Ο Μπούσης τους έδειξε ότι δεν είναι “Αμερικανάκι”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η χθεσινή τοποθέτηση του Μπούση στην συνεδρίαση της Λίγκας έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα συνηθισμένα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Σε μια Λίγκα όπου οι επιχειρηματίες (στην πλειοψηφία τους) μεγάλου βεληνεκούς λείπουν, ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να αυτο – αποκαλεστούν μεγάλα επιχειρηματικά μεγέθη; Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος (τους έβαλα με την βαθμολογική σειρά για να μην παρεξηγηθούν διάφοροι περίεργοι) και από εκεί και πέρα τους ψάχνεις με το κουτάλι. Μιλώντας πάντα για οικονομικά μεγέθη, επιχειρηματικές δυνάμεις και πάει λέγοντας.

Ο Μιχάλης Μπούσης έδωσε το παρόν, μόλις για δεύτερη φορά, στην συνεδρίαση της Λίγκας. Η πρώτη του ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν και ήταν παρόν στην συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ. Παρότι ο Μπούσης, ποδοσφαιρικά, έχει δώσει το απόλυτο κουμάντο στην διοίκηση, επιχειρηματικά γνωρίζει την αγορά και τις δυνάμεις της. Είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ζώντας μάλιστα σε μια σκληρή οικονομικά και επιχειρηματικά αγορά όπως είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει πετύχει όσα έχει πετύχει. Κατά συνέπεια γνωρίζει, με καθαρά επιχειρηματικούς όρους, ποιο είναι το συμφέρον μιας εταιρείας αλλά και των υπολοίπων.

Όλα όσα είπε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Λίγκας είναι γροθιά στο στομάχι για διάφορους μίζερους “σουπερλιγκάτους” που κοιτάζουν πως θα βολέψουν την πάρτη τους και όχι το κοινό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρότι, προς έκπληξη όλων, η χθεσινή απόφαση αποτελεί ορόσημο για το μέλλον της Λίγκας καθώς είδαμε μια εκκωφαντική ομοφωνία, ο Μπούσης απέδειξε και σε εκείνους που δεν τον γνώριζαν, πως όσο πράος και ήρεμος δείχνει προς τα έξω, άλλο τόσο είναι επιχειρηματικά.

Η κουβέντα του Μιχάλη Μπούση για τις προθέσεις που είχαν ορισμένοι περί αναδιάρθρωσης “αν αποφασίσει κάποιος να ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός ή οικονομικός, αλλά κάποιος άλλος” δείχνει και πόσα πολλά έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες της παρουσίας του στην Κρήτη.

Η χθεσινή ομιλία του στα γραφεία της Λίγκας αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν όταν έβγαζε αυτόν τον λόγο, δείχνει πως οι υπόλοιποι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα το μέγεθος του Μπούση. Και μόνο που είπε την φράση πως “δεν μπορεί να είμαστε εμείς το πιο αστείο πρωτάθλημα. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι αστείο” και δεν σηκώθηκε ούτε ένας για να τον διακόψει, δείχνει πως δεν είχαν απάντηση σε όλα όσα είπε.

Διαφωνεί άλλωστε κανείς πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο αστείο στην Ευρώπη; Με όλα όσα συμβαίνουν δεξιά και αριστερά; Με υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας να είναι στον αέρα, δικαστικές διαμάχες κάθε μέρα λες και είναι στο καλεντάρι της Λίγκας και πολλά άλλα.

Εγώ αν ήμουν Μπούσης θα τους έλεγα χειρότερα γιατί αξίζουν να ειπωθούν χειρότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως επειδή ο Μπούσης είναι αυτός που είναι, είπε όσα χρειαζόταν να ειπωθούν και ούτε κόμμα παραπάνω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Aπό την αρχή του ερχομού του στον ΟΦΗ και το Ελληνικό πρωτάθλημα έδειξε με τις πράξεις του ότι θέλει να φτιάξει κάτι καλό και μεγάλο. ΄Ομως έχει απέναντί του αυτούς που αναφέρεις, που είναι απ’ότι φαίνεται του δόγματος “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να παν να γ….ούνε”, που έλεγε και μια ψυχή. Τι θα πει πρόοδος, οργάνωση, σχεδιασμός-(project), υγιές προϊόν κ.λ.π., τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Αυτούς και μόνο αυτούς φοβάμαι εγώ προσωπικά μην σταθούν εμπόδιο στα πλάνα του και όχι κάτι απίθανους που γράφουν ότι “οι Σαμαροπουρσανίδηδες του τρώνε τα λεφτά του (μέχρι εκεί εξάλλου φτάνει το μυαλό τους). Τις ανησυχίες μου όμως έρχεται να καλμάρει η φράση που είπε στην πρώτη του συνέντευξη, “Θέλω μετά από 5-6 χρόνια να κοιτάξω πίσω μου και να έχω επιτύχει”. Γιατί αυτό τον έκανε ενδεχομένως και μεγάλο επιχειρηματία. Και γιατί όχι, να αποτελέσει και την εξαίρεση αυτού που λέει ο λαός “΄Ενας κούκος δεν φέρνει την ΄Ανοιξη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four − 3 =