Τα εύσημα του Μαρτίνς η αλήθεια για τον φετινό ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όλα όσα είπε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς για τον ΟΦΗ είναι η απόλυτη και ρεαλιστική αλήθεια για την πορεία της ομάδας την φετινή χρονιά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Στην ζωή δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας αλλά ΠΟΙΟΣ το λέει. Και τα λόγια του Πορτογάλου στις δηλώσεις που έκανε χθες μιλώντας στη Nova είναι ενδεικτικά του τι πέτυχε ο ΟΦΗ στην φετινή σεζόν. Να επανακτήσει τον ποδοσφαιρικό του σεβασμό που τον είχε χάσει προ πολλού. Το έγραφα και την Δευτέρα πως ο ΟΦΗ έχει μπροστά του αρκετό δρόμο για να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά. Δεν μπορεί να γίνει αυτό μέσα σε 12 και 18 μήνες όμως η φετινή πορεία του είναι ένα “τούβλο” στο σπίτι που χτίζεται εδώ και λίγο καιρό.

Όταν λοιπόν ο προπονητής της χρονιάς στην Ελλάδα και ένας από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους που έχουν περάσει από το ποδόσφαιρο της χώρας μας μιλάει με αυτά τα λόγια για τον φετινό ΟΦΗ τότε τα δικά του λόγια έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία από το να τα πει οποιοσδήποτε άλλος.

Πάμε να πάρουμε κομμάτι – κομμάτι όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον ΟΦΗ:

– “Ο ΟΦΗ είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος”
Ο Πορτογάλος που πάντα είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του και ιδιαίτερα σοβαρός, είπε αυτό που λέμε όλοι μας. Η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ήταν στόχος που είχε τεθεί εξαρχής. Η πορεία του αλλά κυρίως η εικόνα που παρουσίασε μέσα στο γήπεδο ήταν μια αποκάλυψη για όλους τους υπόλοιπους. Όχι, για όσους είναι εντός του ΟΦΗ που γνώριζαν εξαρχής την δουλειά που γινόταν αλλά για όλους τους άλλους. Και ο ΟΦΗ ήταν αποκάλυψη του πρωταθλήματος για το ποδόσφαιρο που παρουσίασε, τον τρόπο που αγωνίστηκε και κυρίως το στυλ παιχνιδιού που ακολούθησε κερδίζοντας τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.

– “Ο ΟΦΗ είναι ομάδα με ποιότητα, κατοχή της μπάλας και το παιχνίδι είναι δύσκολο”.

Ο ΟΦΗ είναι μια από τις ελάχιστες, μετρημένες στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού, που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι του Φαλήρου, τον περασμένο Οκτώβρη κατατρόμαξε τον Ολυμπιακό που υποχρεώθηκε να κάνει καθυστερήσεις, να πετάει την μπάλα στις εξέδρες και τελικά να πάρει μια νίκη που βάσει εικόνας των δύο ομάδων δεν την άξιζε. Στο παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ”, ο ΟΦΗ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γκολ βγάζοντας ελάχιστες φάσεις σε όλο το 90λεπτο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρτίνς περιορίστηκαν στο μισό γήπεδο. Ναι ο ΟΦΗ δεν έβγαλε καθαρή ευκαιρία όμως πείτε μου μια ομάδα στην Ελλάδα που πέτυχε να περιορίσει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και να του έχει πάρει την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Τα χθεσινά λόγια του Πέδρο Μαρτίνς είναι μια επιβεβαίωση αλλά κυρίως είναι μια πρώτη, μεγάλη, κατάκτηση του φετινού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος του ΟΦΗ. Τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς, ενός ανθρώπου που με την πορεία του έχει δείξει ότι πλέον είναι προπονητής ανώτερου πρωταθλήματος από το ελληνικό αναδεικνύουν το φετινό αποτέλεσμα που παρουσίασε ο ΟΦΗ και το οποίο βρίσκεται ακόμα στο πρώτο level του δικού του δημιουργήματος.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Δεν με ενδιαφερει τι λεει ο καθενας για τα ματια του κοσμου…Εγω σαν αντικειμενικος φιλαθλος του ΟΦΗ ειδα 2 προσωπα…Αφενος εναν ΟΦΗ που θελει και προσπαθη να παιξει καλο και επιθετικο ποδοσφαιρο ξεκινοντας απο την αμυνα..Αλλα ταυτοχχρονα να μην διαθετη και την απαραιτητη ποιοτητα για να το κανει αυτο…Με συνεπεια λαθη οπως αυτο στο Φαληρο που υπεπεσε ο χαμηλης ποιοτητας Ναστος..Χρειαζεται δουλεια και περισοτερες επιλογες ο Σιμος…Οι ακαδημιες θα προσσφερουν σε 5-6 χρονια..Οποτε μονο με στοχευμενες μεταγραφες προς το παρον…..Ας κανει η δοιηκηση οτι νομιζει καλυτερο…Την εμπιστευομαστε ΕΝΝΟΕΙΤΕ!!

    1. Όταν θα σταματήσουμε Νίκο αυτήν την “χωριάτικη” νοοτροπία τότε θα δούμε διαφορετικά τον ΟΦΗ.

      1. Τι περιμένες ρε Μάνο να πει; Ότι είμαστε χώμα κ τεροια..;Συμφωνώ απόλυτα για τα μάτια του κοσμου όλοι οι προπονητές τα καλύτερα θα πούνε.ειδικα για τους συναδέλφους τους… Παρακάτω δεν είμαστε και Μπαρτσελόνα χαλαρώστε λίγο..Και δεν κατάλαβα αυτοί που είναι από χωριό τι είναι αγράμματοι;

        1. Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να κατάλαβω και το λέω εγώ που πολλές φορές, το παράδεχομαι, είμαι παρορμητικός και υπερβολικός: Για ποιον λόγο πρέπει να ψάχνουμε φαντάσματα και να απαξιώνουμε τις δηλώσεις των τρίτων προς τον ΟΦΗ; Και το γράφω μέσα στο κείμενο και το εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λέγεται αλλά από ποιον. Και ο Μαρτίνς έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων αλλά είναι και ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Όσο για το τελευταίο σκέλος του μηνύματος, έκανα χιούμορ και εγώ από χωριό είμαι, δεν το είπα κακοπροαίρετα.

      2. Μανώλη, το παλικάρι παραπάνω λέει την αλήθεια. Γιατί τον αποπαίρνεις; Γράφει ότι ο ΟΦΗ φέτος είχε δύο πρόσωπα, ένα καλό και ένα κακό. Δηλαδή που είναι λάθος; Στο ότι δεν έκανε ένα σωρό αστεία λάθη κατά τη διάρκεια της χρονιάς ή στο ότι προσπάθησε (και σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφερε) να παίξει καλό ποδόσφαιρο που, όμως, δεν του έβγαινε πάντα; Που είναι το λάθος ρε Μάνο;
        Γράφει, επίσης, ότι πρέπει όλοι μας να εμπιστευόμαστε τη διοίκηση. Πολύ καλά το γράφει! Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δε χωράει η (πάντα) καλοπροαίρετη κριτική. Τι είμαστε, πρόβατα για να τα κατεβάζουμε όλα αμάσητα ή ηλίθιοι που, μετά από τόσα χρόνια, δεν ξέρουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο;
        Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σου…

        1. Απάντησα σε συγκεκριμένο σημείο του μηνύματος του. Για την απαξίωση όσων είπε ο Μαρτίνς. Δεν τα είπε ένας προπονητής που εργάζεται σε ομάδα τοπικού.

  2. Μιλάει ο προπονητής μιας ομάδας για την οποία γίνεται λόγος για το αν είναι η καλύτερη όλων για την ίδια, με τόσο θαυμασμό για τον ΟΦΗ και ότι έχει δημιουργηθεί στο club και ορισμένοι φροντίζετε να την απαξιώσετε. Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε ορισμένοι και τι απαιτήσεις έχετε από τον ΟΦΗ; Για πρωτάθλημα θα πηγαίνουμε, θα βρείτε να γκρινιάζετε ορισμένοι.

  3. ΄Ετσι είναι φίλε Κώστας. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι επαγγελματίες γκρινιάρηδες. είναι η φύση τους τέτοια. Το ίδιο υποθέτω κάνουν και στα σπίτια τους, στην δουλειά τους, στις παρέες τους. Το Μέσι να τους φέρει η Διοίκηση θα γράψουν ότι είναι κοντός. Το Ρονάλντο να τους φέρει θα γράψουν ότι είναι ψηλός και άχαρος. Νάτανε όμως μόνο οι γκρινιάρηδες;, υπάρχουν και κακοπροαίρετοι, υβριστές κ.λ.π. ευτυχώς είναι λίγοι στον ΟΦΗ. Τους προτείνω να μαζευτούν και να φτιάξουν ένα σύλλογο. Το όνομα του συλλόγου τους το έχω έτοιμο “ΣΥΓΚΡΟΥ” (ΣΥλογος, ΓΚΡινιάρηδων, Ομιλιτών, Υβριστών)

  4. Τελικά, αρκετός κόσμος δεν ξέρει να βλέπει μπαλίτσα. Δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος. Πάμε παρακάτω…

    1. ΄Αστο μεγάλε κάηκες…..

      1. Φίλε, ο κα(η)μένος είναι άλλος. Για κοίταξε σε κάνα καθρέφτη…

        1. Πω! πω! σοβαρά; και που νάξερες…

  5. εχω φτασει σε μια ηλικια, που εχουν παψει να χαιδευουν τ αυτια μου κολακειες, ειδικα απο καποιον που με νικησε..ο νικητης μπορει να ειναι και μεγαλοψυχος..αν εχανε ο μαρτινσ, αμφιβαλλω αν θα ελεγε τα ιδια..μια καλη αναπτυξη επιτελους την εχουμε φετος και μεχρι εκει..για να γινουμε ΟΜΑΔΑ, θελουμε 3-4 παικταραδες οποσδηποτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =