Πρώτα θα τελειώσει την πίστα που παίζει και μετά θα πάει στην επόμενη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, προκειμένου να μην χαλάσει η ψυχική ηρεμία μας πως ο ΟΦΗ θα πάει στην επόμενη πίστα μόλις τελειώσει αυτή που παίζει τώρα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οκ, θα το δεχτώ και το έχω γράψει επανελλειμένα πως ο ΟΦΗ κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες, έχει δείξει (με εξαίρεση το 90λεπτο κόντρα στην ΑΕΚ) καλό πρόσωπο. Στην πρεμιέρα των πλέι οφς η δική του παρουσία ήταν καλύτερη από όλες, με την ΑΕΚ ήταν κακός έως χείριστος, και κόντρα στον ΠΑΟΚ – έχοντας και ως δεδομένο έναν πιο δυνατό αντίπαλο – η εικόνα του ήταν κάτι παραπάνω από καλύτερη.

Αρκεί αυτό για να μείνουμε ευχαριστημένοι; Όχι, θέλουμε και το αποτέλεσμα και αυτό θα έρθει. Όπως με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ομάδα θα δείξει μεγαλύτερη βελτίωση στην συνέχεια και θα έρθουν και οι νίκες.

Θέλω να βλέπω το δάσος και όχι το δέντρο. Το έγραψα και μεσοβδόμαδα πως αν τα παιχνίδια γίνονταν τον Μάρτη και ο ΟΦΗ παρουσίαζε αυτήν την εικόνα τότε θα υπήρχαν πολύ σοβαροί λόγοι για αυστηρή κριτική. Τώρα αυστηρή κριτική δεν μπορεί να γίνει για μια σειρά από λόγους που τους έχουμε αναλύσει.

Ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του αναμενομένου. Ναι, στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυριαρχικός, η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας βραχύκυκλωσε το 4-4-2 του Φερέιρα και ο Πορτογάλος δεν είχε καμία απάντηση στην τακτική του Σίμου. Πιο πιθανό φαινόταν ότι θα σκοράρει ο ΟΦΗ παρά ο ΠΑΟΚ παρότι εκείνος είχε την φάση του δοκαριού που ήρθε από κόντρα και όχι μέσα από κάποια σπουδαία οργανωμένη επίθεση.

Τα δύσκολα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Φερέιρα διαπίστωσε πως το 4-4-2 δεν έβγαινε απέναντι στον ΟΦΗ που έφτασε να έχει μέσα στην Τούμπα 64% κατοχή της μπάλας (!!) και διόρθωσε την ανορθογραφία φορτώντας την επίθεση του και βάζοντας ακόμα ένα κεντρικό χαφ μετατοπίζοντας στον άξονα τον Ελ Καντουρί.

Τα λάθη που έγιναν στα γκολ που δέχεται ο ΟΦΗ είναι η διαφορά ποιότητας του σε σχέση με αυτούς τους αντιπάλους. Δεν είναι δικαιολογία, σε καμία περίπτωση και ούτε ψάχνομαι για τέτοιες όμως αυτή είναι η αλήθεια. Δείτε τι αλλαγές κάνει ο ΠΑΟΚ και τι ο ΟΦΗ, ποιοι μπαίνουν από κάθε ομάδα και πως αλλάζουν τον ρυθμό του αγώνα.

Εμένα αν με τσάντισε κάτι από το σημερινό παιχνίδι είναι το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ. Οκ, έρχεται το 2-1 με σκληρό τρόπο και με ένα αχρείαστο πέναλτι όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν 9 λεπτά όχι για να ισοφαρίσεις αλλά τουλάχιστον να βγάλεις μια αντίδραση. Το 3-1 δεν χωνεύεται γιατί δείχνει πως στις καθυστερήσεις δεν το πίστεψε κανένας και το είπε με ειλικρίνεια ο Στάικος στις δηλώσεις του.

Το ότι ο ΟΦΗ είναι μια συμπαγής ομάδα που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να το κάνει, είναι δεδομένο. Η εικόνα του στην Τούμπα δεν είναι για τα σκουπίδια αλλά το αντίθετο. Δείχνει μια συνέπεια στο πλάνο όλης της χρονιάς που πήγε στράφι τώρα λόγω του κορονοϊού.

Ο ΟΦΗ σιγά – σιγά όμως θα περάσει στην επόμενη πίστα. Αυτό πρέπει να το δεχτούμε όλοι γιατί είναι η αλήθεια. Όταν βγάλει την φετινή πίστα, τότε θα περάσει στην επόμενη που ήδη αχνοβλέπει με τις πρώτες κινήσεις που έχει κάνει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. εχθες παροτι συμφωνω με το αρθρο σου δωσαμε αφορμη στο τοξικο ελληνικο ποδοσφαιρικο περιβαλλον να μας σχολιασει χανοντας το αποτελεσμα( δεν θα μας χαλουσε να κρατουσαμε την ισοπαλια αλλα ελεω VAR που καπως ετσι πηραμε και εμεις πεναλτι στην Ξανθη χασαμε το ματς). Ο εμετικα διεστραμενος λογος ενος σαλτιμπαγκου προεδρου του ποδοσφαιρου πιανει πιο πολυ απο την ουσια που πρεσβευει η ομαδα μας. Κριμα και παλι κριμα γιατι παιξαμε σωστα και ειχαμε την ευκαιρια να φυγουμε εστω και με το χ

  2. για οποιον ξερει απο μπαλα, ο σιμος δεν μπορει η δεν ξερει να διαχειριστει αποτελεσμα ειδικα με καλυτερες ομαδες…γενικα δεν ξερει ποτε να κανει αλλαγες…αδυνατει να προβλεψει την εξελιξη του ματς …απλα καθεται απρακτος και παρακολουθει το μοιραιο να ερχεται ..ειναι θεμα νοοτροπιας και ικανοτητων …..φετος σταθηκαμε πολυ τυχεροι…του χρονου ομως? θαυματα δευτερη φορα, δεν γινονται!
    οσο για τη συνεχεια των πλει οφ, μενουν 7 ματς, θεωρω ομως πολυ αμφιβολο να καταφερουμε εστω μια νικη κι αυτη αν ερθει , θα ειναι με τον αρη στο ηρακλειο.

  3. Εχω καταλαβει οτι αυτο το σαιτ οτι και να γινει τα οπαδικα γυαλια δεν προκειτε να τα βγαλει..φυσικα για αυτο ολο και πιο λιγοι αρχιζουν να ασχολουντε μεχρι που θα κλεισει μια μερα…
    1ον Το πεναλτυ ειναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ!!
    και 2ον Ο Ναστος δεν αδικησε τον εαυτο του…Τον ξερουμε πολυ καλα τι παιχτης ειναι…Β εθνικης το πολυ…μεγαλος γκαφατζης..στα καλα του καθουμενου θα σε καψει..Παιζει με παθος ψυχαρα και φοβερος χαρακτηρας για τα αποδυτηρια(γιατι εχχετε και ενα κουσουρι οποιος διαφωνει μαζι σας φερνει την καταστροφολογια).Τωρα εσεις ολους τους κανεται παιχταραδες ..απο τον Σαχινιδι μεχρι τον Καλε και Κοελιο…Και εγω παιχταρας ειμαι αλλα για ο Β Τοπικο…

    1. Έχω καταλάβει ότι τα ψυχολογικά που έχετε ορισμένοι δεν διορθώνονται ούτε με τον καλύτερο ψυχολόγο. Προς ενημέρωση σου τα στατιστικά του σάιτ είναι αρκετά καλά, αν ενδιαφέρεσαι για διαφήμιση μπορείς να στείλεις e-mail.

      1. Για να σε κραξουν μπαινουν…Εχεις ξεπερασει τον Τσουκαλα ετη φωτος….

  4. ενταξει τωρα απο τριαρα σε τριαρα παμε… και αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να το δουνε σοβαρα στην διοικηση…εαν θελουν να στηριξουν τον προπονητη!! και εαν βγει το ενχειρημα???.και εμεις ακολουθουμε αναγκαστικα με καλοπροαιρετη κριτικη.. σιγουρα σε κανενα ομιλιτη δεν αρεσει αυτη η εικονα …αλλα κατι δεν παει καλα η προπονητικη απειρια του σιμου φαινετε εδω και αρκετους μηνες..ας ειδομεν τι μας επιφυλασει αγωνιστικα η συνεχεια….

  5. Πάτε καλά σε αυτό το site; Έχετε πρώτη είδηση το Calceto και καλείτε τον κόσμο να δει το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!!
    Είναι οπαδικό site αυτό;
    Δεν αντέχω άλλο με αυτά που διαβάζω, ειληκρινά!
    Κύριε Σαρρή, ο Νάστος πρέπει να φύγει ΑΜΕΣΑ από την ομάδα! Είναι ή στημένος ή εγκληματικά επικίνδυνος! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!
    Γιατί συγκαλύπτετε το έγκλημα;
    Αυτή τη στιγμή έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης των PLAY OUT!
    Σε λίγο θα έχουμε λιγότερους βαθμούς από ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ PLAY OUT!!
    Το συνειδητοποιείτε αυτο;

    1. Ο Σαρρης κανει την πολιτικη του…Οπως ολοι οι ρουφιανοι δημοσιογραφοι σκοπος του ειναι να ταιζει σανο στον κοσμο και αυτο κανει…Οταν χανει η ομαδα παντα φταιει ο διαιτητης..(Καθαρο πεναλτυ το εβγαλε ανυπαρκτο)…Τον Ναστο τον εχει κανει υπερπαιχτη και πραγματικα εδω πανω που ειμαι με λενε ολοι οτι οτι Ρακιες μας πειραζουν..δεν μπορει να γραφοντε τετοια πραγματα…Ποτε μα ποτε δεν ειπε φταιει ο ταδε παικτης φταινε οι Ταδε παικτες Φταιει ο Προπονητης..!!..τι πραγματα ειναι αυτα οποιος λεει την αληθεια ειναι μιζερος;;Δηλαδη πρεπει να λεμε οτι ο Ναστος ειναι παικτουρα και ολοι παιξανε μπαλαρα και φταιει ο διαιτητης πυ δεν μας εδωωσε 5 πεναλτυ….αλλιως δεν ειμαστε ΟΦΗ…Ψυχαρα ο Ναστος αλα με το ζορι ποδοσφαιριστης δεν γινεται…..Βεβαια αμα πας κοτρα τον Σαρη σε βγαζει Γιαννιωτη Βολιωτη φασιστα και οτι αλλο του ερθει…

    2. Είναι το λιγότερο λυπηρό να διαβάζω από έναν οπαδό του ΟΦΗ να μιλάει έτσι για τον αρχηγό της ομάδας. Τίποτα περισσότερο και με αυτά που γράφεις εκτίθεσαι περισσότερο.

      1. Ρε Σαρρη εχεις ξεφυγει εντελως μιλαμε….αστο….Σου λενε ειναι ψυχαρα τιμησε την φανελα αλλα δεν ειναι για Α εθνικη..δεν κανει πως το λενε;;0 αοδοση και ολο γκαφες….Τι να λεμε οτι ειναι παιχταρας επειδη παιζει στον ΟΦΗ και ειναι αρχηγος;;;;; Εσυ εκτιθεσε το εχεις χασει εντελως αστο…

      2. Οταν λες Σαρρη οτι μιλαει ετσι τι ακριβως εννοεις;;Οτι ειπε οτι ειναι ψυχαρα αλλα δεν ειναι καλος ποδοσφαιριστης τουλαχιστον για δεδομενα Α εθνικης…Επρεπε να πει οτι ειναι ισαξιος του Ινιεστα αλλιως δεν ειναι ΟΦΗ….

  6. Παντός με αυτές της εμφάνισης πίστα δεν αλαζης Μάνο…

  7. Ηρεμήστε προπονηταράδες μου…υπάρχουν ευτυχώς…. άλλοι που θα φροντίσουν τις αδυναμίες της ομάδας μας τη νέα περίοδο…και θα αρέσει σε πολύ κόσμο.

  8. Ρε σεις μη μιζεριαζετε πια, έλεος, ξεχνάτε π ήμασταν κ που είμαστε τωρα, προτιμούσατε να παίζετε PLAY out κ να κερδίζετε με κανενα όφελος.. Αμα δηλαδή περνάμε το κυπελο θα πρεπε να το περνουμε κάθε χρόνο, μη περιμένετε του χρονου να βγουμε 100% 5η,και πανω οπότε χαλαρώστε κ η σούμα θα γίνει μετά από τρία χρόνια.. Καλη η κριτική αλλά όχι να ισοπεδώνουμε.. Η ομαδα παίζει μπάλα κ δε πονάνε τα ματια μας. Κ ναι ο Σίμος θα πρέπει να δει αυτό το θέμα με τις αλλαγές του(ειναι θεμα απειρίας) αλλά στη παρουσα φάση κ οπως ειμαστε γινονται μόνο δοκιμές, αυτοι ξέρουν.. Κ Σαρη φτάνει πια με τη διαφήμιση της καφετέριας..

  9. 1) Κύριοι βιάζεστε και βιάζεστε πολύ. Πως σας ήρθε απο ομαδα που πηρε στα play offs την παραμονή της περισυ να χτυπάει ομαδες με 20πλασιο budget φετος δεν μπορω να το καταλάβω. Ο ΟΦΗ των 2εκ για να μπορει να χτυπήσει ομαδες των 7, 12 η 20 εκ θελει υπομονή χρονο και πλάνο. Αυτα και τα τρία πρεπει να τα δώσουμε στο Σίμο και στο υπόλοιπο τιμ γιατι ειναι ο μόνος τρόπος για να διακριθείς.
    2) Σε όσους δεν αρεσει ο Σίμος μάλλον προτιμούν Φοιρους, Χατζηνικολαου, Βλάχους μισθοφόρους δηλαδή που δεν εχουν προοπτική η οτιδήποτε αλλο. Καταλάβετε το ο Σίμος ειναι η απόληξη όλου του μοντέλου και του συστήματος που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ. Χωρις Σίμο δεν έχεις ενα προπονητή που να μπορει να υλοποίηςει τις ιδέες και το όραμα της ομάδας ΓΙΑΝΝΗ Σαμάρα για τον ΟΦΗ. Γι αυτο σε όποιον δεν αρεσει καλα κανει και παραπονιέται αλλα αυτο ειναι, με τα συν και τα πλην του και προσωπικά βλεπω μονο συν.
    3) Τα περι οπαδικοτητας του site συμφωνώ αλλα ρίξτε μια μάτια στα οπαδικά site των δυναστών του ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και μετά μιλήστε περι οπαδικοτητας.
    4) Ο Νάστος ειναι ένας παίκτης που 5 ΧΡΟΝΙΑ τωρα μας εχει βοηθήσει είτε πληρωμένος είτε απλήρωτος δεν έβγαλε ποτε τσιμουδιά γι αυτο σεβαστείτε τον. Ατομα με το ήθος και την αφοσίωση του Νάστου δεν εχουν περασει πολλοί απο τον ΟΦΗ. Οταν έπαιζε επι Παπαδόπουλου και κράταγε την ομαδα απλήρωτος όλοι εσεις Που βρίζετε τωρα κρυβασασταν.
    Ευτυχώς οι παραπονούμενοι αυτή την εποχή ειναι μειοψηφία και ειναι ειτε νεαροί σε ηλικία, οποτε η βιασύνη δικαιολογείτε λόγω ηλικίας είτε πιο μεγάλοι που ειναι οι συνήθεις γκρινιάρηδες των καφενείων που κάθονται διπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα.
    ΥΓ Για αυτόν τον τερματοφύλακα τον Μπειλι δεν βλεπω κανενα παράπονακι τωρα. Τι εγινε απο μυρωδιάς έγινε Γκορντον Μπανκς; (Γκορντον Μπανκς ο μεγαλύτερος βρετανός τερματοφύλακας)

    1. Φιλε Αρμιτη,θα συμφωνησω μαζι σου με τα τρια πρωτα σκελοι τα λες πολυ ομορφα αλλα πηγαινοντας στο τεταρτο φιλε μου για πιο ναστο μιλας;γι αυτον που δεν θα περνουσε ουτε απο την 62 μαρτυρων απο εξω τα προιγουμενα χρονια; οχι να επαιζε στον οφη, ενα παικτης του 4 με τα βιας για β εθνικη να κανει το σταυρο του που επαιξε στον οφη φιλε αρμιτη και αλλοι επαιζαν απληρωτοι μην μπαινουμε σε λεπτομεριες ο τυπος στοιχισε πολλες φορες με τα λαθη του στην ομαδα μην τα ξεχναμε οσο για τα ψυχαρα και τα αποδυτηρια υπηρχαν και αλλα παιδια εμψυχωτες οσο για τα μπειλι [ελπιζω να εννοεις τον γουαιλη]σου αρεσει καλυτερα απο τον σωτηριου;ελεος δηλαδη εχουμε ενα αξιολογο τερμα και ξαφνικα θα τον βαλουμε παγκο;τελος για να μην κουραζω ολοι εχουν δικαιωμα να λενε την γνωμη τους και να κανουν την κρητικη τους απο τον πιο πιτσιρικα εως τον παππου στο καφενειο ολοι αγαπαμε την ομαδα μας και θελουμε να την δουμε πολυ ψηλα
      ΥΓ
      ειδες καπου σχολιο πω τον τερματοφυλακαρα;;;μυρωδιας παραμενη κατα εμε καλο βραδυ παντα φιλικα…..

    2. ρε αρμιτη δεηλαδη επειδδη εκανε ολα αυτα ο Ναστος που συμφωνω απολυτος!!!πρεπει να κοροιδευουμε τους εαυτους μας και να λεμε ειναι παιχχταρας παιζει μπαλαρα και αξιζει μεταγραφη στην Μπαρτσελονα;;;Δεν τον εβρισε κανενας…ουτε ειπαμε τον Σιμο γιατι τον εβαλε…ΟΚ ο Σαρρης εχει προβλημα εχχει ξεπερασει και τον τσουκαλα αλλα μην τον συμεριζεστε και εσεις τωρα…

    3. .Δεν το εχω ξανα ακουσει αυτο πραγματικα επειδη λεει επαιζε απληρωτοσ χρονια και τιμησε την φανελα να λεμε ψεματα (και στον εαυτο μας προπαντων) οτι ο Ναστος ειναι παιχταρας και mvp σε καθε αγωνα…Οτι να ναι

  10. Αίσχος κύριοι… διοίκηση είσαστε εσείς…? πάρτε ένα προπονητή της προκοπής… φέρτε τον Van Dijk στη θέση του Νάστου… αν δεν μπορείτε, τα κλειδιά στον Τσάλο και τον πούλο… γρήγορα… εδώ είναι Θύρα 4… Βαλκάνια… δεν παίξε γέλασε…

    1. Ενω βαφτιζοντας τον Ναστο Van Dijk νομιζεις οτι εισαι λογικοτερος;;;Κανεις δεν κριρικαρε δοιηκηση Σιμο και Ναστο..Δεν κανει για Α εθνικη το παλικαρι τι να κανουμε;; Ψεματα να λεμε..Δεν ειπαμε να σηκωθει να φυγει ουτε τον βρισαμε ουτε καν ειπε κανεις γιατι τον βαζει..Αυτον εχει αυτον βαζει και καλα κανει…
      ΥΓ: Για οσους εβγαλαν συμπερασμα για τον Γουαλι με 3-4 εμφανισεις που εκανε ητε αρνητικα ητε θετικα ειναι απλως ποδοσφαιρικα ασχετοι…

  11. ο πιο τυχερος ολης της οικογενειας της ομαδας φετος, ηταν ο ..Σιμος!! απ την αρχη ειχα τις αντιρρησεις μου γι αυτον αλλα σεβαστηκα την επιλογη του προεδρου .. ειλικρινα, σαν νεαρος προπονητης με ενθουσιασμο και θεωρητικες γνωσεις , εφαρμοζει ενα πλανο αναπτυξης που ειναι αξιολογο…αυτο παει στα θετικα του ….τελος τα θετικα…απο κει και περα ομως, μαθαινει οπως λεει ο λαος, στου κασιδη το κεφαλι! δεν τον υποτιμω αλλα ηταν τοσα πολλα τα παιγνιδια που χασαμε η δεν κερδισαμε(τουλαχιστον 10) απο δικα του λαθη λογω απειριας, λαθη ολων των ειδων, απο διαχειριση του χρονου, μεχρι επιλογες ενδεκαδας, μεχρι αλλαγες, που ναι, ηταν θαυμα που μπηκαμε στα πλει οφ (αφου και οι υπολοιποι διεκδικητες αυτοκτονησαν τρωγοντας ο ενας τον αλλο) οποτε, ναι, ο σιμος, ηταν ο τυχερος της χρονιας!
    Του χρονου βεβαια, δεν ξερω πως και αν θα τα βγαλουμε περα, ελπιζω ΝΑΙ

    1. Μιχάλη αν παίρναμε και τα 10 ματς που λες, ο ΟΦΗ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + six =