O OΦΗ και οι “κουμπάροι” από την Κύπρο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού είναι πολύ περισσότερες από ότι θα περιμέναμε για ένα ευρωπαϊκό ματς του ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον ΟΦΗ όχι γιατί τον έχρισε φαβορί κόντρα στον Απόλλωνα αλλά γιατί απέφυγε το χειρότερο δυνατό. Την πανέμορφη Γρανάδα, από κάθε ποδοσφαιρικής πλευράς και την ιστορική Στεάουα. Ο ΟΦΗ στάθηκε τυχερός γιατί από τους τρεις υποψήφιους αντίπαλους του ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που θεωρείται ο πιο καλοδεχούμενος. Και όχι για αγωνιστικά κριτήρια. Αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά καθώς είναι μια ομάδα που ο ΟΦΗ ξέρει τι θα αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το να αντιμετώπιζε τους άγνωστους Ρουμάνους.

Είναι όμως ο ΟΦΗ το φαβορί κόντρα στον Απόλλωνα; Όχι βέβαια, ο ΟΦΗ είναι το αουτσάιντερ σε αυτό το ζευγάρι που θα είχε λιγότερες πιθανότητες αν υποχρεωνόταν να πάει να παίξει στην Κύπρο. Η ομάδα της Λεμεσού παραμένει το φαβορί, είναι μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και σε μονά παιχνίδια παίζει έναν σημαντικό ρόλο όμως από την άλλη ο ΟΦΗ δεν μπορεί να θεωρηθεί ομάδα με άπειρους παίκτες. Αντιθέτως έχει μπαρουτοκαπνισμένους ποδοσφαιριστές με μεγάλες παραστάσεις στο παρελθόν και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ ποντάρει και πιστεύω πως αυτό είναι το στοιχείο που θα παίξει τον σημαντικό ρόλο του, στην ομοιογένεια που διαθέτει. Ορθώς στον ΟΦΗ, γνωρίζοντας πως το ευρωπαϊκό παιχνίδι θα είναι το πρώτο ή το δεύτερο επίσημο, προχώρησαν στην ενίσχυση της άμυνας που με βάση και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνει πολύ πιο ενισχυμένη σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Η δύναμη πυρός του ΟΦΗ θα είναι ο άξονας του, η ομοιογένεια και η χημεία που υπάρχει μεταξύ των κεντρικών του χαφ είναι ένας παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο ΟΦΗ θα ποντάρει για το παιχνίδι με τoν Απόλλωνα στην δεδομένη ομοιογένεια που έχει, πλέον μετά και τους 10 αγώνες των play offs έχει μάθει να παίζει χωρίς τον Τσιλιανίδη ενώ η αποχώρηση του Σεμέντο ουσιαστικά δεν δίνει ή αφαιρεί κάτι από το παιχνίδι του καθώς ήταν άφαντος για πολλούς μήνες πριν.

Να πω εδώ κάτι. Σε ματς μονά και όχι διπλά που μπορεί να διορθώσεις τα λάθη του πρώτου 90λεπτου, την πρόκριση την δίνει η άμυνα και όχι η επίθεση. Το ότι δεν έβαλε γκολ ο ΟΦΗ στα φιλικά της Αθήνας, εμένα δεν μου λέει κάτι. Αν δεν έβγαζε φάσεις, θα με προβλημάτιζε. Όμως και φάσεις έβγαλε και αυτές προήλθαν από οργανωμένο τρόπο παιχνιδιού. Η άμυνα είναι εκείνη που θα δώσει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που όπως είδαμε, παρότι υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους της, σκόραρε όπως ήθελε πετυχαίνοντας 11 γκολ σε δύο παιχνίδια. Βέβαια αυτό το 11-0 δεν προκαλεί και τρόμο, έπαιξε απέναντι σε ομάδες που αν ο ΟΦΗ ήταν στην θέση του Απόλλωνα, ενδεχομένως να είχαμε και το ίδιο σκορ.

Ο Απόλλωνας προέρχεται από τρία επίσημα παιχνίδια που ωστόσο τα δύο εξ’ αυτών δεν πρόσφεραν καμία πίεση στην ομάδα του Αυγουστή αφού ήταν σαν να έπαιζαν με αντίπαλους τους κώνους. Έτσι συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν, ούτε βέβαια να τρομάξει κανέναν η μια πεντάρα και η άλλη εξάρα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Μας δινετε μια μεγαλη ευκαρια να προχωρησουμε στο Ουεφα καπ, αλλα δεν βλεπω ιδιαιτερα ζεστη την δ/ση… Θα παμε να παιξουμε απεναντι σε μια μπαρουτοκαπνισμενη στην Ευρωπη ομαδα, με παροπλισμενο το διδυμο Μεγιαδο , Νειρα, χωρις ενα σοβαρο μπακ απ του Φιγκειρεδο ( να θυμισω οτι στα δυο σοβαρα ματς με ΠΑΟ, Ατρομητο δεν βαλαμε γκολ) , με ενα και μοναδικο αρ. μπακ , τον “γκαφατζη” Κοροβεση και ενα Ναμπι, που οση ορεξη εχω εγω να γινω αεροπορος, αλλη τοση εχει και αυτος να παιξει μπαλα στον ΟΦΗ…..Φοβαμαι οτι την 17η Σεπτεμβριου, θα προσγειωθουμε ανωμαλα… Μακαρι να διαψευστω…..

    1. Θα είναι ανώμαλη προσγείωση αν ο ΟΦΗ ήταν το φαβορί. Εδώ όμως δεν είναι.

      1. Ετσι! Αυτο Μανο να το λετε συνεχεια , γιατι αρκετοι φιλοι, εχουν τον ΟΦΗ…. στους ομιλους, χωρις να εχουμε δωσει ενα επισημο ματς….

    2. Αύριο παίζουμε; Ελεος με την μιζερια…

      1. Δεν ειναι μιζερια ειναι αντιμετωπιση της πραγματικοτητας… Θα πας να παιξεις με παροπλισμενο το διδυμο Μεγιαδο/Νειρα, αυτο σημαινει οτι η αμυνα με την επιθεση, δεν επικοινωνουν….

        1. Tης δικής σου πραγματικότητας

    3. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ…. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ…..
      ΠΕΡΣΙ ΤΗ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ
      Ο ΜΕΓΙΑΔΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΟΥ 6ΑΡΙ ….. ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΝΝΕΩΝΕΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ
      ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ
      Ο ΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ …. ΟΛΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
      Ο ΝΑΜΠΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΦΙΡΜΑ
      ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ …. ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΕΝΗ
      ΔΕΞΙΑ Ο ΤΣΙΛΙΑ ΣΤΑ ΠΙΤΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ …. ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΔΙΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
      ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡ ΜΟΝΟΣ Ο ΦΙΓΚΕ ΝΑ ΤΡΑΒΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΙ
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΙΒΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΓΚΑΡΚΑ…. ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ…….

  2. Pame re Omilara Mporis

    1. Από το Νταχάου είσαι φιλαράκι; Από τους φούρνους μέσα βγήκες;

  3. Προσωπικα ηθελα να κληρωθουμε με τους Ρουμάνους.. Παρολο που σαν όνομα δεν συγκρινονται με τον Απολλωνα είναι σε πολυ κακή κατάσταση ενω ο Απόλλωνας τα τελευταια χρόνια έχει κάνει μεγάλες νίκες σε ευρωπαικό επίπεδο, οι πιθανοτητες είναι ελάχιστες μην γελιόμαστε, αν θελαμε να διεκδικήσουμε και αυτες θα έπρεπε να χουμε κινηθει άμεσα για ενισχυση αφου και παιχτες να παρουμε λιγες μερες πριν το παιχνιδι στις θεσεις που πονάμε δεν προλαβαίνουν να μπουν στην εξισωση..Προφανως και απο την διοικηση δεν υπαρχει καμια ιδιαιτερη καψα για ευρωπαικη πορεια..αφου φθηνες λυσεις υπαρχουν στην αγορα..ειδομεν..Στα θετικα οτι αμυντικα δειχνουμε πιο συμπαγεις..μπροστα ομως θεμε πολυ δουλεια.

  4. Για αρχή βγάζουμε μια βασική ενδεκάδα:

    ΣΩΤΗΡΙΟΥ – ΒΟΥΡΟΣ, ΣΕΛΙ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (στοπερ) – ΣΑΚΟΡ, ΝΕΪΡΑ, ΣΤΑΪΚΟΣ (κέντρο) – ΟΥΕΣ, ΣΑΡΔΙ (άκρα) – ΒΑΖ, ΦΙΓΚΕ (επίθεση). 3-5-2 σας δίνω, βγάλτε ότι σύστημα θέλετε

    Με τους τέσσερις “αμφιλεγόμενους” (Μεγιάδο, Ναμπί, Κόρο, Φερέιρα) Εκτός

    1) Τόσο χάλια είναι η παραπάνω εντεκάδα που ντε και καλά θα φάει 4-5 από τον Απόλλωνα με νορμάλ παιχνίδι (δε λέμε να κατέβει τραγικός ή να “στραβώσει” το ματς);
    2) Τόσο “μαγικός” είναι ο (πραγματικά εξαιρετικός) Μεγιάδο ώστε να ανατρέψει άρδην το παραπάνω;
    3) Υπάρχουν τέτοιες μαγικές ιδιότητες ώστε και εκατομμύρια να έπεφταν σε μεταγραφές από την πρώτη μέρα, η ομάδα να είναι έτοιμη;
    4) Τόσο απίθανο είναι το ενδεχόμενο οι άνθρωποι της ομάδας να σκέφτονται και την επόμενη μέρα μετά τα ματς του Γιουρόπα (μέχρι όπου πάμε;) και να θέλουν να το πάμε συνετά, τη στιγμή που έχουμε δει στο παρελθόν ομάδες να επιχειρούν βιαστικό προγραμματισμό, μεταγραφές και οικονομικές υπερβάσεις και τελικά να τα κάνουν μπάχαλο και να διαλύονται; Και αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο πολύ θίγει το πρεστίζ της ομάδας;
    5) Γενικώς…. τόσο δύσκολο είναι να το χαρούμε;

    1. Πώς να το χαρούμε ρε φίλε όταν περιμέναμε 20 χρόνια για να παίξουμε Ευρώπη και κατεβαίνουμε με Γιαννούλη, Σακόρ, Στάικο και Βαζ. Με το που ξεκινήσει το ματς θα κάνουμε ένα πέναλτι και στη συνέχεια θα μετράμε τους τσούρλους του Στάικου και του Βαζ. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα;

      1. Μα αυτό είναι που ρωτάω στο 3 και 4 φίλε μου (δεδομένου ότι τα 1 και 2 αντικειμενικά ισχύουν και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω). Πες ότι από την πρώτη κιόλας μέρα της προετοιμασίας οι μεταγραφές ήταν παρόντες. Πόσο εφικτό θα ήταν να ήταν μια (σχεδόν ή τελείως) αλλαγμένη ομάδα να είναι έτοιμη και δεμένη για ένα τέτοιο ματς ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες, πόσω μάλλον τώρα με ότι επικρατεί παγκοσμίως….

        1. Φίλε αν τραυματιστεί το ταγάρι ο Κοροβέσης δεν έχουμε άλλο εξτρέμ να βαλουμε! Θα ανακατέψει όλη την ενδεκάδα ο Σίμος και θα κανει αλχημείες. Για αυτό κάποιες μεταγραφές έπρεπε να γίνουν ήδη. Δεν είναι πυρηνική χημεία.

  5. οσοι εχουν την εντυπωση οτι με τον απολλωνα ειμαστε το φαβορι, ειναι επιεικως, ασχετοι!!! φοβαμαι για τριαρα μεσα στο ηρακλειο

  6. Εγώ προσωπικά ήθελα να παίξουμε με την Tottenham. Έτσι κι αλλιώς ένα παιχνίδι θα παίξουμε φέτος στην Ευρώπη. Θα λέγαμε ότι αποκλείστηκαμε από μεγάλη ομάδα. Υπενθυμίζω ότι έχουμε να κερδίσουμε από τις 3 Μαρτίου ήτοι 6 μήνες.

  7. Η Δ/ση γνώριζε ότι η Ομάδα βγαίνει Ευρώπη. Ή μήπως κάνω λάθος; Άρα λοιπόν ένας έγκαιρα στοχευμένος προγραμματισμός μεταγραφών εκεί που πονάει η Ομάδα δεν θα χαλούσε κανέναν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι δυσανασχετούν με την καλοπροαίρετη κριτική ή με τις διάφορες απόψεις αγνών και γνήσιων φιλάθλων, που αγαπούν την Ομάδα και οι οποίες θεωρώ ότι συντείνουν προς το καλό και το θετικό. Δεν μιλάω για αρνητικές κριτικές που δεν έχουν καμία βάση ή για αναθεματισμούς και θεωρίες ισοπέδωσης των πάντων. Μην τσατίζεστε όμως και μην αντιδράτε ορισμένοι έτσι όπως αντιδράτε. Να μάθουμε και να μπορούμε όλοι μας να βλέπουμε καθαρά την πραγματικότητα. Κανείς γνήσιος και ατόφιος Ομιλίτης δεν αγαπά λιγότερο ή περισσότερο από τους άλλους την Ομάδα μας.

  8. Τελικά ρε παιδιά ξέρει κανένας το τι παίζει με Μεγιάδο οέο!!!!

  9. αν εξαιρεσουμε 2-3, οι μεταγραφες δε λενε τιποτα…χωρις τσιλιανιδη και χωρις μεγιαδο , δεν βλεπω τιποτα καλο…αν κρεμομαστε απ τον γκαργκαλατζιδη, γκαργκαληστε με να γελασω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 2 =