Ο ανόρεκτος Ναμπί και ο ΟΦΗ του τότε με τον ΟΦΗ του τώρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ναμπί έδειξε και στις Αρχάνες πως δεν γύρισε κεφάτος. Το ίδιο έδειξε στα play offs και στο instagram μας έχει δείξει περισσότερα μέσα στο 2020 από ότι μέσα στο γήπεδο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο Άγγλος ήρθε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ και μας “συστήθηκε” σε εκείνο το, σημαδιακό λόγω της αποχώρησης του Νίκου Παπαδόπουλου, παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στο πρώτο ματς που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ, ο Αντίλ Ναμπί σκόραρε δύο φορές και η αλήθεια είναι πως στο β’ εξάμηνο της περιόδου 2018 – 2019 ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα έχοντας ως αποκορύφωμα το γκολ της δεκαετίας απέναντι στον Πλατανιά.

Όμως ο ΟΦΗ του Γενάρη του 2019 με τον ΟΦΗ του 2020 δεν έχει καμία σχέση. Εκείνη η ομάδα χτίστηκε, πριν τον πρώτο μήνα εκείνης της χρονιάς, με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα και έχοντας ένα ταβάνι που δεν της επέτρεπε να πάει ψηλότερα, σε ότι είχε να κάνει με το μπάτζετ και το ρόστερ που δημιουργήθηκε. Με βάση τα τότε δεδομένα, χτίστηκε η καλύτερη, δυνατόν ομάδα και βάσει του επιπέδου της ήταν και η λάμψη του Ναμπί.

Πλέον όμως ο ΟΦΗ του τότε, με τον ΟΦΗ του τώρα (από πλευράς ποιότητας) δεν είναι ο ίδιος και το ρόστερ του έχει ανέβει αρκετές σκάλες σε σύγκριση με το διάστημα που ήρθε ο Αντίλ Ναμπί. Όσοι με ακούν στο ραδιόφωνο, το έχω πει πολλές φορές, δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει εδώ, πως εγώ προσωπικά με τα +/- του ως ποδοσφαιριστής, θεωρώ τον Αντίλ Ναμπί ως τον μοναδικό αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή και ο λόγος είναι τα ατομικά του χαρίσματα. Μια πάσα, ένα σουτ (είναι άλλωστε ο μοναδικός που μπορεί να απειλήσει έξω από την περιοχή), ένα στημένο – είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και αυτός είναι ο λόγος που εγώ τον θεωρώ κομβικό παίκτη για την ενδεκάδα του ΟΦΗ. Από την άλλη τα μειονεκτήματα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής είναι τέτοια που αν φυσικά τα είχε ως χαρίσματα, απορώ αν θα έπαιζε στην Ελλάδα και δη στον ΟΦΗ. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν είναι και ο πιο πρόθυμος παίκτης, σε αρκετά παιχνίδια εκβιάζει προσπάθειες με αποτέλεσμα να καθυστερεί αντί να βοηθά το παιχνίδι του ΟΦΗ, όμως όπως είπα και παραπάνω αν δεν είχε και αυτά τα μειονεκτήματα τότε δεν θα ήταν εδώ αλλά σε κάποια άλλη ομάδα.

Ωστόσο, πηγαίνοντας στο τώρα, ο Αντίλ Ναμπί δείχνει ανόρεκτος. Το έδειξε και στις Αρχάνες που τον παρακολούθησα από κοντά και η αλήθεια είναι πως από τις αναρτήσεις του, δείχνει να έχει αλλού το μυαλό του εδώ και καιρό. Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι στιγμής (γιατί αργότερα δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί) δεν βρίσκεται στην λίστα με εκείνους που έχουν επεκταθεί και για τα επόμενα χρόνια, στα μάτια μου δείχνει πως στον ΟΦΗ δεν έχουν σκοπό να στήσουν την ομάδα της επόμενης τετραετίας γύρω από αυτόν. Ο Ναμπί συνήθως δείχνει την ιδιοσυγκρασία του μέσα από τις αναρτήσεις του στο instagram, είναι μεγαλωμένος κατ’ αυτόν τον τρόπο που φαίνεται ο χαρακτήρας του και μέσα στο γήπεδο: Του αρέσει να φαίνεται, να ξεχωρίζει και πρέπει να πω ότι κανένας δεν πρέπει να έχει παράπονο από εκείνον στην 18μηνη παρουσία του στον ΟΦΗ. Αυτά που μπορούσε να δώσει, τα έδωσε και με το παραπάνω στο club αλλά τώρα πλέον πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και εκείνος.

Να παίζει με το instagram και να ανεβάζει stories ή να αποτελέσει μέλος του πρότζεκτ και να ευχαριστηθεί την χρονιά που ξεκινάει. Διαφορετικά το θεωρώ κάτι παραπάνω από σίγουρο, λόγω και της υπεροπλίας που παρουσιάζει ο ΟΦΗ στα χαφ του πως, πλέον, η ενδεκάδα δεν θα ξεκινάει από εκείνον όπως συνέβαινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Ναι. Θα ναι καλά να μείνει.

  2. “Του αρέσει να φαίνεται, να ξεχωρίζει και πρέπει να πω ότι κανένας δεν πρέπει να έχει παράπονο από εκείνον στην 18χρονη παρουσία του στον

    Ε μετά από τόσα χρόνια λογικό να κουράστηκε.

    1. Nαι, ένα δίκιο το έχεις. Άσε που αυτοί οι 18 μήνες μου φαίνονται, ψυχολογικά, σαν 18 χρόνια. Διορθώθηκε πάντως, θενξ.

  3. Για εμένα ο Ναμπί είναι μια μεγάλη απογοήτευση γιατί είναι παίκτης που παίζει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για την ομάδα. Το μυαλό του σε κάθε φάση είναι στο τι θα επιλέξει να κάνει για να φανεί και όχι ποια επιλογή συμφέρει εκείνη την ώρα την ομάδα. Ακόμα και ο πανηγυρισμός του δείχνοντας το ονομά του είναι μια ένδειξη αμοραλισμού και επιδεικτικότητας. Ότι έχει δυνατότητες είναι γεγονός και μάλιστα μεγάλες αλλά δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη για να στηριχτείς πάνω του. Γι αυτό το λόγο εξάλλου πιστέυω δεν έχει και σταθερή θέση στην ομάδα. Αμυντικά είναι μάυρη τρύπα καμία σχέση με τον εξαιρετικό Νέιρα που σκίζεται σε κάθε ματς και αμυντικά όσο μπορεί και επιθετικά. Φαντάζομαι αν και όχι ειδικός ότι τα παραπάνω είναι και οι αιτίες που δεν σταδιοδρόμισε στη χώρα του ο Ναμπί γιατί έχει ιδιόμορφο χαρακτήρα που το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν το επιτρέπει Βλέπε Μπαλοτέλι κλπ.

  4. Ο Ναμπί όχι μόνο λόγο χαρακτήρα αλλά και των πολλαπλών τραυματισμών , είναι παίχτης με ημερομηνία λήξης, τουλάχιστον για το πλάνο του ΟΦΗ.
    Ναι μεν, με πάρα πολλά προσόντα σαν παίχτης, αλλά με πολλά αλλά……
    Έδωσε πάρα πολλά, κέρδισε την παραμονή μόνος του , αλλά θεωρώ ότι και πλην του Νέιρα
    (επιρρεπείς στις κάρτες, σε τραυματισμούς και αυτός) έπρεπε να είχε αποκτηθεί ήδη ένας επιτελικός μέσος.
    Πάμε παρακάτω……
    Το θέμα Μεγιάδο αργεί πάρα πολύ …….. θα μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση …… και θα τρέχουμε…….
    Ο Φερέϊρα είναι καμένο χαρτί , λόγο τραυματισμών , τον πληρώσαμε χρυσάφι ….. και δεν έχει προσφέρει αλλά ούτε και πρόκειται ……
    Ο Σάκορ , θα μείνει ή θα πουληθεί….. ακόμα δε ξέρουμε…..
    Ο Σεμέντο , ήταν μια φούσκα και μέχρι εκεί…..
    Η ομάδα , μαζί με ένα αριστερό μπακ , θέλει άλλες 4 καίριες μεταγραφές για πλάκα

  5. ΑΑΑΑ….. Και το τελευταίο , ο Τσίλια στα πιτς για καιρό ακόμα……

  6. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Ναμπί έβαλε γκολ από φάουλ στην πρώτη του συμμετοχή και από τότε δεν έβαλε άλλο. Τύχη του πρωτάρη το λέω εγώ κι όχι ικανότητα.
    Έχει όντως ένα καλό ευθύβολο σουτ κι έχει βάλει μερικά ωραία γκολ με αυτό τον τρόπο.
    Στην Αγγλία ήταν τελειωμένος , έπαιζε σε έκτες κατηγορίες και σε ουραγούς της Σκωτίας.
    Παίζει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για την ομάδα.
    Αμυντικά δεν ενδiαφέρεται.
    Κυρίως όμως να μιλήσουμε για το γκολ στο μπαράζ. Ήταν ένα σουτ πάνω στο τείχος (δύο ατόμων)! Όποιος δεν το βλέπει είναι στραβός. Αν για ανεξήγητο λόγο δεν άνοιγε το τείχος του Πλατανιά , να περάσει η μπάλα αναμεσά τους, θα είμαστε superleague 2. Επειδή άνοιξε το τείχος έγινε ήρωας ο Ναμπί. Ήρωας κατά λάθος, που λένε! ; Άντε γεια.

  7. συγκεκριμενοι τυποι χαρακτηρων σαν και αυτοι θενε εδικη μεταχειριση, ειτε καποιον να τον εχουν σαν προτυπο και να τον σεβονται ειτε παγκο για να σπασει λιγο ο εγωισμος τους. Εφοσων δεν μπορουν οι ανθρωποι της ομαδας να τον μαζεψουν καλο ειναι να κατσει και λιγο παγκο, Σιγουρα παντως μεσοεπιθετικα θεμε ενισχυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 15 =