Να κλαις ή να γελάς;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κατεβαίνεις χωρίς ΠΕΝΤΕ βασικότατους παίκτες. Πας το ματς εκεί που θέλεις και με εξαίρεση 20 λεπτά συνολικά είσαι κοντά στη νίκη και στο τέλος δεν την παίρνεις. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για ακόμα μια φορά ο ΟΦΗ, εμένα τουλάχιστον, με εξέπληξε θετικά. Και τι εννοώ; Όταν πας σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (ακόμα και στα χειρότερα του δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός), χωρίς τέσσερις ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές δεν περιμένεις μια τόσο καλή εικόνα (με εξαίρεση τα πρώτα 10-15 λεπτά σε κάθε ημίχρονο) από την ομάδα. Έξω ο Ναμπί, έξω και ο Νέιρα – δύο παίκτες που γνωρίζουμε όλοι μας πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν δημιουργικά. Έξω ο Βούρος, έξω και ο Σελίμοβιτς – άρα στερείσαι δύο πρωτοκλασάτες επιλογές στο κέντρο της άμυνας. Στην εξίσωση λοιπόν μπαίνουν οι απουσίες, όχι ως δικαιολογία αλλά ως δεδομένα του παιχνιδιού. Ο ελλιπέστατος ΟΦΗ παρουσίασε ένα πρόσωπο υπεράνω των δυνάμεων του που θα μπορούσε να του χαρίσει το τρίποντο. Δεν συζητάω για το τελικό αποτέλεσμα, το δίκαιο είναι η ισοπαλία αλλά όπως είπε χθες και ο Βάτερμαν δεν αρέσει σε κανέναν γιατί όταν το φτάνεις το παιχνίδι στο 94′ τότε το παίρνεις και δεν το χαρίζεις. Ο ΟΦΗ το χάρισε το ματς και στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Ατρόμητο. Γιατί μετά από μια πολύ δύσκολη τριάδα, αλλιώς κάνεις τα ψυχολογικά κουμάντα σου με 10 βαθμούς και αλλιώς με 6.

Ένα ματς που ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει πρωταγωνιστές, όπως ο εξαίσιος Ουές και ο θρασύτατος Γρίβας σε συνδυασμό με κάποιες σταθερές όπως είναι ο Σακόρ που επανεμφανίστηκε δυναμικά, ο σταθερός Διαμαντής αλλά και αυτός ο πανέξυπνος ποδοσφαιριστής που λέγεται Αντριάν Σαρδινέρο.

Πραγματικά μετά από ένα τέτοιο ματς και τον τρόπο με τον οποίο ισοφαρίστηκε ο ΟΦΗ δεν γνωρίζει κανένας αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει με όσα είδαμε και χθες. Αδικεί ο ΟΦΗ τον εαυτό του; Ναι, τον αδικεί βάσει της εικόνας που βγάζει μέσα στο γήπεδο, τον αδικεί γιατί παρότι λείπουν παίκτες – κλειδιά εκείνος παρουσιάζει ένα πρόσωπο που (εγώ προσωπικά) πιστεύω πως είναι υπεράνω των αδυναμιών του σε κάθε ξεχωριστό 90λεπτο.

Το γιατί ο ΟΦΗ δέχεται τόσα γκολ στις καθυστερήσεις, δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όσο και αν θα στενοχωρήσω ορισμένους, εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Φταίει ο Σίμος; Τι να έκανε ο Σίμος; Να μπει μέσα να παίξει στόπερ όταν στην τελευταία φάση είναι μέσα στην περιοχή του Βάτερμαν βρίσκονται επτά παίκτες; Να βάλει και άλλον στόπερ όταν νωρίτερα έχει μπει ο Βαφέας; Στις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Σίμος ακουγόταν μέχρι τα δημοσιογραφικά θεωρεία να φωνάζει στους παίκτες του να βγουν έξω από την περιοχή, να μην είναι κλειδωμένοι μέσα σε αυτήν του Βάτερμαν. Όλος ο ΟΦΗ βρίσκεται μέσα στην περιοχή και όμως παίζεται βόλεϊ στα όρια της ενώ η φάση του 2-2 ξεκινάει από ένα βολέ του Διούδη!

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, δεν μπορώ να βρω το γιατί συμβαίνει αυτό. Μια εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι αυτός ο ΟΦΗ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις άδειες εξέδρες γιατί όσο και αν βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που έχει αντίθετη άποψη πως σε ένα γεμάτο γήπεδο θα υπήρχε περίπτωση να φάει γκολ ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις; Ξέρω, είναι λίγο καφενειακό το εν λόγω επιχείρημα αλλά αυτό το βάζω στην συζήτηση.

Όμως και πάλι δεν είναι αρκετό να δώσω μια λογική εξήγηση. Ο Σίμος που πάλι τα άκουσε, στο ματς που είναι και το μοναδικό που δεν έχει ευθύνη αφού δεδομένων των απουσιών αλλά και όσων παικτών είχε στον πάγκο του, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

Να δοθεί εξήγηση μέσα από το “Βαρδινογιάννειο”, με ένα group therapy θα βρεθεί άραγε η λύση; Κανείς δεν μπορεί να δώσει λογική εξήγηση. Τουλάχιστον από εμάς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Όντως, πολύ “καφενειακό” το επιχείρημα με τις άδειες εξέδρες. Να δεχτώ ότι τρώμε γκολ στις καθυστερήσεις επειδή το Γεντί Κουλέ είναι άδειο. Στα εκτός έδρας, γιατί τα τρώμε; Επειδή η Λαμία και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν οπαδούς να μας γιουχάρουν;

    Στο άρθρο σου “5 γκολ στις καθυστερήσεις σε 5 αγωνιστικές”, να σε ενημερώσω ότι τα γκολ στις καθυστερήσεις είναι 7. Τα γκολ του Παναιτωλικού και του Ατρόμητου (το 1ο) μπήκαν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Τρώμε το 78% των γκολ μας στις καθυστερήσεις. Το πρόβλημα χρήζει μεγαλύτερης σοβαρότητας από εκφράσεις του στυλ “Κάποιος μας δοκιμάζει” (γράφω επίτηδες το Κ με κεφαλαίο διότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Σίμος εννοούσε τον Θεό). Μην υποτιμούμε νοημοσύνες. Δεν είναι κακό να πούμε “κάτι κάναμε λάθος, να το βρούμε ρε παιδιά να το διορθώσουμε, τώρα που είναι νωρίς”. Αντ’ αυτού, τα ρίχνουμε στον Μεγάλο και στην τύχη. Η διοίκηση δεν πρόκειται να ψάξει να βρει τι φταίει για αυτό το φαινόμενο, διότι πιστεύει ότι δε φταίει τίποτα, άρα και το δικό σου άρθρο δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    Μην ασχολείστε με τον μονοψήφιο αριθμό κάφρων, με μονοψήφιο αριθμό IQ (αθροιστικά) που βρίζει τον Μεγιάδο.

  2. Πανικος, ελλεψη αυτοπεποιθησης, αδυναμια διαχειρησης του αγωνα…. Ποιος εθυνεται? Παντως οχι εγω , ουτε εσυ Μανο, ουτε οι φιλαθλοι… Το φαινομενο δεν εινα…. μεταφυσικο, ουτε χρειαζεται ευχελαια ‘η’ …ξεματιαστρες, χρειαζεται σχεδιο και οργανωση απο το προπονητικο τιμ… Κατι σαν αυτο που λενε οι Αμερικανοι “Σχεδιο διαχειρησης κρισεων”. Μπορει ο Σιμος με τους συνεργατες του? Θα δειξει το μελλον…..

  3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΖΑΜΠΑ…ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟ.ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΑΜ.

  4. Για να χτίσουμε ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει πρώτα να περάσουμε από το στάδιο μεγέθους Παναιτωλικού, Ξάνθης, Αστέρα, Ατρόμητου. Σε 5 χρόνια θα έχουν μπει οι βάσεις. Μέχρι τότε υπομονή. Οποιαδήποτε δικαιολογία μέχρι τότε, είναι “να είχαμε να λέγαμε” συνάδελφοι.

    Ας κοιτάξουμε τη δικιά μας καμπούρα, του κόσμου. Την ταράτσα που μέσα στο lock down για την πανδημία πατικώνονταν 200 παιδιά το ένα πάνω στο άλλο, στο ξενοδοχείο πριν το ευρωπαϊκό ματς που 1000 άτομα χωρίς μάσκες φώναζαν στα πρόσωπα των παιχτών για να τους εμψυχώσουν….

    Αλλά και το ότι η θύρα 4 έχει ξεκάθαρη εθνικιστική γραμμή και παίζει πολιτικά παιχνίδια (πχ το πανό ότι το Αστραχ είναι Αρμενία) που καμία σχέση δεν έχουν με τον ΟΦΗ.
    Αυτά πρέπει να μας απασχολούν και αυτά πρέπει να διορθώσουμε κύριε Σαρρη.
    Αλλά δυστυχώς και εσείς (οι δημοσιογράφοι) κάνετε ότι μπορείτε για να κουκουλώσετε το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια εκκολάπτεται κάτω από τη μύτη μας/σας.

    1. Έχεις ξεφύγει…παρακαλά να μην λένε σε λίγα χρόνια η Κρήτη είναι Ελλάδα………Κακός πέρασε ο Σαρρής αυτό το Ανθελληνικο παραλήρημα…

    2. Μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα. Το αν το πανό αλληλεγγύης στους Αρμένιους το θεωρείς φασιστικό τότε καλυπτερα να μας λείπεις. Εκτός και αν είσαι φίλος του Ερντογάν και των παιχνιδιών που κανει στην πλάτη όχι μόνο της χώρας αλλά και της ΕΕ. Το τι γίνεται στο ταρατσακι δεν είναι δουλειά κανενός καθώς δικαίωμα του κάθε οπαδού ειναι αν μπορεί να δει την ομάδα του. Όσο για τον αν πηγαν να εμψυχώσουν τους παίκτες στο ξενοδοχείο και αν αυτο επέδρασε αρνητικά, δεν βλέπω αρρώστους από την ομάδα μας. Αλλού το πας εσύ και αμφιβάλλω αν είσαι και ΟΦΗ

      1. Εσείς έχετε ξεφύγει!
        Ποιός σας διόρισε ρυθμιστές της εξωτερικής πολιτικής της Αρμενίας;;
        Τι δουλειά έχουν αυτά τα πανό με τον ΟΦΗ;
        Και για να γελάσουμε, πώς και σας ξέφυγε ότι οι εθνικιστές αποτελούν εγκλιματική οργάνωση; Αυτό δεν είναι σοβαρό θέμα ε;
        Και όσο για τον “φίλο” που με είπε ανθέλληνα, ποιος είσαι ρε μεγάλε που αποφασίζεις ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι; Ο Στάλιν; Πατροδοκάπηλε “εθνοσοτήρα”, στο γήπεδο είμαστε ΟΦΗ, τα σάπια σου άλλου.

      2. Έχετε πολύ πλάκα ορισμένοι, όποιος διαφωνεί δεν είναι ΟΦΗ… Τα ίδια και τα ίδια….
        Και μόνο που περίμενες να δεις αν μεταδόθηκε ο ιός λέει πολλά…
        Όποιος αγαπά την ομάδα του την προστατεύει, δεν πάει σε καιρο LOCK DOWN λίγο πριν το πρώτο μας ευρωπαϊκό ματς να κάνει αυτή την ανευθυνότητα
        Το ίδιο και με τα 14χρονα στο ταρατσάκι.
        Ωραία πρότυπα μεταδίδετε στα παιδιά μας. Εθνικισμό και ανευθυνότητα. Για να μην ξεχάσω και το πανό για τα ναρκωτικά που ανεβάσατε στο εγκαταλελειμμένο.
        Καλά το πάτε!

        1. Πάντα όποιος διαφωνεί μαζί τους “δεν είναι Έλληνας και δεν είναι ΟΦΗ” ρε συ, μόνο αυτό λένε και φαντάσου αυτά τα λένε όταν είναι ευγενικοί. Όταν δεν είναι… μη σε πιάσουν στο στόμα τους. Ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία και για κανέναν λόγο δε μπορούν να χαρακτηρίσουν ολόκληρο τον λαό του ΟΦΗ, όσο και αν προσπαθούν.

    3. Ευχαριστώ πάρα πολύ που βλέπεις το οφθαλμοφανές. Είναι θλιβερό που περνάει στα ψιλά τόσα χρόνια.

  5. Το ποδόσφαιρο κατοχής που προσπαθεί Η ομάδα να επιβάλει. Απαιτεί καθαρό μυαλό!! Σε όλη την διάρκεια ενός ματς. Ειδικότερα όταν είσαι σε αμυντική λειτουργία.. σηκώνεις το κεφάλι και βλέπεις,που θα πασαρεις… Παιδαριώδη λάθη η άμυνα..Το τεχνικό Τιμ έχει μεγάλη ευθύνη… Πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση πριν είναι πολύ αργά..

    1. Πρέπει ό συμπαθέστατος προπονητής κύριος Σίμος νάμάθει στούς παίκτες του πώς θά βγάζουν τήν μπάλα από τήν περιοχή αλλιώς ν’αφήνουν τόν τερματοφύλακα νά κάνει τό ελευθερο.Παρακολουθώ από πέρσυ έχει τά ίδια προβλήματα.

  6. Θα σου δώσω εγώ την απάντηση : ο Σίμος έχει Φτιάξει μια μικρή επαρχιακή ομάδα που εφέτος θα παλέψει για να μην υποβιβαστεί. Άρχισε να λέει και τις παπάντζες του γραφικού Αναστασιάδη, μας δοκιμάζει ο Θεός!!!
    Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ματς και ενώ έχουμε χαλαρά την υπεροχή του αγώνα, βάζει τρίτο στόπερ και αναγκαστικά η ομάδα γυρνάει πίσω αντί να κρατήσει τις αλλαγές για το τέλος να χρονοτριβίσει και να τελειώσει το ματς.
    Διώξτε τον γρήγορα πριν καταστρέψει την ομάδα.

  7. Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ….
    ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΦΗ , ΠΑΡΕΣΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…… ΚΑΠΟΤΕ!!!
    ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ή ΕΓΙΝΑΝ……………Ο Φ Η!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ… ΑΦΕΝΟΣ…. ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ” ΑΥΤΟΣ Ο ΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ” ……ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ , ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…
    ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ SOFT….. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…..

    1. Είναι προπονητής ομάδας ακαδημιών….και η ομάδα αυτό το πρότζεκτ έχει για αυτό και τόσοι πιτσιρικάδες στο ρόστερ…οπότε το σουτ είναι πολύ λογικό

  8. Παντως διαβαζοντας τα σχολια Μανωλη μπερδευεσαι…Εχουμε αυτους που λενε διωξτε τον Σιμο και αυτους που λενε κρατηστε τον κτλ…Η αληθεια ειναι καπου στην μεση…Ο Σιμος ειναι καλος αλλα ως ενα σημειο…Με τον Σιμο δεν περιμενω μεγαλα πραγματα αλλα τον θεωρω απαραιτητο για τα επομενα 2-3 χρονια ωστε να χτιστη η ομαδα…Η ομαδες χτιζοντε..αυτα δεν καταλαβαινει ο Ελληνας φιλαθλος…..θεωρω οτι θα παμε καλυτερα μιας και ειναι αρχη ακομα και θα διεκδικησουμε την εισοδο στην 6δα που ειναι και ο ρεαλιστικος στοχος μας…

  9. Καλησπερα σε ολους
    Το προβλημα για μενα ειναι καθαρα ψυχολογικο.
    Αυτο που ειδαμε χτες με τα τελευταια λεπτα το ειδαμε αρκετες φορες περσι, το ειδαμε στο ματς με τον Παναθηναικο και θα συνεχιζουμε να το βλεπουμε εαν δεν αλλαξει κατι…
    Προσωπικα πιστευω θα πρεπει η ομαδα να ακολουθησει το παραδειγμα μεγαλων ευρωπαικων συλλογων και να προσλαβουν ψυχολογους ή ανθρωπους καταλληλους να ενδυναμωσουν πνευματικα τους παιχτες ωστε να τους βοηθησουν να λειτουργουν σωστα με καθαρο μυαλο κατω απο πιεση

  10. Δε μπορώ άλλο να ασχολούμαι με τα ίδια και τα ίδια.. Αφού η διοίκηση δε θέλει να δει το πρόβλημα, δε γίνεται τίποτα.. Συνεχόμενοι τραυματισμοί των ιδίων και των ιδίων, αλλαπαλληλα γκολ στις καθυστερήσεις, ποιος φταίει άραγε; ο Θεός που μας δοκιμάζει; ο ερντογαν; οι νεφελιμ; η αυτός που χειρίζεται και προπονεί την ομάδα; σε όλο το κόσμο αυτόν θεωρούν υπεύθυνο.. Εμείς όχι, λες και δεν υπάρχουν άλλοι προπονητές, οκ! Εκτός αν το όραμα της ομάδας από δω και πέρα είναι η παραμονή.. Αν είναι έτσι, μια χαρά είναι ο Σίμος, κάνει και δηλώσεις φωτοτυπίες, κανένα προβλημα

  11. Για όσους απορρούν σχετικά με τον Σίμο, να πω το εξής:
    Υπάρχουν διάφορες και διαφορετικές σχολές (και φιλοσοφίες ποδοσφαίρου). Στην Ελλάδα ας πούμε έχουμε διαχρονικά εναν αμυντικογεννή τρόπο παιχνιδιού. Οι νέοι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν στις ακαδημίες πρώτα να καταστρέφουν το παιχνίδι του (ανώτερου) αντιπάλου και μετά να το κλέψουν. Το ίδιο κάνουν και περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, όπως και οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν Ευρώπη, μέχρι και η εθνική Ελλάδος (θυμηθείτε το Euro 2004).
    O Σίμος είναι δάσκαλος. Ο Σίμος προσπαθεί να μάθει στους παίχτες του να έχουν διαφορετική φιλοσοφία, να παίζουν με τη μπάλα κάτω, από το τέρμα, μέχρι να ξεκλειδώσουν τον αντίπαλο.
    Αυτό προσπαθεί να πετύχει ο ΟΦΗ αυτά τα πρώτα χρόνια της αναγέννησης: να περάσει στο DNA της ομάδας αυτόν τον σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού. Για αυτό έχουμε τον Σίμο.
    Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Ντε ΓκοΎσμαν (όχι Ντε ΓουσμΆν γαμώτο), ότι του ταιριάζει η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας.
    Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν είναι όλοι οι παίχτες στη φύση τους να παίξουν όπως θέλει ο ΟΦΗ. Μερικοί ενδεχομένως να μη μπορέσουν κιόλας, όσες προπονήσεις και αν κάνουν! Δεν είναι εύκολο να βρεις έτοιμους, ψημένους και καλούς παίχτες που να μπορούν να παίξουν σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά θα μαζεύουμε τέτοια κελεπούρια, θα τα κρατάμε, θα τα μαθαίνουμε να παίζουν σωστά. Σιγά σιγά θα αποκτήσουμε την ομάδα που πρέπει, βήμα βήμα θα τι χτίζουμε, ώστε να πηγαίνουμε σταθερά μέχρι και για το Πρωτάθλημα κάποια στιγμή. Μέσα σε 2 χρόνια με Σαμαρά υπεύθυνο ποδοσφαιρικού τμήματος και φέραμε τριταθλητή κόσμου στην ομάδα! Θα πάρει μερικά χρόνια όμως ακόμα ώστε να μεγαλώσει η ομάδα. Το αντέχετε; Κάντε υπομονή. Αλλιώς αδειάσετε μας τη γωνία γιατί μας χαλάτε το όνειρο των υπολοίπων.
    Και μάθετε επιτέλους ότι κάποια πράγματα θέλουν κόπο, τρόπο και χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + five =