Που να μην υπήρχε και η διακοπή τριών μηνών…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ συνέχισε από εκεί που τελείωσε το πρωτάθλημα και είναι να απορεί κανείς με την εικόνα που έβγαλε για 60 λεπτά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Στο μυαλό μου το έχω ξεκαθαρίσει από την ημέρα που αποφασίστηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο τρόπος που δουλεύει ο ΟΦΗ είναι τέτοιος που αυτές οι 10 αγωνιστικές είναι περισσότερο σημαντικές για την επόμενη σεζόν παρά για αυτήν που διανύουμε. 10 αγωνιστικές που δεν έχουν κανένα βαθμολογικό κέρδος αλλά αντιθέτως μπορούν να γίνουν πολύ ωφέλιμες για το club εν όψει της νέας χρονιάς. Είναι ένας τρόπος, μιας και ο ΟΦΗ είναι τυχερός που δεν νιώθει καμία ψύχωση, για να προετοιμαστεί η ομάδα για τη νέα χρονιά και παράλληλα να ξεκαθαρίσουν ρόλοι και στάτους εντός του ρόστερ του συλλόγου.

Όμως είναι αξιοθαύμαστο το πως ο ΟΦΗ κατάφερε μετά από τρεις μήνες και κάτι ψιλά να παρουσιάσει την εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι με τον Άρη και για 60 ολόκληρα λεπτά. Να πω ότι δεν περίμενα τόσο καλό τον ΟΦΗ, δεν τον περίμενα. Νομίζω πως και ο περισσότερος κόσμος περίμενε κάποιου είδους κλωτσοσκούφι – κάτι αναμενόμενο με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Όμως ο ΟΦΗ έδειξε για 60 λεπτά πως συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την 1η Μαρτίου: Εξαιρετικό passing game πρέσινγκ στο κέντρο και το παιχνίδι που θέλουμε να βλέπουμε όλοι μας. Δεν είναι τυχαίο πως ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση 120 δευτερόλεπτα, δεν εμφανίστηκε καθόλου στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, δημιούργησε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει και αφού δεν το πέτυχε, ήρθε στην συνέχεια ο Άρης σαν ομάδα μπάσκετ και με ευστοχία 100% να πάρει το ματς.

Η εικόνα του ΟΦΗ για 60 λεπτά ήταν κάτι παραπάνω από καλή και δεδομένων των συνθηκών δεν ξέρω αν το περίμεναν και μέσα στην ομάδα ότι θα παρουσίασε αυτό το πρόσωπο. Ακόμα και ο τρόπος που ο Σίμος διαχειρίστηκε την λειψανδρία στα εξτρέμ παίζοντας με “ψευτοεννιάρι” το Ναμπί, ήταν κάτι καινούργιο που δεν το είχαμε δει ξανά. Ο Μάνος ξεκινούσε όλες τις επιθέσεις του από την δεξιά πλευρά λειτουργώντας ως winger, οι πάσες στην πλάτη της άμυνας του Άρη έβγαιναν απολαυστικά και ενώ όλοι περίμεναν να γίνει το 0-2, έγινε το 2-1.

Επειδή παρακολούθησα το ματς στο Calcetto παρουσία αρκετού κόσμου αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όλοι είχαν την ίδια άποψη. Μια εξαιρετική ομάδα για 60 λεπτά που μετά έπεσε… θύμα του κορονοϊού. Γιατί σωστό είναι αυτό που είπε ο Σίμος για την έλλειψη ουσίας στην επίθεση όμως απολύτως σωστό είναι και αυτό που είπε ο Μάνος ότι δεν υπήρχε φυσική κατάσταση. Γιατί είναι ένα θέμα αυτό του πως οι παίκτες θα βγάλουν όλο το 90λεπτο δίχως να τους βγουν τα σωθικά. Και όμως ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση και μετά το 2-1 και μετά το 3-1. Δεν παράτησε το παιχνίδι ποτέ και για εμένα αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για μια ομάδα που έχασε το ματς αλλά κυρίως δεν χάνει την ψυχική ηρεμία της.

Ο Σίμος ορθώς έκανε διαχείριση του ρόστερ, ορθώς έβγαλε τον Σακόρ αφού είναι εκείνος που πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες του γιατί από την στιγμή που δεν διακυβεύεται τίποτα στα πλέι οφ, το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΟΦΗ θα είναι να περάσει αναίμακτα την διαδικασία και να μην χάσει παίκτη για τα παιχνίδια της Ευρώπης… Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, το πρόγραμμα του καλοκαιριού είναι στριμωγμένο και κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των παικτών όταν ξέρουμε όλοι πως μετά την λήξη της χρονιάς στις 19 του Ιούλη, θα έρθει η πρόκληση – πρόκριση του Europa League.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Η ομαδα επαιξε ωραια μπαλα απλα πληρωσε τις σοφτ στιγμες της. Σωστο ομως το αρθρο που δειχνει αυτο που εχουμε καταλαβει οσοι σκεπτομαστε με υγεια για την ομαδα μας οτι πανω απο ολα προφυλασσεται η σωματικη ακεραιοτητα των παιχτων. Μετα απο μια τετοια διακοπη και φυσικα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει αγχος οι δοκιμασιες απο την πλευρα του σταφ ηταν αναμενομενες. Ευχαριστη εκπληξη ο Μανος, τρομερη τεχνικη καταρτιση ο Σακορ και αρχιζει και αποκτα λιγο τσαμπουκα παραπανω ο Βαγγελης Νοικοκυρακης. Το μονο αρνητικο ειναι οτι ο ΟΦΗ αντιμετωπισε λιγο εχθρικη διαιτησια η οποια σε συνδυασμο με καποια “αφελεια” οδηγησαν στην ηττα. Δεν ξενερωνουμε ποτε ρε ΟΦΗ, εισαι η ομαδα μας και στα ευκολα και στα δυσκολα

    1. Ειδα αο περιεργια το man to man και αν δεν ξερει καποιος θα νομιζει οτι κερδισαμε εμεις…Ξεκολατε λιγο ουτε η διαιτησια εφταιγε ουτε ο καιρος ουτε τιποτα…Βγαλτε αυτην την νοοτροπια του ελληναρα οπαδου….Η ομαδα επαιξε σχετικα καλα ειχε καλη κυκλοφορια αλλα ο Αρης εχει 2-3 ποδοσφαιρικες πρωσοπικοτητες που κανανε την διαφορα που εμεις δεν διαθετουμε…+ το γνωστο προβλημα με την ασταθεια στην αμυνα…αρα στα θετικα η καλη κυκλοφορια απο την αμυνα στην επιθεση στα αρνητικα η αμυντικη λειτουργια και η αποτελεσματικοτητα….
      Σαρρη επειδη δεν βρισκουμε μια δικαιολογια οτι φταει ο διαιτητης κτλ κτλ δεν σημαινει οτι γκρινιαζουμε…Δεν ειαστε μπαρτσελονα ξεκολατε και οι μεν και οι δε….

      1. Αντώνη, δεν είπε κανείς ότι χάσαμε εξαιτίας της διαιτησίας. Για συνδυασμό παραγόντων που οδήγησαν στην ήττα γράφει ο παραπάνω φίλος. Παρακάτω, εγώ αναφέρομαι μεμονωμένα στην εχθρική διαιτησία, η οποία σίγουρα επηρέασε ως ένα βαθμό την εξέλιξη του αγώνα, δε διαμόρφωσε όμως το αποτέλεσμα. Στο παρελθόν έχω τονίσει ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε τόσο πολύ στη διαιτησία, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Χτες ήταν ο ορισμός αυτού που ονομάζουμε “σφάξιμο με το μπαμπάκι”. Με άλλα λόγια, χτες τα σφυρίγματα έδωσαν μια έξτρα ώθηση στον αντίπαλο που, εκμεταλλευόμενος τη δική μας ποδοσφαιρική “αφέλεια”, κατόρθωσε να πάρει το 3ποντο. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
        Επίσης, ντάξει, ο Άρης έχει 2-3 ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς, σαν ΟΦΗ, δεν έχουμε δηλαδή; Οι Ναμπί, Νέιρα (για να μη γράψω για έναν-δυο ακόμα) δεν μπορούν μόνοι τους να πάρουν ένα παιχνίδι; Η διαφορά χτες ήταν ότι οι δικοί τους “μίλησαν”, ενώ οι δικοί μας όχι. Αυτό, λοιπόν, σε συνδυασμό με τη δική μας “αφέλεια” και την εχθρική διαιτησία οδήγησαν στο 3-1. Τόσο απλά.

      2. το βλεπεις λαθος εχω γραψει κατι το οποιο δεν αντικατοπτριζει σε καμια των περιπτωσεων κολλημα. ειμαι χαρουμενος με τον ΟΦΗ και το ποδοσφαιρο που παιζει την υγεια που βγαζει και την κοινωνικη δραση του στο Ηρακλειο που ειναι τεραστια. οσο για την διαιτησια ενταξει ο ανθρωπος εκανε ενα δυο λαθη που στην ξενερα μου πανω για την ηττα θεωρησα οτι ηταν αφορμες και οχι η αιτια της ηττας.

  2. Σωστή η ανάλυση, Μάνο. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι ο ΟΦΗ χτες πλήρωσε ακριβά τις 4-5 στιγμές χαλάρωσης (ή και απώλειας συγκέντρωσης) που έδειξε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Επίσης, με λίγη παραπάνω ευστοχία στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε κάνει το δεύτερο γκολ νωρίς, το οποίο θα τον έβαζε σε αρκετά πλεονεκτική θέση για το υπόλοιπο του αγώνα. Αλλά, ντάξει, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αρκεί να μη γίνει συνήθειο. Ήταν και η απραξία στη μέση… συμβαίνει.
    Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι η προκλητική διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν εννοώ τις φάσεις των πέναλντι στο τέλος (που για μένα ΔΕΝ είναι), αλλά στις κίτρινες κάρτες που ΔΕΝ έδινε στους αντιπάλους, στα ανύπαρκτα οφσάιντ που έδωσε εις βάρος της ομάδας μας και σε όλα τα ανάποδα σφυρίγματα για φάουλ από δω και από κει καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Μας έσφαξαν “με το μπαμπάκι” τα κοράκια και αυτό είναι εξοργιστικό. Ούτε πίεση είχαν από τον κόσμο ούτε τίποτα, παρόλα αυτά έπαιξαν 70-30 υπέρ του γηπεδούχου. Και μετά ορισμένοι λένε ότι άνθρωποι είναι και οι διαιτητές και μπορούν να επηρεαστούν και να κάνουν λάθη. Χτες αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο. Και για να είμαι ακριβοδίκαιος, κάτι τέτοιο (μια τέτοια διαιτησία) μπορεί να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε έδρα (όπως το Γεντί Κουλέ) υπέρ οποιουδήποτε γηπεδούχου (όπως του ΟΦΗ), εκτός και αν συμμετέχουν οι γνωστές “μεγάλες” ομάδες. Τεσπα, το αφήνω εδώ, αλλά χτες με χάλασε πολύ το σκηνικό αυτό.
    Προχωράμε μπροστά. Έχουμε άλλα 9 ματς να “χτυπήσουμε”.

  3. Σαρρή Γιατί κόβεις τα σχόλια φασιστικα;Παίξαμε καλά αλλά η ποιότητα 2-3 παικτών του αρη έκανε την διαφορά… βεβαια φταιει και η αστάθεια στην άμυνα που έχουμε όλη την σεζον

    1. Κανένα σχόλιο δεν έχει κοπεί απλά δεν είμαι 24 ώρες το 24ωρο πάνω από τον υπολογιστή.

  4. Η φάση είναι που οι κόρακες κωλοχτυπιόντουσαν πριν την επανέναρξη, για να μην τους μειωθούν ούτε σεντ οι αποδοχές. Κατά τα άλλα έχουν του κ@λου τους το χαβά. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου. Όσο και να μη θέλει κανείς να ασχοληθεί με τους κόρακες, δεν τον αφήνουν στην ησυχία του. Γίναμε πάλι θεατές στο ίδιο έργο. Μήπως τη σιωπή της Διοίκησης για τα κοράκια και τα κατορθώματά τους την εκλαμβάνουν ως αδυναμία ή κάτι άλλο; Μήπως, λέω, μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει η Διοίκηση μπροστά και να τους τρίξει τα δόντια; Ε δεν πάει άλλο ρε παιδιά μ’ αυτή την κατάσταση. Έλεος πια!

  5. Είμαι ο μόνος που βλέπει αυτά τα παιχνίδια σαν δυνατές προπονήσεις, σαν φιλικά?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =