ΟΦΗ – Λαμία: Το ματς της λύτρωσης για τρεις γενιές οπαδών του club

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν ιστορικό; Όχι. Ήταν πιο κομβικό από εκείνο με τον Πλατανιά; Πάλι όχι. Όμως ήταν ένα παιχνίδι εξιλέωσης για οπαδούς του ΟΦΗ που έζησαν τα πέτρινα χρόνια και κάποιοι από εκείνους βλέπουν την ομάδα από τον ουρανό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Όχι, το παιχνίδι με την Λαμία δεν το χαρακτηρίζω ιστορικό. Ιστορικό ήταν αυτό με τον Πλατανιά πέρυσι γιατί αν ο Ναμπί δεν σκόραρε, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η πορεία του ΟΦΗ μέσα στα επόμενα χρόνια και ενώ θα ήταν υποχρεωμένος να αγωνίζεται στα “χωράφια” της Σούπερ Λιγκ 2. Θα συμφωνήσω με τον Κοροβέση πως οι παίκτες που έφεραν τον ΟΦΗ ξανά στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια, δεν υπολογίζω καν το κύπελλο Ιντερτότο, έγραψαν ιστορία. Γιατί αυτοί είναι οι παίκτες που κάτω από μεγάλη πίεση, επανέφεραν τον σύλλογο στα ευρωπαϊκά μονοπάτια της επόμενης περιόδου.

Αυτό που εγώ ξέρω (και έτσι το βλέπω) είναι ότι το ματς κόντρα στην Λαμία ήταν μια μεγάλη λύτρωση για όλους μας. Μια λύτρωση που το ίδιο το club την αναζητούσε εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, με εξαίρεση 1-2 χρονιές. Μια λύτρωση για όλον εκείνον τον κόσμο που είδε τον ΟΦΗ να μαραζώνει και να πέφτει στα πατώματα. Να διαλύεται και να αποσύρεται από το πρωτάθλημα, να φτάνει στο σημείο να ξύνει τον πάτο του βαρελιού παίζοντας σε ένα γήπεδο με 500 άτομα και στόχο να κερδίσει την Τριγλία Ραφήνας και τον Αστέρα Βάρης.

Και ο κόσμος του να υπομένει αυτήν την εξαθλίωση βλέποντας τον να “ματώνει” στα γήπεδα – χωράφια της Γ’ Εθνικής. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αυτός ο κόσμος δεν εξαφανίστηκε. Δεν μειώθηκε, ίσα – ίσα το αντίθετο και παρέμεινε πιστός περιμένοντας την ώρα και την στιγμή που θα επιστρέψει ξανά στην δική του κανονικότητα. Εκείνη της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου κάθε χρονιά που φεύγει.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν άνθρωποι που ζούσαν και ανέπνεαν για τον ΟΦΗ και οι οποίοι δεν πρόλαβαν να δουν την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Δεν είναι πλέον ανάμεσα μας, έφυγαν με την πίκρα και την στενοχώρια του να βλέπουν έναν ΟΦΗ που ζοριζόταν να αναπνεύσει.

Το ματς κόντρα στην Λαμία ήταν ένα παιχνίδι λυτρωτικό για τον κόσμο του ΟΦΗ. Γιατί η ομάδα επιστρέφει ξανά στην κανονικότητα της. Επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κανείς δεν μπορεί να του στερήσει αυτήν την χαρά και την ικανοποίηση. Να δει τον ΟΦΗ στην Ευρώπη ξανά μετά από τόσα χρόνια.

Λυτρώθηκαν γενιές και γενιές οπαδών του ΟΦΗ που μεγάλωναν μέσα στα τελευταία χρόνια και έβλεπαν τον ΟΦΗ να… δίνει “ντέρμπι ανόδου”, “ντέρμπι παραμονής”, “μπαράζ ανόδου” και να μην έχει να καυχηθεί κάτι παραπάνω από αυτά. Είχε μόνο αυτά να θυμάται. Το Παγκρήτιο στο ματς με τον Λεβαδειακό, τα μπαράζ ανόδου στη Νέα Σμύρνη, την απόβαση στην Πάτρα και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά αποτελούν κακή ανάμνηση, είναι οριστικά παρελθόν και δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ ξανά.

Το βράδυ της Κυριακής ο ΟΦΗ λύτρωσε αυτές τις γενιές οπαδών του που ζούσαν και ανέπνεαν για να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην δική της κανονικότητα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Μπράβο ρε Σαρρή.την αλήθεια λες.τα καλύτερα είναι μπροστά.ενα μεγάλο μπράβο στον κόσμο της 4 για όλα αυτά τα χρόνια.

  2. Στοχος επετευχθη , στοπ… ο Θεος μας ηθελε φετος, στοπ…η ομαδα εδειξε τι αξιζει, στοπ..παιζουμε πλει αουτ με παθος αλλα χωρις αγχος και οτι βγει, στοπ…για την ευρωπη και για του χρονου χρειαζεται σοβαρη ενισχυση αμυντικα κυριως, στοπ..συγχαρητηρια σε ολους, στοπ.

    1. ωχ, πλει οφ ηθελα να πω !

      1. Φίλε επειδή διάβασα και τα σχόλια σου στον προηγούμενο αγώνα με την Α.Ε.Κ. Όταν χαρακτηρίζεις ένα παίκτη όπως τον Φιγκειρέντο μέτριο για τα δεδομένα της Super League 1 είσαι εκτός τόπου και χρόνου δεν ξέρω τι πίνεις και δεν μας δίνεις αλλά δεν μπορείς εκτός και αν είσαι τρολ πάω πάσο να γράφεις κάτι τέτοιο και να συγκρίνεις Γκόμεζ με Φιγκειρέντο και να σε πάρουμε στα σοβαρά άλλες εποχές η ομάδα εκείνη την εποχή ήταν μέσα στα τοπ κλαμπ της χώρας μπορούσε να χτυπήσει και το είχε κάνει αρκετές φορές τους μεγάλους κάτι που ακόμα δεν είναι τώρα, απέχουμε αρκετά από αυτό αλλά δεν είναι έτσι που το παρουσιάζεις. Και εγώ στον αγώνα με την ΑΕΚ όταν είδα αυτό το χάλι στην άμυνα έκλεισα την τηλεόραση δεν μπορούσα να το δω πολλές φορές φέτος είχα φτάσει στο σημείο να μην μπορώ να βλέπω την ομάδα αλλά αν το δούμε με καθαρό μυαλό η πορεία της ομάδας είναι άκρως επιτυχημένη και μπράβο σε όλους για αυτό αν η ήττα από την Α.Ε.Κ ήταν βάσει προγράμματος για να είμαστε ξεκούραστοι καλώς έγινε και ας μην μου αρέσει και ας κλείνω την τηλεόραση αν στο τέλος της γραμμής έχω πετύχει τον στόχο μου δεν με νοιάζει τίποτα άλλο και αυτό έγινε οπότε σταματήστε (ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε) και να αφήσουμε τους ειδικούς να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει να είναι.

        1. ναι, θα τ ακουσουμε κι αυτο, οτι ειμαι τρολ..εγω ημουνα στο καραισκακη στο 5-4 του οφη στο γαυρο, εσυ , ησουν?

  3. Ειναι προφανες οτι η ομαδα χρειαζεται ενυσχηση για του χρονου τι σηζηταμε τωρα..Βεβαια ολα εντος του πλανου…Και μιας και ειμαι υπερμαχος των νεων ταλεντων.Μεχρι να αρχιζουν να αποδιδουν οι ακαδημιες πρεπει να ψαχνουμε στην αγορα και λιγο μεγαλυτερους…για 2-3 χρονια…Προτιμοτερο απο να μενουμε κενοι σε κομβικες θεσεις…
    ΥΓ μην το παρακανουμε ελπιζω να μην παρουμε αλλους Κουτρουμπηδες..

  4. Συγχαρητήρια στην ομάδα τόσο για τη χτεσινή εμφάνιση όσο και για την είσοδο στα πλέι οφ. Η φετινή πορεία κρίνεται άκρως επιτυχημένη, κυρίως γιατί ο ΟΦΗ, βάσει του τωρινού ρόστερ, έφτασε το ταβάνι του. Επίσης, κρίνεται επιτυχημένη επειδή η ομάδα προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και, εν μέρει, τα κατάφερε. Τουλάχιστον, όταν έπαιξε κομπλέ ήταν καλή στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αυτή η αγωνιστική φιλοσοφία είναι η “μαγιά” για του χρόνου, έτσι ώστε να δούμε ακόμα καλύτερη μπάλα. Θα χρειαστούν και κάποιες προσθήκες βέβαια, αλλά ας μην προτρέχουμε. Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα.
    Δε με νοιάζει αν θα βγούμε τελευταίοι στα πλέι οφ. Αυτό που με νοιάζει είναι να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε, χωρίς κανένα άγχος. Και αν γίνεται, να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Αυτά. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

  5. Παιδιά καλημέρα σε όλους, καλό μήνα, καλή Σαρακοστή να ‘χουμε και με την ΟΜΙΛΑΡΑ μας στην Ευρώπη, γιατί το αξίζει. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ μας στα playoff, εάν παίζει κομπλέ, χωρίς προβλήματα και πιάσει το παιχνίδι του, θα κάνει απρόβλεπτες ζημιές και θα ‘χουμε εκπλήξεις, εμφράγματα και καρδιακά επεισόδια. Να μου το θυμάστε αυτό που γράφω εδώ σήμερα, καθαροδευτεριάτικα. ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΟΦΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Ειμαι πολυ χαρουμενος και περηφανος για τον ΟΦΗ μας. Οι παικτες, το προπονητικο τιμ, η διοικηση ολοι αξιοι συγχαρητηριων. Μπραβο που θα παιξει η ομαδα σε ευρωπαικη διοργανωση. Πιστευω σε ακομη καλυτερα πραγματα για την επομενη μερα και αν γινεται σαν παρακληση στην ομαδα καντε οτι μπορειτε να κρατησετε τον Μεγιαδο. Να γινει ο Ισις της εποχης μας. Ζητω ο ΟΦΗ!!!

  7. Πρώτα απ’όλα συγχαρητήρια σε όλους, παίχτες, προπονητές, διοίκηση, κόσμο.
    Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πίστευαν ότι θα βγούμε Ευρώπη αλλά ότι θα παλαίψουμε για τη σωτηρία, έπεσα εντελώς έξω και οφείλω να το ομολογήσω.
    Η ομάδα πρέπει να καταλάβει την πέμπτη θέση γιατί παίζει να μειωθεί η ποινή του Παναθηναϊκού και η έκτη θέση να μην πάει Ευρώπη.

  8. τωρα που ολα τελειωσαν ευνοικα για μας, μετα απο τοση αγωνια εξι μηνων, δεν μου βγαινει να γραψω τιποτε αλλο…ο,τι κι αν κανουμε στα πλει οφ, θα ειναι επιτυχια ετσι κι αλλιως και η ευρωπη μας περιμενει…οποτε, περα απ το γοητρο, τα πλει οφ θα ειναι αγωνες χωρις αγχος για βαθμους, καλο θα ειναι ομως να περασουμε τον αρη.αν γινεται

  9. Ρε τι μέντιουμ φιλάθλους έχει ο Ο.Φ.Η.; (μερικούς).
    Ο ένας έλεγε, « η ομάδα ξεφούσκωσε και κατάντησε» ( τι κατάντησε τώρα, το μυαλό του το ξέρει), Ο άλλος έλεγε, «σιγά μην γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο, μας κοροϊδεύουν», Ο άλλος έλεγε, « όχι μόνο εξάδα αλλά θα παλέψει η ομάδα να σωθεί και φέτος», O άλλος έλεγε « η ομάδα είναι σούργελο», Ο άλλος έλεγε « στην διοίκηση είναι αδιάφοροι και οι παίχτες στον κόσμο τους», Ο άλλος έλεγε «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» και πολλά άλλα χαριτομένα.
    Ρε μάγκες , ξεπεράσατε ακόμα και τον Πιτ Παπαδάκος, ο οποίος πρόβλεψε, στις 1-1-2020 τα παρακάτω:
    α) Ο Ολυμπιακός λέει θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, αλλά παρακάτω λέει ότι θα στεφθεί πρωταθλητής (άντε τώρα να βρει κανείς άκρη ).
    β) Ο Π.Α.Ο.Κ. λέει θα πέσει στην Γ εθνική.
    γ) Ο Ο.Φ.Η. λέει θα ξεφουσκώσει και πολλά άλλα ……..
    Tρομερές μαντεψιές λοιπόν από κάποιους. Πάντα βέβαια, υπήρχαν και θα υπάρχουν άτομα που πιστεύουν σε κάθε λογής παπαρολογία, από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχει αυτό, δεν περιμένει κανείς να αλλάξει το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 6 =