Ένα στραπάτσο άνευ προηγουμένου για μια ομάδα που πλέον ξέχασε να κάνει τα βασικά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του τα απίθανα που θέλει και τα παθαίνει ο ΟΦΗ.

Έχω βαρεθεί να γράφω τόσες φορές, σε σημείο να καταντήσω γραφικός, πως το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική, το αποτέλεσμα δεν προκύπτει μέσα από δυσεπίλητες εξισώσεις μπας και σου προκύψει ο γιος θαυματουργός επιστήμονας από τα 13 του ή όταν πλησιάζει την πρώτη γκόμενα της ζωής του. Και τότε ξέρει να κάνει τα βασικά δίχως να γνωρίζει χημεία και άλγεβρα. Μπορεί να ρίξει μια γκόμενα στα 12 – 13 του κάνοντας τα απλά πράγματα. Αυτό δηλαδή που δεν κάνει ο ΟΦΗ. Γιατί αν τα έκανε, θα κέρδιζε το ματς στο Αγρίνιο και όλα θα ήταν καλά.

Γιατί μέχρι το 81′ ο ΟΦΗ έκανε τα απλά και δεν τα έκανε μέχρι το τέλος του αγώνα; Γιατί, είτε δεν τα γνωρίζει (κάτι που δεν θέλω να το πιστέψω), είτε δεν μπορεί. Συγκλίνω προς το δεύτερο. Μια ομάδα που δεν μπορεί να κρατήσει το σκορ απέναντι σε μια άλλη που δεν έχει κάνει δείγμα φάσης για 81 λεπτά, τότε τα κάνει ακόμα χειρότερα. Αυτό που έπαθε ο ΟΦΗ στο Αγρίνιο ήταν χειρότερο από κάθε φετινή ήττα. Δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο αρνητικό αποτέλεσμα στην φετινή σεζόν.

Η ήττα στο Αγρίνιο ήταν ένα στραπάτσο άνευ προηγουμένου που δεν υπάρχει όμοιο του στο φετινό πρωτάθλημα. Βλέπω και γράφονται διάφορα σχόλια του τύπου “μα δεν έχει κάνει μεταγραφές ο ΟΦΗ”, αλλοίμονο αν μπούμε σε αυτήν την διαδικασία ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται μεταγραφές για να κερδίσει τον προτελευταίο Παναιτωλικό που μέχρι την φάση του 1-1 δεν είχε κάνει ούτε μισή φάση μπροστά από την εστία του Σωτηρίου.

Για το ματς του Αγρινίου δεν γίνεται και δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι παραπάνω. Και μόνο που στο 1-1 το 95% του κόσμου ήταν σίγουρο ότι ο ΟΦΗ θα χάσει, κάτι λέει προφανώς. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει απόψε τον κόσμο για την κριτική του, όσο ισοπεδωτική και αν είναι. Μια ομάδα που θέλει και τα παθαίνει αυτά που τραβάει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να βγάλει στο γήπεδο κάτι άλλο. Ακόμα και το γκολ του Μανθάτη που κατά δήλωση του ίδιου, μπήκε κατά λάθος, το τρώει ο ΟΦΗ γιατί τα θέλει ο οργανισμός του. Παίκτες που πραγματικά μοιάζουν λιγόψυχοι, έτοιμοι να δεχτούν την ήττα δίχως την παραμικρή αντίδραση, ο Σίμος να έχει καθυστερήσει να μπει στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Δέλλας να υπερφορτώνει την δεξιά πλευρά του και μέσα στο γήπεδο να μην παίρνει χαμπάρι κανένας πως επίτηδες επιτίθεται από εκεί.

To γιατί φτάσαμε εδώ, είναι κάτι που τα έχω γράψει, ακόμα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανέλυσα γιατί δεν πιστεύω πως ο ΟΦΗ θα ενισχυθεί σύντομα. Εμένα μου αρέσει να τα γράφω πριν και όχι μετά, όταν καίγεται το σύμπαν.

Μια ομάδα που η ηττοπάθεια που παρουσιάζει στο γήπεδο είναι τέτοια που ουδείς μπορεί να ξέρει που θα φτάσει στην φετινή σεζόν. Όχι, το έγραφα και πριν από λίγες ημέρες, δεν υπάρχει ούτε ατυχία, ούτε κρίμα, στο ποδόσφαιρο τα γκολ μπαίνουν από λάθη και τα λάθη κάποιος τα κάνει για να μπουν. Όμως τα λάθη συνεχίζονται, δεν ελαττώνονται, δεν μειώνονται αντιθέτως εμφανίζονται συνεχώς και σε κάθε ματς που έρχεται προκύπτει και κάτι καινούργιο.

Αυτά τα απίθανα που ζει φέτος ο κόσμος του ΟΦΗ, γιατί από εκεί ξεκινάμε και πάμε στα επόμενα, φοβάμαι πως δεν έχουν τελειώσει. Μακάρι να βγω ψεύτης και να μην επιβεβαιωθώ αλλά η συνέχεια θα έχει και άλλα τέτοια παράδοξα για τα οποία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ΟΦΗ και κανένας άλλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

36 σχόλια

  1. Και καταλήγεις Σαρρή ότι “η συνέχεια θα έχει και άλλα τέτοια παράδοξα για τα οποία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ΟΦΗ και κανένας άλλος”.
    Ποιος ΟΦΗ ρε Σαρρή; το σήμα; η φανέλα; τι; δεν έχει όνομα ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι; έχουμε γίνει η χαρά του κάθε πικραμένου και δεν κινείται φύλλο!!!!
    Εγώ μέχρι απόψε στήριζα Σίμο αλλά βλέπω ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
    Φυσικά και είναι μέσα στο παιχνίδι και η ήττα και το στραπάτσο, αλλά εμείς τα έχουμε αναγάγει σε επιστήμη.
    Κάνε μια χάρη στον κόσμο αν θέλεις και πες τα αποτελέσματα που είχε η ομάδα μέσα στο 2020 να συνειδητοποιήσουν όλοι που βαδίζει η ομάδα με την υπάρχουσα τεχνική ηγεσία.

  2. Μπράβο για την κριτική Μάνο…. στιριζουμε το πλάνο εννοείται αλλά είμαστε φίλαθλοι και θα κάνουμε την κριτική μας….Πρώτα από όλα προφανώς και υπάρχουν παίκτες που δεν κάνουν….(ίσως ακόμα …) Ο Σίμος δυστυχώς χάνει πολλούς πόντους…..- δεν θέτω θέμα προπονητή εννοείται- αλλά πολύ φοβάμαι ότι όντως ο Σίμος είναι λίγος….γιατί δεν μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι….είναι ανυμπορος να αντίδραση και πολλά άλλα……
    Υγ: μήπως να αρχίζουμε να κοιτάμε και προς τα κάτω….

  3. 1)Παίχτες λίγοι για τον ΟΦΗ. 2)Προπονητής που δεν μπορεί να εμπνεύσει και 3)κόσμος εντελώς ξενερωμενος….
    Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει άλλο!
    κύριε Γιάννη Σαμαρά ακούτε;;;

  4. Κύριε Σαρρη επιτέλους θα πείτε τις 2 λέξεις που ευθύνονται για αυτή την κατάντια με το πείσμα και την ξεροκεφαλια τους και πετάνε στον κάδο τα ωραία λεφτά του Μιχάλη Μπουση. Για όλα αυτά λοιπόν φταίνε Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Στο ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι η ομάδα και όχι η φιλία Σίμου Σαμαρά. Δεν μπορεί όλοι να βλέπουν ότι δεν κάνει ο Σίμος για προπονητής του ΟΦΗ εκτός του σαμαρα.

    1. Η ζημιά που έχουν κάνει στον ΟΦΗ είναι δύσκολο να ανατραπεί!!!Και καλό επιθετικό να πάρουμε δε σώζεται η κατάσταση!!!Η άμυνα μπαζει από παντού και κρίμα γιατί έχουμε τον Ουες καί τόν Διαμαντη ,και τον Κορο!!!Από που να αρχίσουμε, καταρχην, αλλαγή προπονητή οπωσδήποτε!!!Ένα κεντρικό αμυντικό παρτενέρ του Διαμαντή! Ένα κεντρικό χαφ ηγέτη!!! Ένα επιθετικό κλάσης παρτενέρ του Σαρδι!!! Δανεικούς τούς γκαρκαλατζιδη, γριβα σε Εργοτέλη και Ηρόδοτο!!!
      Αντί να καλύψουμε τα κενά στην ομάδα φέρνουν παίχτες οι οποίοι δεν στέκονται ούτε στη Β εθνική!!!
      Δεν αντέχω άλλο να βλέπω αυτά τα χάλια!!!

      1. Υπάρχουν παίκτες μικροί που θα δείξουν σε 2-3 χρόνια…( Λυμπεράκης,Σελιμοβιτς, Γρίβας..) και άλλοι που δεν πρόκειται ποτέ….( Γαρκαλατζιδης, Βαφέας νοικοκυρακης κτλ..) το θέμα είναι καθαρά του προπονητή… δυστυχώς δεν το χει ο Σίμος..σε κανέναν τομέα… είμαι κατά των αλλαγών με το παραμικρό στον προπονητή….αλλά θεωρώ ότι πρέπει ιδι να αρχίσουν να ψάχνουν ( μιας και είμαστε υπερβολικά αργοί σε αυτό)…δεν είναι κακό να κάνεις λάθος..κακό είναι να μην το παραδέχεσαι

    2. η φιλια ειναι ιερο πραμα!!!

  5. Μανώλη όταν έλεγα από τον Οκτώβριο ότι η ομάδα θα παλέψει για την παραμονή της με κορόιδευες. Από τότε σου έλεγα ότι ο ΟΦΗ είναι ηττοπαθής, έχει συνηθίσει να χάνει με τις 12 -13 συνεχείς ήττες, ότι παίκτες έχουν έλθει απλά για να πληρώνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι, ότι κακώς η διοίκηση του ΟΦΗ πληρώνει και ανανεώνει συμβόλαια σε παίκτες μονίμως τραυματίες που έχουν να παίξουν ένα χρόνο. (Για μένα και ο Φελίπε και ο Ναμπί και ο Σολίς και ο Ντε Γκούζμαν αλλά και ο Τσιλιανίδης είναι τελειωμένοι).
    Χαίρομαι που γίνεστε έστω και στο τέλος ρεαλιστές.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα είναι ότι το project δεν επιτρέπει δυστυχώς τον μόνο τρόπο που μια ομάδα αλλάζει νοοτροπία. Όταν δεν μπορούν να φύγουν 10 δημοσιουπαλληλίσκοι, θα πρέπει δυστυχώς να αλλάξει ο Προπονητής (αν και πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο μόνος υπεύθυνος της κατάντιας μας). Το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τη Λαμία είναι τελικός. Αν χάσουμε (πράγμα πολύ πιθανό με τέτοια ψυχολογία) μπαίνουμε για τα καλά σε ζώνη υποβιβασμού, αναλογιζόμενοι ότι στα επόμενα 7 παιχνίδια φυσιολογικά μπορείς να πάρεις μόνο 3-4 βαθμούς.

    1. Γραφω απο το καλοκαιρι που ολο το καλοκαιρι ο σαμαρας κυνηγουσε τον ιρανο.ο σαμαρας ειναι ανικανος για μεταγραφες.μαζεψε ολους μετριους οτι εδιωχναν οι αλλες ομαδες.πχ σελιμοβιτς .βαφεας γιανου….ο σιμος εχασε παιγνιδια τελευταια λεπτα ανικανος να διβαση αντιπαλο ανικανος να αντιδρασει.ο δελας τον εκανε με τα κρεμυδακια χωρις ομαδα χωρις φασεις του πηρε το παιγνιδι.αν σεβονται την ιστορια του οφη τους φιλαθλους τα λεφτα του προεδρου να πανε σπιτι τους.χρονο ειχαν εδωσαν οτι μπορουσαν δεν τα καταφεραν ολοι το βλεπουν εκτος αυτους.κριμα.

  6. Το σημερινό μας έδειξε ότι ο ΟΦΗ είναι πράγματι μικρή ομάδα φέτος. Από που να το πιάσουμε. Από το τρόπο που τρώει τα δύο γκόλ; Οτι καταρρεέι μετά το 1-1; Ότι ο πάγκος κάθεται και κοιτάζει; Από την αποβολή του ξενερωμένου Νέιρα; Ακόμα και η συνέντευξη στη Νόβα του Σίμου εκνευριστική ήταν και δείχνει ότι κάποιοι εκεί μέσα είναι σε άλλο κόσμο. Αντί να είναι εκνευρισμένος σκασμένος τρελλαμένος έτοιμος να εκραγεί από το γεγονός ΄ότι πριν από 10 λεπτά είχε τρεις βαθμούς στο τσεπάκι και τώρα γυρνάει σπίτι με άδειες τσέπες αυτός μοίραζε ευχές για το νέο έτος και αναπολούσε τις εποχές που είχαν κόσμο τα γήπεδα κλπ. Δηλαδή με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Υποστήριζα το Σίμο μέχρι τώρα με πάθος αλλά δυστυχώς βλέπω ότι αυτός δεν έχει πάθος για να στηρίξει τον εαυτό του. Παίζουμε χαλαρά. Μόνο οι δύο Αργεντίνοι σκίζονται άντε και μερικοί άλλοι. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι δυστυχώς. Η ομάδα έχει πρόβλημα και καθίστε να το λύσετε γιατί ο ΟΦΗ έχει κόσμο που ζουν για τον ΟΦΗ. Ο κόσμος θέλει δύο πράγματα. Αποτελέσματα και προοπτική. Η προοπτική υπάρχει πρότζεκτ πλάνο παιδομάζωμα νέες εγκαταστάσεις κλπ αποτελέσματα όμως για φέτος δυστυχώς χάσαμε. Να προσέξουμε μονάχα μην κινδυνεύσουμε γιατί ΟΛΕΣ οι άλλες ομάδες ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ και σε λίγο θα βρεθούμε στις χαμηλές θέσεις του πίνακα και εμείς θα κάνουμε αγαθοεργίες.

  7. Λένε οτι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα της ομάδας..και καλά κάνουν..ωστόσο χρειάζεται να δούμε και κάποια πράγματα εντελώς αντικειμενικά..οι διοικούντες και οι υπεύθυνοι θέλουν να ακολουθήσουν το μοτίβο εποχής Γκέραρντ..αλλά υπάρχουν πολλές και ουσιαστικές διαφορές του τότε με το τώρα..υπήρχε,πέρα από τον επιχειρηματία,βασικός κορμός ΠΑΙΧΤΩΝ,και όχι “παιχτών”..οι νεαροί που έρχονταν δεν έρχονταν ως συμπλήρωμα του ρόστερ..και το κυριότερο υπήρχε ο ΓΚΕΡΑΡΝΤ..ο οποίος, όταν ήρθε,ήταν έτοιμος, φτιαγμένος προπονητής,από ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ πρωτάθλημα..και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό..άλλη νοοτροπία τελείως ο ένας άνθρωπος από τον άλλο,ο Γκέραρντ ήταν η κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος,και από αυτόν ξεκινούσαν και σε αυτόν τελείωναν όλα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι..οι παίχτες έπαιζαν ΚΑΙ για τον Γκέραρντ,όχι μόνο για την πάρτη τους..επίσης,οι παίχτες εμπνέονταν από τον προπονητή,ο Σίμος φαίνεται ότι δεν εμπνέει ούτε μέσα στο γήπεδο,δεν γίνεται οι παίχτες να είναι σαν συνταξιούχοι με κατάθλιψη σε κάθε ματς..και η συμπεριφορά του προπονητή στο γήπεδο είναι τουλάχιστον αυθάδης απέναντι στην ομάδα..είναι ντροπή να προσπαθούν να κάνουν ένα πρότζεκτ ίδιο με αυτό του Γκέραρντ,αλλά με πολύ διαφορετικά στοιχεία και καταστάσεις από τότε..θέλετε να το κάνετε?ξεκινήστε φέρνοντας έναν προπονητή ΕΤΟΙΜΟ,όχι ανερχόμενο..και πόσο μάλλον αφού είστε άνθρωποι που έχετε πείρα από ποδόσφαιρο..ευτυχώς που δεν πάει κόσμος στο γήπεδο..θα είχαμε καταστάσεις 2008-09..
    Παρεμπιπτόντως,δεν υπάρχει κανένα νόημα να κοιτάζουμε τι κάνει ο (κάθε) Άρης,ο καθένας θερίζει ό,τι σπέρνει ο ίδιος..

    1. το πιο σωστο σχολιο…Ο ΣΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ! ο οφη χρειαζεται προπονητη εμπειρο και ηγετη!

    2. Συμφωνώ σχεδόν με όλα με μια ένσταση: Ο συγχωρεμένος Γκεραρντ ήταν βοηθός προπονητή στην Ρόντα πριν έρθει στον ΟΦΗ.

  8. …”ακόμα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανέλυσα γιατί δεν πιστεύω πως ο ΟΦΗ θα ενισχυθεί σύντομα”… Kαι πολύ καλά θα κάνει αγαπητέ Μανώλη… Άγχος δεν χρειάζεται. Σου χω γράψει από την 1η αγωνιστική ακόμη τί θα κάνει η ομάδα, όταν πάλι ονειρευόσουνα ομαδάρες, παιχταράδες και μπαλάρες…: ταβάνι η 7η-8η θέση, το πιθανότερο να κινηθεί ανάμεσα στο 8 και στο 10… Για να πέσει δεν πέφτει, αν και λίγο έχω αρχίσει ν’ αγχώνομαι, γιατί βλέπω τη Λαμία να παίρνει καλούς παίκτες… Οπότε, ποιός ο λόγος να ενισχυθεί; Άσε να ενισχυθούν αυτοί που έχουν στόχους στο πρωτάθλημα (π.χ. Άρης). Άντε καλή Χρονιά και με τς υγειές μας!

  9. Παιδιά Καλή Χρονιά πάνω απ’ όλα με υγεία, καλή δύναμη και κουράγιο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που μας έχουν δημιουργήσει τα όποια κέντρα εξουσίας, εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης, και καλή συνέχεια στην Ομάδα μας. Όμως μόνο με ευχολόγια και εξορκισμούς δουλειά δεν γίνεται. Αποτέλεσμα μηδέν. Φως στο τούνελ δεν βλέπουμε. Όταν εδώ και πολύ καιρό κάποιοι τα λέγαμε και τα γράφαμε τα πράγματα με το όνομά τους, ορισμένοι είχαν πέσει να μας φάνε ζωντανούς. Μας λοιδορούσαν, μας έκραζαν, μας αναθεμάτιζαν λες και μόνο αυτοί είναι ΟΦΗ, μόνο αυτοί αγαπούν την Ομάδα και τη θέλουν να προκόβει και να προοδεύει. Μας έλεγαν αιρετικούς, αντιδραστικούς, φαντασιόπληκτους. Τώρα τι γίνεται με την κατάσταση εκεί που έφτασε; Ποιος θα μαζέψει τα ασυμμάζευτα; Τι μέλλει γενέσθαι; Ποια προοπτική και ποιο πρότζεκτ υπάρχει έτσι ώστε να λειτουργήσει ανασχετικά στην κατρακύλα; Οι όποιες αντιδράσεις θα πρέπει να είναι αμεσότατες και αποτελεσματικότατες. Χρόνος δεν υπάρχει πλέον καθόλου. Είθε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, την οποία έχουμε βρεθεί ξανά στο παρελθόν, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε στο τέλος. Η Ομάδα πάντως δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει τα σπασμένα.

  10. Λοιπόν αποφάσισα να το κάνω. Μέχρι τώρα απλά διάβαζα όλα τα σχολια των φιλάθλων και όλων αυτών, οι οποίοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον ΟΦΗ, χωρίς να έχουν όφελος πέρα απο τον συναισθηματικό δεσμό με την ομάδα.
    Ειμαι Πειραιώτης, 66 χρόνων και αγαπώ ιδιαίτερα την Κρήτη λόγω της θητειας μου εκει (Ηράκλειο 26 μήνες και Καστέλλι Πεδιάδος 2 μήνες απο το 1978 έως το 1980) το ωραιότερο ίσως κομματι της ζωής μου. Γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνταν με τον ΟΦΗ αλλά και κάποιους παίκτες του. Δεν ήταν οι καλύτεροι παίκτες αλλά είχαν πάθος και το κυριώτερο όταν τους παροτρίναμε απο την εξέδρα μας καταλάβαιναν (λόγω γλώσσας) και προσπαθούσαν περισσότερο. Παρακολουθώ και τώρα την ομάδα και πονώ (βαριά η λέξη αλλά τη λέω, δεν ειναι μόνο προνόμιο των Κρητικών).
    Αγαπώ τον ΟΦΗ γιατί αυτή η ομάδα δεν είναι σαν τις υπόλοιπες. Η Κρήτη ειναι κάτι το μοναδικό και σαν έτσι θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με την ομάδα της να ενεργούν. Σκέπτονται (οι διοικούντες την ομάδα), ότι ο κόσμος με ενα καλό αποτέλεσμα θα ξεχάσει τα προηγούμενα. Αν έτσι σκέπτονται κάνουν τραγικό λάθος γιατί ο κόσμος αυτής της ομάδας και δεν έχει καμία σχέση μέ οποιουσδήποτε φιλάθλους (αυτό το κατέω καλά).
    Τέλος να ξέρουν οι φίλοι οι Ομιλίτες ότι υπάρχουν ΦΙΛΟΙ του ΟΦΗ παντού ανα την Ελλάδα, οι οποίοι πονάνε ίσως πιό πολύ για τα ατυχή (είναι η πιό επιεικής λέξη που μπορώ να πώ) αποτελέσματα του συλλόγου.
    Συγχωρέστε μου την μακρυλογία και αφού ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και Υγεία να κλείσω λέγοντας “οι υπεύθυνοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται ΤΩΡΑ”.

    1. Απλά με συγκίνησες.
      Χρόνια πολλά και καλά με υγεία

  11. Ο δωνης ειναι ελευθερος τωρα.ο μακεντα του παο ελευθερος.παρτε και 2 αμυντικους να δεσει η ομαδα.ξυπνηστε κοιμοισμενοι.πηρε ο σαμαρας τον σιμο αχρομο αοσμο για να ελεγχει την ομαδα.μαζεψε ολη την σαβουρα στις μεταγραφες.ας αλλαξει ποστο για επισκεψεις σε σχολεια καλος ειναι.

    1. Ποιός Δώνης μωρέ Μιχάλη; Ο Δώνης πρέπει να θέλει γύρω στα 7-8 κατοστάρικα, δηλαδή περίπου όσο το μισό μπάτζετ του ΟΦΗ. Κι άντε, με ένα μαγικό τρόπο τα βρίσκεις και του τα δώνεις, αυτός να ρθει να κάμει τί με τούτες τις φύρες; Να σε βγάλει Ευρώπη; Ούτε ο Κλοπ δεν μπορεί… Να σε σώσει; Ε, μάλλον σώνεσαι κι έτσι… Μάλλον λέμε… Ο Δώνης θα κάνει πολύ προσεκτική επιλογή πού θα πάει, γιατί έφυγε με άσχημο τρόπο απ΄το Ισραήλ και θα προσέξει πάρα πολύ που θα πάει, γιατί έτσι κι έχει 2η σερί αποτυχία, μετά τονε πάρει η κάτω βόλτα… Με φτηνοδουλειά θα τηνε βγάλουμε πάλι έτσι και φύγει ο Σίμος, με κανά προπονητή από ακαδημίες ή κάτι τέτοιο… Ποιός σοβαρός προπονητής θα ρθει αυτή την περίοδο στον ΟΦΗ και για να κάνει τί…; Το καλοκαίρι ίσως…

  12. Γραφω απο το καλοκαιρι που ολο το καλοκαιρι ο σαμαρας κυνηγουσε τον ιρανο.ο σαμαρας ειναι ανικανος για μεταγραφες.μαζεψε ολους μετριους οτι εδιωχναν οι αλλες ομαδες.πχ σελιμοβιτς .βαφεας γιανου….ο σιμος εχασε παιγνιδια τελευταια λεπτα ανικανος να διβαση αντιπαλο ανικανος να αντιδρασει.ο δελας τον εκανε με τα κρεμυδακια χωρις ομαδα χωρις φασεις του πηρε το παιγνιδι.αν σεβονται την ιστορια του οφη τους φιλαθλους τα λεφτα του προεδρου να πανε σπιτι τους.χρονο ειχαν εδωσαν οτι μπορουσαν δεν τα καταφεραν ολοι το βλεπουν εκτος αυτους.κριμα.

  13. Σαρρη και οσοι γραφετε αν αγαπατε τον οφη φωναξετε να αλαξουν πραγματα.ολο τον καιρο λιβανιζετε ισως ειστε ανικανοι να δειτε την πραγματικοτητα ισως το συμφερον.τωρα το βλεπουν ολοι αν εσεις δεν το βλεπετε υποπτο.δεν μπορει η ομαδα να χανει απο τον προτελευταιο χωρις φασεις και να μην κουνιεται φυλο.μεχρι που θα αντεξει ο προεδρος να βαζει τα λεφτα του χωρις αποτελεσμα.ο αρης και ο απολων με οικονομικα προβληματα εφτιαξαν ομαδα σε μερικους μηνες.σαμαρα και σιμο ειχατε χρονο αποτυχατε.αν εχετε φιλοτιμο αν αγαπατε τον οφη .δρομο

    1. Μιχάλη συμφωνώ πάντα μαζί σου και το ξέρεις. Θα διαφωνήσω λίγο σ’ αυτό που λες στο τέλος για Άρη και Απόλλωνα. Ο Άρης δεν την έχτισε την ομάδα του σε μερικούς μήνες. Ο Άρης, απ’ όσο παρακολουθούμε δηλαδή, χτίζεται πετραδάκι πετραδάκι από το καλοκαίρι που ανεβήκαμε μαζί. Το πρώτ καλοκαίριο έκανε την πρώτη μαγιά, με Γκάμα, Γκαρσία, Ματίγια και άλλους. Ξήλωσε ΟΛΗ την ομάδα της Β΄ Εθνικής εκτός από Δεληζήση κι ίσως κανά 2 ακόμα. Ο προπονητής τους, ένας έμπειρος Ισπανός, ταμάμ για να χτίζει ομάδες, μου διαφέυγει τώρα το όνομά του, πρώτο πρώτο έδιωξε τον Πλατέλλα και στη θέση του πήρε Γκάμα Γκαρσία, κι εμάς εδώ κάποιοι μας πουλούσαν τρέλλα ότι τους κλέψαμε τον Πλατέλλα μέσα από τα χέρια… Τα θυμάμαι και βουρλίζομαι… Κι από κει και πέρα, κάθε μεταγραφική περίοδο, έδιωχνε κάποιους κι έπαιρνε στη θέση τους 3-4 καλύτερους… Κι έφτασε να έχει την ομάδα που έχει σήμερα… ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ…. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ, κι όχι τα κοροϊδιλίκια…. Το χω ξαναπεί, ας ξεστραβωθούν μερικοί να δουν τί γίνεται σωστά εκεί πέρα, αντί να κοροϊδεύουν και να βγάζουν κόμπλεξ, γιατί όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάμει κρεμαστάρια… Ο δε Απόλλωνας είναι ακόμα πιο αξιοθαύμαστος, γιατί μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου έπαιζε μπαράζ, με κάτι υπολείμματα από την ομάδα της Β΄ εθνικής και κάτι πιτσιρίκια, και κατάφερε μέσα σε ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ, με πολύ λίγα λεφτά, να κάνει ΟΜΑΔΑΡΑ, για τα κυβικά του πάντα, έτσι…; Κι αν ο Άρης έχει και κόσμο, ο Απόλλωνας ανάθεμα κι αν έχει 500 νομάτους για φιλάθλους… Κι εμείς εδώ, παίζουμε γρόθο…. Τ’ ακούς Μιχάλη; Τ’ ακούω να λες…

    2. Μιλάει ο Μιχάλης για ανικανότητα. Ο Μιχάλης που δεν έχει το θάρρος να γράψει με τα πραγματικά στοιχεία του και χαρακτηρίζει κάποιον από τους πιο ικανούς ανθρώπους, ποδοσφαιρικά, στην Ελλάδα “ανίκανο”. Ο Μιχάλης. Που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

      1. Δεν κρύβομαι και δεν φοβάμαι τα λέω εξω από τα δόντια.αλοι βλέπουν στην ομάδα υπάρχουν πολλές κότες.και αυτοί σαν κότες περιμένουν ίσως και να χειροκρότημα.οποιος τωρα δεν κάνει κριτική μάλλον κάποιο συμφέρον έχει.η ειναι άλλη ομάδα και θέλει τον οφη σε αυτή την κακομοιρια

  14. Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ των άκρων και της κριτικής που τα ισοπεδώνει όλα αλλά μετά τις 2 τελευταίες ήττες (Άρη,Αγρίνιο) έχει παραγινει και ο,τι και να λέμε σαν φίλαθλοι δεν θα είναι καθόλου ακραίο. Δεν συνηθίζω να γράφω μετά από ήττες και να ασκώ υπερβολική κριτική αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Μια ομάδα που από το καλοκαίρι μας έλεγαν ,όπως ήταν λογικό και με δεδομένο την περισυνη πορεία , ότι στόχος είναι η 6αδα και να έχουμε καλύτερη εικόνα συνολικά από περισυ ,σήμερα 4 Γενάρη 2021, η κατάσταση είναι οριακή βαθμολογικά, με βάση την εικόνα της ομάδας αλλά και ότι η υπομονή του κόσμου τελειώνει.Στηριζουμε το πρότζεκτ αλλά απαιτούμε και βαθμολογική ανάκαμψη καλά και άγια όλα αυτά τα…εξωαγωνιστικά αλλά και στο γήπεδο θέλουμε έργα

  15. Είναι πια οφθαλμοφανές.
    Η “φρεσκάδα” που έφερε ο Σίμος ΟΤΑΝ πρωτοήρθε, με 3-4 κολπάκια που τους έβγαλε στις προπονήσεις, μπορεί να ήταν πρωτοποριακά ΤΟΤΕ αλλά πλέον…. μας έχουν πάρει χαμπάρι ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.
    Έχουμε κάνει ΜΑΓΚΕΣ όλους τους πουλμανάτους προπονητές στην Ελλάδα.
    Με δύο κινήσεις, ¨σβήνουν¨ το Σίμο σε ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ.
    Ότι ώρα θέλουν , του παίρνουν το πορτοφόλι, το αδειάζουν….και του το ξαναδίνουν πίσω με σημείωμα με φιλάκια….

    Επίσης, ακούω για πρότζεκτ, για γήπεδο για εκατομμύρια Ντόλαρς….. και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, πώς είναι δυνατόν, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ γυμναστή της προκοπής, που ….ενα μισθό παίρνει ο άνθρωπος…..
    Δηλαδή έχουμε ΜΥΡΙΑ για όλα τα παραπάνω και δεν έχουμε 3.000 το μήνα για ενα σωστό επαγγελματία????
    Όταν μάλιστα το Ηράκλειο και συγκεκριμένα…. στην Αγ.Άννα υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος.
    Και παλιός συνεργάτης….και μεγάλο “κεφάλι” με ευρωπαικές περγαμηνές, με διαλέξεις σε πανεπιστήμια κλπ…
    Δε χρειάζεται να ψάξουν πολύ…

    Πολλά πράγματα δε μου κολλάνε, αλλά το θεμα είναι απλό…. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
    Σε λίγο θα έρθουν τα ντέρμπι με τους “μεγάλους” και σε 5-6 βδομάδες θα παλεύουμε στην 14η θέση…
    Άμα περιμένουν ΤΟΤΕ να κάνουν κινήσεις, τότε να ΧΕΣΩ και τα πρότζεκτ και όλα.

  16. Απο χτες το απογεμα, οποτε ανοιγω το σαιτ, λεω μεσα μου, θα εχει βγει ηδη ανακοινωση απομακρυνσης του σιμου…μπα…μεχρι αυτη τη στιγμη, τιποτα….οι υπευθυνοι της ομαδας εχουν σοβαροτερα πραματα να κανουν φαινεται, ειναι και κολληταρια με το προπονητη, πως να τον στενοχωρησουν χρονιαρες μερες….απ την αρχη του 2020, φωναζω για το σιμο….τοτε, το 70%-80% των φιλων εδω, διαφωνουσαν και ηθελαν να του δωσουν πιστωση χρονου, οτι δε φταιει αυτος κλπ. τωρα δεν βλεπω ουτε εναν που να τον στηριζει….τις δηλωσεις του μετα το ματς τις διαβασατε? κανει αυτος για προπονητης του οφη? ποτε του δεν εχει αναλαβει μια ευθυνη…αντε και θα κερδισουμε το μεγαθηριο της λαμιας μεθαυριο (ελπιζω δηλαδη)…θα αλλαξει κατι? αυτη τη στιγμη, παιζει να ειμαστε μεσα στις 3-4 χειροτερες ομαδες του πρωταθληματος….αν θελουν καποιοι να συνεχισει η ομαδα ετσι, με αυτοματο πιλοτο, , μαγκια τους…ετσι κι αλλιως λογω καραντινας, την εχουν βγαλει ζαχαρη μεταξυ τους, αυτοπαινευομενοι και αλληλοκαλυπτομενοι…οχι, η ομαδα δεν μπορει να συνεχισει ετσι…κι αν δε θελουν η δεν μπορουν να κανουν κατι, ας παρουν τουλαχιστο τη ταραμπανκο απ το σαρβαιβορ..πιο ικανη ειναι απο τους μισους μας παικτες και τον προπονητη μαζι…

  17. Είμαι από εκείνους που πάντα θεωρούσαν “λίγο” τον Σίμο ως προπονητή (για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θα αναλύσω αυτή τη στιγμή). Όμως, μετά από όσα έγιναν όσο αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό τόσο της περσινής όσο και της φετινής ομάδας, πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρώτο πρόβλημα του ΟΦΗ δεν είναι ο Σίμος αλλά αυτοί -και ο νοών νοείτω- που βρίσκονται πάνω από αυτόν, εξαιρουμένου του Μπούση. Εξηγούμαι:
    1) Πέρυσι άφησαν την ομάδα χωρίς κεντρικούς αμυντικούς ενώ φέτος χωρίς σέντερ φορ.
    2) Πέρυσι φόρτωσαν την ομάδα ένα σωρό “παλτά” (Βαφέας, Βίκτορ, Κουτρουμπής, Γουάλι, Μίγγος) και φέτος το ίδιο (Γκαργκαλατζίδης, Γρίβας, Γιάννου, Σαρδινέρο, Σολίς). Καλές μεταγραφές ήταν 2-3 παίκτες, το πολύ, για κάθε χρονιά. Οι υπόλοιποι… μέτριοι.
    3) Μετά την αποχώρηση του βασικού γυμναστή κατά τη διάρκεια των περσινών πλέι οφ δεν μπήκαν στον κόπο να βρουν έναν άλλο για φέτος, με αποτέλεσμα να έχει αναλάβει χρέη γυμναστή ένα παλικάρι που δεν είχε προσληφθεί γι’ αυτόν τον ρόλο αρχικά. Τα αποτελέσματα της εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών τα βλέπουμε όλοι…
    Όταν, λοιπόν, ο προπονητής του ΟΦΗ έχει αυτά τα προβλήματα και -το βασικότερο- χωρίς τον κόσμο στο γήπεδο (που, αποδεδειγμένα, ήταν και είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας), λογικό είναι να μην μπορεί να κάνει και πολλά. Σίγουρα, θα μπορούσε να τα πάει κάπως καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι θα υπήρχαν ουσιαστικές διαφορές. Όπως και να ‘χει, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει σε αντικατάσταση προπονητή. Όχι τώρα. Το καλοκαίρι. Η χρονιά φέτος, δυστυχώς, θα πάει έτσι μέχρι το τέλος της. Γιατί; Γιατί δε σχεδιάστηκε σωστά.

    Υ.Γ. Επίσης, κάτι ακόμα που νομίζω ότι μας ενοχλεί, λίγο-πολύ, όλους. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος επικρατεί μια μυστικοπάθεια γύρω από θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, για να μη μιλήσω και για την κονσερβοποίηση απόψεων που το μόνο που κάνει είναι να μας σπάει τα νεύρα! Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν παίζουν ορισμένοι παίκτες, ποιοι είναι να φύγουν, ποιοι είναι να έρθουν ενώ οι δηλώσεις προπονητών, παικτών, διοικητικών είναι πραγματικά μόνο για να γίνονται και δεν έχουν καμία ουσία.

    1. Σίγουρα δε φταίει μόνο ο Σίμος, σίγουρα το σκαουτιγκ των υπευθύνων είναι ερασιτεχνικο( πως να ξεχάσω περισυ που όλο το καλοκαίρι παρακαλούσαν σα μεσσία έναν άγνωστο.. Ιρανο αμυντικό) , αλλά ο προπονητής υπάρχει για να πατάει πόδι και να απαιτεί τους παίκτες που κρίνει ότι χρειάζεται κι όχι να σκύβει συνέχεια το κεφάλι, να κάνει ευχολόγια και να είναι γιεσμαν… Οπότε κι εκεί ακόμα φταίει ο σιμος

      1. Κοίτα, προσωπικά θεωρώ ότι ο Σίμος έχει νταβατζή. Ξέρεις ποιον. Όλοι ξέρουμε ποιον. Με αυτή τη συμφωνία ήρθε στην ομάδα. Ότι δε θα κάνει του κεφαλιού του και ότι θα ακολουθήσει πιστά ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο. Οπότε, πάλι καταλήγουμε σε αυτό που λέω παραπάνω. Οι εντολές δίδονται εκ των άνωθεν και εκεί είναι που πρέπει να ψάξουμε τις περισσότερες ευθύνες.

        1. Μέχρι πότε μπορεί κάποιος να ακολουθεί πίστα ένα πλάνο που αποδεικνύεται αποτυχημένο; αν δεν αντιδράσει, είναι συνυπευθυνος.. Μου θυμίζει μια απ τις ιστορίες του νασρεντιν Χότζα, που πάνω λέει που έμαθε το γάιδαρο του να μη τρώει, ψόφησε! Λολ

  18. Μια μεταγραφη θα μας σωσει. Να παρουμε τον Δελα. Ο τυπος ειναι υπερ κολοφαρδος. Αν δεν εμπενε αυτη η κουφη σεντρα της ισοφαρισης δεν θα ειχε γινει τιποτα. Μεχρι το 82′ ο ΟΦΗ επαιξε πολυ καλα ενω ο παναιτωλικος ηταν ανυπαρκτος. Ουτε ο Παπαδοπουλος που ειδε επαφη στο πεναλτι δεν καταφερε να χαλασει τη νικη μας. Και ξαφνικα ηρθε το δηδαγμα του ποδοσφαιρου, οταν νικας με ενα γκολ μια στραβοκλωτσια μπορει να τα χαλασει ολα. Κι η στραβοκλωτσια ηρθε μ’εκεινη τη σεντρα-γκολ. Και στην επομενη φαση εκανε το θαυμα του ο Σελιμοβιτς , που αν ειναι αυτος αμυντικος εγω ειμαι προπονητης στο μπειζμπολ. Οσο για τον συμπαθεστατο Σιμο… μεχρι να αποκτησει εμπειρια εμεις θα εχουμε φτασει στη Γ’ εθνικη. Αντε καλη χρονια.

    1. Μπορεί να είναι έτσι που τα λες, αδερφέ. Αν δεν έμπαινε εκείνο το τυχαίο γκολ, το ματς ίσως να τελείωνε 0-1. Μπορεί, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”. Όταν δεν κλείνεις τη σεμνή τελετή νωρίτερα με ένα δεύτερο γκολ, τότε αυτό που συνέβη είναι πάντα πιθανό. Τις ευκαιρίες τις είχες, την ικανότητα όχι. Τι θέλω να πω; Ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας φέτος είναι η επιθετική δυστοκία και ανικανότητα. Ναι, η αμυντική λειτουργία έχει αρκετά θέματα, αλλά η επίθεση είναι αυτή που σου δίνει τις νίκες. Διαφορετικά, θα έφερνες πάντα ισοπαλίες και ήττες.

      1. Και ναι και όχι…οι δυνατές ομάδες κρατάνε άνετα τη νίκη με ένα ή με μισό γκολ διαφορά, δε χρειάζεται να βάζουν 3 για να εξασφαλιστουν…εμας το πρόβλημα μας είναι κυρίως κάποιοι μικρών δυνατοτήτων παικτες(οποίος αμφιβάλει ας δει το σελιμοβιτς στο δεύτερο γκολ) σε σημείο να αναρωτιέσαι που στο καλό βρίσκουν κάτι παικταραδες οι υπόλοιπες ομάδες, και κατά δεύτερο λόγο, η ανικανότητα του προπονητή να διαχειριστεί το αποτέλεσμα , είτε θετικό είτε αρνητικό… Ας πάρουν τουλάχιστον ένα φορ της προκοπής για τα μάτια του κόσμου μπας και μαζέψουμε κουτσά στραβά καμία δεκαριά βαθμούς μέχρι το τέλος, να κατοχυρωσουμε την παραμονή…. Είδαμε όλοι τη Λαμία που κέρδισε τον δεύτερο Άρη… Νομίζει κάνεις ότι θα ναι εύκολος αντίπαλος μεθαύριο;

        1. Μιχάλη, διαφωνώ. Λες για δυνατές ομάδες. Ποια δυνατή ομάδα στον κόσμο (με εξαίρεση, ίσως, την Ατλέτικο Μαδρίτης) παίρνει τα ματς με ένα γκολ διαφορά; Η Ρεάλ, η Μπάρτσα (η καλή, όχι η φετινή), η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρντμουντ, η Λίβερπουλ, η Σίτυ, η Γιούβε, η Παρί, ακόμα και ο γαύρος στην Ελλάδα… όλες αυτές (και ακόμα περισσότερες) τις περισσότερες φορές διαλύουν τον αντίπαλο, δεν τα πάνε στο γκολ τα ματσάκια. Εμείς δεν είμαστε δυνατή ομάδα. Για να γίνουμε θέλουμε πολλή δουλειά. Αλλά μέχρι τότε, στους αγώνες που μας δίνονται οι ευκαιρίες, καλό είναι να σκοράρουμε περισσότερο γιατί, ακριβώς όπως εξηγώ παραπάνω, ΔΕΝ είμαστε τόσο καλύτεροι, όσο νομίζουμε τουλάχιστον, από τους περισσότερους αντιπάλους μας. Και, βεβαίως, όπως λες κι εσύ, επιβάλλεται να πάρουμε ένα (μη σου πω παραπάνω) σέντερ φορ της προκοπής, χτες κιόλας! Όχι γιατί θα πάμε να χτυπήσουμε Ευρώπη φέτος, αλλά για να μην πονάνε τα ματάκια μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μετά… έχει ο Θεός!

  19. Θα πρεπει να εξιγησουμε κατι που αφορα στο γιατι δεν παραιτηται ο Σιμος. Εδω στην Αθηνα οι φιλοι του Παναθηναικου εχουν την εικονα οτι ο ΟΦΗ ειναι αδελφο σωματειο. Κατι σαν Παναθηναικος Β’. Κι οταν τους λες οτι για εμας ειστε η πιο μισητη υπαρξη πεφτουν απ’τα συννεφα. Ο Σιμος λοιπον ανοικει στη γεννια που δεν εχει ζησει τον ΟΦΗ απο κοντα και του εχουν πει οτι ειναι η θυγατρικη του ΠΑΟ. Γι’αυτο δεν αισθανεται λιγος . Νομιζει οτι λιγος ειναι ο ΟΦΗ ετσι κι αλλιως. Απλα δεν γνωριζει που βρησκεται. Οπως γνωριζε για παραδειγμα ο Νομπλιας σε’κεινη την αναπαντεχη ηττα απ’τη Λαμια που απελυσε τον εαυτο του κι αν ηταν στο χερι του θα απελυε τους παντες εκεινη τη μερα. Αλλα ο Νομπλιας γνωριζε τι σημενει ΟΦΗ κι επησεις ο Νομπλιας ειναι Νομπλιας , εχει ενα βαρος το παρελθον του στα γηπεδα , δεν μαθητευει σημερα. Δυστυχως απ’το παραδειγμα της τοτε παραιτησης του δεν διδασκονται καποιοι… τσαμπα θυσια δηλαδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + eleven =