Ο ΟΦΗ είναι τρία βήματα μπροστά σε σχέση με τους περισσότερους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σκεφτείτε απλά πόσες ομάδες ξέρουν αν θα έχουν τον ίδιο προπονητή την επόμενη σεζόν. Ο ΟΦΗ είναι μια από τις ελάχιστες και αυτό του δίνει μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Πριν από λίγες ημέρες έγραφα ότι το γεγονός πως ΟΦΗ διαθέτει 22 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της επόμενης περιόδου – άρα δεν θα προχωρήσει σε μαζικές μεταγραφές – άρα δεν χαλάει τον βασικό του κορμό, είναι κάτι που του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη νέα χρονιά, όποτε και αν ξεκινήσει εκείνη.

Πάμε τώρα να κάνουμε και μια κουβέντα για τον Γιώργο Σίμο και την ασφάλεια του ΟΦΗ γνωρίζοντας πως την επόμενη σεζόν θα πορευτεί με τον ίδιο προπονητή. Πόσες ομάδες άραγε γνωρίζουν ποιον θα έχουν τον ίδιο προπονητή στον πάγκο τους; Και δεν μιλάω για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που εμένα να “φυτέψεις” στην άκρη του πάγκου τους, αν έχω ρόστερ 10 εκ. ευρώ θα κάνω παπάδες.

Μιλάω για τις ομάδες που βρίσκονται στα ίδια κυβικά με τον ΟΦΗ, εκείνες που θα έχουν (πάλι) στόχο την εξάδα, εκείνες που θα έχουν (πάλι) την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτήν την στιγμή, όπως είναι τα πράγματα σχεδόν κανένας πρόεδρος ΠΑΕ δεν γνωρίζει τι θα γίνει τη νέα σεζόν. Στον Ατρόμητο, ο Σπανός ήταν στην πόρτα της εξόδου, στον Άρη ο Ένινγκ την μια μένει και την άλλη φεύγει, στην Λάρισα δεν μπορείς να ξέρεις τι σκέφτεται ο Κούγιας οπότε όλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας και για την ΑΕΛ.

Ο ΟΦΗ πάλι, μπορεί να μπήκε ένα “φρένο” στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου όμως βρίσκεται τρία βήματα μπροστά σε σχέση με τους αναγωνιστές του. Και αυτό το οφείλει σε δύο βασικούς λόγους, μιλώντας μόνο ποδοσφαιρικά και αφαιρώ από την κουβέντα το υγιές εξωαγωνιστικό κομμάτι.

  • Ο ένας βασικός λόγος είναι όπως έγραψα το ρόστερ του που κατά 70% θα είναι ίδιο με το φετινό. Παίκτες – κλειδιά έχουν συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και βασικότατες μονάδες του φετινού ρόστερ θα είναι στο Ηράκλειο και του χρόνου. Μόνο δύο σημαντικές εκκρεμότητες έχει να λύσει, αυτές των Μεγιάδο και Σεμέντο με διαφορετικές πιθανότητες παραμονής για κάθε έναν από αυτούς.
  • Ο άλλος είναι η παραμονή του Γιώργου Σίμου. Ο ΟΦΗ θα πορευτεί τη νέα χρονιά με τον άνθρωπο που έδωσε ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό μοτίβο στο club προσφέροντας νέες ποδοσφαιρικές ιδέες και κυρίως ένα στρατηγικό πλάνο που δεν άλλαξε σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Η παρουσία του Γιώργου Σίμου στον πάγκο του ΟΦΗ διατηρεί την συνέχεια αυτού του ποδοσφαιρικού πλάνου που είναι βέβαιο πως στην δεύτερη χρονιά του πρόκειται να είναι ακόμα πιο έτοιμο, με μεγαλύτερες προεκτάσεις στο παιχνίδι της ομάδας.

Επίσης και ο ίδιος ο Σίμος, στην δεύτερη χρονιά του ως πρώτος προπονητής, θα εμφανιστεί πιο έμπειρος και αυτό θα λειτουργήσει μόνο υπέρ αυτού αλλά και του ΟΦΗ που θα έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που θα έχει αποκτήσει τις απαραίτητες εμπειρίες από την πρώτη του χρονιά.

Αυτοί οι δύο παράγοντες παίζουν καταλυτικό ρόλο και ήδη έπαιξε και φέτος το γεγονός ότι ο βασικός του κορμός, με τις κατάλληλες προσθήκες, διατηρήθηκε από την σεζόν 2018 – 2019: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί.

Όταν την ίδια ώρα οι περισσότεροι ανταγωνιστές του ΟΦΗ δεν γνωρίζουν ποιον προπονητή θα πάρουν ή και πως θα κοιτάξουν να κάνουν 10 με 12 μεταγραφές τότε ο ΟΦΗ μπαίνει από θέση ισχύος για τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Πολυ σημαντική παρατήρηση. Το αβεβαιο περιβαλλον πολλων ομαδων( Αρη, ΠΑΟ κτλ που ανεφερες) μας δινει τη δυνατοτητα να ειμαστε ησυχοι σχετικα με τις κινησεις που θα γινουν και θα ειναι μονο προς την βελτιωση της ηδη υπαρχουσας καταστασης. Πιστευω οτι οπως ανεβηκαν επιπεδο καποιοι ποδοσφαιριστες φετος οπως πχ Σωτηριου, Γιαννουλης, Κοροβεσης( επαιξαν καλυτερα απο περυσι) ετσι θα δουμε κι αλλους να ειναι ακομη καλυτεροι( Φερειρα οταν επιστρεψει, Σταικος και γιατι οχι και ο Μιγγος). Μακαρι να μεινει ο Μεγιαδο ειναι σημαντικοτατος αλλα ακομη κι αν γινουν τα play off παλι ο ΟΦΗ θα ειναι ετοιμος οταν χρειαστει γιατι μην ξεχναμε το πολυ καλο προπονητικο stuff που υπαρχει. Το θεμα ειναι που θα παμε ταξιδακι στον πρωτο ευρωπαικο αγωνα( προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος παρολη την κατασταση που επικρατει)!!!

  2. καλο μηνα .τι εννοειτε οτι είναι 3 βήματα πιο μπροστά ρε παιδιά .περυσι μέ την ίδια ομάδα με την βοήθεια του θεού και της διατησιας μείναμε στην κατηγορία .φετος παλι τα ίδια απλά με την βοήθεια του θεού και της διαιτησίας βγήκαμε Ευρώπη .του χρόνου θα είναι διαφορετικά .μην τρελένεστε δεν κάναμε και κάτι τρελό .ο ατρομητος ο Αστέρας και η λαρισσα τα τελευταία χρονια έχουν βγει Ευρώπη .εμεις μετα από 20 χρονια βγήκαμε όπως βγήκαμε και λες και πηραμε κανένα κύπελλο κάνουμε .του χρόνου θα είναι πολυ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα μας .φοβαμαι πολυ για του χρόνου γιατι φετος και περυσι δεν είχαμε κανένα παράπονο με διατησια σε ανατίθεται με αλλες ομαδες και φετος φοβαμαι μην γίνει το ανάποδο .

    1. Στο ότι λες πως ο ΟΦΗ βγήκε Ευρώπη με την βοήθεια της διαιτησίας και ότι δεν πέτυχε κάτι τρελό, συγνώμη αλλά εκεί σταμάτησα να διαβάζω το σχόλιο σου.

      1. Ο καημενουλης, το μόνο που ξέχασε να γραψει Ήταν Πώς Όλα είναι στημένα, δεν υπάρχει και κορωνοιος και μας ψεκαζουν. Μην τον παρεξηγεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =