Εάν ήθελαν το καλό του ποδοσφαίρου, θα έλεγαν ΟΛΟΙ “ναι” στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη για 20% μέσα στο γήπεδο θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πιλότος. Αντιθέτως τα κοντόφθαλμα μυαλά της Λίγκας δεν την συζήτησαν καν. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οι Έλληνες παράγοντες δεν έχουν φαντασία. Αυτό είναι δεδομένο και κάτι παραπάνω από σίγουρο. Μόλις δουν τα ζόρια, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να επιστρέψουν σε παλιές και δοκιμασμένες συνταγές. Μαράζι το έχω να δω μια καινούργια πρόταση από τους παράγοντες των ελληνικών ομάδων. Να μας δώσουν βρε αδερφέ κάτι καινούργιο ώστε να μην τρώμε το ίδιο φαγητό καθημερινά.

Μάταια όμως, παστίτσιο και γεμιστά σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα να τα έχουμε σιχαθεί πλέον.

Την ώρα που βλέπουμε τους Γερμανούς, όχι ότι θα φτάσουμε ποτέ στο level τους αλλά λέμε τώρα, να είναι έτοιμοι σαν από καιρό, στην Ελλάδα μέχρι πρότινος μαδούσαν την μαργαρίτα για το αν θα γίνει σέντρα, πότε θα γίνει και με ποιον τρόπο.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης είπε το απλό πριν από μια εβδομάδα: Να ανοίξουν τα γήπεδα, μέσα στο καλοκαίρι μάλιστα είναι ακόμα πιο εύκολο, και κάθε ένα από αυτά να φροντίσει για την πληρότητα της τάξης του 20%. Τι καλύτερο, μέσα στο καλοκαίρι να δώσει η Ελλάδα το καλό παράδειγμα με αγώνες παρουσία κόσμου, έστω αυτού του ποσοστού, όταν σε όλη την Ευρώπη τα γήπεδα είναι κλειστά; Μάλιστα, αυτές οι 10 αγωνιστικές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως “πιλότο” για τη νέα χρονιά ώστε στην Λίγκα να αποκτήσουν μια εικόνα εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και να αποκτήσουν οι ΠΑΕ έναν “μπούσουλα” για το τι μπορούν να κάνουν.

Όμως είπαμε. Σε μια χώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία ουσιαστική πρόταση για την βελτίωση του προϊόντος του, τέτοιου είδους προτάσεις απορρίπτονται όχι γιατί υπάρχει αντίθετη άποψη αλλά πολύ απλά επειδή δεν έχουν να αντιπροτείνουν κάτι.

Μάλιστα, είναι τόσο φαιδροί ορισμένοι που δεν σκέφτονται πως έξω από τα γήπεδα θα συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος από αυτό το περίφημο 20%. Ποιος ορκίζεται ότι δεν θα υπάρχει κόσμος έξω από το “Γεντί Κουλέ” πριν από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή ότι στην Τούμπα σε ένα ανάλογο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΣΦΠ δεν θα υπάρχουν οπαδοί έξω από το γήπεδο; Όταν θα έρθει η ώρα και θα υπάρχει κόσμος έξω από το γήπεδο, τότε θα δουν τα ζόρια γιατί τώρα δεν το σκέφτονται.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Η λυση στο “ποιος θα μπει μεσα” του Μποροβηλου ειναι σχετικα απλη και ευκολα υλοποιησιμη. Η ticketmaster εχει χαρτογραφημενα τα γηπεδα των ομαδων. Δεν ειναι δυσκολο να επιλεχθει το 20% των θεσεων του γηπεδου αφήνοντας παράλληλα τις απαραιτητες κενες θεσεις αναμεσα στους φιλαθλους. Πριν απο καθε ματς, θα επιλεγεται το 20% και θα βγαινει ανακοινωση απο την ΠΑΕ για το ποιες θεσεις επιλεχτηκαν. Δεν ειναι οτι δεν εχουν φαντασια, απλα δεν τους καιγεται καρφι.

    1. Αυτό είναι, ότι δεν τους καίγεται καρφί για το ποδόσφαιρο και κυρίως για τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − 6 =