Οι δειλές ποδοσφαιρικές αρχές φταίνε και δεν ανοίγουν τα γήπεδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το να ρίχνουμε το ανάθεμα στην Πολιτεία όταν οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν κάνουν τίποτα για το άνοιγμα των γηπέδων είναι το λιγότερο υποκρισία. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Φτάσαμε στα μέσα Οκτώβρη και τα γήπεδα στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά. Την ίδια ώρα που τα πάντα είναι ανοικτά εμείς πηγαίνουμε σε γήπεδα – κουφάρια χωρίς φωνές, συνθήματα και μια αύρα οπαδική για να νιώθουμε ότι βλέπουμε επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα ακούμε δηλώσεις, λόγια παχιά σαν τις μύγες του καλοκαιριού αλλά πράξεις δεν βλέπουμε. Εμείς δεν είμαστε ούτε ειδικοί, ούτε λοιμοξιωλόγοι για να μπορούμε να πάρουμε σαφή θέση για το ποιο είναι το σωστό. Όμως μπορούμε να πάρουμε θέση για το πως αντιλαμβάνονται το θέμα οπαδοί = γήπεδα μέσω των ποδοσφαιρικών αρχών της Ελλάδας.

Το να κατηγορούμε την Πολιτεία για το μη άνοιγμα των γηπέδων όταν την ίδια ώρα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι το παίζουν οσίες Παρθένες, είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Το γιατί, το έγραψα και παραπάνω. Δεν είμαστε ειδικοί για να πάμε έτσι ή γιουβέτσι.

Η Σούπερ Λιγκ και ο νέος πρόεδρος της Μπουτσικάρης που έχει την ασυλία των ΜΜΕ του προέδρου του και των φίλα προσκειμένων προς εκείνον, δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό το θέμα. Το ότι περνάει ο καιρός και δεν βλέπω να γράφονται πύρινα άρθρα για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με κάνει να είμαι ακόμα περισσότερο καχύποπτος πως είναι μια γραμμή για να μην κρατιέται το θέμα στην επιφάνεια.

Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που κράτησε ψηλά το θέμα, πρότεινε μέχρι και την λύση του να προχωρήσει μόνο εκείνος το θέμα με το άνοιγμα του “Γεντί Κουλέ” αλλά δεν βρήκε παρά ελάχιστους συμπαραστάτες. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κυβερνούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δειλές ποδοσφαιρικές αρχές που δεν τολμούν να πάρουν θέση σε φλέγοντα ζητήματα και ΜΜΕ που τα ακολουθούν και τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους πάρτη και το τι συμφέροντα εξυπηρετούν.

Δεν είμαι αισιόδοξος για το άνοιγμα των γηπέδων, όσο περνάει ο καιρός νιώθω ότι θα πάμε στο 2021 για να δούμε ξανά κόσμο στις εξέδρες. Όταν ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο που διάφορες ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές λειτουργούν σαν πολιτικά γραφεία και όχι σαν υφιστάμενη αρχή του αθλήματος τότε λύση δεν πρόκειται να δούμε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =