτο και το 2013…

    Καλά, αυτά που γράφεις περί της αμυνάρας σου, ασχολίαστα. Στα λεν καλά οι ομοϊδεάτες σου…
    Θα σε περάσω Μανώλη Μανωλάκη. Κι εγώ κι ο Ατρόμητος.

    1. ΑΣΕ ΡΕ ΑΟΞΑΡΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙς ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ -10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…ΕΣΕΙΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ..ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΒΟΛΟ Η ΑΣΤΕΡΑ

  8. Καλα στα λένε μανωλη .θυμηθηκες τον τατο το 2013.αν ήθελε ο Αρης θα έχανε στην Τρίπολη και τωρα θα είμασταν από κάτω .και να σου πω και κάτι .αν τα έκανε αυτα ο Αρης με δανεικους και πολυδιοκτησια με Ξάνθη και παναιτωλικους και εγω δεν ξέρω ποιους θα γράφαμε κάθε μερα για τον ΑΡΗ .τωρα που γράφουν για τον παοκ ουτε μιλια μανωλη ετσι .αλλα εμεις τα παμε καλα με τον παοκ το ξέχασα . Α ρε γέλια που έχει η ομάδα μας

  9. Δεν προσπαθεί πιστεύω ο αρθρογράφος να κάνει το άσπρο μαύρο, αλλά εξετάζει τα πραγματικά γεγονότα. Τα οποία λένε: ΄Ολες μα όλες οι ομάδες που διεκδικούν την έκτη θέση και τα playoff, έχουν αρνητικό συντελεστή τερμάτων. ΄Ολες μα όλες οι ομάδες που διεκδικούν την έκτη θέση και τα playoff
    έχουν μεγαλύτερη αρνητική διαφορά τερμάτων από τον Ο.Φ.Η. Ο Ο.Φ.Η. έχει -1 (31-32), ενώ έχουν, Η Ξάνθη -10, ο Ατρόμητος -6, Η Λάρισα -7, ο Αστέρας -2 και ο Βόλος -15. Δεν εννοώ βέβαια πως είμαστε καλοί, όμως όχι και ότι έχουμε τους χειρότερους αμυντικούς των τελευταίων 40 χρόνων, έλεος!!!!!!

  10. Τελικά αδέρφια ποιος έκρινε το ματς; Η άμυνα ή η επίθεση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + 19 =