Ο ΟΦΗ, το πλάνο του και άρτζι μπούρτζι και λουλάς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Ελλάδα δύο πράγματα είναι εύκολα: Να πουλάς παπά και να λες ότι έχεις ένα πλάνο. Το δύσκολο είναι να μην μένεις στα λόγια αλλά σε φάση υλοποίησης και ο ΟΦΗ το κάνει αυτό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Αντιλαμβάνομαι και πιάνω διάφορα vibes δεξιά και αριστερά πως επικρατεί μια σύγχυση αναφορικά με την απόκτηση των Διαμαντή, Γκαργκαλατζίδη. Αφενός ορισμένοι τους αναφέρουν “ταλέντα”, άλλοι έχουν άγχος για το πως ήρθαν στον ΟΦΗ και πάει λέγοντας. Απάντηση σας έχω. Πρώτον τα δύο παιδιά δεν είναι ταλέντα σε ηλικία 20 χρονών αλλά έτοιμοι, κανονικοί ποδοσφαιριστές και δεύτερον ο ΟΦΗ τους πήρε με μεταγραφή. Απλά αντί να δώσει χρήματα, ο ΠΑΟΚ κρατάει ένα ποσοστό μεταπώλησης γιατί στο κάτω – κάτω (ειδικά για τον Διαμαντή) δεν είναι και εύκολο πράγμα να φεύγει ένα στόπερ που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για το πρότζεκτ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην Ελλάδα το να πουλάς παπά είναι ότι πιο εύκολο. Δεν κοστίζει τίποτα, τζάμπα είναι και κυρίως είναι πιασάρικος. Όπως το μόνο εύκολο είναι να λες πως “έχεις πλάνο”. Βγαίνει ο άλλος και λέει “έχω πλάνο” και μου θυμίζει τον Τσουβέλα στο σκετσάκι με τον Λαμπρόπουλο στο γήπεδο του μπάσκετ που του λέει “ρε συ αυτός ξέρει μπάσκετ, έχει δελτίο”. Παίρνεις λοιπόν ένα μικρόφωνο λες “έχω πλάνο” και σε συνδυασμό με τον παπά που πουλάς, προχωράς. Όταν οι άλλοι ακολουθούν το σύστημα “άρτζι, μπούρτζι και λουλάς” ο ΟΦΗ πάει στοχευμένα, μεθοδικά και οργανωμένα.

Ο ΟΦΗ πάλι δεν είναι του εύκολου δρόμου. Είναι του δύσκολου. Να κάνει πράξη αυτά που λέει. Ποιο είναι το πλάνο του λοιπόν; Να μαζεύει σε λίγα χρόνια όλη την ποδοσφαιρική αφρόκρεμα της χώρας. Ήδη στους πρώτους 18 μήνες είδαμε να έρχεται ο Διαμαντής. Το να πείσει ο ΟΦΗ αυτόν τον Διαμαντή, αυτόν τον ποδοσφαιριστή πρέπει να αντιληφθούμε πως μόνο εύκολο δεν είναι. Και όμως ο ΟΦΗ επέλεξε το παιδί και το παιδί βλέποντας όλο αυτό που στήνεται στο Ηράκλειο είπε το ναι. Δεν το σκέφτηκε, δεν δίστασε ενώ θα μπορούσε να βρει άνετα συμβόλαιο σε οποιαδήποτε ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 και μάλιστα να πάρει σπίτι του φανέλα βασικού.

Πρέπει να αντιληφθείτε πως να πείσει ο ΟΦΗ τον Διαμαντή και όλους τους “Διαμαντήδες” της Ελλάδας είναι δύσκολο έως απίθανο. Ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ όπως είναι αυτό του 20χρονου στόπερ που χτίστηκε με προσοχή, μεγάλη επένδυση και ιδιαίτερη προβολή από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που ξοδεύει εκ. ευρώ για τις ακαδημίες του και όμως ο Διαμαντής ήταν ένας από τους ελάχιστους που κατάφερε να βρει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Το ότι ο ΟΦΗ μπορεί και αποτελεί προορισμό για κάθε παιδί αυτού του ταλέντου, της προοπτικής και της αξίας είναι πολύ μεγάλη κατάκτηση.

Στέκομαι ιδιαίτερα στον Διαμαντή, για τον Γκαργκαλατζίδη δεν έχω άποψη, αλλά το όνομα του μου είχε κολλήσει από πέρυσι όταν ο φίλος μου ο Χρήστος μου είχε πει ότι είχε πρωτακούσει το όνομα του για τον ΟΦΗ. Έκτοτε παρακολούθησα την πορεία του στην Σούπερ Λιγκ, τον είδα σε αρκετά ματς του Βόλου και επιβεβαιώθηκαν όλα όσα ακούγονται για τον ίδιο. Στόπερ με προοπτική 10ετίας που επειδή γνωρίζει που ακριβώς έρχεται και πως ο δρόμος της 11αδας δεν είναι εύκολος καθώς και ότι ο ΟΦΗ δεν είναι… Βόλος, δείχνει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που διαθέτει το συγκεκριμένο παιδί.

Ένα παιδί που κόντρα στις ατυχίες που του χτύπησαν την πόρτα, εκείνο στάθηκε δυνατό, έγινε ηγέτης και ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Το ότι ο ΠΑΟΚ τον άφησε ελεύθερο, είναι έγκλημα και δώρο. Και επειδή δεν περίμενα ποτέ ότι ο ΟΦΗ θα έκανε ένα τέτοιο deal, παρότι είχα την πληροφορία πριν από μερικές εβδομάδες, δεν πίστεψα ότι ο ΟΦΗ μπορεί να τον πάρει.

Ευτυχώς για το club διαψεύστηκα γιατί ο ΟΦΗ πήρε στόπερ που μπορεί να αφήσει εποχή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μανο τι παιζει με τον Μπουση που τα πηρε για το σημα και εκεινους που πηγαν να βαλουν φωτιες….Μια ενημερωση σε αρθρο αν μπορουσες….

  2. γκαργκαλιστε με λιγο να χαμογελασω με την αποκτηση του φοβερου γκαργκαλατζιδη που τοσο πολυ χρειαζοταν στον παοκ που τον αφησε να φυγει…..ναι, σε 5 χρονια μπορει να γινει φοβερος παικτης βεβαια…φετος τι γινεται…

    1. Βρε φίλε, στο 23/7, 12:12 (για μη βάζω “μακρυνάρια” τίτλους και λινκς) άρθρο του Σαρρή γράφεις:
      “ολοι θελουν να ερθουν αλλα εχουν ενα ελαττωμα, ζητανε και λεφτα…στο τελος δεν θα ερθει κανεις και θα παρακαλαμε παλι κανα ιρανο υπερπαικτη μεχρι την τελευταια στιγμη”

      Αργότερα στο 05/8, 19:52
      δεν ασχολουμαι αλλο με τα μεταγραφικα..εχει μαλλιασει η γλωσσα μου..παραιτουμαι..καντε οτι θελετε

      και προγενέστερα στο 13/7, 10:11 άλλο ένα εκτενές, στο οποίο αν και κάποια αντικειμενικά ισχύουν (πχ τα περι Σίμου), πάλι βγαίνει μια τάση “καταστροφολογίας”

      Από τότε μέχρι σήμερα σίγουρα έχει φανεί μια προσπάθεια από την ομάδα γενικώς (δε θα υμνήσω κανένα Μπούση, Σαμαρά, Σίμο κλπ ατομικά και υποκειμενικά) να διορθωθούν κάποια πράγματα: έχει κλείσει ήδη η άμυνα (GK και στόπερς) γίνονται κινήσεις για έμπειρους παίκτες ενώ έχει γίνει και γερό ξεκαθάρισμα σε όσους έδειξαν ότι δε “χωράνε” στη φανέλα για του Χ-Ψ λόγους (για να μην πω τους ξεχ#ζ@με όλη τη χρονιά) πχ Γουάλι, Μάνος, Νάστος, Μπράουν, Κουτρουμπής.

      Με κάθε σεβασμό στην ατομική άποψη, με γνώση στό ότι φυσικά τίποτα δε θα γίνει τέλειο και φυσικά χωρις καμία διάθεση αντιπαράθεσης αλλά διαλόγου θα ήθελα πραγματικά να σε ρωτήσω από που (συνεχίζει) να πηγάζει τέτοια απαισιοδοξία, ειδικά με εκφράσεις “φέτος τι γίνεται”…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 7 =