Ο ΟΦΗ δεν θέλει καλή άμυνα το Σάββατο, αλλά αλάνθαστη επίθεση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του ΟΦΗ στα play offs αναδεικνύει την ανάγκη να μην εμφανιστεί σπάταλος ή τουλάχιστον να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα κάνει. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Tι έχουμε δει από τον ΟΦΗ μέχρι τώρα; Τον ΟΦΗ να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον ΠΑΟΚ για 50-60 λεπτά, να είναι καλύτερος του Άρη (στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα) και κακός στο παιχνίδι του Ηρακλείου απέναντι στην ΑΕΚ. Το στοιχείο που ενώνει τα τρία παιχνίδια των play offs είναι η επίθεση:

  • Απέναντι στον Άρη ήταν σπάταλος και φλύαρος. Προηγήθηκε 0-1 με γκολ του χαφ του (Σακόρ), στην συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες για να “κλειδώσει” τη νίκη. Δεν το έκανε, ο Άρης αποδείχθηκε πολύ πιο ουσιαστικός και κέρδισε.
  • Απέναντι στην ΑΕΚ παρότι ήταν κακός, όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0, έχει δύο ευκαιρίες με τους Νέιρα, Σεμέντο ενώ ένα λεπτό μετά το γκολ του Λιβάγια έχει δοκάρι με τον Φιγκεϊρέντο.
  • Απέναντι στον ΠΑΟΚ για 50 λεπτά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλο του, έχει την μπάλα στα πόδια του στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, σκοράρει αλλά στην συνέχεια έρχεται η ήττα στις καθυστερήσεις.

Κοινός παράγοντας και των τριών αγώνων των play offs ήταν η φλυαρία και η αστοχία στην επίθεση.

Θα πει κάποιος “μας δουλεύεις ρε φίλε;” όταν η ομάδα έχει δεχτεί 8 γκολ σε τρία ματς; Όχι, γιατί για να είμαστε ρεαλιστές, δεν έχω καμία διάθεση (με τέτοια ζέστη) να σας δουλέψω. Αλλά όταν παίζεις με ομάδες που μεσοεπιθετικά έχουν παίκτες που κοστίζουν όσο το ρόστερ του ΟΦΗ, τότε βρε αδερφέ είναι και θέμα ποιότητας.

Το ματς του Σαββάτου δεν είναι εύκολο. Αυτό είναι δεδομένο, εμένα δεν με απασχολούν καθόλου τα προβλήματα του Παναθηναϊκού γιατί ξέρω καλά πως οι μεγάλες ομάδες συσπειρώνονται όταν παρουσιάζονται τόσα πολλά εσωτερικά θέματα. Το έχουμε ζήσει με τον ΟΦΗ των προηγούμενων χρόνων, δεν είναι δύσκολο να συμβεί στον Παναθηναϊκό του Δώνη. Αν ήταν άλλος προπονητής στην θέση του θα έλεγα πως ο Παναθηναϊκός θα είχε μετατραπεί σε καφενείο. Με τον Δώνη όχι όμως.

Ο ΟΦΗ γνωρίζει, έχει τους ανθρώπους γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα για να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται. Οι ειδικές συνθήκες που το χαρακτηρίζουν, το κάνουν δυσκολότερο και ο ΟΦΗ θα πρέπει να αντιληφθεί πως για να κερδίσει το Σάββατο θα πρέπει να είναι και εύστοχος. Δεν θα έχει κανένα νόημα, αντιθέτως θα αδικήσει σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό του, εάν παρουσιάσει καλό πρόσωπο και στο τέλος δεν πάρει τίποτα. Γιατί ο ΟΦΗ πράγματι αδίκησε τον εαυτό του στα δύο ματς της Θεσσαλονίκης ενώ αντιθέτως πήρε αυτό που του άξιζε με την ΑΕΚ.

Με όλους τους μεσοεπιθετικούς του ρόστερ να είναι στην διάθεση του Σίμου, είναι εκείνος που έχει την δυνατότητα να παρατάξει και τον ΟΦΗ ανάλογα με το σχήμα που σκέφτεται. Νωρίτερα ο Παπαπαναγής άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει ροτέισον ωστόσο έχω την εντύπωση πως αυτό δεν θα γίνει από την εμπροσθοφυλακή της ομάδας αλλά ενδεχομένως σε άλλες θέσεις. Άλλωστε μπροστά τα κουκιά είναι μετρημένα με τους τραυματισμούς του Τσιλιανίδη και του Φερέιρα οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλη ευελιξία στις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν το Σάββατο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Και στα δυο παιχνιδια της θεσσαλονικης οτι αξιζαμε πειραμε..Δεν μπορει μια ζωη να κοιτας απο την μια οψη του νομισματος…Ο Αρης ειχε αυτο που δεν εχουμε εμεις ολη την χρονια ..Παιχτες πυ θα παρουν τον αγωνα μονοι τους… ….Και με τον ΠΑΟΚ ειχαμε ειμεις τον παιχτη(Ναστος) που στα καλα τουυ καθουμενου θα σου κανει το λαθος πισω και θα σε εκθεση….
    ΥΓ και επειδη μερικοι δικαιολογητε τον Ναστο τυπου τιμησε την φανελα και ειναι καλο παιδι και παιζει με παθος…ΔΕΝ ΑΝΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ!!Αυτα να τα λετε σε μερκους ηλιθιους πυ βριζουν παιχτες κτλ…Δεν ειναι καλος τι να κανουμε…Ειναι για Β …εκει ειναι οι δυνατοτητες του..Και τον αγαπαμε και τον χειροκροταμε..Κατε εμε ειναι ο αγαπημενος μου παιχτης γιαι παιζει παντα με ψυχη…Επισης δεν ξεχνω..Στα δυσκολα δεν λακισε…

  2. καλα, ο σιμος κανει τις ιδιες ακριβως δηλωσεις σε καθε ματς? ετσι καμμια ομαδα δεν παει μπροστα! δημοσιοι υπαλληλοι εχουν καταντησει οι παικτες! στο απυροβλητο σιμος και παικτες, τι να πει κι η μπαρτσελονα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + two =