Ο ΟΦΗ την ομάδα, ο Άρης τους παίκτες: Το θέμα είναι να μην φάει πρώτος γκολ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το ματς του Σαββάτου είναι ένα ντέρμπι και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ με τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της εποχής. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Δεν με ενδιαφέρει, δεν με αφορά, μα δεν μου καίγεται καρφάκι για το τι έχει γίνει ανάμεσα σε Άρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Για να προλάβω τυχόν σχόλια δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτήν την ιστορία.

Πάμε τώρα στα του Σαββάτου. Ο Άρης δίκαια βρίσκεται ψηλά βαθμολογικά, ο ΟΦΗ άδικα είναι εκεί που είναι βαθμολογικά. Το γιατί και το πως (για τον ΟΦΗ) το έχω γράψει, δεν χρειάζεται να γίνομαι γραφικός για να το αναλύσω. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Άρης πήγε σε επενδύσεις ακριβές (για το δικό του πορτοφόλι) παίρνοντας παίκτες υψηλού επιπέδου που σαν μονάδες είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Προσωπική μου αδυναμία, δεν το κρύβω, έχω σε δύο παίκτες: Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόλιο – και ειδικά για τον τελευταίο απορώ που πριν από 2 χρόνια έφτασε να παίζει στην Λαμία και όχι σε κάποιο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Είναι δεδομένο πως ο Άρης διαθέτει παίκτες με ατομικά προσόντα και προσωπική αξία που είναι για την πρώτη τετράδα. Όμως συλλογικά δεν πιστεύω πως έχουμε δει από την ομάδα του Μάντζιου κάτι εξεζητημένο. Ούτε προπονητικά ο Μάντζιος μας έχει δείξει, ως τεχνικός του Άρη, κάτι το διαφορετικό και το ιδιαίτερο. Μια ομάδα που επένδυσε (επαναλαμβάνω ακριβά για το δικό της ταμείο) στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά παικτών που βρίσκουν και κάνουν μέσα στο γήπεδο χάρις στην ποιότητα που διαθέτουν ως μονάδες. Μέχρι τώρα δεν έχω δει από τον Μάντζιο κάτι το διαφορετικό, το εξεζητημένο για να αναφωνήσω “ουάου”.

Ο ΟΦΗ με τις ελλείψεις του, τα λάθη του, και τις κακές στιγμές του – στα δικά μου μάτια – ως ομάδα τονίζω έχει δείξει περισσότερα πράγματα από τον Άρη μέσα στο γήπεδο. Με λίγα λόγια ο Άρης ποντάρει στην ατομική ποιότητα των χαρισματικών παικτών που έχει από την μέση και μπροστά και ο ΟΦΗ ποντάρει στο ματς του Σαββάτου στο ότι είναι περισσότερο ομάδα από τον αντίπαλο του.

Αν υπάρχει ένα σημείο – κλειδί του αγώνα του Σαββάτου, αυτό είναι να μην δεχτεί πρώτος γκολ. Ο Άρης, όποτε προηγήθηκε απέναντι σε ομάδες πολύ χαμηλότερης ποιότητας από τον ΟΦΗ, το κράτησε εύκολα. Δεν είναι τυχαίο πως το 1-0 είναι το σκορ με το οποίο πήρε τις περισσότερες νίκες κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό, να αυξήσει την ένταση στα χαφ αλλά κυρίως στις δύο πρώτες γραμμές του πρέσινγκ του προκειμένου να μην επιτρέψει στον Άρη να μεταβιβάσει την μπάλα στο δικό του πεδίο δράσης και να δώσει χώρο σε Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο. Αν θυμάστε το περσινό 3-1, το κλειδί στη νίκη του ΟΦΗ ήταν ότι απενεργοποίησε πλήρως Φετφατζίδη, Μπρούνο Γκάμα με αποτέλεσμα μετά το 0-1 η νίκη να έρθει πολύ πιο εύκολα από ότι περιμέναμε.

Ο Σίμος ξέρει και γνωρίζει πως θα κατεβάσει τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ” δεδομένων των προβλημάτων που έχει να ξεπεράσει και είναι βέβαιο πως θα βρει τις λύσεις. Έστω και αυτές τις περιορισμένες απέναντι σε μια ομάδα που βάσει του πορτοφολιού της επένδυσε στις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Μόνο με τύχη θα κερδίσουμε τον Άρη.. Τα πράματα θα ήταν αλλιώς αν είμαστε πληρεις

  2. Σιγουρα δεν εχουμε καλυτερη ομαδα και σιγουρα φετος δεν παιζουμε καθολου καλα…. η ομαδα δεν ειναι καθολου σταθερη και με σοβαρους αντιπαλους δυστηχως δεν εδειξε τιποτα….Το ροστερ ειναι πολυ καλο δεν αντιλεγω και δεν θελει προσθηκες πλιν μονο οτι Θεωρω απαραιτητη την προσθηκη Φορ…γιατι Γιαννου και ιδικα γκαργκαλατζιδης απεδηχθην ανεπαρκεις…..Κατα τα αλλα πιστευω οτι φταιει η απειρια του Σιμου …λογικο…και για να μην παρεξηγηθω αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι απο αυτους πυ ζητανε αλλαγες προπονητων κλ..ειμαι καθετος σε αυτο…

  3. Mάνο γεια σου! Μου άρεσε αρκετά το κείμενό σου, το ξεκαθαρίζω εξ αρχής, μιας και με θεωρείς γκρινιάρη. Εξακολουθείς όμως φίλε να κάνεις ένα λάθος. Πιστεύεις ότι μειώνοντας τον αντίπαλο, ανεβάζεις την ομάδα μας. Εγώ πάλι πιστεύω, ότι καλό είναι να βλέπουμε τί καλό κάνει ο ΚΑΘΕ Άρης, για να το κάνουμε κι εμείς. Λες “ο Άρης έκανε ακριβές επενδύσεις το καλοκαίρι”, και ξεχωρίζεις τους Γκάμα, Μπερτόλιο. O Γκάμα είναι ανανέωση, ο Μπερτόλιο ανάθεμα κι αν παίρνει κανά κατοστάρι το χρόνο…. Η μόνη πραγματικά ακριβή επένδυση που έκαναν το καλοκαίρι είναι ο Γκαρσία -που δεν τους βγαίνει κιόλας για την ώρα-, αλλά κι αυτό δεν ήταν με κανά τρελό ποσό, γιατί απ’ όσο ξέρουμε τον έχει ουσιαστικά συνιδιοκτησία (50-50 ή 60-40 δεν θυμάμαι καλά) με τον Αστέρα, τους κόστισε γύω στο 1 μύριο, που κατανεμημένο σε βάθος 4ετίας – 5ετίας (κάτι τέτοιο συμβόλαιο υπέγραψε), δεν το λες και απαγορευτικό… Από κει και πέρα, ο Άρης έχει ένα μπάτζετ κυριολεκτικά της πλάκας, που πολύ αμφιβάλλω αν είναι πάνω από 4 εκ… Έχει παίκτες κυρίως των 150 -200 χιλιάδων, κανά 2-3 πρέπει να ναι γύρω στο 300άρι (όπως ο Γκάμα που λες), και κάτι Δεληζήσηδες, Σαμπάνηδες και σία, πρέπει να παίζουν με τον βασικό μισθό… Οι παίχτες του όμως είναι value for money και με το παραπάνω, προσεκτικά διαλεγμένοι κι όχι από Κύπρους και άλλα αστεία πρωταθλήματα… Το δαμε και στο ντέρμπυ προχτές, όπου μόνον οι Εσίτι, Σβαμπ, Αουγκούστο κάνουν όσο κάνει όλος ο Άρης, αλλά Ματίγια, Σάσα, Μπερτόλιο και Τζέγκο, τους κάνανε μια χόρτα… Καλό είναι λοιπόν και μεις να δούμε τί ακριβώς γίνεται σωστά εκεί (scouting, κονέ με σωστούς μανατζαραίους; δεν ξέρω), και να το κάνουμε και μεις… Αυτό πρέπει να δούμε και σαν οργανισμός ΟΦΗ και εσύ σαν δημοσιογράφος, κι όχι να τους ειρωνευόμαστε ότι είναι απλήρωτοι, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα φύγουν με προσφυγές, ότι είναι δώρα του Μαρινάκη στον Καρυπίδη, και άλλα τέτοια γραφικά… Επίσης, υποτιμάς τον προπονητή τους, λες ότι όλα οφείλονται στην ατομική ποιότηττα των παικτών του και θεωρείς ότι ο Σίμος έχει παρουσιάσει καλύτερο έργο… Είναι δυνατόν; Τον είδαμε τον Άρη και με τη Κόλος και 70΄ με τη Λαμία και γελούσαμε με τον Γερμανό τους. Πιο επιδραστικό προπονητή από τον Μάντζιο, και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν θυμάμαι να χω δει τα τελευταία χρόνια στο ελλ. πρωτάθλημα… Και συ θεωρείς ότι αυτό το σκάρτο 3μηνο που ναι αυτός εκεί, έχει δείξει λιγότερα πράγματα απ’ ότι ο Σίμος σε μας, εδώ και 1,5 χρόνο;;;; Έλα ρε Μάνο, μην τρελλαθούμε κιόλας….Κατά τ’ άλλα, ξαναλέω, μια χαρά το κείμενό σου. Άντε και με τη νίκη.

    1. πολυ σωστα τα λες…να βγαλουμε τον αντιπαλο αχρηστο με το ζορι ενω παει σφαιρατος, δε λεει…ας κοιταμε την ομαδα μας μονο λεω γω κι ας παρουμε ενα φορ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ (οχι απο κυπρο )

  4. Ο Αρης εχει και τους παιχτες και την ομαδα δυστηχως. Απο τις πιο φορμαρισμενες ομαδες φετος με πολυ καλη ποιοτητα οπως ανεφερθηκε.Θεωρω οτι θα σκοραρει και το ερωτημα ειναι αν μπορουμε και εμεις… Να σημειωσω οτι περυσι τετοια εποχη ειχαμε σκοραρει σε 12 αγωνιστικες 21 γκολ ενω φετος μολις 15 . Και παλι καλα να λεμε βεβαια οταν η ομαδα παιζει χωρις σεντερ φορ απο την αρχη του πρωταθληματος ( παιχτης Γιαννου δεν υφισταται , αλλωστε ηρθε απο την Κυπρο με 1 γκολ σε 18 αγωνιστικες). Ο Γκαργκαλατζιδης (μεγαλο ονομα… κανεις 2 λεπτα να το πεις …) εχει παρει ευκαιρειες, δεν εχει δειξει τιποτα σπουδαιο. Εν ολιγοις απο τα σεντερ φορ εχουμε παρει το απολυτο τιποτα…Θεωρω οτι ειναι καλυτερο με βαση και των απουσιων να παιξουμε αμυντικα οπως με Λαρισσα με Σαρδινερο μπροστα και οτι βγει.

  5. Αριανός είμαι
    Να γίνει ένα καλο ματσάκι και ας κερδίσει η καλύτερη και η ποιο τυχερή ομαδα
    Δυσκολη έδρα το Γεντί αλλα με αρκετές απουσίες ο ΟΦΗ
    Σε άλλη έδρα με τα προβλήματα του που εχει ο ΟΦΗ θα ήμουν σίγουρος για την νίκη
    Δεν του παει του Άρη το Γεντί
    Άντε καλο ματς και χωρίς τραυματισμούς

    1. Δύσκολη έδρα φέτος δε τη λες, δύο ηττες και τρεις ισοπαλίες έχουμε και μόνο μια νίκη αλλά πιστεύω ότι θα τα δώσουμε όλα κι ο πιο τυχερός θα κερδίσει.. Κι η ισοπαλία πάντως για μας, δεν θα ναι αποτυχια

      1. Από τις πιο συμπαθείς ομάδες ο ΟΦΗ παρότι οι συμπολίτες λόγω χρωμάτων θέλουν να σας έχουν από κοντά. Μαύρο έχουμε και μεις όμως στα χρώματά μας και ελπίζω να είναι και ο ΟΦΗ στα play-offs φέτος, όπως και πέρυσι! Πάντα τα ματς στο Γεντί Κουλέ είναι δύσκολα για εμάς, αλλά πάντα παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΡΗ κ ΟΦΗ! Και μεις στον ΑΡΗ αυτό θέλουμε να βλέπουμε, ωραία μπάλα. Δεν μας απασχολούν τα εξωαγωνιστικά όπως τους συμπολίτες, ούτε θέλουμε ντε και καλά τίτλους. Και οι φίλαθλοι ομάδων που βρέθηκαν στην γ’ και β’ εθνική (ΑΕΚ, ΑΡΗ, ΟΦΗ) αξίζουν τον σεβασμό όλων για όσα έχουν περάσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × one =