Το ματς θα το κρίνει ο Γιαννούλης, ο Μεγιάδο και η παρέα τους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα έδειξε τον δρόμο στον ΟΦΗ για το πως καλείται να διαχειριστεί τον ρόλο του αουτσάιντερ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η χθεσινή αναμέτρηση της Τούμπας επιβεβαίωσε όλα όσα λέμε και γράφουμε εδώ και καιρό: Σε μονά ματς τα πάντα είναι ανοικτά και κυρίως γίνονται όλα. Στην Τούμπα ξεκάθαρο φαβορί ήταν η Μπενφίκα. Και ο ΠΑΟΚ απλά έπρεπε να διαχειριστεί την ευκαιρία που του δίνεται το φετινό σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Σε ένα 90λεπτό γίνονται όλα και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα. Με σωστή τακτική και σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού, το αουτσάιντερ εύκολα μετατρέπεται σε φαβορί μιας και δεύτερη ευκαιρία δεν δίνεται στον άλλον.

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα χθες σε ένα παιχνίδι η άμυνα θα παίξει τον μεγάλο ρόλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Για τα κενά και τις ελλείψεις του ΟΦΗ μεσοεπιθετικά τα έχουμε γράψει, τα έχουμε αναφέρει ξανά, τα έγραψα την Δευτέρα και πλέον δεν υπάρχει κανένα νόημα απολύτως για να τα επαναλάβουμε. Ο ΟΦΗ θα πάει στο παιχνίδι της Πέμπτης με τους παίκτες που είναι στην διάθεση του Σίμου και με αυτούς θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση. Άλλωστε είναι γνωστό πως την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και ποτέ οι απόντες.

Οπότε πάμε στο ματς της Πέμπτης με αυτούς που είναι τώρα στον ΟΦΗ και όχι με εκείνους που λείπουν ή που δεν ήρθαν ποτέ ή που δεν έχουν έρθει ακόμα. Αποδείχθηκε χθες περίτρανα πως την πρόκριση θα την δώσει η άμυνα του ΟΦΗ. Τα έγραφα τις προάλλες και βρέθηκαν ορισμένοι να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους δίχως να προβάλουν επιχειρήματα. Σε ένα ματς απαγορεύονται τα αμυντικά λάθη. Αυτά θα κοστίσουν γιατί χρόνος δεν υπάρχει όπως και δεύτερη ευκαιρία. Δεν γνωρίζω αν ο Σίμος θα πάει με το καθιερωμένο 4-2-3-1 – που δεν το αποκλείω – ή να προσπαθήσει να το αλλάξει λόγω της έλλειψης επιλογών που υπάρχουν στα άκρα της επίθεσης. Όμως αυτό που ξέρω και για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι ο ΟΦΗ προσφέρει ασφάλεια αμυντικά με τις μεταγραφές των Βούρου, Σελίμοβιτς και σε συνδυασμό με την προσωπικότητα, την εμπειρία και τις παραστάσεις του Γιαννούλη θεωρώ πως αμυντικά θα παρουσιάσει την εικόνα που χρειάζεται.

Επίσης θεωρώ δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα βρει μπροστά τις ευκαιρίες του, θα βγάλει φάσεις – ειδικά αν λείψει ο έμπειρος Γιούστε – ώστε να δώσει πίεση στον άπειρο και 21χρονο τερματοφύλακα του Απόλλωνα που για πρώτη φορά στην μικρή καριέρα του θα κληθεί να παίξει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Όμως δεν θα πετύχει τίποτα αν δεν καταφέρει να κρατήσει, με οποιονδήποτε τρόπο το μηδέν στην άμυνα.

Σημαντικό ρόλο σε όσα αναφέρω παραπάνω θα παίξει βέβαια και ο Μιγκέλ Μεγιάδο με όποιον θα είναι παρτενέρ του στην μεσαία γραμμή, είτε αυτός λέγεται Σακόρ, είτε λέγεται Στάικος. Μιλάω για τα ανασταλτικά καθήκοντά τους και τον τρόπο που θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα τρεξίματα και την ασφάλεια που χρειάζεται να προσφέρουν τα κεντρικά χαφ του ΟΦΗ στα μετόπισθεν της ομάδας. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες στα χαφ που διαθέτουν και εμπειρία αλλά και τρεξίματα και η παρουσία του Μεγιάδο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αμυντική κάλυψη του ΟΦΗ.

Εφόσον ο ΟΦΗ καταφέρει να προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν του και κρατήσει τον Απόλλωνα μακρυά από την περιοχή του Βάτερμαν τότε την υπόλοιπη δουλειά μπορούν να την φέρουν εις πέρας ο Νέιρα, ο “Φίγκε” και όσοι κληθούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Δημητρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ , ΟΤΙ ΣΕ ΜΟΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ , ΑΛΛΑ……
    ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩ:
    Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΦΗ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ , ΕΠΕΙΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.
    Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ , ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΧΤΩΝ ( ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΘΕΣ) , ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ Ή ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΟΜΟΙΑ , ΔΕ ΣΥΚΡΙΝΟΝΤΑΙ…
    ΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΠΟΚΡΙΣΗ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΟΦΗ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ,
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ….. ΑΠΛΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!!
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΗ.

    1. 1) Αν έρθουν τον πρώτο μήνα της μεταγρ. περιόδου: “βιαστικές, πήραμε ότι βρήκαμε μπροστά μας”
      2) Αν ερθουν κάτω από 7 παίκτες είναι “λίγες, δεν δίνουν βάθος”
      3) Αν έρθουν πάνω από 7 παίκτες “άλλάζει όλη η χημεία, θα διαλύσετε όλη την ομάδα ρε (αν ισχύει το 1 χαρακτηρίζονται “καραβιά”)”
      4) Αν έρθει παίκτης πριν τον πρώτο μήνα “για να συμφωνήσει τόσο νωρίς έρχεται για τις ομορφιές της Κρήτης, τις γκόμενες, τις κλαμπάρες τη ζωάρα, θα δειτε που θα είναι μονίμως αδιάφορος / σουρωμένος – ξενύχτης”
      5) Αν έρθει παίκτης μετά των πρώτο μήνα “έχασε την προετοιμασία, τα φιλικά, πότε θα δέσει με την ομάδα;”
      6) Από Β Εθνική: “που νομίζετε ότι είστε, στον ΠΟΑ”;
      7) Από Α Εθνική (4-14) : “παίρνουμε τα πεταμένα του κάθε χωριού”
      8) Από Α Εθνική – Big-4: “α) γίναμε τσάτσοι του τάδε, β) παίρνουμε τα πεταμένα (ομοίως με το 7)”
      9) Από χώρα UEFA Ranking 1-11: “Δεν τα κατάφεραν στις προηγμένες χώρες τους, μαζέψατε τον κάθε αποτυχημένο”
      10) Από χώρα UEFA Ranking 12 και κάτω ή χώρα εκτός Ευρώπης: Όμοίως το 6-7
      11) 1-10 κάτω από 23 ετών: “Μικρός, δεν κάνει, ίσως για το μέλλον, φέρτε ενδεκαδάτους”
      12) 1-10 πάνω από 29 ετών “ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ” (χωρις περαιτέρω σχόλια)
      13) 1-10 μεταξύ 24-26 ετών ” Αν είναι τόσο καλός ή ταλέντο γιατί δεν πήγε σε “μεγάλη ομάδα” αλλά ήρθε σε μας;”
      14) Παίκτης της ομάδας 24-26 ετών βγάζει 2η (και άνω) χρονιά: “Δεν τον ζήτησε “μεγάλη ομάδα”, θα δείτε θα είναι ξενερωμένος (διώξτε τον)”
      15) Παίκτης της ομάδας περνάει τα 29: “Μεγάλωσε, ευχαριστούμε, στο καλό (διώξτε τον)”

      1. Και λάθος μου που το δημοσιοποιώ σαν απάντηση σε συγκεκριμένο χρήστη. Ισχύει γενικώς…..

      2. Πες τα χρυσοστομε!

      3. χαχαχαχαχαχαχαχαχα
        παρα πολυ καλο. αποτυπωνεις ακριβως οτι λεει καποιος αρνητικος/γκρινιαρης οταν θελει να παραπονεθει, να γκρινιαξει ή απλως να πει κατι(κουβεντα να γινεται κ ετσι). καποιες φορες αξιζει να ειπωθει κατι απο αυτα αλλα το 95% των περιπτωσεων απλα ειναι για τη γκρινια. μπραβο, ακομα γελαω, το εχω βγαλει κ φωτο με το κινητο να το εχω XD

  2. Ρε Μανώλη τι τον θέλουμε το Σίμο; Την ενδεκάδα την έφτιαξες μόνος σου, το σύστημα όλα. Πήγαινε κάτσε και στον πάγκο και όλα καλά. Μάλλον έχεις μπερδέψει τους ρόλους του προπονητή, του δημοσιογράφου και του φανατικού οπαδού. Ο ρόλος σου για εμένα είναι να ενημερώνεις με ότι συμβαίνει στην ομάδα και όχι να μας λες τι ονειρεύτηκες χθες βράδυ.

    1. ΧΑΧΑΑΑΧΧΑ…. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ…..
      ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ , ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΄Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΦΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ…..
      ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΟΥΡΟΣ , ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
      ΕΙΜΑΙ ΟΦΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ , ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ……
      ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ , ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ…..

      1. Καταρχήν εκτός από έλλειψη χιούμορ, έχεις και μια τάση να λες και ροπή προς το ψέμα. Όντως όταν έγινε η φάση είπα πως δεν είναι αλλά μετά που την είδα ξανά, είπα πως είναι. Τώρα αφού έχεις παίξει μπάλα, δώσε τα όλα στον λαό.

        1. ΑΝ ΕΙΠΕΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ……. ΑΝΑΚΑΛΩ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
          ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ….. ΑΣΤΟΧΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ…… ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ…… ΔΥΣΤΥΧΩΣ….
          ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ?
          ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ … ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΛΑΟ…… ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΚΤΕΙΘΕΣΑΙ

      2. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, που έκανε 20 και 25 φάσεις, που είχε κατοχή πάνω από 60%.Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, απλά δεν πήρε έστω δύο καλούς παίχτες από την μέση και πάνω. Με τον Παναιτωλικό, μου θύμισε το έτος 2018,δεν ξέρουν τόσοι έμπειροι παίχτες, που είναι στη διοίκηση τι να κάνουν; Ο Θεός βοηθός να γίνει κάτι, γιατί, όχι Ευρώπη, αλλά βλέπω να τρέχουμε για να σωθούμε.

    2. Λίγο φασιστικό δεν είναι αυτό; Ο δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα να πει την γνώμη του; Δεν καταλαβαίνω το νόημα του μηνύματος σου.

      1. Το να πεις τη γνώμη σου είναι αποδεκτό μέχρι ενός σημείου. Τη γνώμη σου μπορεί να τη λες και σε τόσο βάθος όσες είναι οι γνώσεις που κουβαλάς επί του θέματος. Το φασιστικό στο επιστρέφω μετά βδελυγμίας. Το νόημα του μηνύματος μου είναι απλό. Αφήστε όλοι εσείς οι επαϊοντες την ομάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της και στο τέλος όλοι θα κριθούν απ’ όλους.

        1. Φίλε μου Αρμίτη ενδεχομένως ο χαρακτηρισμός ήταν λάθος και τον παίρνω πίσω. Η ομάδα κάνει την δουλειά της και εγώ την δική μου.

    3. Ρε φίλε ειλικρινά το λες αυτο; Από ποτε απαγορευεται ο δημοσιογράφος να καταθετει την προσωπικη του αποψη; Μερικοί και δεν θελω να κανω τον υποστηρικτη του Σαρρη αλλα εχετε παρερμηνευσει την σχεση σας η νομιζετε πως επειδη σας ενημερωνει συνεχεια και καθημερινα ειστε σε θεση να προσβαλλετε και να υποτιματε; Ντροπη και λιγος σεβασμος σε εναν ανθρωπο που μας ενημερωνει συνεχεια και εγκυρα δεν βλαπτει.

  3. Χαίρετε.. σίγουρα ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει κάποια μαθήματα από τον χθεσινό (15/9) ΠΑΟΚ.. ένα είναι το κατάλληλο σύστημα να στηθεί η ομάδα, ένα άλλο είναι η αποτελεσματικότητα στις όποιες φάσεις δημιουργηθούν μπροστά, από χαφ και επιθετικούς, αλλά το κυριότερο μάθημα που πρέπει να πάρει η ομάδα από τον ΠΑΟΚ είναι η συγκέντρωση.. χθες, ακριβώς επειδή ήταν μονό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν συγκεντρωμένος ως ομάδα με.. θρησκευτική ευλάβεια.. δεν λέω ότι είναι το μόνο μάθημα για τον ΟΦΗ, αλλά το κυριότερο..σε συνδυασμό με τα δύο πρώτα που γράφω πιο πάνω,η ομάδα έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει το ματς..

  4. περισυ ειχαμε το ρεκορ δημιουργιας τελικων προσπαθειων..φετος με το ζορι κανουμε 3 σε ολο το παιγνιδι..μπροστα δεν εχουμε τιποτα..καλη η αισιοδοξια και η ελπιδα αλλα μεχρις ενος οριου…

    για το σιμο δεν θα τα ξαναπω…ειναι λιγος και φετος θα φανει…ο σολις ειναι μαζι μας λεει, ποιος ο σολις, που χτες η προχτες διαβασα εδω καπου, οτι ειναι ανετοιμος.

  5. Σήμερα ο ΟΦΗ θα προκριθεί γιατί είναι ΟΦΗ. Τόσο απλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 2 =