Η πίεση που νιώθουν στον ΟΦΗ φαίνεται από μικρές λεπτομέρειες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διαβάζω αρκετούς να γράφουν πως “δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα” και αυτό μετατρέπεται σε απώλεια αγωνιστικής συνείδησης. Δεν αναφέρομαι όμως στον κόσμο που δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο κόσμος (όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά συνολικά) δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της κάθε ομάδας. Τι συμβαίνει στα αποδυτήρια της κάθε ομάδας και πως εκείνη αντιμετωπίζει μια ήττα ή μια νίκη, όχι μόνο λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα αλλά στις ημέρες που ακολουθούσαν, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Βέβαια, επειδή στον ΟΦΗ το έχουμε ζήσει ΚΑΙ αυτό, παλιότερα συνέβαινε. Παράγοντες, προπονητές, παίκτες να πίνουν καφέ με φιλάθλους και να λένε τα πάντα. Έτσι δημιουργούνταν ένας μύλος που δεν είχε κανένα νόημα ωστόσο τα εσωτερικά του ΟΦΗ γίνονταν… talk of the town στο όμορφο Ηράκλειο μας. Κλείνει η παρένθεση.

Παρατηρώ ωστόσο να γράφονται διάφορα δεξιά και αριστερά, σε σάιτ ή blogs αναφορικά με την… έλλειψη πίεσης που νιώθουν στον ΟΦΗ και πως αποδέχονται την ήττα εύκολα επειδή δεν… αισθάνονται τίποτα. Από τον κόσμο να το δεχτώ αυτό το επιχείρημα γιατί όπως εξήγησα παραπάνω, δεν είναι υποχρεωμένος να μαθαίνει το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του club. Δεν μπορώ να το δεχτώ και δεν θα το δεχτώ όμως, δεν κάνω και pr με το συνάφι μου για να είμαι ειλικρινής, να διαβάζω τέτοια πράγματα από ανθρώπους που είναι δημοσιογράφοι ή κάνουν πως είναι, και οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΟΦΗ. Όταν κάποιος δεν έχει σηκώσει το χέρι του για να πάρει ένα τηλέφωνο να μάθει δύο ή τρία πράγματα (ανάλογα με το τι μπορεί ο καθένας βέβαια) και να κάνει ρεπορτάζ, αυτομάτως γίνεται κριτής των πάντων και πολλές φορές παντογνώστης. Και κάπως έτσι, κάποιες φορές – όχι τις περισσότερες – καθοδηγείται ο κόσμος και συνεχίζεται η ζωή.

Ο ΟΦΗ νιώθει πίεση, φαίνεται από τις λεπτομέρειες εντός και εκτός αγώνων. Αποτυπώνεται από την αντίδραση του Κοροβέση μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ όταν ξέσπασε σε λυγμούς επειδή χάθηκε ΕΝΑ ακόμα παιχνίδι με λάθη των παικτών, αποτυπώνεται από τις δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή στη nova που έκανε λόγο για “παιδικά λάθη”. Αποτυπώνεται από τον τρόπο αντίδρασης του Σίμου μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης κάνοντας δηλώσεις για την διαιτησία όταν το ίδιο το club δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτές τις συμπεριφορές.

Ο ΟΦΗ νιώθει πίεση. Και καλώς νιώθει. Όλοι γνωρίζουν ότι κρίνονται συνεχώς. Κρίνονται καθημερινά, κρίνονται από Κυριακή σε Κυριακή και βέβαια θα κριθούν και στο τέλος της χρονιάς. Το club έχει αποδείξει άλλωστε σε αυτά τα δύο χρόνια πως στο τέλος δεν θα διστάσει να πάρει τις αποφάσεις που εκείνο κρίνει ότι πρέπει να πάρει. Αποφάσεις που πάνε κόντρα στο συναίσθημα αλλά κατ’ αυτόν πρέπει να παρθούν. Η πίεση είναι συνυφασμένη με τον πρωταθλητισμό. Αυτό δεν αλλάζει και πρωταθλητισμό κάνουν οι πάντες. Από εκείνον που διεκδικεί έναν τίτλο μέχρι αυτόν που θέλει ένα καλό πλασάρισμα ή και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στο ΒΑΚ νιώθουν πίεση, το γνωρίζουν και αυτό αποτυπώνεται και από την καθημερινότητα όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πίεση, είναι λέξη που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του. Πίεση νιώθει η διοίκηση, οι προπονητές και πάει λέγοντας. Άλλωστε ακόμα και αν δεν είναι πίεση που αφορά το τώρα (μιλώντας υποθετικά), είναι πίεση που αφορά το δικό τους αύριο.

Και στο κάτω κάτω αν δεν έχουν μάθει να δουλεύουν με πίεση εκείνοι που βρίσκονται εντός του club, που σαν παίκτες έπαιξαν στο υψηλότερο επίπεδο, ποιοι μπορεί να έχουν πίεση; Δηλαδή δεν νιώθει πίεση ο Σαμαράς που είχε κρεμασμένο από πάνω του έναν ολόκληρο λαό όταν εκτελούσε το πέναλτι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

Το επιχείρημα για τις ήττες και η εξήγηση της είναι καθαρά ποδοσφαιρική και τίποτα άλλο. Ούτε στην αστρολογία πρέπει να καταφύγουμε, όπως έλεγε ο Χαϊκάλης, ούτε να τρέχουμε στις χαρτορίχτρες και τα μέντιουμ για να βρεθούν απαντήσεις. Όσα χρόνια κάνω το ρεπορτάζ του ΟΦΗ, πάντα μα πάντα (δίχως καμία εξαίρεση), όταν δεν κέρδιζε η ομάδα είχαμε το ίδιο βιολί. “Άψυχοι, αδιάφοροι, παθιασμένοι” και πάει λέγοντας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε μαθηματικά, ούτε πυρηνική φυσική. Οι ερωτήσεις έχουν και εύκολες απαντήσεις. Όπως ο ΟΦΗ πλήρωσε τον αποκλεισμό του από τον Απόλλωνα επειδή καθυστέρησε μεταγραφικά έτσι και τώρα πληρώνει συγκεκριμένα πράγματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Εγω δε βλέπω καμία πίεση, κανείς δε τραβάει το αυτί σε κανένα παίκτη εδώ και πολύ καιρό, οι δε παίκτες οι μισοί δηλώνουν ευτυχισμένοι που είναι στον οφη κι οι άλλοι μισοί κάνουν δηλώσεις για επιτυχίες στο μέλλον, ο σίμος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε κανένα ματς, η διοίκηση δεν δείχνει να ανησυχεί ούτε να προσπαθεί να διορθώσει κάτι… Πίεση, ποια πίεση;

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ,….
    Ο ΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ, (ΑΡΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Κ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ)
    Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΕΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ..
    ΑΛΛΑ, ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ, ..ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ..!

  3. Μήπως οι παίχτες θέλουν να φάνε τον Σίμο;

    1. Γιατί να τον φάνε; που θα βρουν άλλο προπονητή να μη μαλώνει κανένα;

      1. Πολυ σωστα το λεει ο Μιχαλης..ας μην ειμαστε αδικοι ομως..η ομαδα ειχε απουσιες απτην αρχη και δεν εχει σταθει ασχημα αλλα ατυχη..ειναι καινουρια ομαδα και ετσι επρεπε να ειναι..αλλαξες αμυνα επιθεση..για μενα οι μεταγραφες παιρνουν 10 με τονο..ειδικα Ουες,Λυμπε,Μπαλο αλλα πιστευω το ιδιο και σε Διαμαντη,Γριβα,Γκαργκα..παιδια και εγω θα ηθελα Πεπ στον Οφη και Γκναμπρι Τιαγκο αλλα νταξει ειπαμε..τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα..μεσα στο γενικοτερο κλιμα των προσεγμενων οικονομικων ασφαλως και θα πας σε μια safe επιλογη οπως του Σιμου..χωρις να ξερω λεπτομεριες για το συμβολαιο φανταζομαι δεν θα ειναι και το πιο ακριβοπληρωμενο..γιατι ο Οφη ετσι και αλλιως δεν γινοταν να εχει αλλου ειδους προπονητη αυτη τη στιγμη..ηρθε να υπηρετησει ενα συγκεκριμενο τροπο ποδοσφαιρου..και για μενα δεν ειναι ασχημος αλλα ουτε και οτι καλυτερο θα μπορουσαμε να εχουμε..υπαρχει ενα ολοκληρο επιτελειο απο πισω και τους εμπιστευομαι..οπως σεβομαι και τον Σιμο γιατι για να επιλεχθηκε δεν τον λες και ασχετο..και σιγουρα δεν ειμαστε εμεις οι αρμοδιοι να το πουμε..διαφωνιες μπορει να εχω με τον ιδιο οπως και γενικοτερα με τον τροπο παιχνιδιου που παιζει ο Οφη δηλαδη οχι μονο με τον Σιμο..για μενα η ομαδα εχει την ποιοτητα να παιξει πιο αμεσα και χαραμιζεται με το πασινγκ γκεημ και καλα που εχουμε..οχι οτι δεν εχουμε γρηγορο τρανζισιον στις αντεπιθεσεις..αλλα στις κανονικες επιθεσεις γιατι να το ψιριζουμε τοσο πολυ?εχουμε την ποιοτητα να κανουμε περισσοτερα..κατα τα αλλα μη λεμε οτι θελουμε..οσοι βρισκονται στο τμημα απο ποδοσφαιριστες μεχρι την καθαριστρια ζουν και αναπνεουν για τον Οφη και για να εχουν επιτυχιες..δεν εχουμε δει κανεναν αδιαφορο παιχτη μη λεμε οτι θελουμε..ανανεωστε χτες τον Σακορ ρε παιδια κριμα να χαθει αυτος ο παιχτης…box to box απτα λιγα..γενικοτερα ειναι ελβετικος σουγιας το παιδι πληρης παιχτης…Αντιλ να εχεις θεϊκη δυναμη και θεραπεια ρε παιχτάρα

  4. Ο καθε ποδοσφαιριστης του ΟΦΗ εαν δεν αντεχει τη πιεση της φανελας καλο ειναι να ζητησει να φυγει απο μονος του.Και ειδικα ο καθε Κοροβεσης που ολοι απορουμε γιατι ακομα παιζει συνεχεια οταν σε ολα τα ματς ειναι ανυπαρκτος και παιζουμε με 10.Αναιμικος,δεν κοβει με τιποτα και την ταχυτητα που ειχε ο Λυμπερακης φαινεται μπροστα του Μπολτ.Και αφου δεν το βλεπουν ολοι οι προπονητες και ποδοσφαιρανθρωποι της ομαδας ο Ιδιος απο φιλοτιμο να ζητησει να φυγει και να αρχισει στη Β εθνικη τις αρπαχτες.Αλλα ξεχασα προλαβαμε και του ανανεωσαμε.Και να αφησει τις κλαψες μετα απο καθε ματς γιατι μ αυτα προσπαθει να καλυψει την ανυπαρκοτητα του!

  5. Κόψε ρε Σαρρή το ίντερνετ στα μπαρμπάδια που έμαθαν το σάιτ στα 60 τους και γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

  6. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…. Η ομάδα είναι άρρωστη. Τελεια και παύλα. Πληρώνει την ελλιπή προετοιμασία ( στο ΒΑΚ με 40 βαθμούς προετοιμασία δεν κανεις), τον πλημμελή μεταγραφικό σχεδιασμό με παίχτες που μεσοεπιθετικά είναι χειρότεροι από τους περσινούς (πχ Φιγκειρεντο, Σεμεντο κλπ), την απειρια του Σιμου αλλα και την ατολμία του να διαχειριστεί τα ματς για να πάρει αποτελέσματα. Μοναδικό ελαφρυντικό οι τραυματισμοί. Επισης είναι υποκριτικό να δηλώνει: «ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ» Ξέρουμε ότι δεν το εννοεί. Επομενως: Οι επόμενοι 2 αγώνες με Βόλο και Απόλλωνα θα κρίνουν πολλά και πολλούς.Ας ξυπνήσουν όλοι για να μη μπει η ομάδα σε περιπέτειες … Τόσο απλα!

  7. Ακόμα να μπούμε σε περιπέτειες; Ήδη μπήκαμε εδώ και καιρό, αλλά χαμπάρι γιοκ. Πέρα βρέχει για κάποιους που ή εθελοτυφλούν ή βαυκαλίζονται ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Tη σώζουμε δεν τη σώζουμε την παρτίδα για να αποφύγουμε τα play out. O Θεός βοηθός.

  8. Αν υπήρχε η παραμικρή πίεση, την επομένη του -ντροπιαστικού- αποκλεισμού θα χε απολυθεί ο προπονητής και θα χαν αποκτηθεί 2-3 παικταράδες, όπως κάνουν άλλοι, όνομα και μη χωριό… Ποια πίεση κ. Σαρρή; Δουλευόμαστε;

  9. Αν υπάρχει μια ομάδα στη Σούπερ λιγκ που δείχνει εντελώς κουλ ότι κι αν συμβεί, αυτή η ομάδα είναι η ομάδα μας.. Οπότε μάλλον για υπόταση πρέπει να μιλάμε κι όχι για πιεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × four =