O OΦΗ είναι μια οικοδομή με άφθονο οικοδομικό υλικό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο ΒΑΚ ξεκίνησαν να χτίζουν από τώρα τον ΟΦΗ του 2022 και του 2023. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εάν δείτε τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ την τωρινή σεζόν θα καταλάβετε πως τα 3/4 του ρόστερ μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2021. Εν αντιθέσει με το φετινό καλοκαίρι όπου υπάρχει ένας μικρός αριθμός παικτών που μένουν ελεύθεροι, το καλοκαίρι του 2021 πρόκειται να γίνει μια γερή ανοικοδόμηση του ΟΦΗ. Βέβαια, το καλοκαίρι του 2021 είναι αρκετά μακρυά όμως ο σκοπός μου είναι να καταλήξω αλλού. Από την στιγμή που ο σχεδιασμός του Γιάννη Σαμαρά δείχνει πως δεν έχει στόχο να φέρει παίκτες για έναν χρόνο, γίνεται κατανοητό πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπουν οι βάσεις για τον ΟΦΗ της επόμενης τριετίας.

Βλέποντας αρκετές ομάδες να έχουν βγει στην αγορά ψάχνοντας από τις αγγελίες στελέχη για την επάνδρωση των ποδοσφαιρικών τμημάτων τους, αντιλαμβάνομαι πως ο ΟΦΗ είναι μια οικοδομή που έχει βάλει γερά θεμέλια για να μετατραπεί σε έναν μεγάλο ουρανοξύστη. Μια οικοδομή που χτίζεται όροφο – όροφο χωρίς να έχει καμία ματαιοδοξία ώστε να πάει από το ισόγειο στο ρετιρέ παρότι φέτος, παντελώς ανέλπιστα, κατάφερε να “πηδήξει” έναν όροφο και να βρεθεί στον δεύτερο με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο ΟΦΗ είναι μια οικοδομή που διαθέτει ατελείωτο οικοδομικό υλικό και κάθε είδους. Από τα πιο απλά και “φτηνά” μέχρι τα πιο ακριβά που επειδή είναι “άυλα” είναι και τα ακριβότερα: Ελάχιστα club στην Ελλάδα, αν δεν είναι παραπάνω από 1-2, διαθέτουν την τεχνογνωσία που αυτήν την στιγμή έχει ο ΟΦΗ. Στον ΠΑΟΚ άλλαξαν ακόμα έναν τεχνικό διευθυντή, ο προπονητής δείχνει να είναι στον “αέρα”, στην ΑΕΚ ο Ίβιτς πήγε μόλις τον περασμένο χρόνο, το ίδιο ισχύει και για τον Άρη με τον Ολυμπιακό να δείχνει να κρατάει μια σταθερά από πλευράς στελεχών ποδοσφαιρικού τμήματος.

Και πάλι όμως καμία από τις παραπάνω ομάδες δεν διαθέτει την ποδοσφαιρική τεχνογνωσία των στελεχών του ΟΦΗ. Ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, δημιουργούν το οικοδόμημα της ομάδας από τα πιο χαμηλά πατώματα που δεν είναι άλλα από τις ακαδημίες και προσπαθούν να χτίσουν βήμα – βήμα τον σύλλογο. Σαφώς και θα υπάρξουν αστοχίες, μιλώντας πάντα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αυτό είναι κάτι που το συναντάει το ανθρώπινο είδος σε όλη την πορεία του. Όμως ένας ΟΦΗ που γνωρίζει το τι έκανε λάθος, θα το διορθώσει αμέσως.

Αυτό μας έδειξε η χρονιά που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτη.

Στον ΟΦΗ υπάρχει μια τεράστια αφθονία οικοδομικών υλικών που περιμένουν την θέση τους για να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πρώτη προσπάθεια. Το είπαμε και παραπάνω.

Ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ είναι μόλις στην πρώτη του χρονιά που οργανώνεται από το μηδέν. Ναι, του “έκατσε” η επιτυχία και ο πραγματικός στόχος που έχει ο σύλλογος, από την πρώτη χρονιά όμως το καλό είναι ότι ο σύλλογος δεν στέκεται στην εφήμερη επιτυχία αλλά κοιτάζει πάντα πως θα πάει στην επόμενη “πίστα”.

Και αυτή θα παιχθεί στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021.

Ένα σχόλιο

  1. Ρε Μανώλη, τι μας λες ότι κατέληξαν στο “σχεδιασμό” των εμφανίσεων (σαν πώς είμαστε η Dortmund και θα βγάλει η puma ειδικες φανέλες μόνο για μας) από τόσο καιρό πριν. Αφού το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν τον κατάλογο της puma και να διαλέξουν τα σχέδια που τους άρεσαν!
    Και κάτι ακόμα… Άμα πάλι δούμε στραβοραμμενα σήματα τόσο στο ρουχισμό της ομάδας όσο και στη μπουτίκ, ποιός θα φτάσει, η ΠΑΕ που “τόσο καιρό σχεδιάζει τη νέα φανέλα και είναι έτοιμη από τον Ιούνιο” ή εσύ που μας τα λες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *