Δεν γίνεται να δούμε ξανά τον ίδιο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μπορεί ο ΟΦΗ να πηγαίνει στο παιχνίδι της Κυριακής χωρίς δύο βασικά του χαφ όμως από τα τώρα δείγματα γραφής του δεν φαίνεται ότι μπορεί να επαναλάβει την ίδια εικόνα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα τοποθετήθηκα και κατά την διάρκεια του live της Κυριακής όσο και στο άρθρο που ακολούθησε. Ήταν ο χειρότερος φετινός ΟΦΗ και για αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης. Η νίκη “σκέπασε” την κακή εμφάνιση όμως το σημαντικό, που δεν ξέρω γιατί αλλά πέρασε στα ψιλά, στοιχείο της Κυριακής είναι πως ο Σίμος δεν κρύφτηκε πίσω από το τρίποντο. Το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε στις δηλώσεις του στη Nova μετά το τέλος του αγώνα πως δικός του στόχος αλλά και όλης της ομάδας είναι να παίρνει τα ματς με καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια, δεν θα χαλάσει κανέναν να έρθει η τρίτη συνεχόμενη νίκη με ανάλογη εμφάνιση όμως όπως και να έχει η εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ ήταν ένα καμπανάκι. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον φετινό ΟΦΗ που μέχρι και την διακοπή του Νοέμβρη, ακόμα και όταν δεν κέρδιζε, οι εμφανίσεις του φώναζαν από μακριά πως θα έρθουν και οι νίκες.

Σε γενικές γραμμές ο φετινός ΟΦΗ δεν έχει παρουσιάσει αρνητικά δείγματα γραφής, σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του και όχι βαθμολογικά. Ακόμα και στο ξεκίνημα της χρονιάς, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, η τελευταία μέτρια έως κακή εμφάνιση του ΟΦΗ χρονολογείται πίσω στον περασμένο Σεπτέμβρη και τη νίκη επί της Λαμίας. Σε γενικές γραμμές τα δύο παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΣ, Λαμία ταιριάζουν απόλυτα. Οι νίκες ήρθαν έπειτα από μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Η συνέχεια, μετά την Λαμία, βάσει πάντα της εικόνας ήταν διαφορετική. Ο ΟΦΗ ναι μεν δεν κέρδιζε όμως η εικόνα που παρουσίαζε μέσα στο γήπεδο ήταν τέτοια που σε έκανε να ελπίζεις και να αναθαρρείς (κόντρα στα αρνητικά αποτελέσματα).

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ, δεν μπορεί να μην αποτελέσει ένα στατιστικό λάθος. Προσωπικά το θεωρώ απίθανο έως αδύνατον να ξαναδούμε τον ίδιο ΟΦΗ και κόντρα στον Απόλλωνα – ακόμα και τώρα που δεν θα παίζουν Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο! Εδώ είδαμε τον… μισό ΟΦΗ να παρουσιάζει μια εξαιρετική εικόνα μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ή ακόμα και μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τώρα θα δούμε ξανά τα ίδια;

Ίσα – ίσα είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως είναι πάντα ευπρόσδεκτα τέτοιου είδους καμπανάκια και πολύ περισσότερο μετά από θετικά αποτελέσματα. Γιατί όταν έρχεται  μια νίκη που ωστόσο έχει προηγηθεί μια κακή εμφάνιση, τότε δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι αγωνιστικές αδυναμίες που έχουν παρουσιαστεί. Αντιθέτως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν πως κακές εμφανίσεις που έχουν συνδυαστεί με αρνητικά αποτελέσματα, λειτουργούν αποτρεπτικά για την βελτίωση αφού σε όλο αυτό που έχει βγει, προστίθεται και άλλοι παράμετροι όπως είναι ο εκνευρισμός, το άγχος και η πίεση για επιστροφή στις νίκες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. ΠΡΩΤΟΝ
    ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.
    ΜΕ 16 ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΕ 10 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. (ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΡΩΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΚΟΛ)
    ΤΩΡΑ….. ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΛΗ , ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ)
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΥΧΗ.
    ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ
    ΜΕ 14 ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΣΤΕΡ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ …. Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

    1. Για να μην το πλατιάζω το θέμα, δεν γνωρίζω αν είσαι και ο ίδιος Γιώργος που στο 90 σχεδόν παρακαλούσες να γίνει το 2-2 για να βγεις απο πάνω, αν δεν είσαι ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων, δεν γράφεις στο σχόλιο σου σε ποιο από τα 10 παιχνίδια, με εξαίρεση τα δύο πρώτα, έπαιξε χωρίς απουσίες. Επίσης δεν μου λες σε ποια παιχνίδια ο ΟΦΗ ήταν κακός εκτός και αν εσύ κρίνεις την εμφάνιση από το αποτέλεσμα, οπότε πάσο.

  2. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ….ΔΕ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΣΑΙ…ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΕΣΚΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ…
    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ….. ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ( ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΙΟΛΑΣ)
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ , ΓΙΑ ΜΑ ΜΗ ΠΛΑΤΙΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ , ΘΑ ΠΩ , ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1,6 ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ …. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

  3. Η αμυνα και η επιθεση μετα τις μεταγραφες ειναι χειροτερη.καποιος φταιει αν εχει φιλοτιμο να αλλαξει ποστο.ο σιμος ελεγε θα ειμαστε καλυτεροι μαθαι νομε απο τα λαθη μας εγω βλεπω φετος ειμαστε χειροτεροι απειρος χωρις σταγανο χωρις διαχειριση με ενα φλυαρο παιγνιδι .οφη πρεπει να παρει αποφασεις εκτος και θελει να παλεψει για παραμονη.εξω οι ανικανοι.πριν ο προεδρος κουραστει διοτι η υπομονη εχει ορια.να δινει χωρις αποτελεσμα ειναι κουραστικο ψυχολογικα.αποφασεις τωρα.προπονοτης και μεταγραφες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − two =