Προπονητής και ομάδα σε απόγνωση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η εικόνα του ΟΦΗ και κατ’ επέκταση του προπονητή του δημιουργούν κλίμα που δεν θα μπορεί να γυρίσει ούτε μετά την πανδημία. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

O Σίμος είναι σε πίεση. Αυτό το βλέπει και το κοινό μάτι. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως ο προπονητής του ΟΦΗ ζει την μεγαλύτερη πίεση που δέχτηκε ποτέ από την πρώτη μέρα ανάληψης του τιμονιού της ομάδας. Το αν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που έχει δημιουργηθεί, είναι δεδομένο πως με βάση την εικόνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια, δεν μπορεί ούτε να την απορροφήσει, αλλά ούτε και να την διαχειριστεί. Οι δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την ΑΕΚ είναι ενδεικτικές του κλίματος που υπάρχει στον περίγυρο του ΟΦΗ και το οποίο είναι μια φυσική συνέπεια, όχι τόσο των αποτελεσμάτων, όσο της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα. Μια ομάδα που δεν έχει ταυτότητα στο παιχνίδι της, δεν μπορεί να αντιδράσει αλλά κυρίως δεν μπορεί να βγάλει προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο.

Και ας λέει ο Σίμος ότι ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα. Η εικόνα που παρουσιάζουν μέσα στο γήπεδο μόνο προσωπικότητα δεν δείχνει ότι έχουν. Ο Νέιρα φλέρταρε με την κόκκινη, ο Μεγιάδο το ίδιο, παίκτες που κατεβαίνουν στο γήπεδο δίχως να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Από την άλλη, οι δύο Αργεντινοί παρουσίασαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, ήταν και οι μόνοι που έβγαλαν έναν εκνευρισμό, ένα τσαγανό, οι υπόλοιποι που ήταν; Να βγουν πρώτοι στην μπάλα, να πάρουν μια κάρτα, έστω να δείξουν έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό; Πουθενά, μηδέν από μηδέν.

Όλη η εικόνα του ΟΦΗ είναι ενδεικτική του πρώτου 20λεπτου του αγώνα με τον Βόλο: Τυχερός ο ΟΦΗ στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιουργεί – κόντρα στην ροή του αγώνα – και ενώ περιμένεις πως το γκολ του Σαρδινέρο θα αλλάξει ολόκληρη την ψυχολογία της ομάδας αντικρίζεις ένα καταρρακωμένο σύνολο που κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο.

Ο δε Σίμος δείχνει να βρίσκεται σε απόγνωση, την ευθύνη βεβαίως δεν την έχει εκείνος 100%. Την έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα, την έχουν όλοι μα όλοι που τον έχουν αφήσει ξυπόλητο στα αγκάθια, που στην μεταγραφική περίοδο ήρθε ο φορ την τελευταία μέρα του Γενάρη, που δεν αποκτήθηκε ένα χαφ ακόμα, που, που, πολλά και άλλα ακόμα περισσότερα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

24 σχόλια

  1. Κ. Σαρρή είναι δυνατόν να ομολογεί στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής ότι η ομάδα γνώριζε και αγόρασε 4 παίκτες τραυματίες; Αυτό είναι παραδοχή κατάρρευσης. Λυπούμαι πολύ αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι ΟΦΗ ούτε στη νοοτροπία ούτε στη λογική. Σωστά τα γράφετε για τους Αργεντίνους που είναι οι μόνοι που βγάζουν μια τσαντίλα, ένα εκνευρισμό δείχνουν ότι μέσα τους ρέει αίμα οι υπόλοιποι μπλαζέ. Ο μισθός να πέφτει και όλα καλά. Έτσι θα προσελκύσουν ταλέντα από την Ελλάδα; Ξαναλέω προσοχή γιατί τα μπαράζ για σωτηρία είναι κοντά.

  2. Εμεις φιλε τα φωναζουμε πολυ καιρο απο περυσι μετα το αγωνα με τη Καβαλα
    Εσυ ομως επεμενες οτι η ομαδα ειναι καλη και οτι δεν φταιει ο Σιμος
    Τωρα ειναι αργα για κλαματα……..

  3. Μανώλη, αυτά που γράφεις παραπάνω τα λέει πολύς κόσμος εδώ και καιρό. Σίγουρα, ο κόσμος χρησιμοποιεί βαρύτερες εκφράσεις από αυτές που χρησιμοποιείς εσύ όντας δημοσιογράφος -και καλά κάνεις- αλλά, στην τελική, το ίδιο πράμα λέμε-λες. Προς τι, λοιπόν, η κόντρα που έχεις ανοίξει με ορισμένους εδώ μέσα;

    1. Ο Μανος παντα μα παντα δικαιολογουσε την ομαδα τους παιχτες Γ εθνικης που ειχαμε και εχουμε τον προπονητη τα παντα….(Για αυτο πολυ τον αποκαλουν υπαλληλο της ΠΑΕ..) εγω προσωπικα απλα δεν τον θεωρω τοσο αντικειμενικο…-και ειναι το μονο που του προσαπτω στο σεβασμο που του εχω γιατι 10 + χρονια ειναι κοματι τις καθημερινοτητας μου………Τωρα τα ειπε οπως πρεπει τα πραγματα και του βγαζω το καπελο..!Μπραβο

      1. Κι εγώ, όταν είναι αντικειμενικός, του το αναγνωρίζω πάντα. Καταλαβαίνω ότι είναι η δουλειά του αυτή, ότι προσπαθεί να συνδυάσει το οπαδιλίκι με το δημοσιογραφιλίκι, πράγμα το οποίο, το ομολογώ, δεν είναι εύκολο. Εκεί είναι, πάντως, που το χάνει ώρες και φορές.

    2. Ο γραπτός λόγος Δημήτρη παρεξηγείται εύκολα. Εγώ δεν πιστεύω πως έχω κόντρα με κάποιον, γιατί να έχω; Δεν πείραξε κανείς την οικογένεια μου για να είμαι σε κόντρα με κανέναν από εσάς.

      1. Μανώλη, ως κόντρα δεν υπονοώ κάτι το τόσο προσωπικό, προς Θεού. Αντιθέτως, αναφέρομαι στην έντονη και, μερικές φορές, ακατανόητη, διαφωνία μεταξύ εσένα και μερίδας αναγνωστών πάνω σε θέματα που αφορούν την ομάδα. Αφού, στην τελική, λίγο-πολύ, στα ίδια συμπεράσματα καταλήγουμε όλοι μας…

      2. Ασχολειστε μονο με τον σιμο.υπευθυνος ειναι αυτος που εφερε τον σιμο .αυτος που πηρε 14 παικτες που οι 12 ειναι αχρηστοι για τον οφη.αυτος που προσπαθησε αλλά δεν μπορεσε να παρει τον γιακουμακη.αυτος ειναι ανικανος και αχρηστος για τον οφη και ας αγαπα την ομαδα.

      3. Από περυσι βλέπαμε γράφαμε η ομάδα δεν πάει καλά από Καβάλα και εργοτελη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το έβλεπες διότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν σε τιμα.τουλαχιστο τωρα γράφεις.διοτι απευθύνεσαι στους φιλάθλους οι οποίοι όλοι είναι στα κάγκελα και ο οποιος αδαής βλέπει ξέρει.οποιος δημοσιογράφος ακόμα λιβανιζει η άσχετος ειναι η συμφέρον έχει.θελουμε αλλαγές οι φίλαθλοι τωρα είμαστε στα μετόπισθεν είστε μπροσταρηδες. Αν αγαπάτε την ομάδα τωρα θα φανεί.σας παρακολουθούμε περιμένουμε.ειστε η φωνή μας

  4. Ένα πράγμα θα πω για τον μεταγραφικό σχεδιασμό (Θεός να τον κάνει) της διοίκησης, το οποίο λέει πολλά, πάρα πολλά: ο Δουβίκας, το σέντερ φορ που σήμερα μα παστέλωσε το γκολάκι (και, γενικότερα, βγάζει μάτια φέτος), αποκτήθηκε ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ το περασμένο καλοκαίρι από τον Βόλο. Τον ίδιο καιρό, τα τσακάλια που μας διοικούν πήραν τους Γκαργκαλατζίδη, Γρίβα…

    1. Σιγά μην έπαιρναν τον κάθε δουβικα.. Στο ροναλντο κάνανε πρόταση αλλά δεν ήθελε να έρθει με 50 χιλιάδες το χρόνο, οπότε τον χάσαμε… Με δουβικες θα ασχολούμαστε εμείς;

      1. Σωστός. Να προσθέσω, επίσης, ότι είχαν σε προτεραιότητα την ανανέωση του συμβολαίου αυτού του λαμπρού νέου, του Νέιρα, για 4 ακόμα χρόνια. Οπότε, ποιος… Δουβίκας μωρέ;

    2. ο δουβικας ηθελε να ερθει το καλοκαιρι στον οφη και τον απερριψαν οι πουρσανιδης,σαμαρας και σιμος.
      Για να μην τρωτε κουτοχορτο.

  5. ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ…ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΜΑΣ ΚΡΑΖΑΤΕ!!!!!
    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ!!!!!!
    ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ …. ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, .ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ , ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΓΩΙΣΜΟ,…..
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ….
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕ

  6. Καλησπέρα!Η άποψη μου είναι ότι οι ομάδα έχει παίκτες τουλάχιστον επιπέδου Άρη αλλά ο προπονητής έχει χάσει την μπάλα.Το παιχνίδι που έλεγε ότι μόνο αυτό ξέρει να προπονεί το έχουν μάθει οι άλλοι και δεν φαίνεται να έχει καμία ιδέα πως να κάνει κάποια αλλαγή.Παραδειγμα ο Στάικος ο οποίος είναι παίκτης superleague 2 αλλά βρίσκεται συνεχώς στο αρχικό σχήμα.Σημερα στο γκολ του Δουβικα έπρεπε να είναι εκεί ο Μεγιαδο για να μην γυρίσει και δεν ήταν εκεί γιατί οι Στάικος και Νειρά δεν είχαν γυρίσει στο όριο της περιοχής και ο Μεγιαδο έπρεπε να τα κάνει και τα δύο ,για να μην πω για τη σωρεία σουτ του Βόλου που έπρεπε να κλείσει το κέντρο και όχι μόνο σήμερα.
    Όσο για τους νέους παίκτες είναι προφανές ότι κανείς δεν ξέρει να τους δείξει τα βασικά πράγματα του ποδοσφαίρου για να γίνουν τουλάχιστον επιπέδου ΟΦΗ πχ από που πρέπει να βγάλουν μια σέντρα για να είναι επικίνδυνη ,βλέπε Ουες που με τα προσοντα που έχει και ένα προπονητή της προκοπής ,θα έπαιζε άνετα εθνική.Αλλά κανείς δεν έκατσε να του μάθει από που πρέπει να σεντραρει και τι πρέπει να βλέπει αλλά περιμένουν την επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος.Τι ίδιο ισχύει για τον Διαμαντή,τον Μεγιαδο,τον Σουρνακη, τον Σόουζα (θυμάστε αυτόν που πριν δύο χρόνια ήθελαν όλες οι ομάδες της superleague) και ίσως αυτούς που δεν βλέπουμε Γκαργκαλατζιδη, Μπαλογιάννη,Μιγγο κ.α.

    1. Πολύ σωστό σχόλιο για τους νέους παίκτες. Είναι σα να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον Ουές. Ενώ έχει τόσο ταλέντο το παιδί, παίρνει συχνά λάθος αποφάσεις όταν πρέπει να σεντράρει, σε λάθος χρόνο και από λάθος θέση. Αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή.

  7. Εγώ ένα πράγμα έχω να πω ……

    Ο Καναντι είναι ελεύθερος !!!!!

    1. θα ηταν πολυ καλη επιλογη για την ομαδα. αλλα ακομη κι αν δεν ανανεωθει το συμβολαιο του προπονητη που εχουμε τωρα το καλοκαιρι( δεν το κουνα απο επαε αν δε του πεψουνε τα μπαραζ ) θα παμε παλι σε προπονητη απειρο, που εχει γνωσεις, θελει να δειξει, να εξελιχθει μεσω του ΟΦΗ μας κτλ κτλ.

  8. Είναι φανερό ότι εδώ και κάποιο διάστημα, η διοίκηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα.. Θεωρεί τη σαιζόν ήδη χαμένη και αρκείται στο ότι κουτσά στραβά η ομάδα θα σωθεί (δεν είναι σίγουρο ακόμα)… Επιμένει πεισματικά στη διατήρηση του Σίμου στο τιμόνι της ομάδας για άγνωστους λόγους , αδιαφορώντας για τα σημάδια σηψης της ομάδας και τις αστείες δηλώσεις του προπονητή μετά από κάθε ματς, ο οποίος χτες μάλιστα ζήτησε στήριξη της ομάδας! Τι να στηρίξουμε κύριε σιμο μας, τη καρέκλα σας; λοιπόν, η διοίκηση φταίει για όλη αυτή τη κατάσταση και ούτε βγαίνει να μας πει το πλάνο της.

  9. Καλημέρα Μάνο, καλημέρα αγαπητοί φίλοι Ομιλίτες. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής πράγμα. Οι ευθύνες σε κάθε περίπτωση έχουν όνομα ή ονόματα. Έτσι δεν είναι; Αν κάνω λάθος να μου το πείτε. Συνεπώς για όλη αυτή την κατάντια που έχει δυστυχώς περιέλθει η ιστορική και θρυλική μας Ομάδα ποιος ή ποιοι ευθύνονται; Για τον βιασμό που δέχεται, εκούσια ή ακούσια, η Ομάδα ποιος ή ποιοι ευθύνονται; Για όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα σε έναν υποτίθεται υγιή Σύλλογο ποιος ή ποιοι ευθύνονται; Για την κατρακύλα που έχει πάρει εδώ και έναν περίπου χρόνο ποιος ή ποιοι ευθύνονται; Για το τι συμβαίνει και το τι μέλλει γενέσθαι ποιος ή ποιοι ευθύνονται; Δεν οφείλει κάποιος ή κάποιοι να βγουν και να μιλήσουν ευθέως, να ενημερώσουν τον κόσμο και να πουν τι συμβαίνει; Τι είναι δηλαδή για να καταλάβουμε η Ομάδα; Κλειστό κύκλωμα, ιδιωτικό club, γιάφκα ή δεν ξέρω γω πως αλλιώς να το περιγράψω έτσι που την έχουν κάνει; Ποιος ή ποιοι θα βγουν να μιλήσουν.
    Η Ομάδα κύριοι δεν είναι μόνο δική σας υπόθεση. Είναι και υπόθεση του κόσμου της, της πόλης της, ολόκληρης της Κρήτης, της Ελλάδας και των εκασταχού και απανταχού φιλάθλων της, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνονται, να ξέρουν και να γνωρίζουν το καθετί για την Ομάδα τους. Η λογική και η νοοτροπία που ακολουθείτε είναι πρωτόγνωρη και δικαίως να παραπέμπει τον φίλαθλο κόσμο της σε άλλες σκέψεις. Γι αυτό συνέλθετε, συγκεντρωθείτε, αλλάξτε ρότα και πάμε όλοι μαζί να σώσουμε την παρτίδα (αν μπορεί βέβαια να σωθεί) πριν είναι αργά και μπει η Ομάδα σε νέες περιπέτειες. Τότε να σας δω τι θα λέτε και τι θα κάνετε.

    1. πολυ σωστο το σχολιο σου, συμπληρωνω λεγοντας, οτι οφειλει η διοικηση να βγαλει ανακοινωση η να βγει καποιος υπευθυνος να πει στον κοσμο της ομαδας 1. ποιος ηταν ο στοχος της ομαδας φετος και αν απετυχε, γιατι 2. αν θεωρουν το μεταγραφικο σχεδιασμο επιτυχημενο η αποτυχημενο και γιατι 3. με ποια κριτηρια διατηρουν τον ιδιο προπονητη αδιαφορωντας για τα αποτλεσματα που φερνει και 4. τι σκεφτονται να κανουν για να γινει η ομαδα αξιομαχη και ισχυρη.

      1. Ελα τωρα βρε Μιχαλη, που θα καταδεχτει η Δ/ση να βγαλει ανακοινωση για τον ….λαουντζικο….Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει οτι η βασικη της επιδιωξη ηταν να αποκοπει η ομαδα απο τον κοσμο, πραγμα, που βοηθουντος του Κορονοιου , το καταφεραν….Το περιβοητο project περιλαμβανει την ομαδα σαν τσοντα…. προτεραιοτητα εχουν η αναβαθμιση του ΒΑΚ με συγχρονα γυμναστηρια, ξενωνες, εστιατορια, αιθουσες αναψυχης, μεταφορα του γηπεδου στο αεροδρομιο με καφετεριες, εστιατορια, μπουτικ κλπ, δημιουργια καζινου, ξενοδοχειου στις Γουβες κλπ…. Ολα αυτα συνεπαγοντες χοντρες κονομες, αλλα δεν καταλαβαινουν οι ηλιθιοι οτι ολα αυτα μπορουν να λειτουργησουν μονο αν πηγαινει καλα η ομαδα…..Οκ ο Μπουσης αγνοει το μεγεθος του ΟΦΗ,αλλα οι παλαιμαχοι? Τι ρολο βαρανε…?

  10. Ο στόχος ήταν πέρυσι να μας μάθει η κατηγορία και φέτος να παρουσιάσουμε καλύτεροι.
    Να χαμε να λέγαμε δηλαδή

  11. θα ηταν πολυ καλη επιλογη για την ομαδα. αλλα ακομη κι αν δεν ανανεωθει το συμβολαιο του προπονητη που εχουμε τωρα το καλοκαιρι( δεν το κουνα απο επαε αν δε του πεψουνε τα μπαραζ ) θα παμε παλι σε προπονητη απειρο, που εχει γνωσεις, θελει να δειξει, να εξελιχθει μεσω του ΟΦΗ μας κτλ κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =