Με τον παιχταρά ο ΟΦΗ θα είναι αλλιώς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον παίκτη που έχει λείψει περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον παίκτη που έχει λείψει περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει λείψει πιο πολύ από τον καθένα. Η απουσία του ποδοσφαιριστή που με την προσωπικότητα του και το ταλέντο του ανέβασε επίπεδο τον περσινό ΟΦΗ σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού της ομάδας είναι και εκείνος που λείπει περισσότερο από κάθε άλλον.

Ο Ναμπί λείπει γιατί είναι αποτελεσματικός και δημιουργεί κινδύνους, ο Νέιρα λείπει λόγω της προσωπικότητας που βγάζει μέσα στο γήπεδο αλλά ο “Τσίλια” λείπει γιατί συνδυάζει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα!

Μπορεί να παίξει στα άκρα, πίσω από τον επιθετικό, τακτικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, δημιουργικά ξέρει να χρησιμοποιεί τους συμπαίκτες του και να τους βοηθάει, ακόμα και εκτελεστικά, πρόλαβε να σκοράρει πέρυσι τόσο όσο τα πέντε προηγούμενα χρόνια.

Παρότι είναι 25 χρονών και ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο και έμαθε να ζει με απαιτήσεις και πίεση, ο “Τσίλια” έγινε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του περσινού ΟΦΗ. Έβγαλε στο γήπεδο μια προσωπικότητα που δεν την είχε παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια και στις πρώην ομάδες του και δεν ήταν καθόλου τυχαία η κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Φαν Σιπ. Παρότι η ατυχία του χτύπησε την πόρτα όχι μία αλλά δύο φορές αφού τον περασμένο Μάρτη δεν πήγε στην εθνική λόγω του κορονοϊού και το περασμένο καλοκαίρι λόγω του τραυματισμού του, ο Τσιλιανίδης αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον ΟΦΗ.

Η επιστροφή του που χρονολογείται μέσα στον Δεκέμβρη θα δώσει την δυνατότητα στον Γιώργο Σίμο να βάλει στην μηχανή του ΟΦΗ έναν ποδοσφαιριστή που είναι ικανός από μόνος του να αλλάξει όλη την εικόνα της ομάδας. Δεν είναι μόνο τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν αλλά και η προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Τσιλιανίδης είναι ένας κομβικός παίκτης για τον φετινό ΟΦΗ. Η είσοδος του στην ενδεκάδα θα δώσει άλλο χρώμα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα φέρει τις εμπνεύσεις που μέχρι τώρα απουσιάζουν, με εξαίρεση τις ατομικές εξάρσεις του Στάρτζεον και παράλληλα θα προσφέρει ιδέες, δημιουργικότητα αλλά και προσωπικότητα μέσα στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μακάρι να είναι αυτό που λείπει απ την ομάδα.. Θα δείξει.. Αλλά λείπει πολύ καιρό και θα χρειαστεί παιγνίδια στα πόδια του

  2. Ας ευχηθούμε να είναι γερός από εδώ και πέρα..δεύτερον ας ευχηθούμε να βρει σύντομα τον εαυτό του..και τρίτον Μάνο θέλω να γίνεται αν μπορείς μια πιο συχνη ενημέρωση για τους τραυματίες μας..πχ με Φερέιρα τι παίζει..ακόμα θεραπεία; Θα έπρεπε να προπονείται κανονικά τώρα..και αυτός δεν κάνει καν ατομικό…

  3. Με την γκαντεμια που μας δερνει φετος στο πρωτο παιχνιδι θα ξανα τραυματιστει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 4 =