Μέχρι να φύγει για Αθήνα έχει πολύ, πολύ δουλειά μπροστά του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε λίγες ημέρες επιστρέφει στο γήπεδο και ο ΟΦΗ έχει να λύσει ακόμα πολλά αγωνιστικά θέματα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αντιλαμβάνομαι πως το hype της εβδομάδας γύρω από την εκδήλωση της Παρασκευής είναι πολύ υψηλό αλλά μην ξεχνάμε πως την Δευτέρα ο ΟΦΗ επιστρέφει στο γήπεδο και ξεκινάει επίσημα η σεζόν 2020 – 2021. Ο ΟΦΗ λίγες ημέρες πριν την έναρξη της χρονιάς δείχνει (και έχει) αρκετή δουλειά μπροστά του. Ξεκινώντας από την δημιουργία του ρόστερ μέχρι και τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν σε αυτό. Γιατί πέραν των μεταγραφών που θα γίνουν και θα ακολουθήσουν μετά τις τέσσερις προσθήκες, είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να υπάρξουν και αποχωρήσεις.

Ο ΟΦΗ έχει ήδη, με τα σημερινά δεδομένα, 25 ποδοσφαιριστές και ενώ οι κινήσεις που πρόκειται να κάνει δεν βρίσκονται, πιθανότατα, ούτε στο 50%. Ασφαλώς μιλάμε για μια μεγάλη, λόγω πανδημίας, μεταγραφικής περιόδου που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη όμως είμαι σίγουρος πως στην ομάδα δεν πρόκειται να το πάνε μέχρι τέλους αφήνοντας για το φινάλε 1-2 κινήσεις και αν…

Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΟΦΗ θα μπει στο γήπεδο και από σήμερα απομένουν 20 μέρες ακριβώς μέχρι την αναχώρηση του για την Αθήνα όπου θα δώσει δύο δυνατά τεστ εν όψει της έναρξης των υποχρεώσεων του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γίνεται κατανοητό πως αυτό το 20ημερο που ακολουθεί θα βρει τους ανθρώπους της ομάδας με τα μανίκια σηκωμένα για δουλειά αφού υπάρχουν ανοικτά μέτωπα που δεν είναι και λίγα.

Οι τέσσερις προσθήκες που έγιναν, έκλεισαν οριστικά το κομμάτι του δεξιού μπακ, του ενός άκρου της επίθεσης και χωρίς άγχος θα γίνει η επιλογή ενός ακόμα στόπερ. Όμως από εκεί και πέρα τα ανοικτά ζητήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και μένει να δούμε αν αυτά θα κλείσουν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το κομμάτι των αποχωρήσεων είναι το πρώτο και για εμένα “καίει”. Όπως γράφω παραπάνω, σήμερα που μιλάμε ο ΟΦΗ αριθμεί 25 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, θα γίνουν και άλλες μεταγραφές κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα παραπάνω. Βέβαια, μέχρι την Δευτέρα πολλά μπορούν να γίνουν και να προκύψουν αποχωρήσεις, οπότε μικρό το κακό. Όμως και πάλι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στον ΟΦΗ πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες για αποχωρήσεις παικτών προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση του ρόστερ και κυρίως να μην βρεθεί η ΠΑΕ να πληρώνει συμβόλαια που θα είναι ανενεργά, υπενθυμίζω πως πέρυσι υπήρξε η περίπτωση του Ντίνα που αγωνίστηκε όλη την χρονιά σε 1-2 παιχνίδια.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Στο κομμάτι των μεταγραφών, ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει μέχρι τώρα δύο αμυντικούς, δύο μεσοεπιθετικούς. Από τις τέσσερις συνολικά προσθήκες, εκείνοι που μπαίνουν στην ενδεκάδα… αμέσως είναι ο Βούρος και ακολουθεί ο Σαρδινέρο. Όμως και πάλι τα κενά στο ρόστερ του ΟΦΗ είναι εμφανή: Ένας στόπερ ακόμα, ένας ή δύο εξτρέμ, ένας επιθετικός, ένα αριστερό μπακ. Μιλάμε για θέσεις που, αν εξαιρέσουμε εκείνη του φορ που λόγω Φιγκεϊρέντο ο  ΟΦΗ δεν ψάχνει παίκτη ενδεκάδας, στις υπόλοιπες χρειάζεται άμεση τόνωση στο ρόστερ του. Ειδικά, αν φύγει ο Σεμέντο τότε ο ΟΦΗ πρέπει να αποκτήσει παίκτη ισάξιο ή καλύτερο του.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ

Συνοπτικά. Ο ΟΦΗ θα φύγει για την Αθήνα στις 25 Αυγούστου, τρεις ημέρες μετά το πρώτο ξεμούδιασμα κόντρα στον Γιούχτα. Όταν ο ΟΦΗ θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό και Ατρόμητο θα πρέπει να έχουν λυθεί τα περισσότερα θέματα. Να έχει δημιουργηθεί το ρόστερ του ΟΦΗ σε ένα ποσοστό 70%-80% και να έχουν κλείσει οι περισσότερες εκκρεμότητες προκειμένου και ο Σίμος να έχει στην διάθεση του το μεγαλύτερο μέρος του υλικού με το οποίο θα πορευτεί τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Ο Ναμπί πάει για πούλημα , το ίδιο και ο Σακόρ…..
    Ο Σεμέντο δε νομίζω να μείνει…..
    Ο Δεληγιαννίδης , Μίγγος , Γουάλι είναι απελπιστικά λίγοι…….
    Ο Τσιλιανίδης τραυματίας
    Ο Φερειρα (καλά αυτός πάει κάηκε)
    Και με τους 8 που έφυγαν πάμε στους 16 σύνολο…….
    Πήραμε 4…… Η ομάδα θέλει πολύ ενίσχυση………..

  2. ΣΩΤΗΡΙΟΥ
    ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ
    ΒΑΦΕΑΣ
    ΒΟΥΡΟΣ
    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
    ΟΥΕΣ
    ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
    ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
    ΜΕΓΙΑΔΟ
    ΣΤΑΙΚΟΣ
    ΝΕΙΡΑ
    ΣΑΡΔΙΝΕΡΟ
    ΒΑΖ
    ΦΙΓΚΕΡΕΝΤΟ
    ΓΡΙΒΑΣ
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΚΗΣ
    Τώρα κάτι …… Περδίκης, Σουρνάκης(ναχαμε να λέγαμε)

  3. δεν ασχολουμαι αλλο με τα μεταγραφικα..εχει μαλλιασει η γλωσσα μου..παραιτουμαι..καντε οτι θελετε..με γεια το νεο σημα

  4. Ρε παιδια εδω στο γιεντι κουλε για ηρεμηστε λιγο τη μια μερα βγαζετε ειδηση για τον κρισταλνο με βιντεο κτλ και την αλλη μερα ειδηση (Φράνκο Κριστάλντο: Όλη η αλήθεια για τον Αργεντινό και τον ΟΦΗ) δεν μπορειτε να διασταυρωσετε την ειδηση και μετα να τη βγαλετε παραμυθιαζομαστε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 1 =