To ρεζουμέ των μεταγραφών του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε, έδειξε για δεύτερο καλοκαίρι πως παρά το κενό που υπάρχει στο ρόστερ του ωστόσο αυτό που πρέπει να εκτιμήσουμε όλοι είναι η τήρηση του πλάνου του που δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Οκ, το κλίμα που πιάνω για ακόμα μια φορά είναι ότι “πέρυσι δεν πήραμε στόπερ, φέτος δεν πήραμε επιθετικό”. Η αλήθεια βέβαια δεν είναι αυτή, παρότι και εγώ είμαι υπέρ της άποψης πως έπρεπε να κινηθεί ο ΟΦΗ για έναν ακόμα φορ, γιατί πέρυσι ο ΟΦΗ είχε δύο φορ, όπως φέτος έχει τον ίδιο αριθμό επιθετικών. Για όποιον το ξεχνάει, εγώ θα κάνω την υπενθύμιση απλά, πως πέρυσι όταν ξεκινούσε η χρονιά ο Μάνος υπολογιζόταν για βασικός και ο Φιγκεϊρέντο ως buck up του ενώ η πλειοψηφία του κόσμου ειρωνευόταν την άφιξη του Βραζιλιάνου επειδή ερχόταν από την άσημη Ζαλγκίρις Κάουνας και ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλού επιπέδου όπως ήταν εκείνο της Λιθουανίας. Η σεζόν βρίσκει φέτος τον ΟΦΗ, ξανά, με δύο επιθετικούς (Γιάννου, Γκαργκαλατζίδη) και μένει να φανεί όταν ο Σίμος θα προχωρήσει στην αλλαγή της διάταξης πως θα επηρεάσουν το πλάνο και τα δικά του σχέδια.

Συμπερασματικά, πιστεύω πως ο ΟΦΗ είναι πιο γεμάτος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, το ρόστερ του διαθέτει περισσότερες επιλογές από ότι πέρυσι και η ομάδα γέμισε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Τώρα το ότι προκύπτουν τραυματισμοί, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας μας όπως επίσης και να γίνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός με βάση προβλέψεις μέντιουμ για το τι θα συμβεί μετά από λίγο καιρό.

Για εμένα το σημαντικότερο στοιχείο της μεταγραφικής περιόδου είναι πως ο ΟΦΗ δεν παρέκκλινε από τις ποδοσφαιρικές αρχές του. Δείτε τι συμβαίνει σε ομάδες με μεγαλύτερο πορτοφόλι από εκείνον: Στον ΠΑΟΚ πάνε να φέρουν τον Μαουρίτσιο που είχε κοπεί πριν δύο μήνες, στην ΑΕΚ τελευταία μέρα των μεταγραφών έραβαν και ξήλωναν με αποχωρήσεις και μεταγραφές, στον Παναθηναϊκό τα κενά φωνάζουν και ψάχνονται ακόμα για παίκτες σε δύο και τρεις διαφορετικές θέσεις. Αντιθέτως ο ΟΦΗ φτάνοντας στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου δεν είχε ζόρι να τρέχει και να φτάνει, δεν τον έπιασε πανικός για να καλύψει δυσαναπλήρωτα κενά και απλά περίμενε να βρεθεί μια καλή ευκαιρία για την θέση του επιθετικού. Που εδώ πρέπει να πούμε πως αν είχε “κάτσει” η περίπτωση του Μπου τότε θα μιλούσαμε για τον πιο πλήρη ΟΦΗ της τελευταίας 10ετίας.

Όπως όμως επιμένω και επαναλαμβάνω ο ΟΦΗ τήρησε πιστά το πλάνο του και τις ποδοσφαιρικές αρχές του. Η εκκίνηση του καλοκαιριού τον βρήκε να ρίχνει βάρος, εκεί που πονούσε πραγματικά πέρυσι, στο κέντρο της άμυνας φέρνοντας τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου και παράλληλα κάλυψε τα κενά που υπήρχαν στα μπακ φέρνοντας καλύτερους παίκτες από εκείνους που έφυγαν. Στην συνέχεια ήρθε η ποσοτική (αλλά και ποιοτική) κάλυψη των μεσοεπιθετικών κενών (έστω και καθυστερημένα) μην τρέχοντας σαν τον τρελό να κυνηγάει παίκτες για να έρθουν.

Κοντολογίς, ο ΟΦΗ δεν έκανε μεταγραφές για να κάνει και αυτό είναι το πιο σωστό που πρέπει να κάνει. Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βγήκε στην αγορά ψάχνοντας παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα “κουμπώσουν” στο ποδοσφαιρικό τμήμα και παράλληλα που θα αποτελέσουν την βάση για τα επόμενα χρόνια δένοντας τους με συμβόλαια τριών και τεσσάρων χρόνων. Ακόμα και η καθυστέρηση στην μεταγραφή του Στάρτζεον, βγήκε σε καλό στον ΟΦΗ αφού πήρε τον Πορτογάλο μέχρι το 2023 και όχι δανεικό από την Φεϊρένσε.

Είμαι σίγουρος πως ο ΟΦΗ είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι και πιο γεμάτος. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς μας αν θα πάει καλύτερα και θα μπει ξανά στα play offs αλλά είμαι βέβαιος πως ο φετινός ΟΦΗ είναι ανώτερος του περσινού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το άρθρο. Πίστη στο πλάνο και στους ανθρώπους της ομάδας… Μην ξεχνάτε ποιοι και πόσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δηλαδή πριν τον Οκτώβριο του 18 τι είχαμε??? Μην ξεχνάμε το παρελθόν για να αναγνωρίζουμε τι έχουμε σήμερα. Εγώ είμαι αισιόδοξος και υπερήφανος για όλο τον οργανισμό του Ομίλου! Το μόνο που με ανησυχεί είναι το θέμα των προσφυγών και του κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τα σχέδια του προέδρου για τη μελλοντική ενασχόλησή του με την Ομάδα.. Έχουμε πληροφορίες από το νομικό τμήμα??? Ευχαριστώ

  2. Καλησπερα Μανο,

    Θα συμφωνησω μαζι σου οτι αμυντικα υπηρξε ενισχυση .Εκει φανηκε οτι υπηρχε πλανο και σχεδιο καιρο πριν. Επιθετικα ομως μετα τις αποχωρησεις Μανου και κυριως Φιγκειρεντο περιμενα κατι καλυτερο… Ο Γιαννου πιο πολυ εχει αναγκη τον ΟΦΗ παρα ο ΟΦΗ αυτον. Εκανε μια καλη χρονια με αστερα το 2016 και τα τελευταια 2 χρονια που επαιζε στην ΑΕΚ Λαρνακας εχει βαλει σε 54 ματς 7 γκολ !!! Αν τον αναστησει ο Σιμος παω πασο… οσο για Γκαργκαλατζιδη νομιζω οτι δεν ηρθε για βασικος σε αυτο το σταδιο. Θεωρω λοιπον οτι δεν εχουμε κατι πρωτοκλασσατο εκει μπροστα. Θα ηθελα πολυ να φερουμε ενα νεο “Φιγκειρεδο” δηλαδη ενα νεαρο ποδοσφαιριστη,γκολτζη και ας ειναι απο μικροτερο πρωταθλημα.Τωρα δεν ξερω αν μπορουμε να παρουμε καποιον δανεικο η ελευθερο αλλα πιστευω πως με τους παιχτες που εχουμε στην επιθεση τα πραγματα ειναι δυσκολα… εκτος αν μας βγει το τρικ που εκανε ο Σιμος να βαλει τα εξτρεμ στην επιθεση οπως με Σαρδινερο. Θα δειξει αλλα ειμαι προβληματισμενος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 8 =