Περισσότερο από κάθε νίκη είναι σημαντικό να βγουν υγιή τα παιδιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ έδειξε πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η υγεία των παικτών. Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων για μια ομάδα που θέλει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ του 3-1 που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι 1-3, απέδειξε και στα χρόνια του κορονοϊού ότι φέτος είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως επίσης έδειξε σε όλους ότι αυτό που ενδιαφέρει το club είναι η σωστή διαχείριση των παικτών του ώστε να βγουν αλώβητοι από αυτήν την περίεργη διαδικασία στην οποία μπήκαν λόγω της πανδημίας. Υπήρχε περίπτωση, εάν ήταν κανονικές οι συνθήκες, να βγάλει ο Σίμος τον Σακόρ που ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ μέχρι εκείνο το σημείο; Βεβαίως και όχι. Όμως πλέον ο Σίμος είναι υποχρεωμένος, όπως και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, να βρουν τον τρόπο να διαχειριστούν το ρόστερ προκειμένου να μην εμφανιστεί κανένας τραυματισμός που θα φέρει πίσω όλη την ομάδα. Θυμηθείτε απλά τι έπαθε ο Ναμπί τον περασμένο Δεκέμβρη, που έπαιξε κόντρα στην Λαμία μια εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την ΑΕΚ, και θα καταλάβετε το τι εννοώ.

Μην ξεχνάτε πως αμέσως μετά τα πλέι οφ, δηλαδή ένα 10ημερο αργότερα, ο ΟΦΗ θα μπει στην μάχη της Ευρώπης και κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχει προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών του. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν προσέχεις για να έχεις και στον ΟΦΗ έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία των παιδιών και μετά τα υπόλοιπα μιας και οι 10, 9 πλέον, αγωνιστικές θα λειτουργήσουν ως μια καλή προετοιμασία για τη νέα χρονιά αφού χρόνος δεν υπάρχει.

Ο Σίμος καλείται να διαχειριστεί τις 9 αγωνιστικές με τρόπο που δεν σηκώνει λάθη γιατί ακολουθεί η πρόκληση της Ευρώπης και στον ΟΦΗ δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν θέλω να έρθουν τα πλέι οφ και να βλέπουμε τους παίκτες να βγαίνουν έξω σαν τα “κοτόπουλα”. Είπαμε, είναι αγώνες ειδικών συνθηκών και ο ΟΦΗ καλείται να προστατεύσει τους παίκτες του γιατί οι περισσότεροι που αγωνίζονται θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό και της επόμενης περιόδου. Κατά συνέπεια ο Σίμος δεν είναι υποχρεωμένος και ορθά πράττει, να ζορίσει τον Φιγκεϊρέντο – που παίζει έναν χρόνο ολόκληρο, τον Σακόρ που ήταν δύο μήνες εκτός λόγω του τραυματισμού του, το Ναμπί και τον Μεγιάδο που παρουσιάζουν μια ευπάθεια στους τραυματισμούς.

Η διαχείριση του ρόστερ σε αυτές τις 9 αγωνιστικές είναι πολύ πιο σημαντική από το αν θα κερδίσει ο ΟΦΗ τον Άρη και τον κάθε Άρη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, σε μια περίοδο όπου οι παίκτες μετά από δύο μήνες απόλυτου καθισιού, μπήκαν στα παιχνίδια με 15 μέρες προπόνησης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − seven =