Όλα τα είχαμε, βγήκαν και οι Λιακόπουλοι στην επιφάνεια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Είναι τελικά συνωμοσία αυτό που ζούμε ή όχι; Βρείτε την ευκαιρία να βγάλετε από την ζωή σας τους κάθε λογής “Λιακόπουλους” που αυτήν την εποχή προσπαθούν να επιβιώσουν. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Eάν κάποιος αφεθεί στον “ωκεανό” των social media, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να πνιγεί. Επιτυχία δεν το λες όμως το μυαλό σου θα “ζελεδιάσει” και θα καταλήξεις να ακολουθείς ιστοσελίδες πολύ μεγάλου κύρους όπως το traxanoplagia.gr ή το paixnidiarikoarkoudaki.gr που αποκαλύπτει το πως ξέσπασε ο κορονοϊός και πως όλα είναι μια θεωρία συνωμοσίας που ζούμε μέσα. Ή κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ζούμε σε μια γυάλα και είμαστε αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο. Τώρα, αυτές τις ημέρες που ζούμε είναι πρώτος αγαπημένος όλων ο Λιακόπουλος. Ξέρετε εκείνος που είναι στην τηλεόραση και αποκαλύπτει συνωμοσίες και διάφορα άλλα όμορφα που τα κοιτάζουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε κεφάλι;

Αυτήν την εποχή δεν την έχουμε ζήσει ξανά, είναι κάτι μοναδικό στις ζωές μας – τουλάχιστον σε εκείνους που είναι κάτω των 50 χρονών. Δεν προλάβαμε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν προλάβαμε την Χούντα και γενικά οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές – σε ότι έχει να κάνει με τους ιστορικούς του μέλλοντος. Γιατί είναι δεδομένο πως οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μελετούν το 2020 και θα το συγκρίνουν με τις πανδημίες του παρελθόντος που έδειχναν τόσο μακρινές.

Χρειάζεται πλέον μεγάλη προσοχή σε αυτό που ζούμε. Δεν είμαστε ειδικοί για να γνωρίζουμε και να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας δεξιά και αριστερά όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που το κάνουν. Άλλοι το παίζουν επιδημιολόγοι, άλλοι βιολόγοι και άλλοι γιατροί. Κανονικά δεν έπρεπε να ασχοληθώ καν όμως βλέπω πως η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει. Άνθρωποι που δεν έχουν φύγει από την πόλη τους ή δεν έχουν βγει από το νησί κάνουν μαθήματα ενημέρωσης των διαδικτυακών φίλων τους. Μιλάνε για θεωρίες συνωμοσίας, μιλάνε για ιστορίες που σοκάρουν και κάνουν συζήτηση για τον κορονοϊό προτείνοντας στους γύρω τους (που δυστυχώς είναι πολλοί) να μην ακολουθήσουν τους κανόνες αλλά να βγουν έξω, να επαναστατήσουν και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κανένας κορονοϊός και καμία πανδημία.

Σαν άλλοι “Λιακόπουλοι” διαδίδουν τα “ψέμματα” και τους “ψεκασμούς” που μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν και στο τέλος θα βρεθούν αρκετοί να το πιστέψουν: Δεν υπάρχει πανδημία παρά μόνο μια θεωρία συνωμοσίας.

Μάλλον όμως κανένας δεν παρακολουθεί το τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία της τελευταίας εβδομάδας όπου τα θύματα από τον κορονοϊό αυξάνονται με μαθηματική ακριβεία.

Θέλει ψυχραιμία και σωστή συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως αυτό που ζούμε τώρα θέλει σοβαρότητα δεν θέλει ανοησίες. Οι ανοησίες δεν θα σώσουν τις ζωές μας, αλλά ούτε και των δικών μας ανθρώπων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Χαχαχαχαχαχαχ Μανολο εσύ δικέ μου δηλαδή τι πιστεύεις ότι ζούμε σε έναν αθώο κόσμο αγγελικά πλασμένο σαν να ναι βγαλμενος από παραμύθι ένα πραμα?

    1. Έχεις δίκιο Μανώλη. Δυστυχώς το έχω αυτό στον χαρακτήρα μου και πρέπει να το αλλάξω.

      1. Μανώλη το “ΚΑΚΟ” υπάρχει από την ώρα που πάτησε ο άνθρωπος στην γη μέχρι σήμερα.

        Ακόμα και ΑΝ οι θεωρίες συνωμοσίας είχαν λογική βάση, κανείς δεν θα παρουσιαζόταν στα κανάλια και θα έβγαζε ανακοίνωση όπως π.χ.: “Εγώ έφτιαξα τον Κορωνοϊο στο εργαστήριο και επειδή είμαι μεγάλος μ@#@@ς τον έσπειρα στον κόσμο.”

  2. respect στον Λιακοπουλο και δεν το λεω ειρωνικα..ο Λιακοπουλος λεει και γραφει πραγματα χρονια μπροστα

  3. Αγαπητέ Μάνο,
    Στέκομαι στη φράση σου “Αυτήν την εποχή δεν την έχουμε ζήσει ξανά…” και στις παρατηρήσεις που κάνεις στην ακριβώς επόμενη παράγραφο. Δυστυχώς, το έχουμε ξαναζήσει και μάλιστα πρόσφατα. Σου θυμίζω ότι όλοι αυτοί οι Λιακόπουλοι, οι Χρυσαυγίτες, οι “πατριώτες”, οι “αγανακτισμένοι” και άλλοι, εμφανίστηκαν το 2010. Τότε που εμείς οι εκλεκτοί και ανάδελφοι Ελληνάρες ξυπνήσαμε μια μέρα και μάθαμε ότι χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας. Όπως πολύ εύστοχα έχει γραφτεί : “Πλατείες αγανακτισμένων, υπαίθριες διαλέξεις τσαρλατάνων, λαός και Κολωνάκι αγκαλιά με φασίστες, σταλινικούς και αναρχικούς, μούντζες στη βουλή, κατάρες στην Ευρώπη, κρεμάλες για τους γερμανοτσολιάδες και κείνο το παράπονο, «δώστε μας πίσω τη ζωή μας», δηλαδή τα δανεικά και τα αγύριστα”.
    Ναι, αγαπητέ Μάνο, το ξαναζήσαμε τότε που εμφανίζονταν από παντού ειδήμονες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού γίγνεσθαι, νεόκοποι επαναστάτες που εμβολίασαν το λαό με ψέμματα και με αβάσιμες θεωρίες του τύπου “δε χρωστάμε τίποτα”, “να βγούμε από το ευρώ για να σωθούμε”, ” οι Γερμανοί και οι Εβραίοι το έχουν στήσει” κλπ. Τι να πρωτοθυμηθώ;
    Και μη γελιέσαι. Πολλοί ακόμα πιστεύουν όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας που έφεραν στον αφρό και στο τιμόνι της χώρας ένα σωρό τυχοδιώκτες, άσχετους, επικύνδυνους. Ειδικά στην αγαπημένη μας Κρήτη, μιλάμε για μεγάλα νούμερα.
    Θέλω όμως να ελπίζω ότι έχουμε ωριμάσει ως λαός και ότι από αυτήν εδώ την ιστορία, αυτή την αναπόφευκτη φονική πανδημία, θα δούμε μια ευκαιρία για αλλαγή παραδείγματος. Μια ευκαιρία ανάδειξης της ομοψυχίας σε ύψιστη αρετή της όμορφης πατρίδας.
    Εν τω μεταξύ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

    1. Δεν φανταζεσαι αυτο που ερχεται αγαπητε Πετρο..

      Αυτο το “θελω να πιστευω πως εχουμε ωριμασει σαν λαος” μου αρεσε πολυ.
      Παρα πολυ.

      Επετρεψε μου να κανω μια παρατηρηση,

      Ο Λιακοπουλος εμφανιστηκε και εγινε γνωστος 10 χρονια πριν την κριση, αρχες του 2000.
      Τοτε που ειχαμε λεφτα για να κανουμε Ολυμπιακους αγωνες, τοτε που παιρναμε καρτες και διακοποδανεια.

      Οσον αφορα τις συνομωσιες και τα ψεμματα που αναφερεις θα ηθελα πολυ να μου εξηγησεις με οικονομικους ορους τους λογους που θεωρεις την “εξοδο απο το ευρω” ψεμματα και αβασιμη θεωρια.

      Οπως επισης θα ηθελα πολυ να μου εξηγησεις τον λογο που στην συνειδηση του ελληνα εγινε η εξης συνδεση:
      Ευρω – μενουμε Ευρωπη
      Δραχμη – βγαινουμε απο Ευρωπη.

      Δεν υπηρξε ποτε το παραπανω διλλημα.
      Ο λαος ομως το πιστεψε, αφου ετσι του ειπαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − 5 =