Πάνε να κάνουν το πρωτάθλημα θίασο του Σεφερλή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πάνω που είδαμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες, ξαφνικά βλέπω τάσεις για να πάμε στις 18. Άρα, νέα κανονάκια αφού χωρίς τα λεφτά της Nova θα αρχίσουν να χρωστούν (πάλι) δεξιά και αριστερά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Κάνω τον πρόλογο για τους γνωστούς ανώνυμους και για κανέναν άλλον λόγο. Στον ΟΦΗ δεν γνωρίζω τι θέλουν, αν είναι υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης. Αυτό που γνωρίζω όμως από όλα όσα μας έχει δείξει η ΠΑΕ είναι πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία πρόταση που δεν υπάρχει πλάνο. Ο ΟΦΗ είναι από τους πρωταγωνιστές των συνεδριάσεων της Λίγκας και ο λόγος είναι ο εξής απλός: Πάντα πάει με τεκμηριωμένες προτάσεις συμπεριλαμβάνοντας επιχειρήματα μέχρι και την τελευταία τελεία και ποτέ δεν βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Επειδή ούτε τώρα, διαβάζοντας δεξιά και αριστερά τα σχέδια περί αναδιάρθρωσης, δεν υπάρχει κανένα πλάνο για το τι θα προσφέρει η αύξηση των ομάδων, είμαι σίγουρος πως ο ΟΦΗ δεν θα ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης. Γιατί αυτό που βλέπουμε να διαρρέεται δεξιά και αριστερά είναι ένα απίστευτο μπάχαλο με προσωπικά συμφέροντα μόνο και τίποτα παραπάνω. Ο καθένας θέλει να καλύψει τον κώλο του και να προσθέσει στην λίστα του, το δικό του παράρτημα γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου.

Ότι φέτος είδαμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, είναι κάτι που προφανώς τους περνάει αδιάφορο.

Το ότι στα play offs θα γινόταν χαμός για το πρωτάθλημα, εάν δεν προέκυπτε η τιμωρία του ΠΑΟΚ, επίσης τους περνάει απαρατήρητο.

Το ότι η παραμονή κρίθηκε στα play out μέχρι το 90′ πάλι τους περνάει αδιάφορο.

Εγώ καταλαβαίνω το άγχος που νιώθουν τα Χανιά γιατί και πραξικοπηματικά διέκοψαν το πρωτάθλημα (βέβαια αφού αφήνουν τον Λεουτσάκο να αλωνίζει, καλά να πάθουν), γιατί και μπροστά τους παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να αγωνιστούν στην Σούπερ Λιγκ 1 για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όμως επειδή βλέπω πως ελπίζουν σε “κουτσά άλογα” (πολιτικούς και πολιτικάντηδες), λυπάμαι που θα τους απογοητεύσω αλλά θα είναι τεράστια έκπληξη (και ανωμαλία) αν δούμε αύξηση των ομάδων.

Η Νova χτύπησε την πρώτη μεγάλη καμπάνα και είναι δεδομένο πως έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη όταν είναι εκείνη που πληρώνει ένα τεράστιο ποσό των προϋπολογισμών των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας. Κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γιατί παίρνουν θέση και όσοι τους κατηγορούν, σίγουρα κρύβονται συμφέροντα από πίσω.

Σε έναν ιδεατό κόσμο που οι ψηφοφορίες της Λίγκας γίνονται με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανονικά οι ΠΑΕ αύριο θα το είχαν κλείσει το θέμα εν τη γενέσει του όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο (το γνωρίζουμε καλά αυτό) τέτοιες ηθικές αξίες δεν υπάρχουν. Όμως και πάλι έχω την ελπίδα πως αυτό δεν θα συμβεί και τα μέλη του συνεταιρισμού θα αποφασίσουν με βάση το δικό τους συμφέρον.

Βέβαια στην πορεία την απόφαση θα πάρει η Ε.Ε. της ΕΠΟ που γνωρίζουμε πως δεν είναι και η πιο σοβαρή του κόσμου. Εκεί και αν έχουν τους δικούς τους κύκλους και τετράγωνα που τα συμφέροντα τους είναι καθαρά προσωποκεντρικά.

Εάν προχωρήσουν στην αλλοίωση του πρωταθλήματος και φτιάξουν έναν θίασο με 18 ομάδες τότε θα είναι άξιοι στην τύχη τους. Και θα φτάσουμε στο περσινό καλοκαίρι, που όσα έγραφα δικαιώθηκα εκ των υστέρων, που τα κανόνια ξεκίνησαν να βαράνε από τον Αύγουστο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. γιατι, τι εχει ο σεφερλης?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × two =