Μακάρι την “τσαντίλα” του Νέιρα να την είχαν και οι υπόλοιποι!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δεν πρόκειται να “ξεπλύνω” την ροπή του Αργεντινού προς τις κάρτες και σίγουρα υπάρχει δημιουργικός τρόπος για τα νεύρα του αλλά ουδείς άλλος βγάζει ποδοσφαιρικό εγωισμό μέσα στο γήπεδο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι γεγονός πως ο Νέιρα δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό δείχνει η εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια του ΟΦΗ. Κάνει πολλά και αβίαστα λάθη και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι ο Νέιρα που έχουμε δει στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στον ΟΦΗ. Το ένα γεγονός δεν αναιρεί όμως το άλλο. Παραμένει ένας από τους καλύτερους χαφ που έχουν φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ μέσα στην τελευταία 10ετια.

Επίσης θα πω κάτι για τις κάρτες που για εμένα έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να το επικοινωνήσω γιατί ενδεχομένως δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Ο Νέιρα είναι ποδοσφαιριστής που κόντρα στην θέση που αγωνίζεται, πάντα έπαιρνε κάρτες και όχι μόνο στην παρουσία του στον ΟΦΗ. Συνολικά στην καριέρα του έχει 81 κίτρινες κάρτες – αριθμό που δεν τον λες και φυσιολογικό για έναν παίκτη που αγωνίζεται στην συγκεκριμένη θέση και δεν έχει αμυντικά καθήκοντα.

Κοντολογίς ο Νέιρα έπαιρνε κάρτες και πριν έρθει στον ΟΦΗ και όχι μόνο τώρα.

Σαφώς και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόπο που παίρνει τις κάρτες ο Νέιρα, άλλωστε κάνει κακό στον εαυτό του και κατ’ επέκταση στην ίδια την ομάδα. Χάνει την ψυχραιμία του, τον διακατέχει ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός και αυτό μεταφέρεται μέσα στο γήπεδο.

Όμως κανένας δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον Χουάν Νέιρα ότι πρόκειται για παίκτη με προσωπικότητα, δεν θα μας συστηθεί 2,5 χρόνια μετά την μεταγραφή του στον ΟΦΗ όπως και ότι και εκείνος όπως ο καθένας έχει δικαίωμα σε ένα ντεφορμάρισμα.

ΑΛΛΑ. Ακόμα και χθες, σε ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ είναι σκέτη τραγωδία, ο Νέιρα ήταν ο μόνος που έδειξε έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό, έριξε μια κλωτσιά – όσο λάθος και αν είναι (που είναι) η συμπεριφορά του. Όμως αυτό δείχνει και κάτι άλλο. Δείχνει ότι ο Αργεντινός νιώθει τσαντισμένος, νιώθει και ξέρει που βρίσκεται, ξέρει πλέον μετά από 2,5 χρόνια στο Ηράκλειο ποια φανέλα φοράει και ποιο είναι το μέγεθος του ΟΦΗ. Σαφώς και υπάρχει τρόπος για τον ίδιο τον Νέιρα να γίνει δημιουργικός αυτός ο θυμός παρασύροντας με το παιχνίδι του, το μυαλό του και την προσωπικότητα που διαθέτει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που δυστυχώς δεν την βγάζουν μέσα στο γήπεδο.

Γιατί ο ΟΦΗ της ΑΕΚ και του Βόλου ποδοσφαιρικό εγωισμό δεν έβγαλε, αντιθέτως παρέδωσε τα όπλα στον αντίπαλο και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Τα ίδια έγιναν και με τον ΠΑΟΚ μετά το 0-2 στο “Γεντί Κουλέ”.

Ακόμα και χθες που δεν ήταν καλός, αλλά αντιθέτως χείριστος, κάνοντας λάθη με το τσουβάλι, ζητούσε μπάλα, δεν κρυβόταν πίσω από τους συμπαίκτες του, ήταν εκεί για να πάρει την μπάλα. Ή να το πω διαφορετικά, ήταν ο μόνος παίκτης που ζητούσε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η τσαντίλα, τα (αδικαιολόγητα) νεύρα του Νέιρα δεν δικαιολογούνται, κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι επαγγελματικό να ρίχνει κλωτσιά στον αντίπαλο του όμως την ίδια ώρα βλέπουμε όλους τους υπόλοιπους να μην δείχνουν εγωισμό και πάθος – ειδικά τώρα που το έχει ανάγκη ο ΟΦΗ περισσότερο από ποτέ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Ψαχνουμε να βρουμε οαση…και δικαιολογιες…εστω κατι καλο για να δικαιολογησουμε αυτο το αισχος…….μια με τα 20 λεπτα και τα 15 λεπτα και τωρα με αυτο…..Μανο κακος γραφεις τετοια αρθρα…Παντα μεσα στα νευρα ειναι ο Νειρα…μπορει να ειναι πολυ καλος και σε αλλα να μην βλεπεται..και θεωρω μεγα λαθος την ανανεωση για τοσα χρονια….τι φοβηθηκαν μην μας τον παρει κανεις στα 33 και τον κανανε τοσα χρονια συμβολαιο;;.Μονο ενας παιχτης στο ροστερ παιζει με ορεξη και αυτος δεν θα παιξει φετος καθολου γιατι τραυματιστικε σοβαρα στην αρχη της σεζον……

  2. ΑΚΥΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ….. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!!!!!

  3. ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ…ΕΔΩ ΒΟΥΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ ΤΣΙΝΟΥΣ ΚΤΛ……ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΦΙΔΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ….ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ…..ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ……ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ

  4. Κατ’ εμέ, Μανώλη, ποδοσφαιρικό εγωϊσμό δεν βγάζει ο Νέιρα, αλλά ο Μεγιάδο. Ο ένας κλωτσάει επειδή θέλει να χτυπήσει τον αντίπαλο ενώ ο άλλος πάει στη μπάλα, έστω και ριψοκίνδυνα κάποιες φορές. Ο Νέιρα μάλλον κωλοπαιδισμό βγάζει, μια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που, δυστυχώς, τον ακολουθεί χρόνια τώρα και που ευθύνεται για την κατιούσα που πήρε η καριέρα του σχετικά νωρίς. Το παρατσούκλι του (el gordo) λέει πολλά…
    Γενικότερα, πάντως, δεν πιστεύω ότι οι παίκτες δεν προσπαθούν αλλά, πολύ απλά, δεν μπορούν! Είναι η ιδιοσυγκρασία τους τέτοια. Δεν θεωρώ, όμως, ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από τους παίκτες μας δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα για να παίξουν σε μια ομάδα με απαιτήσεις όπως είναι ο ΟΦΗ. Αν εξαιρέσουμε 5-6 συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι υπόλοιποι είναι είτε μέτριοι είτε κάτω του μετρίου. Οπότε, τι περιμένουμε από δαύτους; Αυτό που θα πω, κλείνοντας, είναι ότι δε φταίνε αυτοί οι ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που τους έφεραν…

  5. Γιατί τσατίζεσαι ρε Χουαν Νειρα;
    Άφαντος είσαι σε κάθε ματς…

  6. Μήπως να ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσουμε την κλάψα; επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη με επικεφαλής το Μπούση και επιτελείο ανθρώπους που πέρασαν και αγάπησαν την ομάδα, με γνώσεις και όραμα για τον ΟΦΗ. Είναι δυνατόν κάποιοι να μιλάνε υποτιμητικά για Σαμαροπουρσανίδηδες; δε ντρέπονται λίγο; ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έκαναν λάθη στις μεταγραφές; ε, και; θα βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος; θα ξεχάσουμε τι περάσαμε τα πολλά πέτρινα χρόνια με προσφυγές, με υποβιβασμούς, με β και γ εθνικές, με εξευτελισμούς από κάτι Αλαφούζους, Μπέους, Κομπότηδες; με καρδιοχτύπι κάθε χρόνο αν θα πάρουμε αδειοδότηση;
    Ας φρεσκάρουν λίγο τη μνήμη τους κάποιοι γιατί μάλλον είναι χειρότερη από χρυσόψαρου.
    Ας σταθούμε όλοι δίπλα σ αυτούς τους ανθρώπους για να μη βρεθούμε ένα ωραίο απόγευμα στην πλατεία των πατελών να παρακαλάμε πάλι τον Κουράκη να μας σώσει. (όσοι ήταν παρόντες ξέρουν σε τι αναφέρομαι.)

    1. Δεν είπε κανείς, αδερφέ, να σηκωθούν και να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι. Κριτική γίνεται και αυτό είναι πάντα θεμιτό. Και αυτή (η κριτική) δεν έγινε με την πρώτη στραβή, έχουν γίνει λάθη τα τελευταία 2,5 χρόνια, πολλά από τα οποία έχουν συγχωρεθεί. Ποτέ ξανά δεν υπήρξε τέτοια στήριξη σε διοίκηση, από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Επίσης, οποιοσδήποτε άλλος να είχε προχωρήσει σε αλλαγή σήματος θα είχε “σταυρωθεί” από τον κόσμο, το αντιλαμβανόμαστε όλοι πολύ καλά αυτό. Με αυτούς το κατάπιαμε. Όταν, όμως, μετά από 2,5 χρόνια, το αγωνιστικό πάει κατά διαόλου (του χρόνου χρειαζόμαστε άλλες 10 μεταγραφές), όταν έχουν γίνει τόσα επικοινωνιακά λάθη (αλλαγή σήματος χωρίς κανέναν προφανή λόγο, συνεχείς δηλώσεις του κ@λου από τους αρμόδιους του αγωνιστικού τμήματος, ραβασάκια από την αστυνομία σε σπίτια των Καμινίων, “αλμυρά” εισιτήρια επειδή… έτσι μας αρέσει), τότε, ναι, σωστό είναι να τα ακούσουν κι αυτοί. Για καλό γίνεται η κριτική, όχι επειδή έτσι μα τη βάρεσε. Γιατί, όπως λέει ένας φίλος παραπάνω: ΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ!

      1. Γραφεις “Ποτέ ξανά δεν υπήρξε τέτοια στήριξη σε διοίκηση, από τα πρώτα της κιόλας βήματα.”
        Κανεις μεγαλο λαθος.

        -Διοικηση Κουρακη με προεδρο Μαχλα.
        Παρελαβαν χρεος, το μεγαλωσαν, αφησαν το Βρετζο να αλωνιζει στο Γεντι και το ΒΑΚ και μας εριξαν στην αγκαλια του Βαγγελα. Πουλησαν στον κοσμο μετοχες, του εφαγαν τα λεφτα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και διοργανωναν καθε χρονο ενα θιασο που τον παρουσιαζαν ως Γ.Σ. μετοχων.
        Αυτη η διοικηση ειχε 3 χρονια συνεχους στηριξης.

        -Διοικηση Πουλινακη
        Παρελαβε χρεος, το κρατησε πανω κατω στα ιδια επιπεδα, στις σχεσεις με τον Ολυμπιακο υπηρχε ιδιαιτερη συσφιξη. Εγινε προσπαθεια να γινουμε ο φετινος Αρης, το θεμα κολλησε στον εσωτερικο πολεμο που ξεκινησε και αναγκασε το Πουλινακη σε παραιτηση(ιταλοι επενδυτες, αραβες, ντουμπαι, χρεοκωπια, υποβιβασμος). Παιρναμε παιχτες απο μανατζερς που μας υποδεικνυε το λιμανι. Φερουζ, Ραζακ, Μειτε, Ντουντου, Νουνιεζ κτλ κτλ.
        Και αυτη η διοικηση ελαβε περισσοτερη στηριξη απο την σημερινη.

        Σαν λαος, οσον αφορα το ποδοσφαιρο, μας αρεσει το κους κους, η τοξικοτητα και οχι το ποδοσφαιρο αυτο καθ αυτο. Γουσταρουμε λαικιστες προεδρους, μεταγραφες αεροδομιου.

        1. Γιώργο, βάσει της παραπάνω λογικής, μπορεί κανείς να πει ότι η τωρινή διοίκηση δεν παρέλαβε κανένα σοβαρό χρέος, άρα ήταν εξ αρχής άνετη, φαίνεται όχι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες ομάδες (ίσως λίγο παραπάνω με τον ΠΑΟΚ), παίρνει αρκετούς παίκτες είτε μέσω μάνατζερ είτε μέσω προσωπικών γνωριμιών, όχι επειδή έχει οργανώσει κάποιο τμήμα σκάουτινγκ όπως διατυμπανίζει (τους Σολίς, Γουάλι, Πέρσον, Βαζ, Σακόρ, Σεμέντο, Βάτερμαν, Σαρδινέρο, Μίγγο, Στάικο, Σελίμοβιτς και, ίσως, δυο-τρεις άλλους νομίζεις ότι τους ανακάλυψε μέσω σκάουτινγκ;), αντιμετωπίζει τους οπαδούς της ομάδας συχνά σαν πελάτες (ακριβά εισιτήρια χωρίς αναβάθμιση του συνολικού προϊόντος, αλλαγή σήματος ξεκάθαρα για εμπορικούς σκοπούς, αψηφώντας το συναίσθημα του απλού κόσμου, γενικότερος κρυψινισμός και εσωστρέφεια).
          Αυτή η διοίκηση έχει 2,5 χρόνια τώρα την πλήρη στήριξη του λαού του ΟΦΗ και, πραγματικά, εύχομαι να την έχει για άλλα 52,5 χρόνια. Πρέπει, όμως, να αποδείξει ότι την αξίζει γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη και, μάλιστα, επαναλαμβανόμενα που δεν ταιριάζουν στο πολυδιαφημισμένο ποδοσφαιρικό και επαγγελματικό προφίλ κάποιων ηγετικών και μη διοικητικών στελεχών που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ ΟΦΗ.
          Όσο και να το θέλουν ορισμένοι, δε ζούμε πια στο Μεσαίωνα, όπου ίσχυε το περιβόητο ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ. Ο κόσμος έχει κρίση και, από τη στιγμή που πληρώνει, έχει δικαίωμα σε κάθε (καλοπροαίρετη) κριτική. Το τονίζω, ΚΡΙΤΙΚΗ, όχι ισοπέδωση.

  7. Λογικό είναι ο νειρα να τσατίζεται, αφού βλέπει ότι η ομάδα δεν τραβάει… Βλέπει ότι προσπαθεί μάταια… Εγώ ότι είχα να πω το είπα… Η διοίκηση δεν απολογείται σε κανένα, θεωρεί μάλλον ότι της χρωσταμε όλοι τεράστια ευγνωμοσύνη που νοικοκυρεψε τα οικονομικά και δεν πρέπει ούτε δικαίωμα γνώμης για τις επιδόσεις της ομάδας να έχουμε… Οπότε, ματαιοπονουμε όλοι μας που αγχωνομαστε για το καλό της ομάδας, αυτοί κάνουν ότι θέλουν, και τον αποτυχημένο προπονητή θα κρατήσουν και το νειρα κράτησαν ήδη να παίζει μέχρι να γεράσει και άλλες αποτυχημένες μεταγραφές θα κάνουν και ούτε που τους νοιάζει αν τερματίσουμε 7οι η 14οι..ευχομαι να τους νοιάζει τουλάχιστον μη πέσουμε.. Εγώ ούτε στα λαιβ μπαίνω πια, μόνο από δω κάνω κάποιο σχόλιο, ας κάνουν ότι νομίζουν, οποίοι έχουν τα γενιά, έχουν και τα χτενια.

    1. Οι φιλαθλοι και οι δημοσιογραφοι πρεπει να κανουν κριτικη.δεν μπορουμε να βλεπουμε αυτην την ομαδα και να χειροκροτουμε .καποιος φταιει και εχει ονομα σιμος και σαμαραδες.ειχαν χρονο δεν τα καταφεραν .δεν το εχουν.δεν κανουν.στα πολιτιστικα καλοι ειναι στα υπολοιπα αχρηστοι..εφτιαξαν ξεφτυλα ομαδα ενω δεν υπηρχε οπως παλια οικονομικο προβλημα.μαυριζουν την ιστορια του οφη.η ομαδα εχει γινει σακος του μποξ.δεν αντιδρουν κοιτουν απαθεις σαν ανικανοι.οι δημοσιογραφοι υπο την πιεση των φιλαθλων τωρα που ειναι αργα γραφουν.τωρα και οι μικροι και οι ασχετοι βλεπουν το χαλι της ομαδας .αυτοι τιποτα.τι περιμενουν να πεσει η ομαδα.ανικανοι και βολεμενοι.τυχεροι που οι φιλαθλοι δεν ειναι στο γηπεδο αλλιως αυτοι δεν θα ηταν

  8. ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΡΤΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.

  9. Κε Σαρρη, με το συπαθειο δλδ
    αλλα αν ολοι ειχαν την τσατιλα του Νειρα, τοτε θα κατεβαζαμε ενδεκαδα με Σμπωκο, Σουρνακη, Μιγγο επειδη ολοι θα ειχαν τιμωριες απο καρτες.
    :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 15 =