Ο ΟΦΗ με τους Λατίνους και τον Ναμπί είναι αλλιώς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η τριάδα που, στην μέρα της, είναι από τις καλύτερες στην Λίγκα επανενώνεται ξανά μετά από τέσσερις μήνες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Aυτό που είχε ο ΟΦΗ στην εκκίνηση της χρονιάς και το έχασε μετά τον τραυματισμό του “Μέγια”, το βρίσκει ξανά στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Σε αυτό με την Λαμία.

Από την στιγμή που οι Μεγιάδο, Ναμπί και Νέιρα είναι υγιείς 100%, θα είναι οι άνθρωποι που θα καλύψουν τις θέσεις στα χαφ του ΟΦΗ. Με την παρουσία των δύο Αργεντινών στην οπισθοφυλακή και να φυλάτουν τα νώτα του Αντίλ Ναμπί, ο ΟΦΗ έχει μια τριάδα στα χαφ που ελάχιστες ομάδες διαθέτουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επί της ουσίας, στην εκκίνηση της χρονιάς αυτοί ήταν οι τρεις παίκτες που από τα πόδια τους περνούσε η μπάλα τις περισσότερες φορές. Είτε δημιουργικά, είτε εκτελεστικά – ο Ναμπί έφτασε κάποια στιγμή να είναι από τους πρώτους ποδοσφαιριστές της Λίγκας σε τελικές προσπάθειες ενώ η κοινή παρουσία των Μεγιάδο, Νέιρα δημιουργούν ασφάλεια στον Άγγλο και παράλληλα του δίνουν την ευκαιρία να μην σπαταλά δυνάμεις και να είναι υποχρεωμένος να επιστρέφει πριν το κέντρο για να πάρει την μπάλα και να την μεταφέρει στην επίθεση.

Παράλληλα με την παρουσία του Χουάν Νέιρα, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε (δημιουργικά) την εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο όταν δύο παίκτες με τα ίδια στοιχεία (Μεγιάδο, Ζοάο Βίκτορ) ναι μεν ανασταλτικά έκαναν την δουλειά τους όμως δημιουργικά δεν είχαν την δυνατότητα να κουβαλήσουν την μπάλα, να την μοιράσουν στα άκρα ενώ έλειπε και η χημεία με τον Αντίλ Ναμπί που πέρασε απαρατήρητος για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Το σημαντικότερο όμως με την διαφαινόμενη επιστροφή του Νέιρα στην μεσαία γραμμή είναι ότι μπαίνει στην ενδεκάδα ένας παίκτης που διαθέτει μεγάλη προσωπικότητα και στα ματς που καίει η μπάλα, αυτός δεν κρύβεται. Βγάζει μέσα στο γήπεδο αυτό το αλέγκρο που χαρακτηρίζει όλους τους Λατίνους και μπορεί με τον χαρακτήρα του να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς ο Σίμος βλέπει να επανενώνεται η τριάδα που δεν έχει αγωνιστεί ξανά μαζί από τις 26 Οκτωβρίου.

Και είδαμε ότι στην συνέχεια ο ΟΦΗ το πλήρωσε πάρα πολύ αφού ούτε ορμή είχε στο μεσοεπιθετικό του κομμάτι, ούτε φάσεις έβγαζε με την συχνότητα που έβγαζε νωρίτερα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Σωστή η ανάλυση, Μάνο. Το μόνο που θα προσέθετα είναι ότι για να ξαναβγεί η καλή εικόνα της ομάδας, όπως τις πρώτες αγωνιστικές, πρέπει να πάρουν τα πάνω τους και οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί, δηλαδή οι Σεμέντο και Τσιλιανίδης. Ελπίζω να δουλέψουν όλα σωστά την Κυριακή.

  2. η ομαδα χρειαζεται για να γινει μεγαλη, 4 αμυντικους αξιας και ενα σεντερ φορ κλασης

    1. Σωστά, Μιχάλη. Γι’ αυτά θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα χρονιά…

  3. Κοιταξενα δεις εχει γινε μια συνηθεια τα τελευταια χρονια οποιος φοραει την φανελα του ΟΦΗ αυτοματος τον κανουμε Μαραντονα και Ροναλντο…Οντως η τετραδα στην αμυνα ειναι επιπεδου μεση βαθμολογιας και κατω..(μεχρι Β εθνικη)..Και δεν υπαρχχουν περιθωρια βελτιωσης..σε αντιθεση με το σεντερ φορ που πιστευω οτι ο Φιγκειρεδο του χρονου θα ειναι ακομη καλυτερος…

    1. Ο Φίγκε είναι ένας τιμιότατος παίκτης που αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του ΟΦΗ. Θεωρώ ότι αδικείται από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας καθώς είναι υποχρεωμένος, πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, να παίζει με πλάτη στην εστία. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Παρόλα αυτά, τα έχει πάει αρκετά καλά φέτος.
      Όμως, θεωρώ ότι είναι κλασικό δεύτερο φορ που πρέπει να παίζει είτε με στήριγμα έναν πιο βαρύ επιθετικό είτε σαν ακραίος επιθετικός. Σίγουρα του χρόνου πρέπει να βρει λύση ο Σίμος για να μη χαραμίζεται ούτε ο παίκτης ούτε η συνολική προσπάθεια της ομάδας. Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον άλλος ένας φορ που να μπορεί να παίζει με πλάτη, βοηθώντας έτσι να ανέβει η υπόλοιπη ομάδα. Για να δούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 1 =