Επιτρέπεται να χάσεις, απαγορεύεται να τα παρατήσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ήττα δεν είναι απαγορευτική, αυτό το αποτέλεσμα υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Απαγορεύεται να σηκώσεις ψηλά τα χέρια γιατί αυτό έδειχνε ο ΟΦΗ για 45 λεπτά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

To ματς χωρίζεται σε δύο μέρη. Σαφώς και απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ, όταν καλείσαι να παίξεις με παίκτη λιγότερο για 70 λεπτά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ατρόμητος. Ξεκαθαρίζουμε το ένα κομμάτι και πάμε στο άλλο.

Το ότι έμεινε ο ΟΦΗ όμως με 10 παίκτες, δεν του δίνει το δικαίωμα να μην παλέψει. Η ήττα είναι αποδεκτή, η έλλειψη προσπάθειας όχι. Ο Σίμος καλά κάνει και υπερασπίζεται τους παίκτες του, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όμως η εικόνα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εικόνα ομάδας που δεν πάλευε, δεν προσπάθησε. Οκ θα το δεχτώ πως η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη αλλά την προσπάθεια την καταβάλλεις μέχρι εκεί που δεν πάει.

Όπως στο Περιστέρι πάλεψε, μόχθησε, το πήγε το παιχνίδι μέχρι εκεί που μπορούσε (και για αυτό πήρε τα εύσημα από τον κόσμο), έτσι και τώρα όλοι είδαν μια έλλειψη προσπάθειας που προήλθε από το 0-2, τους 10 παίκτες και πάει λέγοντας. Αυτό εξοργίζει τους πάντες και όχι άδικα.

Για το παιχνίδι δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε. Όταν μένεις με 10 παίκτες απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, με αυτό το ρόστερ τότε τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Όμως αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν το να παρατήσεις ένα ματς, ούτε να κάνεις και “διαχείριση”. Δεν κάνεις διαχείριση για να χάσεις μόνο με 3-0. Δεν κάνεις διαχείριση ακόμα και αν παίζεις με 8 παίκτες, όχι μόνο με δέκα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ…ΌΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ…ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΨΕΥΤΟΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ….ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΩ ΕΤΡΕΧΑ…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ ΣΤΗΝ 4….ΈΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΟΦΗ……ΣΕΒΑΣΜΟΣ …..ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ……

  2. Το 0-3 είναι βαρύ αλλά δυστυχώς φέτος δεν μας δημιουργεί καμία εντύπωση. Δεν παίζουμε φέτος καλά. Και άλλες ομάδες έχουν τραυματισμούς αλλά υπάρχουν αντικαταστάτες. Εμείς δεν έχουμε. Αποβάλλεται ο Μεγιαδο χάος στο κέντρο ανασταλτικά. Δεν μπορεί ο Διαμαντης -κάτι που δεν μ άρεσε καθόλου ειδικά σ αυτό το ματς που έπρεπε να μπει και να τρώει σίδερα- πέλαγος η άμυνα. Γενικά δεν είμαστε καλή ομάδα. Είμαστε αργοί προβλέψιμοι ενώ πέρυσι είμασταν απρόβλεπτοι και απειλητικοί. Εγώ δεν γνωρίζω τι φταίει. Απαιτώ όμως άμεση επιδιόρθωση γιατί όταν ανοίξουν τα γήπεδα πάλι με άδειες κερκίδες θα παίζουν.

    1. Σαμαρά διώξε το προπονητή γιατί αν δεν το κάνεις τότε περνεις εσύ την ευθύνη της συνενοχής.
      Σταμάτα τον αλλιώς παρετεισου και συ?
      Ο ΟΦΗ όλα τα χρόνια ήταν μαχητικός, μπορεί να έχανε αλλά με ψηλά το κεφάλι.
      Εσείς ξευτιλιζετε αυτή την ιστορία και το καλύτερο είναι να εξαφανιστείτε!!!
      Ο ΟΦΗ μεγαλώνει μου λέγατε.
      Όχι κύριοι εσείς τον κάνατε μικρό ,ασυντονιστο ανύπαρκτο.
      Σε ποιον τα λες αυτά Σίμο?????
      Μέχρι που φάγαμε τη κόκκινη ελενχαμε το παιχνίδι???
      Καί τή κόκκινη να μην παίρναμε πάλι τρία θα τρώγαμε γιατί ειμασταν χωρίς κέντρο, λόγω απουσίας Μεγια,
      Επίθεση δεν υπάρχει και η άμυνα είναι ανίκανη να κρατήσει το μηδέν!!!
      ΑΙΣΧΟΣ

  3. Εαν είχε πάρει τα ματς με Παναιτωλικό και Απόλλων Σμύρνης + 6 Βαθμούς θα ήταν σήμερα 6ος στον βαθμολογικό πίνακα με 25 βαθμόύς .Οταν έρχεσαι αποδεκατισμένος και με παίκτη λιγότερο να παίζεις με ΠΑΟΚ για 1+1/2 ημίχρονο το φυσιολογικό είναι να χάσεις το παιχνίδι απο μια καλύτερη ομάδα. Σίγουρα η αμυντική λειτουργεία φέτος προβληματίζει με επίδοση 26 γκολ και η 3 χειρότερη αμυνα στο πρωτάθλημα. Πέρυσι είχαμε παθητικό 35 γκολ στα 26 μάτς της κανονικής περιόδου.

  4. Δεν αρμόζει σε μια ιστορική ομάδα τέτοια εικόνα αποσύνθεσης, ειδικά όταν ισχυρίζεται ότι έχει προτζεκτ… Θεωρώ το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δύο χρόνια τώρα τουλάχιστον ερασιτεχνικο και κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις, , τους υπεύθυνους της ομάδας, εκτός μπουση, αδιάφορους και βαριεστημένους και αρκετούς παίκτες ακατάλληλους και εφησυχασμενους.

  5. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον κ.Σιμο με τις εμμονές που έχει με κάποιους παίχτες…πχ Σελινοβιτς, όλοι το βλέπουμε ότι το παλικάρι δεν μπορεί. Σε όλες τις φάσεις εκτός κ τρυπιος. Όπως επίσης με αυτό με τους 3 στόπερ που έχει. Έχουμε καταντήσει ξαφνικά από επιθετική ομάδα αμυντική. Ανασταλτικά σήμερα πήραμε 0. Πρέπει λίγο στην διοίκηση να ξυπνήσουν κ να βαρεσουν λίγο το καμπανάκι του κινδύνου κ όποιος δεν μπορεί να φύγει είτε είναι παίχτες είτε προπονητές. Δεν είναι ομάδα αυτη που ετοιμάστηκε για Ευρώπη. Σεβαστείτε λίγο τον κόσμο, το νησί,την φανέλα. Επίσης σεβαστείτε κ έναν άνθρωπο που ήρθε κ δίνει τα λεφτά του , σεβαστείτε τους χορηγούς….ολους. Ξυπνήστε

  6. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
    ΜΙΑ ΛΕΞΗ
    ………
    7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    1. Αυτό το πρότζεκτ φτιάξατε η ομάδα μετα από 14 μεταγραφές ειναι χειρότερη από πέρυσι.ποιος φταιει; οι φίλαθλοι: ο προεδρος;οι παικτες;κάποιος φταιει.δεν σέβεστε την ιστορία του οφη.τα λεφτά του προέδρου.2 χρονια τωρα ανικανοι δεν μπορείτε να κάνετε μια καλή μεταγραφή.ο προπονητής ήρεμος στον πάγκο το ίδιο και η ομάδα στο γήπεδο.χωρις σταγανο χωρις δύναμη με ύφος ητημένου.πριν έπαιζε επιθετικά τωρα οι αλλαγές έγιναν για να κρατήσει το 3_0.ο Γενάρης τελειώνει είχαν υποστεί έχει αμυντικούς και γκολτζη.ποτε θα γίνει.αν δεν μπορούν σπίτια τους.

  7. Θεωρώ ότι δεν ήταν α-βα-βα το ματσάκι. Αυτό μπορεί η ομάδα, βάσει του ρόστερ, αυτό κάνει. Και για να μην είμαι άδικος, ίσως μπορεί να παίξει και λίγο καλύτερα από αυτό που έδειξε χτες.
    Οι παίκτες μπορεί, λοιπόν, να μην είναι για πολλά-πολλά, αυτοί που τους έφεραν όμως; Αυτοί που φέρνουν τους διάφορους Γκαργκαλατζίδηδες, Σελίμοβιτς, Στάικους, Σαρδινέρο, Σολίς, Γρίβες, Πέρσον, Βίκτορ, Γουάλι, Βαφείς, Κουτρουμπήδες, Γιάννου και τόσες άλλες μετριότητες… αυτοί οι “ποδοσφαιράνθρωποι” γιατί πρέπει να είναι στο απυρόβλητο;;;
    Μανώλη -και λοιποί δημοσιογράφοι- πρέπει, επιτέλους, να αρχίσετε να το ψάχνετε κι εσείς. Γιατί είναι εύκολο να κατηγορούνται πάντα οι παίκτες και οι προπονητές (που όντως φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης), αλλά μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να ψάχνουμε κι αλλού υπαίτιους; Είναι φως-φανάρι, πλέον, ότι κάτι δε γίνεται σωστά από κει ψηλά, το οποίο στη συνέχεια περνάει στο αγωνιστικό τμήμα.
    Μη μου πει κανείς ότι είμαι αχάριστος, ότι η ομάδα βγήκε Ευρώπη πέρυσι, ότι, ότι…. Την ομάδα την έκανε μάγκα ο ΚΟΣΜΟΣ της, ο οποίος λείπει εδώ και 10 μήνες από τα γήπεδα και τώρα βλέπετε τι γίνεται! Γιατί καλά τα λεφτά, καλές οι δηλώσεις ήθους κλπ κλπ αλλά ο ΟΦΗ ήταν, είναι και θα είναι ο ΛΑΟΣ του!

  8. Το θέμα δεν είναι τα πολλά κακά αποτελέσματα… Το θέμα είναι κυρίως ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια διόρθωσης της κατάστασης, τα ίδια λάθη γίνονται ξανά και ξανα στο γήπεδο, οι δηλώσεις του προπονητή πανομοιοτυπες σα να μη τρέχει τίποτα, η διοίκηση βουβη και αμετοχη σε κάθε ευθύνη.. Οι οπαδοί, δεδομένου ότι και τα γήπεδα είναι απαγορευμένα, είμαστε σε μαύρο σκοτάδι…

    1. Γράφω σχόλια και δεν δημοσιευονται.σε κάποιους δεν αρέσει η κριτική.γιαυτο η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.εχουν συμφέρον να είναι χειροκρότημα και να φιμώνουν όσους κάνουν κριτικη

    2. Πολύ σωστός, Μιχάλη!

  9. Όσοι αγαπούν τον οφη κανουν κριτική μήπως ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι.οι δημοσιογράφοι από συμφέρον λιβανίζουν εκτός αν οι φίλαθλοι κριτικάρουν και αναγκάζονται κάτι να γράψουν.ποιος έκανε 14 μέτριες μεταγραφές.δεν σέβεται τα λεφτά του προεδρου .την ιστορία του οφη.τους φιλάθλους.τοσο ανικανος ειναι.ολοι το βλέπουν τωρα αυτοί κοιμούνται.καναμε υπομονή 2 χρονια.φτανει ποια.

  10. 14 μέτριες μεταγραφές ο υπεύθυνος να αλλάξει πόστο.δεν σέβονται τα λεφτά του προεδρου .την ιστορία του οφη.τους φιλάθλους.ο προπονητής χωρις τσαγανό ήρεμος το ίδιο και η ομάδα μεσα στο γήπεδο.βαζουμε αμυντικούς για να κρατήσουμε το 3_0.κριτικη από όλους όχι μόνο κάποιοι φίλαθλοι.ειχατε υποσχεθεί αμυντικούς και επιθετικό μεταγραφές τον Ιανουάριο.περιμενουμε όλοι έχουν ενισχυθεί.στο τέλος θα παλεύουμε στις τελευταίες θέσεις. Οι φίλαθλοι δεν αντέχουν άλλο.ο προεδρος μέχρι πότε θα περιμενει.υποσχεθεικατε κάθε χρόνο και καλύτερα.

  11. Τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου…
    Αν θα παραιτηθεί ο Σίμος και διώξουμε τους αμπαλους η ομάδα θα φτιάξει… ας κάτσουν να δουν οι κύριοι τις διοίκησης τα περσινά ματς και τα φετινά να καταλάβουν τις διαφορές είχαμε πέρσι 4ς επιθετικούς και φέτος όλοι δεν κάνουν 1 πέρσι έλεγαν ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα φέτος έχει όλοι η ομάδα από το τέρμα μέχρι και τον πάγκο και όλοι βασίζονται στον Νειρα και στον Μεγιαδο θα μου πεις για τραυματίες πέρσι κάθε τραυματίας είχε και ενα καλο αναπληρωματικό φέτος τι κάνετε Ποιο είναι επιτέλους αυτό το περιβόητο project ας βγει κάποιος υπεύθυνος και να μιλήσει να μας πει και σε εμάς τι έχουν στο μυαλό τους.. Γιατί όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα δεν θα πηγαίνει ο κόσμος να πληρώνει να βλέπει χάλια γιατί μετά από κάθε ματς που παίζουμε θέλουμε οφθαλμίατρο ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΝΡΟΠΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ

  12. Το χτεσινό ξεφτιλίκι με το Διαμαντή και τον Μπαλογιάννη δεν καταπίνεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Υποθέτω δεν θα χουμε τα μούτρα να ξανακοροϊδέψουμε κανέναν Άρη, εκεί απ’ ότι φαίνεται οι παίκτες πηγαίνουν πράγματι ελεύθεροι, γιατί ποτέ δεν μένουν έξω από ματς με τον Ολυμπιακό, παίζουν πάντα κι είναι κι απ΄τους διακριθέντες (π.χ. Φετφατζίδης). Η χτεσινή ξεφτίλα δεν χωνεύεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν φανταζόμουνα ότι θα ξαναζούσα εποχές Εντόι με τον κ. Μπούση. Αν αυτό είναι το πρότζεκτ, που ελπίζω ειλικρινά να μην είναι, να τα μαζέψουν και να φύγουν ΧΤΕΣ!

  13. Α, να προσθέσω βέβαια, ότι όποιος καλύπτει αυτά τα πράγματα και προσπαθεί να παραμυθιάσει τον κόσμο του ΟΦΗ ρίχνοντάς του στάχτη στα μάτια, είναι απλά ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ… Και ο νοών νοείτω…

  14. Πολύ σωστός. Εδώ κ 3 χρόνια βλέπουμε κάτι παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ με κατεβασμένα παντελόνια. Αλισβερίσι από τα παλιά. Οποτε έρχεται ο ΠΑΟΚ η παίζουμε εκτός η 3αρα κ η 4αρα είναι σίγουρη.
    Μην κρυβόμαστε ποια πίσω από το δάχτυλό μας κύριοι της διοίκησης!
    Ο κόσμος από πρόπερσι τον Οκτώβριο σας χειροκροταει κ σας ενθαρρύνει κ εσείς πατάτε σε αυτό κ μας νομίζετε τυφλούς.
    Η αλλαχτε μοτίβο…. Η πάρτε το πλάνο σας και πηγαίνετε να το κάνετε στον ΠΑΟΚ.

    Δεν θα ανεχτούμε αλλά αλισβερίσια όπως παλιά και πάρτε το χαμπάρι

  15. Μα. Σα αυτα που λες, να μην τα λες σε εμας , να τα πεις στον Σιμο και στον “εξαφανισμρνο” Γιαννη Σαμαρα, αληθεια τι λες , στελνουμε το ονομα του στις αναζητησεις του Ερυθρου Σταυρου? Ωχ ξεχαστηκα…. καταργηθηκαν αυτες…!!! Εστω στο Silver Alert….

  16. Το μονο ευχαρηστο σημερα ειναι οτι συμφωνουμε ολοι. Οταν εισαι ο αδυναμος της αναμετρησης παιζεις σφηχτα πησω και προσπαθεις να κλεψεις τη νικη με καποιες αντεπιθεσεις . Εχθες δεν εγινε ουτε μια προσπαθια για κατι τετοιο. Δεν υπαρχει μεγαλητερη ανοησια απ΄το να κουραζεσαι ενω εχεις αποφασισει να ηττηθεις, καλυτερα να μην εμπαινε καθολου στο γηπεδο ο ΟΦΗ στο δευτερο ημιχρονο. Του Σαμαρα του αρεσει αυτο που βλεπει ; Σε΄μας παντως δεν αρεσει.

  17. Μετά το στραπάτσο και στο Βόλο, ο σίμος και πάλι, έβαλε τη κασέτα και δήλωσε και πάλι, ότι θα διορθώσει τα λάθη στον επόμενο αγώνα… Κύριοι της διοίκησης, ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΈΨΕΤΕ ΕΠΌΜΕΝΟ ΑΓΏΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ! ΑΡΚΕΤΆ!

  18. μήπως θέλετε να σας στείλουμε το σχεδιαστή που έχουμε στον Παναιτωλικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =