Οι φελλοί και ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Επτά ημέρες που είδαμε να βρίσκεται η ψυχολογία όλων μας από το ένα άκρο στο άλλο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Έχω γράψει πολλές φορές πως στην εποχή της πανδημίας η ζωή όλων μας έχει αλλάξει. Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας στο 200% και άλλον τον έχει χτυπήσει οικονομικά, άλλον ψυχολογικά και κάπως έτσι πάει η ιστορία μέχρι να μπει ένα τέλος όταν και αν μπει. Όλοι μας έχουμε μπει σε ένα περίεργο τριπάκι και πριν ξεκινήσουμε τα παραισθησιογόνα θα πρέπει όλοι να βάλουμε ένα stop. Δεν γίνεται μέσα σε επτά ημέρες να βλέπουμε να γίνεται ένα κακό πανηγυράκι στα social media γύρω από την πλάτη του ΟΦΗ, να διαβάζουμε εφευρέσεις και αποκυήματα της φαντασίας και όχι λυπάμαι που θα στενοχωρήσω αρκετό κόσμο αλλά αποδείχθηκε περίτρανα μέσα στην τελευταία εβδομάδα ποιοι έχουν αντιληφθεί το τι συμβαίνει στον ΟΦΗ. Και είναι εκείνοι που τρέχουν συνέχεια, 24 ώρες το 24ωρο για τον ΟΦΗ, είναι ξεκάθαρη η ωρίμανση της Θύρας 4 ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση που πήγε να ξεσπάσει την περασμένη εβδομάδα. Η ωριμότητα τους ήταν εκείνη που έλυσε το θέμα ενώ την ίδια ώρα στα social media οι φελλοί φαντάζονταν διάφορα τέρατα.

Είμαι ο πρώτος που την περασμένη Κυριακή έγραψα πως είχε δίκιο ακόμα και εκείνος που έκανε την πιο ισοπεδωτική κριτική αλλά μέχρι ένα σημείο. Σαν άνθρωπος που ζει καθημερινά τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ έχω διακρίνει και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται πως στο τέλος απλά οι φελλοί βουλιάζουν και εκείνοι που επιπλέουν είναι αυτοί που θα κάνουν την κριτική τους, όσο σκληρή και αν είναι, αλλά θα το κάνουν από πάθος, από ψυχισμό για τον ΟΦΗ και που στην τσαντίλα τους πάνω θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω.

Στην ζωή μας υπάρχουν πάντα φελλοί, φελλός είναι ο Κλάτενμπεργκ που ασχολείται μόνο με 4 ομάδες, φελλοί είναι και εκείνοι που προσπαθούν να μας πείσουν πως η διαιτησία έχει αλλάξει στην Ελλάδα, φελλοί είναι εκείνοι που δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά η πρόοδος τεσσάρων συγκεκριμένων ομάδων και κανενός άλλου. Αλλιώς δεν θα είχαμε τον Κλάτενμπεργκ να μας δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική στους ορισμούς των διαιτητών ούτε τα επαναλαμβανόμενα λάθη εις βάρος του ΟΦΗ. Όσο και να θες να πειστείς πως είναι ανθρώπινα λάθη, δεν πείθεσαι με ότι βλέπουν τα μάτια σου.

Η εικόνα στο Περιστέρι και η ενεργοποίηση παικτών που ορθά δεν είχαν ρόλο βασικού στα προηγούμενα ματς είναι ένα σημαντικό κέρδος. Είναι και ένα δείγμα πως χρειάζονται όλοι οι παίκτες να δείξουν αυτό που μπορούν. Ο Βαφέας δεν έχει την αρχοντιά του Βούρου όμως ξέρεις πως θα σου δώσει το και το 6. Ο Γρίβας που ήρθε από την Κ19 του Πανιωνίου θα δώσει το πρέσινγκ, τα φρέσκα πόδια που θέλεις τώρα ειδικά που δεν υπάρχουν βοήθειες με τους τραυματισμούς. Επιμένω και δεν αλλάζω γνώμη, άλλη ομάδα με τα τόσα προβλήματα που έχει, τώρα δεν θα ήταν στο -2 από την έκτη θέση. Μια ομάδα με ρόστερ 31 παικτών που μετά βίας έχεις τώρα μια 20αδα για να βγάλεις τα παιχνίδια.

Ένας σοβαρός οργανισμός όπως είναι ο ΟΦΗ θα βρει και τον τρόπο να αντιδράσει. Και ο ΟΦΗ είναι ένας σοβαρός οργανισμός που κατάφερε να ξεπεράσει τους δικούς του προβληματισμούς μέσα από τους 4 βαθμούς με Λαμία, Ατρόμητο αλλά κυρίως με την εικόνα του. Και η εικόνα ήταν αυτή που επιτάσσει η τωρινή κατάσταση. Αποψιλωμένο ρόστερ, λόγω τραυματισμών, σταθερά δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει με τόσες απουσίες κατά συνέπεια κάθε 90λεπτο πρέπει να το βλέπουμε με τα δεδομένα που προκύπτουν. Ο ΟΦΗ βρήκε την ανάσα που έπρεπε να πάρει μέσα από έναν οργανισμό όπως είναι ο δικός του, οι 4 βαθμοί είναι μια αρχή και επειδή δεν βλέπων να επιστρέφουν σύντομα οι τραυματίες – αλλά ακόμα και αν επιστρέψουν είναι τόσο το μεγάλο διάστημα της αποχής που δεν μπορούν να μπουν αμέσως στην 11αδα. Κατά συνέπεια ο ΟΦΗ θα βγάλει τον Γενάρη με αυτά τα παιδιά και τώρα πλέον θα χρειάζονται όλοι. Και θα χρειαστούν όλοι γιατί το πρόγραμμα είναι τόσο βαρύ που δεν προβλέπεται να δούμε νέα πρόσωπα. Το μεγάλο κρίμα για αυτόν τον ΟΦΗ είναι η έλλειψη ενός φορ, παρότι ο Γρίβας ήταν καθοριστικός στο Περιστέρι, που αν υπήρχε τώρα θα περνούσε νικητής και από το Αγρίνιο αλλά και από το Περιστέρι. Το μεγάλο διακύβευμα για τον τωρινό ΟΦΗ είναι να διατηρήσει την καλή εικόνα των τριών τελευταίων αγώνων, να μην παρουσιάσει διάθεση αυτοχειρίας που έδειξε στο Αγρίνιο και να διατηρηθεί όσο πιο ζωντανός γίνεται στα μαζεμένα παιχνίδια που έρχονται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Αυτό που προβληματίζει, και με εκνευρίζει ακόμα είναι που μιλάμε για ένα σοβαρό σωματείο.Οκ Έχει τη παροιμία που λέει *η καλή νοικοκυρά πριν πεινάσει μαγειρεύει.*
    Σε αυτό το (σοβαρό σωματείο ) κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
    Πρώτα πεινούν και μετά μαγειρεύουν!!!???
    Εάν ειχαμε έναν φορ θα είχαμε κερδίσει στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι.?????
    Οκ δεν πειράζει ελπίζω να πάει η κατάσταση προς το καλύτερο!!!
    Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που αγωνίστηκαν καί μη στο Περιστέρι επεξαν με τέτοιο πάθος που τους έβλεπες και χαιρωσουν!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ

  2. Καλά όλα αυτά αλλά εγώ δε βλέπω καμία κίνηση για απόκτηση του ικανου φορ…

  3. Παιδιά καλημέρα & καλή εβδομάδα. Τι θα γίνει τέλος πάντων με το χάλι της διαιτησίας; Θα κάνει η Διοίκηση κάτι; Έτσι θα πάει η χρονιά; Έχει η Ομάδα τα προβληματάκια της, βάζουν και τα κοράκια τη χερούκλα τους και έρχεται και δένει το παντεσπάνι. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Κάτι πρέπει να γίνει!

  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΦΗ…..
    ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΊΚΗΣΗ……. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕ , Η ΟΜΑΔΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΆ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ…..ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΣΤΑΎΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ…..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ….. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ

  5. Οσα δεν φτανει η αλεπου θα πω γω…και τους αλλους ‘σφαζει’ η διαιησια….ετσι πανε αυτα…μια θα σε παει μια οχι……Το ριξαμε εκει τωρα και ξεχασαμε τα χαλια μας….καλα κανει η δοιηκηση και δεν ασχολητε..λες και αν ασχοληθη κατι θα αλλαξει……

    1. Ούτε εγώ ασχολούμαι με τη διαιτησία αφού και η διοίκηση δεν ασχολείται και το παίζει υπεράνω… Η διαιτησία μετά το βαρ, παίζει το ρόλο του κομπάρσου και δεν πρέπει κανείς να ασχολείται.. Σήμερα σε αδικεί, αύριο σε ευνοεί.. Σαν το πλειστεισον ένα πραμα

      1. To προβλημα στον οφη ειναι αυτος που επιλεγει τις μεταγραφες αφησε την ομαδα χωρις φορ.χρειαζεται και ενα ψηλο αμυντικο μπας και γλυτωσουμε τα γκολ απο τα στημενα.τοσο ανικανοι ειναι 2 χρονια τωρα και δεν βλεπουν τα προβληματα της ομαδας.οσο για τον προπονητη οταν στο δευτερο ημιχρονο δεν φωναζει δεν κατευθυνει δεν κανει αλλαγες τοτε και η ομαδα πεφτει και συμβαινουν τα παραδοξα και τα γελοια γκολ.μην ξεγελιοιμαστε απο τα 2 τελευταια παιγνιδια.ο οφη θελει εμπειρο προπονητη.στο παιγνιδι που ελειπε ο σιμος η ομαδα ειχε τσαγανο.και με αλλαγες στο 70 κρατηθηκε δεν κατερευσε.περιμενουμε τους υπευθυνους ο ιανουαριος τελειωνει.

  6. Διάβασα σε άρθρο στο σαιτ, ότι η ομάδα δε θέλει τον μοραρ του Παναιτωλικόυ.. Γιατί; θεωρώ τον μοραρ πολύ καλό επιθετικό για το ροστερ του οφη… Πάλι θα μας φορτώσουν κάνα άγνωστο η παροπλισμένο παλτό; ποιοι κάνουν τις εισηγήσεις επιτέλους; ΛΊΓΟ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΔΕ ΒΛΆΠΤΕΙ!

  7. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
    Τα “φυντανάκια” μας ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ψήθηκαν και θα συνεχίζουν να ψήνονται.
    Οπότε του χρόνου θα είναι ΕΤΟΙΜΑ απο κάθε άποψη να στελεχώνουν τη βασική 11άδα.
    Τώρα για το…φέτος είπαμε… ΟΦΗ είμαστε…δε πιέζουμε ούτε για ευρώπες ούτε για πρωταθλήματα…
    Απλά θέλομε να βλέπουμε την ομάδα να ΠΑΛΕΥΕΙ….
    Κάντε το αυτό…και μη σας νοιάζει… ότι έγινε τώρα στο περιστέρι… Παλέψτε εσείς, και μια χαρά…
    Αλλά να μη πηγαίνουμε άκλαυτοι… Δε ζητάμε πολλά. Αυτό μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + six =