Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι επιθετικό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μεσοβδόμαδα έγραφα πως αν λυνόταν μεσοεπιθετικά θα έπαιρνε το ματς. Δεν λύθηκε, δεν το πήρε. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κρίθηκε στην επιθετική ανεπάρκεια του ΟΦΗ. Ξεκάθαρο συμπέρασμα από την εικόνα του αγώνα. Το έγραφα και πριν από λίγες ημέρες και επειδή ορισμένοι, σωστά κατά μια άποψη, εστιάζουν στην άμυνα είναι ξεκάθαρο πως φέτος όποτε μπλόκαρε η επίθεση ο ΟΦΗ δεν κέρδισε. Ακόμα και το κακό δίμηνο που δεν μπορούσε να κερδίσει, δεν δεχόταν εύκολα γκολ αλλά δεν έβαζε κιόλας.

Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που στηρίζεται ξεκάθαρα σε ένα επιθετικό πλάνο που συνδυάζεται από το καλό passim game σε συνδυασμό με το επιθετικο πρέσινγκ των ακραίων του. Χθες στο πρώτο 20λεπτο ο ΟΦΗ είχε σε καλή μέρα τους ακραίους του αλλά δημιουργικά ήταν εκτός αγώνα ο Ναμπί – κυρίως αυτός – και μετά ο Νέιρα. Κατά συνέπεια ο ΟΦΗ είχε αφήσει εκτός την ραχοκοκαλιά του και αυτομάτως αφού δεν σκόραρε δεν κατάφερε να κερδίσει.

Την ώρα που όλοι ρίχνουν το βάρος στην άμυνα εγώ επιμένω πως το πρόβλημα του ΟΦΗ που δεν κερδίζει είναι η δυσλειτουργία της επίθεσης του. Και χθες αποδείχθηκε πως το θέμα του ΟΦΗ δεν είναι στην άμυνα αλλά μεσοεπιθετικά. Λείπει όσο κανένας άλλος, ο Τσιλιανίδης με τις εμπνεύσεις του, την συμβολή του στο παιχνίδι του ΟΦΗ όταν δεν είναι σε καλή μέρα ο Ναμπί – κάτι που έγινε χθες.

Και όταν η επίθεση του ΟΦΗ είναι αποκομμένη, τότε δεν θα κερδίζει κιόλας. Ακόμα και όταν κρατάει πίσω το μηδέν όπως έγινε χθες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Δυστυχως επικρατει μια μιζερια και μια μιρλα σε ορισμένους “φιλάθλους” που δεν θα επρεπε ΚΑΝ να υπαρχει. ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΙΜ για το πως θα αγωνιζεται ο ΟΦΗ στα πλευ-οφ. Δεν τους ενδιαφερει το αποτελεσμα, αλλα το στησιμο της ομαδας για την νεα χρονια. Πραγματικα διαβασα πραγματα για το κ. Σιμο που με κανουν και ντρεπομαι… Μαλλον καποιοι προτιμουν τους Μαντζιους και το ποδοσφαιρο που (δεν) παιζουν αλλες ομαδες. Ρε παιδια, ας ειμαστε λογικοι, ναι δεν παιζουμε καλα σε αυτους τους αγωνες αλλα το να γραφουν αισχρα λογια για την ομαδα και το τεχνικο τιμ, που αναμφισβητητα εχουν ηθος και μορφωση επανω στο αντικειμενο ειναι ανεπιτρεπτο. Europa league βγηκαμε, ημασταν καλυτεροι απο πολλες αλλες ομαδες και το αξιζαμε. Συμφωνω οτι το προβλημα χτες ηταν οτι ο Φιγκε και ο Μανος δεν καταφεραν να γινουν ουσιαστικοι οπως και για την νωθροτητα περισσοτερο του Ναμπι, αλλα ελεος ας μην επικρατει η μιρλα που επικρατουσε στην ομαδα τα τελευταια 20 χρονια. Το λεω ως εκκληση προς ολους, γιατι ολοι θελουμε το καλο της ομαδας και την αγαπαμε. Να στε καλα ολοι να πανηγυριζουμε μαζι σε λιγους μηνες στην Ευρωπη και στο νεο πρωταθλημα.

  2. Το μηδέν στην άμυνα το κρατήσαμε κατά τύχη,όταν σε κάθε ματς κάνεις 3 τσαφ και ανά 2 παιχνίδια ένα χαζό πέναλτι είναι λάθος να λες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην αμυνα. Και φταινε οι παίχτες που την απαρτίζουν και όχι η αμυντική φιλοσοφία της ομάδας που είναι σωστή.μπροστα άλλος τσιλιανιδης δεν υπάρχει και ο σεμεδο αποδείχτηκε ότι ήταν ένα πυροτέχνημα.Επομενος δεν έχεις εξτρεμ για να αξιοποιήσεις ριγματα από νειρα,ναμπι και φιγκειρεντο.με 4-5 προσθήκες η ομάδα θα πετάει παντως

  3. Το οτι η ομαδα πισω θελει ενισχυση ειναι δεδομενο…Υαρχουν παιχτες που εδν κανυν για Α..Αλλα οπως λεει και ο φιλος παραπανω υπαρχει μια αδικαιολογητη γκρινια..Ως προς τι;; Τι παραπανω θελαμε φετος;;Διαβαζα κι εγω κατι Ντροπη και δεν εχει τσιπα ο Σιμος..Ε φερτε τον Μουρινιο….Ντροπη ηταν οτν χαναμε στα ζωνιανα και μας ξεφτιλιζε καποια Θυελλα Ραφηνας…Οταν Ηρθε ο ΠΑΣ και δεν κατεβασαμε ομαδα..Οταν παρακαλουσαμε την Τριπολη να μας λυπηθη και να σταματηση στα 6…αντι να ειμαστε χαρουμενοι που δεν παιζουμε σε κανα τοπικο παλι με 100 προσφυγες απο πανω κλαψουραμε που βγηκαμε Ευρωπη…ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =