Τέλος το μαρτύριο, αρχίζουν τα δύσκολα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ μαρτύρησε χωρίς παίκτες και με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια αλλά από τον Βόλο και μετά τα πράγματα είναι αλλιώς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Επειδή εμένα μου αρέσει να τα γράφω πάντα ΠΡΙΝ και ποτέ ΜΕΤΑ, έγραφα πριν από 15 ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου πως τα δύσκολα έρχονται για τον ΟΦΗ των πολλων προβλημάτων και ότι τα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό ήταν ματς που ενδεχομένως να έφερναν και να δημιουργούσαν πολλά μεγαλύτερα προβλήματα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Όποιος είναι ρεαλιστής λοιπόν βλέπει και αντιλαμβάνεται πως ο ΟΦΗ των πολλών, πολλών απουσιών δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους δύο αυτούς. Παρ’ όλα αυτά το έκανε, για 45 λεπτά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και αν του έκανε το χατήρι και η μπάλα θα μπορούσε να προηγηθεί. Ο ΟΦΗ επί της ουσίας λοιπόν άντε για 50 λεπτά, μπορεί και λιγότερο μέχρι το σημείο που δόθηκε το πέναλτι αλλά μετά πάρθηκε πίσω. Με αυτά τα προβλήματα, δεν μπορούσε να κοντράρει παραπάνω τον Ολυμπιακό. Τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και το μεσημέρι της Κυριακής, ο ΟΦΗ πάλεψε όσο μπορούσε. Αυτό τώρα ορισμένοι που δεν το βλέπουν γιατί είναι θολωμένοι, είναι ένα πρόβλημα. Ο ΟΦΗ για 45 λεπτά δεν έθελξε με την απόδοση του αλλά μπόρεσε να πάει το ματς μέχρι εκεί που μπορούσε. Όχι, με φανταστική μπάλα, ούτε με ποδόσφαιρο κατοχής αλλά με ότι μπορούσε.

Είτε αμυντικά, είτε επιθετικά ο ΟΦΗ το πάλεψε μέχρι την φάση του πέναλτι, αμυντικά δέχτηκε μια φάση από στημένο (κεφαλιά Χασάν) στο πρώτο ημίχρονο η συνέπεια του παίρνει μεγάλο βαθμό. Στο δεύτερο ωστόσο μόλις έγινε το 0-1, έσβησαν τα πάντα. Κάτι αναμενόμενο με βάση και την δυναμικότητα των δύο ομάδων. Όποιος χρέωσει την ήττα στον κακό Σελίμοβιτς θα αδικήσει συνολικά τον ΟΦΗ. Και θα το κάνει περισσότερο από ότι ο Παπαδόπουλος στην Τρίπολη. Τον σημαντικότερο ρόλο στο ποδόσφαιρο τον παίζουν οι παίκτες και τα ρόστερ. Ο Μαρτίνς έβαζε, έβαζε – ο Σίμος υποχρεώθηκε να βάλει τον Νέιρα για ένα σκάρτο 10λεπτο για να αποκτήσει μικρό ρυθμό μετά από έναν μήνα απουσίας.

Το είχα γράψει εδώ και είκοσι ημέρες πως μέχρι να πάμε στην τωρινή διακοπή θα ήταν ένα μαρτύριο.

  • Μαρτύριο γιατί ο ΟΦΗ έχανε παίκτες συνεχώς και δεν μπορούσε να βρει τρόπους να τους αντικαταστήσει
  • Μαρτύριο γιατί έπρεπε να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια υψηλού βαθμού δυσκολίας.
  • Μαρτύριο γιατί προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και κατά συνέπεια αυξάνεται η πίεση.

Τώρα όμως έρχεται η διακοπή, όλοι περιμένουμε καλύτερο ΟΦΗ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μαζί με την προσμονή για έναν καλύτερο ΟΦΗ και την επιστροφή όχι όλων αλλά των περισσότερων παικτών που έχουν λείψει τόσο πολύ από την ομάδα, ανεβαίνει και ο πήχης.

Γιατί είναι αλλιώς να αντιμετωπίζεις τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ στο Ηράκλειο και αλλιώς τον ΠΑΣ με τον Απόλλωνα.

Αλλιώς να πηγαίνεις στο ΟΑΚΑ για να παίξεις με την ΑΕΚ και αλλιώς να πηγαίνεις στον Βόλο.

Αλλιώς να είσαι Σίμος, να κοιτάζεις στον πάγκο και να μην έχεις ποιον να βάλεις και αλλιώς να γεμίζει σιγά – σιγά το ρόστερ του – κάτι που ανυπομονείς για να συμβεί μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Το έγραψα και την περασμένη Κυριακή: Αλλιώς κρίνεται ο ΟΦΗ, μέχρι 8 του Νοέμβρη και αλλιώς ο ΟΦΗ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΦΑΝΕΛΑ ΔΕΝ ΜΑΤΩΝΕΙ.ΠΟΛΥ SOFT Η ΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΩ.Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΜΟ Η ΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ…

    1. Στο πρώτο σκέλος του μηνύματός σου ότι δε ματώνουν ή ότι είναι soft (αν το εννοείς με την έννοια της αδιαφορίας) δε συμφωνώ, θα έλεγα αντίθετα ότι αυτός ο συνδυασμός του must win και της κακοδαιμονίας είναι που τους βγαίνει με λάθος και “νευρικό” τρόπο είτε ατομικά με τις απανωτές γκάφες, τις κακές αποδόσεις τα ανεξέλεγκτα νεύρα, τα πελαγοδρομήματα στην άμυνα (με αποκορύφωμα τις δύο ισοφαρίσεις στο 94). Απλώς μ’ αυτά και μ’ αυτά θα έλεγα ότι η ομάδα μέχρι εκεί μπορούσε, μέχρι εκεί έπαιζε. Από κει και πέρα λογικά θα ισχύσει αυτό που λες τόσο εσύ, όσο και ο Σαρρής, όσο και όλοι μας. Τώρα θα δείξει η ομάδα αν έχει συνέλθει, τώρα θα δουν οι υπεύθυνοι τι θα κάνουν (όπως σωστά λες) τώρα θα δείξει τόσο ο Σίμος (εφόσον τον στηρίζουν) όσο και η ομάδα (που εκτός τριών θα είναι πλήρης) αν έχουν διορθωθεί η όχι. Συμφωνούμε α) ότι έχει γίνει η χρονιά μπάχαλο, β) ότι υπήρξαν ατυχίες και τραυματισμοί, γ) ότι κακά τα ψέματα το πρόγραμμα ήταν δύσκολο αλλά από την άλλη συμφωνούμε ότι (όπως επίσης πολύ σωστά λες) χρειάζεται ταρακούνημα, ότι υπάρχουν και αδυναμίες που ΜΠΟΡΟΥΝ να βελτιωθούν (είτε στο Σίμο, είτε στην ομάδα, είτε στη διαχείριση) κααθώς και ικανότητες που επίσης μπορούν να αναδειχθούν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Για ένα ΣΟΒΑΡΟ ΟΦΗ, πρόγραμμα με Βόλο, ΠΑΣ, ΑΕΛ, Απόλλωνα, ‘Αρη, Παναιτωλικό είναι τουλάχιστον +10 βαθμών για αρχή.

      1. Παιδιά η κριτική μου είναι καλόπιστη γιατί πάνω απ’όλα είμαι ΟΦΗ.Νομίζω πρέπει νά κοιτάξουν λίγο τήν φυσική κατάσταση τής ομάδος.Ενά δεύτερο πρόβλημα πού τό έχει ή ομάδα από πέρσυ καί χρεώνεται στόν προπονητή είναι ότι δυσκολεύονται νά βγάλουν τήν μπάλα από τήν περιοχή καί κάνουν μοιραία λάθη.πρέπει λοιπόν νά μάθουν πώς θά τήν βγζουν αλλιώς ας βαράει μέσα ό τερματοφύλακας.

  2. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και θα ρθουν και τα εύκολα ματς… Αν η ομάδα δεν πάει ούτε εκεί καλά, ελπίζω ο Σίμος να παραιτηθεί.. Όσο θα παραμένει η ομάδα θα πηγαίνει για φούντο… Πολύ κακή εντύπωση μου έχει κάνει, που σε κανένα ματς δεν έχει κάνει μια αυτοκριτικη

  3. Εγώ είμαι στο να φύγει ο Σίμος.. Δεν κάνει…
    Από την άλλη λέω δεν φταίει αυτός ότι μπορεί κάνει.. Ερωτήσει γιατί στο περσινό ροστερ είχαμε πάντα καλό αντικατάσταση στα ίδια μέτρα περίπου με τον βασικό… Φέτος τι έχει πάει στραβά πέρα από τους τραυματίες… Μήπως κάνανε λάθος μεταγραφές μήπως το έχουν δει πολύ πατριωτικά με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές… Μήπως έχουν πάρει παλτα… Εγω μιλάω σαν φίλαθλος και σαν αυτό που βλέπω που είναι η περσινή φυσική κατάσταση των παικτών γιατί μετά το 50-60 τα παρατάνε και στις καθηστερισεις ακόμα περισσότερο… Δεν είναι δεμένοι μεταξύ τους 8 αγωνιστικές έχουν κάνει γιατί παίζουν έτσι… Δύσκολα ματσ με ολυμπιακό και αεκ αλλά τον παναθηναϊκό γιατί ήρθαν ισοπαλία και άλλες ισοπαλίες ποιο πριν… Θα ζήσουμε τα ίδια θα χάροπαλεύουμε να σωθούμε τι θα γίνει απαντήστε

  4. Tα πλέη άουτ έχουν πλέον κλειδώσει κι αυτό από μόνο του καθιστά ήδη από αρχές Νοέμβρη τη χρονιά πλήρως Α Π Ο Τ Υ Χ Η Μ Ε Ν Η… Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η ομάδα μπορεί να τερματίσει πάνω από Άρη – Αστέρα – Ατρόμητο – ακόμη ακόμη κι αυτόν τον Παναθηναϊκό, να του περάσουμε ζουρλομανδύα.. Για να μην πιάσουμε και κάτι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, τύπου Βόλου – Γιάννενου κλπ… Το μόνο που κάπως με καθησυχάζει είναι ότι υπάρχουν και 2 πολύ πολύ χειρότερες ομάδες. από τη δική μας, Λαμία και Παναιτωλικός… Αυτά, για ταβάνι στην 7η – 8η θέση, για Λαμία και Παναιτωλικό δεν τα λέω τώρα, τα χω πει ήδη αμέσως μετά τα ματς της 1ης αγωνιστικής, όταν ακόμη κάποιοι ήταν πάνω σε ροζ συννεφάκια και φαντασιώνονταν ομαδάρες και μπαλάρες (ως συνήθως). Ας ανατρέξει κανείς στο κείμενο του Σαρρή μετά τα ματς εκείνης της αγωνιστικής και θα τα βρει επί λέξει. Ειδικά αν κάποιος πόνταρε και στο δίδυμο Παναιτωλικού – Λαμίας για την ουρά θα βγάλει και φραγκάκια, εγώ εννοείται πως το καμα… Όσο για εύκολα προγράμματα και τρίχες κατσαρές, -κάτι από τα προπέρσινα μου θυμίζει αυτό Μανώλη…-, αν φαντασιώνεστε εύκολα τα ματς με Μπέους – Κούγιες – Απόλλωνες – Γιάννενο (καλά για Άρη ΔΕΝ το συζητάμε), σας περιμένουν μεγάλες απογοητεύσεις…

  5. Όποιος πάει και δει τί έγραφα τότε, θα βρει από κάτω και την ειρωνική απάντηση του αρθρογράφου, που με χαρακτήριζε ξερόλα και γκρινιάρη. Ας είναι…

  6. Σελιμοβιτς πρεπει να παει παγκο να συνελθει..Σιμος λιγο αυτοκρητικη δεν θα εβλαπτε..η υπομονη μας εξαντληται πιστευω οτι υπαρχει ακομα λιγος χρονος..Φυσικη κατασταση και ψυχολογια στο ναδιρ..και η δικαιολογιια για τους αποντες?? δεν καταλαβαινω… ο ΣΙΜΟΣ λεει οτι εμπιστευεται ολο το ροστερ 31 ενας ειναι αυτοι..ζητηται ηλεκτροσοκ στην ομαδα να συνελθουν ολοι αμεσσα πριν ειναι αργα..βλεπεις την βαθμολογια και σε πιανει θλιψη..

    1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΑΡΑΠΙΣΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ….. ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + nineteen =