Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι λάθος πάσες του Μεγιάδο αναδεικνύουν το προφανές. Μια ομάδα, τώρα, αντέχει το πολύ 60-65 λεπτά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μετά από ήττες επειδή ο ψυχολόγος μου προσπαθεί να μου μάθει να διαχειρίζομαι τις κρίσεις που παθαίνω όταν χάνει ο ΟΦΗ, επιχειρώ να αφήσω να περάσουν λίγες ώρες προκειμένου να ηρεμήσουν τα νεύρα μου. Ακόμα και τώρα που δεν έχω το άγχος που είχα στην κανονική διάρκεια όταν παίζαμε με αντίπαλο την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν μου είναι εύκολο να διαχειριστώ τις ήττες.

Ήττα από ήττα διαφέρει βέβαια και άλλη γεύση είχε αυτή από τον Άρη και άλλη αυτή από την ΑΕΚ.

Όπως επίσης είναι άλλο να βλέπεις το παιχνίδι από την τηλεόραση και άλλο από το γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως έχοντας ως βάση την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη, περίμενα μια ανάλογη και απέναντι στην ΑΕΚ. Όμως είναι δεδομένο πως υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους του ΟΦΗ ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το κίνητρο. Η ΑΕΚ το έβλεπε το παιχνίδι ως “τελικό”, το είχε πει ο Καρέρα από την Παρασκευή στη Nova και αυτό αποδείχθηκε μέσα στο γήπεδο με τους παίκτες του να παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Μπακάκης έκανε τέτοιο τάκλιν στο 95′ για να μην περάσει η μπάλα.

Το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο αυτήν την εποχή. Ο ΟΦΗ εξασφάλισε το δικό του κίνητρο πανάξια μέσα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ξαφνικά από το -7, βρέθηκε δεύτερη. Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε σε αυτόν τον παράγοντα αλλά και στο γεγονός ότι οι ομάδες έχουν έναν “κόφτη” στην απόδοση τους. Όσοι και όσες αντέξουν μέχρι το 60′, την ίδια διαπίστωση είδα ότι έκαναν συνάδελφοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου στις αθλητικές εκπομπές της Κυριακής.

Η ΑΕΚ έχτισε πάνω σε αυτό το 60λεπτο όπου είχε το καλύτερο διάστημα μέσα στο παιχνίδι και από την στιγμή που κατάφερε να προηγηθεί στο πιο σημαντικό χρονικό διάστημα του αγώνα, η ροή του θα άλλαζε μόνο από κάποιο θαύμα. Ήρθε και η ατυχία για τον ΟΦΗ που στην μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 45′ δεν μπόρεσε να σκοράρει με το δοκάρι του Φιγκεϊρέντο και η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτή που περιμέναμε.

Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτήν την διαδικασία οι ομάδες που έχουν κίνητρο θα εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικές ενώ οι υπόλοιπες που δεν το έχουν θα αντιμετωπίσουν αυτά τα ματς ως φιλικά προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Ο ΟΦΗ έτσι τα αντιμετωπίζει, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου γιατί επειδή δεν είναι και ομάδα που έχει ρόστερ με 30 παίκτες, πρέπει να προστατεύσει τους παίκτες του όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Όταν βλέπουμε παίκτες όπως ο Μεγιάδο, που το μυαλό του είναι κομπιούτερ και οι αντοχές του αρκούν για να βγάλει μαραθώνιο, να κάνουν αυτά τα φτηνά λάθη στο κέντρο – μέτρησα τουλάχιστον 5 λάθος πάσες στο μισό μέτρο – τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι παίκτες θέλουν να παίξουν μπάλα αλλά δεν μπορούν σε αυτήν την χρονική περίοδο που βρισκόμαστε.

Ο ΟΦΗ θέλει να παίξει μπάλα, το πλάνο του δεν αλλάζει και λόγω της τρίμηνης αποχής δεν μπορεί και ο Σίμος να βάλει νέα πράγματα στο παιχνίδι του. Το είχε εξηγήσει και ο ίδιος πολύ νωρίς, μετά από δική μου ερώτηση, στην συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα με τον Άρη ότι οι παίκτες δεν μπορούν να βάλουν νέα πράγματα στο μυαλό τους όταν έχουν προηγηθεί τρεις μήνες που δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά την εικόνα του στο ματς, όλα πήγαν λάθος μεσοεπιθετικά. Αλλά και αυτό έχει την εξήγηση του. Όταν ο ΟΦΗ, παραμονές των play off χάνει τον Τσιλιανίδη και παράλληλα δεν έχει τον Αντίλ Ναμπί στην σύνθεση του τότε αυτομάτως απενεργοποιείται όλο το παιχνίδι στην πιο δυνατή γραμμή του παιχνιδιού του. Από την στιγμή που λείπει η φαντασία του Ναμπί, το τσαγανό και τα τρεξίματα του αθλητή Τσιλιανίδη, προστίθεται και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Σεμέντο τότε όλα δημιουργούν μια εξίσωση που δεν είναι εύκολη για λύση από τον Σίμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Μάνο Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα. Είναι προφανές ότι η Ομάδα παίζει στα play off επειδή πρέπει να παίξει. Και μη μου πεις ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στη διαδικασία. Όλες ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο, την ίδια αφετηρία, με τις ίδιες προϋποθέσεις και το ίδιο δυναμικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ένθεν κακείθεν. Άλλο τώρα εάν ο στόχος της κάθε ομάδας είναι διαφορετικός. Ο δικός μας στόχος απ’ ότι λένε και διατυμπανίζουν επετεύχθη επιτυχώς. Ήταν να μπούμε στη εξάδα και τέλος. Όλα καλά, όλα ωραία. Άρα η διαδικασία των play off είναι μία ευκαιρία προπόνησης, μίνι προετοιμασίας (χωρίς τις νέες προσθήκες και μεταγραφές), χωρίς το στόχο για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία και τέλος πάντων ό,τι κάτσει, εάν κάτσει κάτι το καλύτερο και μετά άντε γεια. Θεωρώ όμως ότι η Ομάδα πρέπει να παίξει και για το prestige ή κοινώς για το γαμώτο όπως λέμε. Εάν τελειώσουν τα play off και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε κάνει ούτε νίκη και να έχουμε εισπράξει τα όσα παστέλια μας, ώστε να χρειάζεται να ανοίξουμε παστελαρία, τότε επέτρεψέ μου να πω ότι θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο του ευτελισμού, με όλο το συμπάθιο. Είναι κρίμα όμως για την Ομάδα, την Ιστορία της και τον Κόσμο της. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, φιλοσοφία, στόχους και προοπτικές εάν θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε στις μεγάλες και ισχυρές ομάδες της Ευρώπης.

    1. Καλημέρα Γιώργο. Θα συμφωνούσα απολύτως μαζί σου αν τα παιχνίδια γίνονταν τον Μάρτιο. Τώρα όμως και κάτω από τις συνθήκες που γίνονται, δεν μπορούμε να τα πάρουμε με αυστηρά κριτήρια. Όχι μόνο για την εικόνα του ΟΦΗ, αλλά συνολικά όλων των ομάδων. Χθες ο Άρης από θαύμα γλύτωσε την συντριβή και την ήττα με 6 και 7 γκολ.

    2. Ο σιμος αφησε 90 λεπτα αβοηθητη την ομαδα εμμενοντας το συστημα του βλεποντας την αεκ να κυριαρχει.ερωτημα αν ολες οι ομαδες σε παιξουν ετσι μεσα η εξω ξενες η ελληνικες τι θα κανεις δεν εχει αλλο συστημα αναστσλτικο να εμφανισει.γιαυτο εκανε κοιλια ο οφη οταν οι ομαδες τον επαιξαν ετσι ποιο προτζεκτ και τι συστημα συστξμα θα εφαρμοσει να μου πειτε. Τουτο εξαρταται απο τον αμτιπαλο κσι το κινητρο

  2. Θέλει προσοχή και σοβαρότητα το πράγμα γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε ο περίγελος και ο καρπαζοεισπράκτορας των πλέι οφ.
    Αν κάνουμε δέκα ήττες σε δέκα ματς θα είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.
    Ας αφήσουν τις παπάντζες περί έλλειψης κινήτρου, κορονοϊούς κτλ κτλ. Κίνητρο είναι η φανέλα και η ιστορία τη; της ομάδας τελεία και παύλα.
    Ας σοβαρευτούν.

    1. Τα είπες όλα αδελφέ. Έτσι είναι.

  3. Ρε Σαρρη τι παπατζες μας λες ολη την χρονια ? Ναι χαιρομαστε που η ομαδα πηγε Ευρωπη μετα απο τοσα χρονια που κατεφερε σε μια χρονια που απο εκιε που ηταν να πεσει μπηκε στην 6αδα και λογω του βαζελου παει Ευρωπη ( μην το ξεχναμε αυτο Οφιτζης ειμαι αλλα αν δεν ειχε αποκλειστι η βαζελα τωρα θα κλαιγαμε ρεγκες) ! Πιστευεις οτι με αυτη την ομαδα θα παρουμε αποτελεσματα στην Ευρωπη ειτε οτι ο Μπουσης μας θα βγαλει χρημα εαν δεν επενδυσει παιχτες ? Το οτι σταθηκαμε τυχεροι φετος και μπηκαμε στην 6αδα με ελαχιστη διαφορα βαθμων απο τις κατω ομαδες δεν μας κανει ουτε παιχταραδες ουτε κατι να καμαρωνεις απ οτην στιγμη που ειμαστε στο ιδιο επιπεδο με τις ομαδες των play out ΤΥΧΕΡΟΙ ημασταν απλα χαιρομαστε γτ επιτελους φτασαμε το επιπεδο των μετριων ομαδων της σουπερλιγκ.Εισαι ΟΦΗ θες να λες οτι ξεχωριζεις τοτε φτιαξε ομαδα επι εποχες Βαρδινογιαννη που καθε μεγαλη ομαδα σε ετρεμε και το θεωρουσε το μεταξυ σας ματς ντερμπι οχι οτι παιζει με μια επαρχιωτικη ομαδα ! Ας αφησουμε λοιπον τα σαλια και τις δικαιολογιες και να δουμε την σκληρη αληθεια η ομαδα αν συνεχισει ετσι με ηττες πρωτον αμαυρωνει το ονομα της και δευτερον δεν εχει καμια ελπιδα στην Ευρωπη απλα θα λεει οτι πηγα και επαιξα Ευρωπη! Οποτε κ .Σαρρη εαν θελετε αποτελεσματα πειτε στους “σωτηρες” μας ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ στην ομαδα δεν γινεται αλλιως νεις 2 βασικους παιχτες και χαλαει ολη η ομαδα θες εναλλακτικες θες ετοιμους παιχτες!

    1. Καλά εσύ έχεις πει και χειρότερα, βλέποντας τώρα τα σχόλια σου, οπότε ο γιατρός μου είπε να μην σου δίνω σημασία.

      1. “Σωτηρες” με ειρωνικό τρόπο… μάλιστα. Και θες να λέγεσαι ΟΦΗτζης; ντροπή να μιλάς Έτσι για την διοίκηση αποδεδειγμενα Είναι οτι καλύτερο για την ομάδα Εκτός αν θες προηγούμενες διοικήσεις… πρώτη Χρόνια σώθηκε η ομάδα στο 95, δεύτερη χρονιά βγήκε Ευρώπη. Και δηλώνουν Όλοι οτι λόγω του ιου θα τα βλεπουν ως παιχνίδια προετοιμασίας. Αν ο ΠΑΟ είχε πάρει άδεια Δεν Θα βλεπαμε τον ΟΦΗ χαλαρό και να δοκιμαζει συστηματα ουτε να προστατεύει ετσι την υγεία των παικτών.

  4. Με το συμπάθειο, ποιο κομπιούτερ ο Μεγιάδο; Τις ίδιες λάθος πάσες κάνει σε κάθε ματς, ντάξει απλά σε αυτό το ματς έκανε παραπάνω. Για Ναμπί και Τσιλιανίδη δεν έχεις άδικο.

  5. Αυτός ενώ ο ΟΦΗ χωρίς τον κόσμο του! Αυτό δεν είδαμε όλο το χρόνο!! τον ΟΦΗ μακριά από το Ηράκλειο

  6. Μάνο τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Υπαρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα μεταξύ ΟΦΗ και ΑΕΚ. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες και αφήστε τις παπαριές περί κινήτρου. Η ομάδα θέλει ενίσχυση με ποιοτικούς παικτες σε όλες τις γραμμές. Το αφεντικό πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και όχι να φέρνουν παίκτες τύπου Βαζ, Μπράουν, κλπ. Διαφορετικά θα γίνουμε οι καλπαζοεισπρακτορες των 10 παιχνιδιών και στη συνέχεια του πρωταθληματος. Αφήστε πια την καραμέλα περί ελλείψεως κινήτρου.

    1. Συμφωνω στην πρωτη φραση σου…Κανει λαθος ο μανωλης που γραφει οτι η ΑΕΚ ειναι σκαλι πανω ειναι τουλαχιστον 2-3…Καθε φορα που χανουμε ψαχνουν ολοι δικαιολογιες δεν γιναμε ξαφνικα υπερομαδα..Χαλαρωστε λιγο…Να φταιει αυτο να το αλλο…Δευτερον και σημαντικοερο…Τι παει να πει να βαλει το χερι στη τσεπη;; Το εβαλε και το βαζει καθημερινα…σκοπος ειναι να ερχοντε νεοι παιχτες απο ολο τον κοσμο πρωτα στην ακαδημια και μετα σταδιακα στην μεγαλη ομαδα.(.Υπαρχχει καποιο πλανο δεν ηρθε εδω να σκορπιση τα λεφτα του δεξια κ αριστερα….).Αυτο απο την μια μερα στην αλλη δεν γινεται…Τωρα αν δεν αρεσει σε μερικους αυτο και θελουν ποιοτικους παιχτες και χερι στην τσεπη να τον πουμε να φυγει να ερθει Ο Τσαλος..Ο Πουλινακης ο Μαχλας ο Βατσινας ισως..να ξαναζησουμε τις μεγαλες εκεινες στιγμες….

      1. Αυτη η φραση “αν δεν σας αρεσει ο Αμερικανος, ας φωναξουμε ξανα τον Τσαλο με τον Πουλινακη”, θα πρεπει να σταματησει. Οταν επισημαινεις μερικα πραγματα που πρεπει να γινουν και τα οποιοα φωναζουν απο μακρια, οπως μεταγραφες ποιοτικων παικτων, δεν σημαινει να φυγει ο Μπουσης , να ελθει ο … Φαγαδακης! (που στο καλο τον θυμηθηκα?) Αυτο πια πρεπει να σταματησει, μια γνωμη εκφραζουμε και τιποτα παραπανω, εξ’ αλλου τα αρθρα στο blog του Σαρρη για αυτο γραφονται, να λεμε την γνωμη μας….

        1. Ναι αλλα ο Αμερικανος δεν εταξε μεταγραφες ποιοτικων παικτων….Δεν μπορουμε να ζηταμε πραγματα που δεν ηρθε για να κανει ο Μπουσης…

  7. Μανο καλησπερα! Τα πλευοφ θα αναδειξουν το μεγαλο προβλημα του ΟΦΗ, που δεν κρυβεται πια κατω απο το χαλι…. Την ελλειψη καλων εναλλακτικων λυσεων σε ποδοσφαιριστες! Ο ΟΦΗ χθες επρεπε να αλλαξει και τους τεσσερεις ακραιους Μαρινακης, Μανος, Κοροβεσης , Σεμεδο δεν βλεποταν, αλλα ποιους να εβαζε? Τον Μπραουν, τον (παροπλισμενο, αγνωστο γιατι) Δεληγιαννιδη, τον Βαζ και τον Νοικοκυρακη…. Οκ ,το κεντρο δεν τραβουσε και ηθελε αλλαγες, ποιον να εβαζε? Στον παγκο ηταν ο Σταικος , ο Ναστος (που επαιξε σεντερ μπακ, αληθεια ο Βαφεας γιατι δεν παιζει?) και ο Μιγγος(?), για τον τελευταιο , δεν ειμαι σιγουρος. Η μετρια εως κακη εικονα του ΟΦΗ στον Β γυρο, με τους τραυματισμους βασικων παικτων, δειχνει ακριβως αυτο, την ελλειξη αξιοπιστων λυσεων. Ο ΟΦΗ αν θελει να ειναι ανταγωνιστικος στο πρωταθλημα, δεν θελει μονο αρκετες μεταγραφες, αλλα και ποιοτικες!

    1. Δεν γινεται ρε παιδια απο την μια μερα στην αλλη να κανουμε ομαδα…Ουε και ο αμπραμοβιτς να ερχοταν…Μη γεμιζεται προσδοκιες επειδη μπηκαμε πλει οφ φετος….τα αποτελεσματα θα αρχισουν να φαινοντε στην 3 ετια….

  8. Όπως έχουν τα πραγματα και σύμφωνα με την βαθμολογία για 5η η 6η θέση αγωνιζόμαστε Δεν υπαρχει κάτι αλλο για ΟΦΗ ΚΑΙ ΑΡΗ. Εκείνο που απομένει είναι όταν θα κατέβει ο ΑΡΗΣ να παρουμε την νίκη και να ισοβαθμίσουμε .Είναι ομάδες ιδιας δυναμικής. Ο σκοπός είναι τι θα κανουμε εξω με τερματοφύλακα τον Δανό!!!!!!!!!!Η επιλογή Γουάλι ήταν αποτυχία, δεν κάνει ο άνθρωπος για αυτή τη θέση ούτε στην Γ΄Εθνική.

    1. Δεν μπορω να καταλαβω το κριτιριο που κρινουμε εναν Τερματοφυλακα….Λαθος καναμε και περυσι με τον Σωτηρου που τον Βγαλαμε αχρηστο λαθος καναμε και με τον Στρεζο που τον βγαλαμε τερματορο στην Β εθνικη σε ομαδα που κανει πρωταθλητισμο και δεχεται 2-3 φασεις τον αγωνα…Η θεση του τερματοφυλακα ειναι το πιο λεπτο ζητημα…Θελει πολυ χρονο για ασφαλη συμπερασματα…Εγω πιστευω θα βγει πολυ καλος ο Γουαλι

  9. Φέτος έγινε ένα θαύμα. Μην το ξεχνάμε αυτό. Θαύμα γιατί με αυτούς τους παίχτες μπήκαμε play off. Θαύμα γιατί 8-9 ομάδες φέτος ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Θαύμα γιατί υπάρχει η τιμωρία της βαζέλας.
    Η ομάδα χρειάζεται καλούς παίχτες. Το ξέραμε αυτό, δεν το μάθαμε τώρα. Με αυτούς που έχουμε τωρα και στα play out αν παίζαμε, πάλι παστέλια θα τρώγαμε. Αυτούς έχουμε. Τι να κάνουμε… Ας ελπίσουμε η ομάδα να “πείθει” περισσότερο του χρόνου.

  10. Μου αρεσει που λετε ορισμενοι να φερουμε ενα καραβι καινουργιους παιχτες,να σκασουμε ενα καρο λεφτα και να χρεωθουμε οσο δεν παει λες και ο Μπουσης μας εταξε 10 μυρια το χρονο μονο για μεταγραφες!!
    Και αν δεν βγουν οι παιχτες,μετα να κραζουμε Σαμαραδες και σια,οτι δεν κανουν καλη δουλεια και να τους κυνηγαμε στο γηπεδο…Δεν βλεπετε τον Αρη τοσα χρονια που χρωσταει σε ολο τον πλανητη και θελετε να παθουμε κι εμεις τα ιδια??Η δεν σας κοβει καθολου η ειστε βαλτοι να μας τρελανετε…

    1. δεν τους κοβει καθολου και κανουν κακο στην ομαδα. απο τη στιγμη που ξεκαθαριστηκε οτι σε αυτα τα παιχνιδια θα δωθει προταιρεοτητα στην υγεια των ποδοσφαιριστων και θα ειναι μια καλη ευκαιρια προετοιμασιας της ομαδας για την νεα χρονια ολα οσα λεγονται απο αυτους δειχνει μισος προς την προοδο του ΟΦΗ ευτυχως ομως η πλειοψηφια των οπαδων βλεπει πολυ θετικα το προτζεκτ και την διαδικασια και ειναι χαρουμενη απο το ποδοσφαιρο και το τελικο αποτελεσμα που ηταν η εξοδος στην Ευρωπη.

      1. Που να μην περνουσαμε και οσα περασαμε με τις προσφυγες τα μειον τοις απειλες …που κατεβαζαμε 13 παιχτες αποστολη και παρακαλουσαμε την Τριπολη να σταματηση στα 6.. να μην ξεφτιλιστουμε…Που χαναμε απο τα Ζωνιανα και την Ραφηνα…Που επαιζε στην ομαδα ο καθε ερασιτεχνης και τον καναμε θεο…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ..!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =