Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου δείχνει πως υπάρχει, ακόμα, ελπίδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η καθυστερημένη άφιξη του Καστάνιος και τα φτηνά γκολ που έφεραν τον ΟΦΗ εκτός στόχου εξάδας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Σε μια χρονιά που ο ΟΦΗ δείχνει να μένει εκτός στόχων από τα τέλη Γενάρη και ενώ, σας έγραφα πριν από λίγες ημέρες, πως χρειάζεται γερό στομάχι για το επόμενο 20ημερο, ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου μας έκανε να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας. Μακρυά από διάφορους αργόσχολους του Facebook που είναι περισσότερο μηδενιστές και από τον ράπερ με το ίδιο όνομα, και οποίοι άλλη δουλειά δεν έχουν από το να θάβουν (προσέξτε όχι κριτική) την ίδια τους την ομάδα, ο ΟΦΗ έχει βεβαίως την ευθύνη. Έχει την ευθύνη γιατί η μεταγραφή του Καστάνιος έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, θα δεχτώ την αιτία ότι δεν ήταν εύκολο να γίνει τέλη Δεκέμβρη, που όπως λέω ξανά και ξανά το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι επιθετικό και όχι αμυντικό.

Ή και αμυντικό να είναι, το πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν λειτουργούσε η επίθεση. Ο ΟΦΗ έχει μείνει χωρίς γκολ από το ματς με την Λαμία και μετά, για τέταρτο σερί 90λεπτο, και παρότι έχει κατοχή, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, δεν κάνει φάση ούτε για αίτηση. Και όταν πάει να κάνει φάση, απλά τα σκατώνει στην τελική προσπάθεια. Η επιστροφή του Τσιλιανίδη είναι ένα μήνυμα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί κάπως. Άλλωστε μετά την είσοδο του “Τσίλια” και ο ΟΦΗ ανέβηκε κατακόρυφα και ο Νέιρα άφησε πίσω του την δική του κακή εικόνα των πρώτων 60 λεπτών αλλά και η ομάδα συνολικά έδειξε σφυγμό – εκεί που όλοι πιστεύαμε πως αυτός είχε χαθεί στον Βόλο. Ο ΟΦΗ ξεφεύγει από τους στόχους του, από τον Γενάρη όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μην παλέψουν μέχρι τέλους για ότι καλύτερο από εδώ και στο εξής. Ο Αστέρας απομακρύνεται, ο Βόλος είναι στο +2 για το Κύπελλο και ο ΟΦΗ ψάχνει να δει πως θα αντιδράσει και να πάρει ένα αποτέλεσμα μετά από τρεις στείρες αγωνιστικές όπου μετράει μόλις έναν βαθμό. Το τι έφταιξε στην Λεωφόρο είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Τα έχω γράψει ξανά και ξανά, δεν μπορώ να γίνομαι γραφικός. Το θέμα είναι αν ο Καστάνιος μπορεί να λύσει το επιθετικό πρόβλημα και η άμυνα να σταματήσει αυτά τα παιδιάστικα λάθη.

Αν κάνει δύο στα δύο τότε θα δούμε και μια καλύτερη εικόνα. Γιατί η εικόνα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο είναι μια εικόνα ελπίδας, είναι μια εικόνα βρε αδερφέ που δεν σε αφήνει αναίσθητο. Ο Παναθηναϊκός για 45 λεπτά αμυνόταν, η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 61% υπέρ των παικτών του Σίμου που αν ο Στάικος ήταν εύστοχος θα έφτανε στο, σχεδόν, αποκορύφωμα της προσπάθειας τους.

Για τα υπόλοιπα τώρα, δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως ο ΟΦΗ μπορεί να εισέλθει σε ένα κλίμα εσωστρέφειας. Και ο λόγος είναι πως η πλειοψηφία έχει αντιληφθεί το τι γίνεται στον ΟΦΗ, οι λίγοι και φελοί όταν θα το πάρουν χαμπάρι τότε θα είναι αργά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Κ. Σαρρη είναι ντροπή να βρίζετε τους οπαδούς επαναλαμβάνω οπαδούς του ΟΦΗ που κάνουν διαφορετικές εκτιμήσεις από εσάς. Δεν είναι αυτό επίπεδο δημοσιογραφίας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκτιμά τα στραβοπατήματα της ομάδας που φέτος είναι πολλά. Πρώτα απ όλα εσείς πρέπει να συγκρατηθείτε γιατί όλοι αυτοί που φωνάζουν ανησυχούν για τη πορεία της ομάδας που για πολλούς είναι προέκταση του εαυτού τους. Μπορεί πολλές φορές να είναι πικρόχολοι και αρνητικοί και να μην βοηθούν την ομάδα παρακάτω αλλά εσείς δεν πρέπει να βρίζετε γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκείνη την ώρα που γράφουν εξωτερικεύουν τον εσωτερικό τους κόσμο και εκδραματιζουν αυτό που αισθάνονται. Γι αυτό ψυχραιμία αλλιώς μην επιτρέπετε τους σχολιασμούς.

    1. Καλημέρα σας. Είναι ντροπή να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα γράφοντας ψέματα για το πρόσωπο μου και παρ’ όλα αυτά δημοσιεύω το σχόλιο σας.

      1. Καμμία διαστρέβλωση. Διαβάστε το κείμενο σας. Αν οι εκφράσεις φελλοι αργόσχολοι μηδενιστες δεν είναι απαξιωτικές και υβριστικές τότε μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα.

        1. Εγώ το κείμενο μου το έχω διαβάσει 10 φορές πριν το δημοσιεύσω. Αν εσείς πιστεύετε ότι εγώ απευθύνομαι σε φιλάθλους που απλά ασκούν κριτική τότε μάλλον δεν καταλαβαίνετε το πνεύμα των λέξεων που χρησιμοποιώ. Σαφώς και χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις για μια μικρή, ελάχιστη θα έλεγα, μερίδα του κόσμου που δεν κριτικάρει αλλά βγάζει μένος κατά του ΟΦΗ με απίστευτους και ασόβαρους χαρακτηρισμούς. Διαβάζω τα σχόλια σας και πιστέψτε με, δεν απευθύνομαι σε σας.

  2. Δε δικαιούμαστε εξάδα με ανύπαρκτη επίθεση και άμυνα σε τρικυμία… Όσο για το σιμο, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει γιατί παραμένει ακόμα στην ομάδα… Οι δηλώσεις του παραπέμπουν συνέχεια στο μέλλον.. Back to the future που λένε…

  3. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΑΤΣ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΘΑ ΔΟΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙΣ.ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ….ΧΑΣΑΜΕ 2 0 ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΖΕΛΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ….ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ…ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ…

  4. Ποια ελπίδα ρε Σαρρή;; Βαρέθηκαμε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια..να μας λετε…..ο ΟΦΗ του δεύτερου ημιχρόνου…ο ΟΦΗ των 20 λεπτών…ο ΟΦΗ των 10 λεπτών .. έλεος πια …

  5. Εγώ πάλι απορώ γιατί δεν ξεκίνησε από την αρχή ο τσιλια?? Και γιατί δεν ξεκίνησε και ο ντε γκουζμαν? Μόνο παίξαμε πάλι με 5 αμυντικούς λες και παίζαμε με τη μπαρτσα..χθες υπήρχαν λύσεις αλλά μάλλον τις σκέφτηκαν στο 60 και στο85.. Μπορούσε χθες να παίξει 4-3-3,με στατικό, νειρα, ντε γκουζμαν και μπροστά σταρτζεον, τσιλια, σαρδινερο.. Τι φοβήθηκε ο Σίμος μην χάσει?

  6. Καλημέρα Μανώλη και καλή υπομονή..η ομάδα μπορεί να έπαιξε καλά 30 λεπτά χθες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως.. σωστά λες ότι θα πρέπει να μπει η μπάλα στο πλεκτό, άρα πρέπει να γίνει καλή και σωστή δημιουργία παιχνιδιού.. κάτι τέτοιο ξεκινά από την άμυνα, όμως δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται οι συγκεκριμένες μονάδες σ’ αυτό, πόσο μάλλον στην σωστή άμυνα..
    αν ο προπονητής δεν έχει βάθος στον πάγκο, επέτρεψε μου να πω ότι φταίει και ο ίδιος, όχι αποκλειστικά όμως..θα μπορούσε να πει “θέλω έναν, δύο, τρεις παίκτες ακόμα για να έχω βάθος στον πάγκο σε περίπτωση τραυματισμού, κόπωσης κλπ..”γιατί οι μικροί μπορεί να εχουν προοπτική, αλλά δεν έχουν το ψυχολογικό βάρος να σηκώσουν την πίεση της κατηγορίας, πόσο μάλλον την συγκεκριμένη φανέλα..
    ακόμα και στο “Gerards Project” με τον Ευγένιο υπήρχαν καλοί παίκτες, ώριμοι, στον πάγκο με πιτσιρίκια που έρχονταν στην ομάδα για να μάθουν, όχι να συμπληρώσουν την 23αδα..
    Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι δεν το κερδίζει ο καλύτερος σε μια περίοδο παιχνιδιού, αλλά ο πιο αποτελεσματικός σε όλο το παιχνίδι,σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα..
    Ένας Καστάινιος μόνο δεν πρόκειται να βγάλει τα.. κάστανα από τη φωτιά..

    1. Όλη την χρονιά η ομάδα παίζει καλά για 30 λεπτά για 40 λεπτά για 10 λεπτα…είναι ομάδα αυτό;;; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ο Σίμος δεν κάνει…όσο και αν προσπαθούν από την διοίκηση μέσο δημοσιογράφων υπαλλήλων να μας πασάρουν ότι έχουμε ομαδαρα….

  7. Μανώλη, συμφωνώ με το γενικότερο πνεύμα του άρθρου. Σε ένα σημείο, όμως, θα διαφωνήσω. Γιατί ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του συγκεκριμένου σέντερ φορ τέλη Δεκέμβρη; Ο παίκτης αυτός ήταν εκτός της ομάδας του εδώ και καιρό. Όταν, λοιπόν, εσύ “καίγεσαι” για ένα καλό φορ, τη βρίσκεις τη φόρμουλα εγκαίρως, δεν “κολλάς” στα 20, 30, 50 χιλιάρικα που απαιτούνται για να “σπάσεις” το συμβόλαιό του. Πόσο, μάλιστα, όταν αυτός ο ποδοσφαιριστής θέλει και κάποιο χρόνο να φτάσει στην επιθυμητή φόρμα. Θα μου πεις ότι τον πήραν κυρίως για του χρόνου. Μα, αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Εσύ, ΤΩΡΑ, θέλεις φορ, όχι όταν έχουν χαθεί τα πάντα! Άλλο ένα “φάουλ” της διοικούσας…

  8. μεχρι ποτε θα κρατανε το σιμο οεο και γιατι? και μονο για τις εκνευριστικες δηλωσεις που κανει μετα απο καθε αποτυχια πρεπει να φυγει, χωρις καν να μπω στις τεχνικες του ελλειψεις

    1. Με 10 και 20 και 30 λεπτά ομάδα δεν έχεις……. δικαιολογιες που δεν πείθουν ούτε παιδί 10 χρόνον….. ΞΕΚΆΘΑΡΑ έχουμε παίχτες Β εθνικής….και ο προπονητής ΔΕΝ το έχει….Όποιον φοράει το σήμα του ΟΦΗ τον κάνετε θεό παιχταρα και δεν ξέρω τι….ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ

  9. ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ 47 ΕΤΩΝ , ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΦΙΤΖΗΣ , ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ…. ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΘΕΝ ΟΦΙΤΖΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ…
    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ , ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥΣ……
    ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΡΗ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ, ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
    Βόμβα από τον ΟΦΗ με τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν!
    Έκτακτο: Βόμβα στον ΟΦΗ με τον Λουκ Καστάνιος για 2,5 χρόνια
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΥΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ… ΜΠΑΜ ΔΕ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!!!
    ΜΕ 28 ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΕ 18 ΜΑΤΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1,5 ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣ… ΕΙΣΑΙ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ……ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΟΣ….. ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΤΩΡΑ…… ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:
    Ο ΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ….. Ο ΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ …… Ο ΟΦΗ ΤΟΥ 20ΛΕΠΤΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ…… ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Ή ΠΙΠΙΛΑ!!!
    Η ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ…….ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ…. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΥΣΜΑΤΑ , Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

  10. Μετά το νέο παλούκι απ τον αστέρα, μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητας, ότι αν δεν φύγει ο Σίμος, η ομάδα θα καταντήσει για λύπηση… Δεν ξέρω γιατί τον προστατεύουν τόσο πολύ και ανεξήγητα, διοίκηση και δημοσιογράφοι αλλά είναι καιρός να ΦΎΓΕΙ ΑΎΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΊ.. Η ομάδα έχει γίνει περιγελως και κινδυνεύει ακόμα και η παραμονή… Οι φίλαθλοι είναι εντελώς ξενερωμενοι και στο κάτω κάτω είναι κρίμα και για τους παικτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − five =