Το πρώτο ματς της χρονιάς που θα παίξει ρόλο η ψυχολογία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ θα μπει στην μάχη της 25ης αγωνιστικής τελευταίος στην σειρά. Και αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά την Κυριακή. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και μετά τον άσο της Δευτέρας ο ΟΦΗ παίρνει πλέον την σκυτάλη και εξαρτώνται όλα από εκείνον. Το τι θα μπορούσε να κάνει για να γίνουν ευκολότερα τα πράγματα, τώρα δεν έχει καμία αξία να τα αναλύσουμε. Ότι έγινε, έγινε και αυτό που μετράει πλέον είναι πως θα βγει αλώβητος μέσα στις επόμενες δύο αγωνιστικές για να μπει στα πλέι οφ και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτηρίο.

Η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ είναι αυτή που θα δούμε αν θα μας φέρει άγχος ή όχι εν όψει της Λαμίας. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν από πολύ αγχωτικά έως και καθόλου και αυτό θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα και αποκλειστικά από το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ο ΟΦΗ θα μπει τελευταίος στην αρένα της προτελευταίας αγωνιστικής. Θα γνωρίζει λοιπόν ότι έχουν κάνει όλοι οι ανταγωνιστές του για την είσοδο στα πλέι – οφ και αυτό μπορεί (και πρέπει) να λειτουργήσει υπέρ των ποδοσφαιριστών του Σίμου.

Ειδικά από την στιγμή που ο αγωνιστικός προσανατολισμός του ΟΦΗ δεν πρόκειται να αλλάξει και θα μπει επιθετικά, σημασία έχει να υπάρχει η ανάλογη ψυχολογία. Ότι το ματς της Κυριακής δεν είναι χαμένο, δεν είναι χαμένο σίγουρα. Είναι πολύ δύσκολο, ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει μια ΑΕΚ που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της από το ξεκίνημα της χρονιάς όμως και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο στο ΟΑΚΑ.

Ο ΟΦΗ πρέπει και χρειάζεται να βγάλει την ένταση που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια είναι σφριγηλή αμυντικά, δεν δέχεται γκολ εύκολα αλλά που την Κυριακή δεν θα έχει τρεις από τους τέσσερις στόπερ της. Οπότε, αυτό που μένει να κάνει ο ΟΦΗ είναι να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που μπορεί να δημιουργηθούν, την έλλειψη συνοχής απέναντι σε μια αμυντική τετράδα – που πιθανότατα δεν θα έχει παίξει μαζί ξανά.

Ο ΟΦΗ το απόγευμα της Κυριακής μπορεί να είναι έκτος αλλά μπορεί και έβδομος ή και όγδοος. Αυτό δεν παίζει ρόλο γιατί μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ θα αλλάξει όμως είναι πλέον πασιφανές, πως μετά το διπλό του Αστέρα στον Βόλο, η νίκη επί της Λαμίας μπορεί να μην του φτάσει. Και αυτό θα το ξέρει το απόγευμα της Κυριακής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. 1, αν κερδισουμε την αεκ (μπορουμε ) και δεν κερδισει ο αστερας, οχι μονο ειμαστε εξαδα απο τωρα αλλα χτυπαμε και την πεμπτη θεση , αν κερδισει κι ο αστερας κι εμεις, θελουμε νικη με λαμια για 100% εξασφαλιση 2. αν χασουμε η φερουμε ισοπαλια και δεν κερδισει ο αστερας , θελουμε νικη με λαμια για να ειμαστε 100% σιγουροι 3. αν χασουμε η φερουμε ισοπαλια και κερδισει ο αστερας , θελουμε νικη με λαμια και να μην κερδισει ο αστερας στη λαρισα ..με λιγα λογια, αν κερδισει ο αστερας τον παο,, η τελευταια αγωνιστικη θα ειναι θριλερ, γιατι δεν ξερουμε τι θα κανει η λαρισα,… εκτος βεβαια αν κερδισουμε την αεκ…τελος παντων, δεν νομιζω οτι ο αστερας- μπαρτσελονα με τα 9 κερδισμενα πεναλτυ θα κερδισει και παο και λαρισα αλλα κι εμεις δεν νομιζω οτι θα κερδισουμε ευκολα τη λαμια, που ειναι μια ομαδα που ταμπουρωνεται για σεμιναριο…μας συμφερει να κερδισει η λαρισα στο βολο, για να εχει ελπιδες για εξαδα οταν παιξει με τον αστερα….επισης μην ξεχναμε, οτι αν η λαμια κερδισει τον αρη, θα εχει κι αυτη ελπιδες για εξαδα αν μας κερδισει στο ηρακλειο…χαμος !!!(βεβαια αν κερδισουμε την αεκ, οι ελπιδες ολων των αλλων εξατμιζονται)…

  2. τα ματς αστερα-παο και λαμια -αρη ηρθαν οπως θελαμε..τωρα ειναι απολυτα στο χερι μας η κατασταση..με νικη επι της λαμιας (μακαρι να γινει και με αεκ αλλα δυσκολο) ειμαστε εξαδα…η λαμια ειναι πια αδιαφορη αλλα μη νομιζει κανεις οτι θαρθει για βολτα στο ηρακλειο..ειναι ομαδα με εγωισμο και μπορει να μας κανει τη ζημια χωρις κανενα κερδος γι αυτην

  3. ατρομητος -ξανθη..αρχη του ματς ακομα…πολυ φοβαμαι, οτι ο ατρομητος μπηκε για να χασει το ματς,,παιζει η μιση ομαδα και παιζουν σαν υπνωτισμενοι, χωρις νευρο, πολυ χαλαρα.. πρωτη φορα τον βλεπω ετσι…φαινεται οτι ο ατρομητος προτιμαει την ξανθη στα πλει οφ…τον ετσουξε η ηττα απο μας μαλλον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =