Η σταθερά του ΟΦΗ μέσα στο 2021 είναι η άμυνα του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ βρίσκει μια σταθερά με το 5-4-1 και το ματς της Κυριακής. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το επιμύθιο του ΟΦΗ του 2021 είναι πως τον πληγώνει η επίθεση του και όχι η άμυνα του. Το σχήμα με τα τρία στόπερ δείχνει να βρίσκει ισορροπία σε άμυνα και χαφ και για αυτόν τον ΟΦΗ είναι πράγματι κάτι πρωτόγνωρο να κρατάει το μηδέν για δύο σερί παιχνίδια ενώ η αλήθεια είναι πως δεν δέχεται και φάσεις. Ακόμα και στο Αγρίνιο που έχασε από τον Παναιτωλικό, ουσιαστικά έχασε με μια φάση σε 94 λεπτά καθώς το γκολ της ισοφάρισης μπήκε κατά τύχη, δεν μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένη προσπάθεια.

Η σταθερά του ΟΦΗ μέσα στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς είναι η αμυντική ισορροπία που έχει βρεθεί. Κοιτάξτε τώρα τι έχουμε δει μέχρι στιγμής: Στο Αγρίνιο σε 94 λεπτά δέχτηκε μια φάση, με την Λαμία ένα σουτ του Ντέλετιτς μέσα από την περιοχή, στο Περιστέρι, μια φάση στην κόντρα με τον Μανούσο και από εκεί και πέρα σουτ εκτός περιοχής του Βάτερμαν. Ο Ολλανδός στα δύο τελευταία παιχνίδια εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα, εμπνέει εμπιστοσύνη με το παιχνίδι με τα πόδια και η τριάδα των στόπερ με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες (Βούρος, Σελίμοβιτς, Βαφέας, Διαμαντής) έχει ανταποκριθεί πλήρως.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολο, γίνεται δυσκολότερο λόγω των απουσιών που υπάρχουν – ο Μεγιάδο δεν θα είναι εκεί για να δώσει συνέχεια στις καταπληκτικές εμφανίσεις του και το θέμα είναι πως θα ανταποκριθεί η επίθεση του ΟΦΗ στις φάσεις που θα δημιουργήσει. Ο ΠΑΟΚ θα είναι το φαβορί, θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε, ο Γκαρσία έχει τρεις επιλογές πρώτης γραμμής για να αντικαταστήσει Ίνγκασον, Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς – κατά συνέπεια δεν αλλάζει τίποτα στα πλάνα του ενόψει ΟΦΗ.

Το στοιχείο που μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί είναι η επίθεση του. Τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Περιστέρι – οι βαθμοί χάθηκαν γιατί δεν υπάρχει ο παίκτης με το εύκολο γκολ. Όσο εξαιρετικός και αν ήταν ο Γρίβας κόντρα στον Ατρόμητο, ο βαθμός δυσκολίας του γκολ δεν αλλάζει. Ειδικά την Κυριακή που δεδομένα, λόγω των απουσιών, δεν θα βγάλει ο ΟΦΗ τόσες φάσεις, όσες και στα προηγούμενα ματς, είναι ένα ζήτημα να μην σπαταληθούν γιατί και στο Περιστέρι σπαταλήθηκαν αλλά και στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις βαθμοί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Μανο με τον Ατρομητο δεχτηκαμε 3 σουτ μεσα απο την περιοχη στο πρωτο ημιχρονο και οχι ενα οπως γραφεις..Μαλιστα στο ενα ηταν απο τον Μουνιθ σε σουτ εξ επαφής και το αλλο ηταν και αυτο σχεδον εξ επαφής σουτ που μετα απο απεκρουση βατερμαν εκανε κοντρολ με το χερι ο παικτης του Ατρομητου και ακυρωθηκε το γκολ..Επισεις λογικο ειναι οταν παιζεις με 3 στοπερ να στερεις παικτες απο την επιθεση με αποτελεσμα να δυσκολευετε η ομαδα να βγαλει φασεις. Ειδικα οταν δεν παιζεις με εξτρεμ και δεν πατανε μεσα στην περιοχη τα φουλ μπακ σου…Περισυ βγαζαμε φασεις και γκολ γιατι ειχαμε σχεδον 5 παικτες σε καθε επιθεση μας να πατανε περιοχη. Φετος πολυ δυσκολα θα βρεις δυο παικτες μεσα στην περιοχη του αντιπαλου οταν βγαζουμε επιθέσεις.

    1. Ναι σωστό έχεις δίκιο για την φάση του Αγκάγιεφ (όχι του Μουνίθ). Μα το πρόβλημα Γιάννη δεν είναι ότι η ομάδα βγάζει φάσεις, αντιθέτως βγάζει παρά το αντιτουριστικό (αλλά συμβατό) 5-4-1. Το πρόβλημα είναι ότι λείπει ο παίκτης που θα κάνει γκολ τις φάσεις.

      1. Και ο Μουνιθ Μανο βγαζει τετ α τετ. Εκτος και αν τα δυο τετ α τετ τα εκανε ο Αγκάγιεφ…Η ουσια ειναι οτι φαγαμε 3 τετ α τετ τα οποια εβγαλε ο Βατερμαν.

      2. Ρε Μάνο χωρίς σέντερ φορ που να το βρεις το γκολ….;Ο Γιάννου περνει 0 με τόνο..άσε που έπαιξε ούτε 10 παιχνίδια και κλαταρε….ας είχαμε φιγκερεδο και θα έβλεπες….και ασταμάτητη μηχανή του ε….
        Υγ : για γκαργκαλιτζιδη δεν σχολιάζω καν….

  2. Δε θέλει μεγάλη φιλοσοφία, παίζουμε χωρίς σέντερ φορ και δε ξέρω ποιος φταίει γι αυτό, ας μην αρχίσω.. Μάλλον επειδή δεν δεχόταν ο ροναλντο, είπαμε η ροναλντο η τίποτα… Όπως πρόπερσι που παρακαλάμε ένα καλοκαίρι ολόκληρο, έναν… Ιρανο παγκοσμίως άγνωστο… Τέλος πάντων, αν δεν βάζεις γκολ, το γκολ θα το φας, είτε έχεις τον Πικε, είτε τον Σελιμοβιτς και θα χάσεις… Εγώ φέτος θα είμαι ευχαριστημένος μεσα στην πρώτη οχταδα…τελος, απ τον παοκ δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε βαθμό, δυστυχώς…

  3. Δεν εχουμε σεντερ φορ….Δυο καθαροαιμα εχουμε….Γκαργκαλατζιδη που απορεις αν ειναι παιχτης football league η Γ εθνικης…..Και τον Γιαννου που ειναι πρωην ποδοσφαιριστης…..Και ειναι ξεκαθαρο γιατι τα εξτρεμ πιαζουν καλυτερα σαν φορ απο δ’αυτους…..Το κακο με την ομαδα ειναι οτι εναν παιχτη τον ψαχνουνε 1 μηνα και βαλε….ουσιαστικα το η ροναλντο η τιποτα στεκι σε αυτη την περιπτωση…αν δεν ερθει αυτου -η αυτοι- που θελουν δεν περνουν αλλον……εστιαζουν σε εναν -δυο παιχτες….και αν χαλασει μενουν μπουκαλα-οπως περυσι με το στοπερ…..και φυσικα υπαρχει και το ενδεχομενο να μην βγει..βλεπε Περσον

  4. Θα μάθουμε ποτέ άραγε ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις για τις μεταγραφές; ο προπονητής έχει κάποιο λόγο η βέτο;

  5. Σύμφωνα με το πρόγραμμα και την παρουσία των ομάδων μέχρι στιγμής, ο αστέρας κατά 80% θα κλείσει την 6αδα μαζί με παναθηναϊκό σαν 5ο, εκτός αν γίνει κάνα θαύμα… Εμείς για να έχουμε κάποιες ελπίδες, πρέπει κατ αρχήν να πάρουμε ιδανικά τέσσερεις βαθμούς με παοκ και παο η στη χειρότερη δύο και βλέπουμε… Γιατί το πιθανότερο, είναι να πάρουμε 0 σ αυτά τα δύο ματς… Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

    1. Ισχύει αυτό που έγραψε ο Κάπτεν (στο μήνυμα του οποίου συμφωνώ μέχρι τελείας). Αφενός να τη βλέπουμε να παλεύει τα ματς και να δείχνει θέληση και ας μην κερδίζει πάντα (κάτι το οποίο δείχνει να βελτιώνεται αισθητά) και αφετέρου ο “εξαναγκασμός” της ομάδας να παίζει με τους “μικρούς” μόνο σε καλό θα της βγει (εμπειρίες και υπεραξία). Απο κει και πέρα, όποια και αν είναι η πρόθεσή σου (είτε αυθόρμητη ανησυχία για την ομάδα, είτε εσκεμμένη δημιουργία εντυπώσεων), το να την εκφράζεις με επιχειρήματα είτε στην καλύτερη αυτονόητα, τεκμηριωμένα και υπερεξαντλημένα είτε στη χειρότερη ειρωνικά, άστοχα στα όρια υποτίμησης της νοημοσύνης του αναγνώστη, ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο ωφελεί τουλάχιστον την παρούσα συζήτηση (πόσο μάλλον τους σκοπούς σου).

      1. Αν αναφέρεσαι σε μένα, μια μικρή ρεαλιστική ανάλυση έκανα, για τις πιθανότητες μας για την εξάδα.. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου..

        1. Αναφέρομαι σε όλα τα μηνύματά σου και το περιεχόμενό τους:
          1) Τα περι του επιθετικού: Είχαμε τον Φιγκε που πουλήθηκε, με καλά λεφτά μεν, τελευταία στιγμή δε. Το γιατί πουλήθηκε, γιατί πρέπει να δεχόμαστε τέτοιες προτάσεις, τι περιθώρια και συγκυρίες σωστής αντικατάστασης είχαμε, είναι από τα τεκμηριωμενα και υπερεξαντλημένα που λέγαμε. Άρα τα περι “Ρονάλντο ή τίποτα” μάλλον είναι ατυχή και ειρωνικά.
          2)Σαλίμι: αν ισχύουν τα περι εμπάργκο θα συμφωνούσα ότι ήταν λάθος χειρισμός να επιμείνει η ομάδα στην περίπτωσή του. Μην ξεχνώντας βέβαια ότι η πλειοψηφία των επικριτών τότε (σε αντίθεση με τα περι “παγκοσμίως αγνώστου” λεγόμενά σου) έκανε λες και χάσαμε τον Μαλντίνι.
          3) Το ποιοι αποφασίζουν για τις μεταγραφές: Γνωστοί από καιρό και ενδεχομένως συνεργάζονται.
          4) Απορρίπτουν τον Μοράρ και θα μας φέρουν “κάποιο παροπλισμένο παλτό”: Ενώ ο Μοράρ είναι Killer on fire!!! ασχέτως αν επί 10 χρόνια σταυρώνει με το ζόρι 10-15 συμμετοχές και 3-5 γκολ στις ομαδάρες της Β Ρουμανίας!!! Ο Θεός και η ψυχή μας αν μια τέτοια μεταγραφή ήταν πρόταση της διοίκησης και όχι του ίδιου….
          Όσο για το τελευταίο σου μήνυμα είναι το αυτονόητο που λέγαμε. Όλοι ευχόμαστε και θέλουμε το καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − one =