Το σκωτσέζικο ντους του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ των πάνω και των κάτω. Δεν κέρδισε την Λαμία αλλά τον δικό του ψυχισμό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Από την τραγωδία του Αγρινίου στην ψυχική ανάσταση όλων μας του “Γεντί Κουλέ”. Η διαφορά τεσσάρων 24ωρων που δείχνουν τον φετινό ΟΦΗ, που η πορεία του θυμίζει καρδιογράφημα. Από τις εντυπώσεις που αφήνει και με τις οποίες μένει σε πολλά παιχνίδια, στο τρίποντο που διώχνει το άγχος για να μην έχουμε έναν δεύτερο γύρο με ερωτηματικά. Τώρα που το σκέφτομαι, με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ την φετινή σεζόν, είναι θαύμα που αυτή η ομάδα βρίσκεται στο -1 από την έκτη θέση. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει, θα βρισκόταν πιο χαμηλά στην βαθμολογία, θα αγκομαχούσε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό βαθμών. Ο ΟΦΗ όχι όμως. Μετά από 15 αγωνιστικές δεν παύει να είναι στο -1 από θέση για εξάδα. Αυτό μετράει στο τέλος της ημέρας και αυτό κρατάμε.

Για όσους λένε “μα την Λαμία κερδίσαμε, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά”, απλά να υπενθυμίσω πως αυτή η Λαμία, η ουραγός της βαθμολογίας, κέρδισε στο σβηστό τον… πολύ Άρη πριν από λίγες ημέρες. Και ο ΟΦΗ την κέρδισε σχετικά εύκολα αφού δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκε από μια ομάδα που ουσιαστικά είχε μόλις μια ευκαιρία σε όλο το ματς, και αυτή όχι στην εστία (το σουτ του Ντέλετιτς που έφυγε άουτ). Το θέμα είναι πως ο ΟΦΗ πασχίζει να βρει τον εαυτό του μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία ουδεμία ομάδα στην Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει φέτος.

Ναι ο ΟΦΗ δεν είναι ο περσινός ΟΦΗ, δεν βγάζει αυτό το agreesive που μας έδειχνε στην περσινή σεζόν όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε κάποιους παράγοντες όπως είναι το αποψιλωμένο, λόγω προβλήματων, ρόστερ που και πάλι παρουσιάζει μια ομάδα που παλεύει. Ο ΟΦΗ δεν ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ του Αγρινίου όμως ήταν πιο ψυχωμένος, πιο σκληραγωγημένος και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Σαφώς και στο δημιουργικό κομμάτι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά όταν λείπει ο Νέιρα όμως αποδείχθηκε ξανά πως η επίθεση του κερδίζει τα παιχνίδια και όχι η άμυνα του. Έστω και αν χρειάστηκε να έρθουν δύο από μηχανής θεοί για να σκοράρουν (Στάικος, Βαφέας) και να έρθει το τρίποντο ηρεμίας.

Ο ΟΦΗ που μας έχει συνηθίσει σε μπόλικα σκωτσέζικα ντους κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς δεν κέρδισε την Λαμία. Κέρδισε τον δικό του ψυχισμό που φέτος ενώ πλησιάζει τόσες πολλές φορές στην πηγή, την τελευταία στιγμή δίνει μια και τα χύνει όλα κάτω. Θα το δούμε ξανά φέτος, μέχρι τις 14 Μάρτη όταν και ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν, δεν ψήνομαι πως δεν θα δούμε και άλλα… Αγρίνια. Το μόνο που φτάνει είναι να μπορέσει ο ίδιος ο ΟΦΗ να βάλει στην πλάτη του τον ίδιο του τον εαυτό και πως θα δείξει ότι μπορεί να σηκώσει ολόκληρη την καμπούρα του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Μανώλη, με μπερδεύεις. Ενώ συμφωνώ απόλυτα τόσο με τον τίτλο του άρθρου όσο και με την ουσία αυτού (που πολύ σωστά αναλύεις στην τελευταία παράγραφο), δεν μπορώ να καταλάβω όταν γράφεις ότι η επίθεση κέρδισε το ματς. Μα ποια επίθεση; O Στάικος και ο Βαφέας σκόραραν! Είναι αυτοί επιθετικοί; Πάλι καλά να λέμε που έκανε το πέναλντυ ο Αντέτζο και ανοίξαμε το σκορ γιατί διαφορετικά… μια από τα ίδια θα βλέπαμε μάλλον. Μέχρι τότε η ομάδα δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα. Μετά, όπως και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, είχαμε μια ανούσια κατοχή, 2-3 ευκαιρίες που ΠΑΛΙ δεν εκμεταλλευτήκαμε, μέχρι να έρθει το ανεπανάληπτο σουτ του Βαφέα στο τέλος να βάλει επίλογο στη σεμνή τελετή. Σε ρωτάω: αν είχε γίνει μια στραβοκλωτσιά, όπως στο Αγρίνιο, πριν το δεύτερό μας γκολ και είχαμε ισοφαριστεί, τι θα λέγαμε τώρα; Κάπως έτσι χάσαμε το ματς με τον Παναιτωλικό. Δεν ήθελε πολύ να γίνει και χτες.
    Για να μην το κουράζω. Η ομάδα είχε και έχει θέμα. Και θα έχει μέχρι το τέλος. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, έχει σχεδιαστεί λάθος από την αρχή…

  2. Α ρε φίλε Δημήτρη πόσο δίκιο έχεις …. Δεν θέλω να κάνω αρνητική κριτική αλλά ποιο κοντά ήταν το ένα ενα παρά το δυο μηδέν.
    Όλα τ άλλα είναι για ναχαμε να λέγαμε.
    Ποιός η ποιοι κάνουν κουμάντο σε αυτή την ομάδα όταν πρόκειται για μεταγραφές????? Πάντως με τόσα παλτά το μόνο χαρμόσυνο είναι ότι δεν θα καταλάβουμε κρύο αυτό το χειμώνα.
    Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα παιχτών που παιζουν απ’ το κέντρο και μπροστά που τέσσερις πέντε παίχτες δεν κάνουν ένα παίχτη?????????
    Μα τελείως αμπαλοι να ήταν οι σκάουτερ κάπως και στη τύχη θα έπαιρναν και κάποιον που θα βοηθούσε και λίγο την ομάδα.Εχουμε έναν αμυντικό που στο ματς με τη Λαμία οποτε έμπαινε στην φάση έκλεινα τα μάτια μη τυχόν καί κάνει την επόμενη γκέλα….
    Έχει έναν άλλο αμυντικό που μες τη περιοχή μας έτσι και μαρκάρει είναι φιφτι φιφτι για πέναλτι.
    Αυτοί οι κεντρικοί αμυντικοί πλην του Διαμαντή είναι στη καλύτερη αναπληρωματικοί.
    Θέλουμε έναν καλό ήρεμο κεντρικό αμυντικό, έναν καλό κεντρικό χαφ και ένα σέντερ φορ που να σκοράρει κάπως εύκολα.
    Τα υπόλοιπα έρχονται.
    Όταν σου λείπουν βασικά γρανάζια από το ρόστερ δημιουργείτε αυτό το καρδιογράφημα στην απόδοση τις ομάδας σε κάθε παιχνίδι.Αν σου βγυ σου βγυκε.
    Που είσαι μεγάλε Γκέραρντ εκατό κιλά μπάλα γνώριζες !!!Δεν θέλω ούτε Τσάμπιονς λιγκ να βγούμε αλλά να μην γίνονται ρεζίλι από ομαδουλες.
    Πάμε καμω τη π@ Τάνα μου ΟΜΙΛΑΡΑ μου!!!
    Και κάτι άλλο αλλάξτε αυτό το σήμα ρε παιδιά σιφωνι τουαλέτας θυμίζει…

  3. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διαφορά μεταξύ 6ης και 7ης θέσης? Με βάση την εικόνα μας έως τώρα που δεν είναι καλή και που δυσκολα θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Τι είναι προτιμότερο? Να βγουμε 6οι και να γκρινιάζουμε για τις ήττες που αναμενόμενα θα έρθουν οπως πέρυσι και χωρίς μάλιστα να έχουμε ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη τερματίζοντας τελευταίοι? Ή να τερματίσουμε 7οι χωρίς άγχος και απαιτήσεις και να κερδίσουμε τους από κάτω μας θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη χρονιά κερδίζοντας σε εμπειρία της νεανικής μας ομάδας και σε ψυχολογία?

    1. Διάλε τσ’ απολειμμάρες σου!!! Εσύ πλάκα πρέπει να μας κάμεις, δεν εξηγείται αλλιώς!!! Βουτάτε μωρέ τη γλώσσα σας μες στο μυαλό σας πριν αμολήσετε τέτοιες κοτσάνες!!! Ρωτάς σοβαρά να σου εξηγήσουν ποια είναι η διαφορά μεταξύ πλέη οφφ και πλέη άουτ, και λες “καλύτερα 6ος παρά 7ος”; Καταρχήν η διαφορά είναι οικονομική. Στα πλέη οφφ είναι περισσότερα τα παιχνίδια γιατί είναι διπλά, κι έχεις εντός έδρας 5 εμπορικά ματς, ενώ στα πλέη άουτ θα παίξεις εντός 3 ή 4 ματς με μικρότερες ομάδες. Εννοείται φυσικά ότι όλα τα τηλεοπτικά συμβόλαια έχουν μπόνους ανάλογα που θα παίξεις! Ίδια τηλεθέαση θα έχει η Νόβα από ένα “ΟΦΗ – ΟΣΦΠ” ΄ή “ΟΦΗ – Άρης” και ίδια από “ΟΦΗ – Λαμία” ή “ΟΦΗ – Σμύρνη”;;; Έπειτα, κατά τον Απρίλη, αν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, πιθανότατα θ’ ανοιξουν και τα γήπεδα, έστω στο 20-30%. Ίδια έσοδα θα έχεις με ΟΣΦΠ και Άρη και ίδια με Λαμία και Απόλλωνα…; Μετά, είναι και το αγωνιστικό. Στα πλέη οφφ, ότι και να γίνει, είσαι σωμένος! Στα πλέη άουτ, θα σου υπογράψει κανείς συμβόλαιο ότι θα βγεις 7ος;;; ¨Αμα πάρεις 2-3 βαθμούς στην επόμενη 6αδα αγώνων και άμα δεις τίποιτα Μπαρτσελαμίες και Μπαρτσε αιτωλίες θα απορήσεις;;; Η Λαμία έχει και 3 ματς λιγότερα, υπόψη, και ενισχύεται συνέχεια, όπως λιγότερα ματς έχουν κι οι άλλοι από κάτω, που κι αυτοί ενισχύονται (πλην Γιάννενου για την ώρα). Τα θέτε μωρέ και τα λέτε μερικοί ή σας ξεφεύγουνε…;

    2. Διόρθωση: λες “καλύτερα 7ος παρά 6ος…”

  4. Η χτεσινή νίκη ήταν μια ανάσα βαθμολογική και ένεση ηθικού… Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες, χωρίς μεταγραφική ενίσχυση η εξάδα είναι δύσκολος στόχος, αν και οι μνηστήρες της έκτης θέσης ( αστέρας, βόλος, ατρόμητος κι εμείς), βράζουμε στο ίδιο καζάνι… Θεωρώ σημαντικό να μη χάσουμε απ τον ατρόμητο μεθαυριο και βλέπουμε… Εν πάση περιπτώσει, με τόσους τραυματισμους και ελλείψεις στο ροστερ, θα είναι επιτυχία να τερματίσουμε μέσα στην οχταδα… Έτσι κι αλλιώς η συμμετοχή στην εξάδα και τα πλέι οφ έχει μόνο συμβολικό και τιμητικό χαρακτήρα, αφού οι θέσεις της Ευρώπης είναι μόνο τέσσερεις, και είναι απιαστες για εμάς.

  5. Φέτος παιδιά η χρονιά θα είναι αγχωμένη μακακία μέχρι τέλους. Πάρτε το χαμπάρι. Για του χρόνου εάν ξαναγίνουν τα ίδια θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει επιτέλους απαξάπαντες οι καθ΄ύλην αρμόδιοι, ιθύνοντες και υπεύθυνοι να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν πάει άλλο.

  6. Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΞΥΓΟΝΟ (ΒΑΘΜΩΝ) , ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΗ ΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ!!!!
    Η ΟΜΑΔΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΛΑΘΟΣ , ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ , ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΣΥΝΟΛΙΚΑ , ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΜΗ ΧΕΡΙΟΥ (ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ)
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ , ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΛΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…… ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ…..ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ!!!!
    Υ.Γ
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!!!!

    1. Καλά τα λες αλλά δε βλέπω να διώχνουν κανένα μέχρι το τέλος της σαιζόν….νομιζουν ότι θα κάνουν το σιμο γκεραρντ με το έτσι θελω… Τουλάχιστον ας πάρουν κάνα δυο παίκτες ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ….

  7. Ο πανετωλικος χωρις ευκαιρια χειροτερος απο λαμια χασαμε.την λαμια στο ιδιο τεμπο 1_0 αλλα ο βοηθος προπονητη δεν κοιμοταν στον παγκο φωναζε τους παροτρυνε.και στο 70 φρεσκαρισε την ομαδα δεν περιμενε το 90.η ψυχολογια ειναι θεμα προπονητη.επισης οταν βλεπεις τα μπακ να συνεργαζονται να μπουκαρουν και να βαζουν γκολ.αυτο δειχνει οτι ο σαμαρας με τις επιλογες του πιντο γιανου σαρδινερο…αφησε τον οφη χωρις παικτη για γκολ ας αλλαξει ποστο και ας γινουν εστω τωρα 2 μεταγραφες για το κατι παραπανω οχι παρακατω.εκτος και αν το πλανο του ειναι να παει τον οφη β εθνικη

  8. Να μην υποτιμούμε τον παράγοντα τύχη, αν δεν γινόταν ένα χέρι από το πουθενά, θα είχαμε ένα διαφορερικό ματς.
    Όπως και το ματς στο Αγρίνο έτσι και αυτό το ματς κρίθηκε από την τύχη. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται και αυτόν τον παράγοντα για να υποτάξει ομάδες που βρίσκονται στο βυθό της βαθμολογίας. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε λοιπόν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση για πλέι οφ….

  9. Τρικυμία εν κρανίω, σε ορισμένους. ΄Οταν ο ΟΦΗ παίζει με σκοπιμότητα και μόνο για το αποτέλεσμα,λένε κάποιοι “μα αυτό είναι το progect;” όταν παίζει το παιχνίδι του λένε κάποιοι ” είναι όλοι άχρηστοι, κακός προγραμματισμός, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λ.π. “, όταν η ομάδα κερδίζει λένε κάποιοι
    ” α) έτυχε, β) ότι ο αντίπαλος ήταν μικρός, γ) έκανε τραγικά λάθη κ.λ.π. “, πολλά, πολλά, φέτος ειδικά. Αφήστε ρε τον ΟΦΗ ήσυχο και τους ανθρώπους που είναι στα πράγματα να κάνουν τη δουλειά τους, που γίνατε μια μπάρτε ξαφνικά, τεχνικοί διευθυντές,γυμναστές, προπονητές, scouters,και δεν συμμαζεύεται . Επί Γκέραρντ, θα λέγατε ποτέ, ότι μάζεψε παλτά, ή ότι γιατί χρησιμοποιεί κακώς τον τάδε ή την δείνα παίχτη, ή ότι παίζει κακώς με το τάδε ή το δείνα σύστημα;. Μάλλον κρίνετε εκ του αποτελέσματος, όσον αφορά εκείνη την περίοδο και καλώς . Περιμένετε λοιπόν και δω λίγο. Λίγη υπομονή, Δεκαετίες τώρα ο κόσμος του ΟΦΗ έκανε αγώνες για να έρθουν καλύτερες μέρες. Φαίνεται ότι αυτές έρχονται, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. ” Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”, εξάλλου που λέει και ο σοφός λαός.

    1. Δεν είπε κανείς ότι το project είναι λάθος. Αυτό που υποστηρίζουμε οι περισσότεροι είναι ότι έγινε κακός σχεδιασμός όσο αφορά τη στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος. Λέγοντας το παραπάνω, να τονίσω ότι λάθη γίνονται παντού, όχι μόνο στον ΟΦΗ. Καλό είναι να τα παραδεχόμαστε όλοι, δεν είναι ντροπή. Τώρα, αν εσύ και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από μπάλα ή θέλει το κακό της ομάδας, αυτό είναι δικό σας θέμα.

      Υ.Γ Και επί Γκέραρντ γινόταν κριτική όταν κάποια πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Μέρος του όλου παιχνιδιού είναι αυτό, δικαίως ή αδίκως. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι η μπάλα και το οπαδιλίκι.

      1. Κατά την γνώμη σου κακός προγραμματισμός. Εσένα και των “περισσοτέρων” στο μυαλό σου. Αν στον ΟΦΗ έχει γίνει κακός προγραμματισμός που είναι 7ος, με διαφορά 2 βαθμών από τον 6ο Αστέρα (τον έχεις στην έδρα σου), παρά τα διαιτητικά λάθη εναντίον του. Παρά τις τεράστιες απουσίες σε καίριες θέσεις είτε από τραυματισμούς, είτε από κάρτες. Παρά τους βαθμούς που έκανες δώρο (βλέπε παιχνίδι στο Αγρίνιο). Τι να πει κανείς. ΄Η μάλλον τι να πουν όλες αυτές οι ομάδες που είναι από κάτω σου και είναι οι περισσότερες (7) επτά τον αριθμό. ΄Αρα όλοι αυτοί, αν ο ΟΦΗ έκανε κακό προγραμματισμό, αυτοί έχουν κάνει χείριστο.

        1. Φίλε, να μάθεις να κοιτάς μακροπρόθεσμα και όχι κοντόφθαλμα. Αν σε 5 αγωνιστικές από τώρα είσαι στην 9η-10η-11η θέση, τότε τι θα λες; Ότι όλα πάνε καλά; Το πρόγραμμα μέχρι μέσα Φλεβάρη το έχεις δει; Ξέρεις ότι υπάρχουν ομάδες (από κάτω στη βαθμολογία) που χρωστάνε ματς; Και, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις, πως πιστεύεις ότι θα πάρεις βαθμούς από γαύρο, ΑΕΚ, βάζελο, ΠΑΟΚ; Αυτοί και ο Αστέρας θα είναι οι αντίπαλοι για το επόμενο διάστημα…
          Μακάρι να βγω ψεύτης γιατί θέλω η ομάδα να πηγαίνει καλά και όχι να το παίζω “ειδικός” αλλά, με αυτά που βλέπω τόσα χρόνια παρακολουθώντας ποδόσφαιρο, δε νομίζω ότι φέτος θα γίνει κάτι το σπουδαίο. Αντιθέτως, θα είναι ένα πισογύρισμα σε σχέση με πέρυσι. Γιατί, κατά την άποψή μου, όταν τη μία χρονιά τερματίζεις 5ος (και πλέι οφ) και την επόμενη 7ος, 8ος 9ος, 10ος (και πλέι άουτ), τότε κάτι δεν έχει πάει καλά. Κατάλαβες, τώρα, γιατί μιλάω για κακό μεταγραφικό σχεδιασμό;

  10. ΄Ολα καλά αφού ο Δημήτρης βλέπει μακροπρόθεσμα και πιστεύει και στο project,. Τι να πει κανείς; “Υπομονή”, που έλεγε και ένας συγχωρεμένος μπάρμπας μου.

    1. Τουλάχιστον, όσο αφορά την “υπομονή”, συμφωνούμε σε κάτι. Πάλι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 18 =