Να κερδηθεί η μάχη του άξονα στην Θεσσαλονίκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Kάποια στιγμή, έτσι και αλλιώς, θα πεθάνουμε όλοι μας αλλά αφού είμαστε ακόμα ζωντανοί ας μιλήσουμε για το ματς του Σαββάτου. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μέσα σε όλα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό πρέπει να αντιληφθούμε το τι συμβαίνει και έξω από την μπάλα. Είναι πράγματα πρωτόγνωρα, πράγματα που νομίζω πως δεν τα έχουμε ζήσει ξανά στην ζωή μας και αυτά που συναντούμε θα έχουμε να τα λέμε για τις επόμενες δεκαετίες. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, εκεί που μέχρι και πριν από έναν μήνα λέγαμε “έλα μωρέ στην Κίνα γίνονται αυτά, εμείς είμαστε στην Ελλάδα”.

Να, λοιπόν που έφτασε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, ήρθε στα μέρη μας – έστω και αν η Κρήτη αντιστέκεται ακόμα και παραμένει “καθαρή” από κρούσματα. Χρειάζεται ψυχραιμία, όχι πανικός και σίγουρα όχι αντιδράσεις που μας κάνουν να τα βλέπουμε και να γελάμε. Το απόγευμα του Σαββάτου ήμουν σε σούπερ μάρκετ, περίμενα στωικά στην ουρά και μπροστά μου ήταν μια κοπέλα – σίγουρα όχι πάνω από 35 και πήγε μόνο και μόνο για να ψωνίσει καμία 20αρια αντισηπτικά. Οπότε αφού περιμένουμε όλοι μας να έρθει η σειρά – κάποια στιγμή έτσι και αλλιώς – ας ασχοληθούμε με την μπάλα.

Ο ΟΦΗ πάει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον αγαπημένο μας Άρη. Η μεταξύ τους κόντρα, πάντα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, συντηρήθηκε όλη την χρονιά αφού τα παιδιά του Άρη και στα δύο παιχνίδια βρήκαν να διαμαρτυρηθούν για την διαιτησία. Στο δεύτερο παιχνίδι, είχαν δίκιο γιατί υπάρχει ένα πέναλτι του Κουτρουμπή στον Μπα όμως στάθηκαν, μόνο, εκεί και όχι στο ότι το παιχνίδι έληξε 3-1 αντί για 4-1 ή και 5-1.

Το παιχνίδι του Σαββάτου βρίσκει τον ΟΦΗ να δείχνει ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι πλήρης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ενώ αντιθέτως ο Άρης θα παίξει χωρίς τον έναν από τους δύο καλύτερους κεντρικούς χαφ του: Τον Ματίγια. Το πρωί έγραφα πως με την δεδομένη απουσία του Ισπανού, ο ΟΦΗ έχει την ευκαιρία να εντείνει την πίεση του πάνω στην μπάλα, με απόντα έναν παίκτη που την κρατάει αρκετά στα πόδια του – απόδειξη και τα στατιστικά του που είναι ο πρώτος του Άρη σε πάσες και για να το κάνω πιο εύκολο είναι ο αντίστοιχος Νέιρα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ έχει πλέον όλους τους χαφ του στην διάθεση του Σίμου, πολλοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το λάβει υπ’ όψιν του. Η πιθανότερη τριάδα για το ματς είναι η γνωστή με τους Μεγιάδο, Νέιρα και Ναμπί. Κατά συνέπεια είναι μια τριάδα με συνοχή, μεταξύ της καλή χημεία και κυρίως ρυθμό αφού ήδη έπαιξαν στα τελευταία ματς. Αντιθέτως ο Άρης δεν έχει μάθει να παίζει χωρίς τον Ματίγια και ήδη διαβάζουμε από το ρεπορτάζ πως οι επιλογές αντικατάστασης του είναι παίκτες που δεν βρίσκονται στο βασικό ροτέισον του Ένινγκ.

Εάν ο ΟΦΗ καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δεν κλείνεται και έχει αρκετά κενά στο μεσοαμυντικό του κομμάτι, τότε μπαίνει στο παιχνίδι από θέση οδηγού. Έτσι και αλλιώς είναι από πάνω λόγω της ισοβαθμίας για την 5η θέση οπότε αυτός που καίγεται για το τρίποντο – και ούτε καν για την ισοπαλία – είναι ο Άρης και όχι ο ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Ρε Μανο εχω βαρεθει να διαβαζω τιτλους ΝΑ κανει αυτο Να κανει το αλλο ΝΑ ΝΑ ΝΑ Φτανει.. 🙂

    1. Τι “να”, τι “θα” το ίδιο κάνει. Εκτίμηση κάνω Νικόλα 🙂

  2. τωρα που μπηκαμε στα πλει οφ, νιωθω περιεργα, με την εννοια οτι δεν εχω την ιδια διψα ουτε αγωνια για γτο αποτελεσμα..και μονο που μπηκαμε ειμαι ικανοποιημενος, ετσι κι αλλιως, πανω απ την 5η θεση δεν υπαρχει περιπτωση να παμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 10 =