Ο σπασμένος καθρέπτης του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου μέσα σε αυτήν την παρατεταμένη κρίση που περνάει ολόκληρος ο οργανισμός που λέγεται ΟΦΗ, είναι κάτι δύσκολο. Θα έλεγα απίθανο αλλά δεν θέλω να γίνομαι και υπερβολικός. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η φετινή χρονιά δεν θα περάσει έτσι. Και δεν μιλάω μόνο για τον κόσμο αλλά κυρίως για εκείνους που βρίσκονται εντός του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ. Όμως κάποιος πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του και αυτός θέλω να είμαι εγώ. Άλλωστε ο κόσμος, έχει δίκιο – κανείς δεν θα του δώσει άδικο που βρίσκεται στα κάγκελα και παρακολουθεί αυτό το αγωνιστικό μόρφωμα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ μέσα στον τελευταίο μήνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις και εικόνες που μπορούν να μας διατηρήσουν σε ένα καλό level.

Όμως ο βασικός υπαίτιος για όλα όσα παρακολουθούμε δεν είναι άλλος από τον ΟΦΗ. Για να μην πλατιάζουμε και να μην το υπεραναλύσουμε. Σε ομάδες όπως ο ΟΦΗ, σε οργανισμούς με το δικό του μέγεθος το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο καθρέπτης του. Και ο καθρέπτης του ΟΦΗ φέτος είναι σπασμένος σε χίλια κομμάτια, το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι ένα παραμορφωμένο είδωλο που αδικεί ωστόσο την συνολική προσπάθεια που επιτελείται στον σύλλογο.

Σε περιόδους όπως η σημερινή, όλοι αποζητούν το “αίμα”. Ζητούν το “αίμα” των κακών δημοσιογράφων που δεν στήνουν ικριώματα στα Λιοντάρια για τους υπεύθυνους, ζητούν το “αίμα” επαγγελματιών που κρίνονται επειδή ασχολούνται με τον ΟΦΗ και πιστέψτε μετά από 12 χρόνια ενασχόλησης με το ρεπορτάζ της ομάδας, είναι μια φάση  που την έχω ζήσει ξανά και ξανά και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό.

Επειδή δεν έχω κοντή μνήμη, απλά το υπενθυμίζω. Όχι για μένα αλλά για το ότι διαβάζω αφορισμούς σε σχόλια και social media σάμπως ο ΟΦΗ δεν θα έχει επόμενη μέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως επόμενη μέρα θα έχει.

Βρισκόμαστε σχεδόν δύο με τρεις μήνες πριν την λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Το να ειπωθούν πράγματα ΤΩΡΑ για το τι πήγε στραβά ή τι μπορεί να πάει πιο στραβά από εδώ και στο εξής, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να ειπωθούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η φετινή χρονιά δεν θα περάσει έτσι για κανέναν από εμάς. Από τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ που ζουν και ασχολούνται με τον σύλλογο κάθε 24ωρο της ζωής μας, μέχρι τον κόσμο αλλά και εκείνους που είναι εντός του club. Στο τέλος της χρονιάς, όταν θα γίνει ο επίλογος θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις – μαχαίρι ώστε ο σύλλογος να μην ξαναζήσει αυτό το φετινό τραύμα που εγώ δεν στέκομαι τόσο στα αποτελέσματα, όσο και στις ποδοσφαιρικές παθογένειες που παρουσίασε.

Και επειδή θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος, το γράφω γιατί το πιστεύω πως η φετινή σεζόν να βγει και σε καλό στον ΟΦΗ. Να κάνει τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις να αναθεωρήσουν αρκετά από αυτά που έχουν κάνει μέχρι τώρα, να αλλάξουν τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας προκειμένου να μην δοθεί συνέχεια σε αυτήν την εικόνα. Ο ΟΦΗ του Μπούση δεν θα τελειώσει μέσα στο 2021, αντιθέτως το γνωρίζουμε όλοι πως η ιστορία ξεκινάει τώρα.

Ίσως καμία φορά χρειάζεται να γίνει ένα βήμα πίσω ώστε να πάρουμε φόρα για να πάμε δέκα μπροστά. Και η φετινή σεζόν έφερε ένα βήμα πίσω τον ΟΦΗ, αρκεί το επόμενο καλοκαίρι να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να πάρει φόρα για τα επόμενα δέκα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Οπότε, μέχρι τη λήξη της περιόδου που είναι ακόμα 12 αγωνιστικές, θα είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε την ομάδα να πηγαίνει απ τη μια γκάφα στην άλλη, να τρέχει στο γκρεμό και να μην έχει νόημα ούτε κριτική να κάνουμε, αφού δεν θα αλλάξει τίποτε μέχρι το καλοκαίρι… Καλο κουράγιο και γερό στομάχι σε όλους μας.

    1. Εγώ Μιχάλη μου δεν είπα αυτό το πράγμα, ούτε το υπονοώ. Νομίζω πως είμαι ξεκάθαρος σε ότι γράφω.

  2. Ααααααααααχ κατακαημένε ΟΜΙΛΕ τι σου ‘μελλε να πάθεις. Κατά πως φαίνεται τό ‘χει η μοίρα σου!

  3. Κριτική γίνεται, Μανώλη, ως επί τω πλείστον. Ο πολύς ο κόσμος κάνει κριτική, δεν καταστροφολογεί. Τώρα, αν υπάρχουν και ορισμένοι που ξεφεύγουν κάπως, ok, γίνονται αυτά σε όλες τις δουλειές που έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό, όπως το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις κι εσύ και όλοι μας είναι ότι, παρά την όποια υπερβολή, ο κόσμος έχει δίκιο για τον απλούστατο λόγο ότι βλέπει να γίνονται συνεχώς τα ίδια λάθη. Λάθη που σχετίζονται με το μεταγραφικό σχεδιασμό (πέρυσι έλλειψη αμυντικών, φέτος χωρίς επιθετικούς, γενικά πολλές μέτριες ως κακές προσθήκες παικτών), λάθη όσο αφορά τη στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος σε θέσεις “κλειδιά” (γυμναστές, ιατροί, φυσιοθεραπευτές), λάθη επικοινωνιακά (τυποποιημένες δηλώσεις δίχως ουσιαστικό νόημα, υπερβολική εσωστρέφεια). Αυτά γίνονται εξ αρχής της πορείας της νέας διοίκησης, η οποία δε δείχνει ότι τα καταλαβαίνει. Πρόσεξε, γράφω “δε δείχνει”, όχι ότι “δε βλέπει”. Γιατί, αν δε βλέπει, τότε… την πατήσαμε! Δε θέλω να το πιστεύω αυτό.
    Πέρυσι έγινε ένα “μικρό θαύμα” και βγήκε η ομάδα Ευρώπη. Λίγο ότι 2-3 παίκτες έκαναν τρομερή χρονιά, λίγο το καυτό Γεντί Κουλέ, λίγο η ανυπαρξία των αντιπάλων, λίγο η τύχη, όλα αυτά μαζί συντέλεσαν ώστε να γίνει αυτό το “μικρό θαύμα”. Ίσως, όμως, δεν έπρεπε να γίνει ποτέ γιατί, όπως βλέπουμε, κάποια πράγματα θεωρήθηκαν δεδομένα τόσο από τον κόσμο όσο και από τη διοίκηση. Μια διοίκηση που πρέπει να “ξυπνήσει” και να δει την πραγματικότητα ώστε του χρόνου να μη γίνουν τα ίδια. Γιατί, αν γίνει αυτό, τότε τίθεται οπωσδήποτε θέμα (αν)ικανότητας…

  4. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κερδίσει φέτος καμία ομάδα. Ούτε καν τη Λάρισα. Δυστυχώς ο υποβιβασμός φέτος είναι αναπόφευκτος. Και το χειρότερο είναι ότι θα πέσει παγιδευμένος στο ίδιο το πλάνο του που λέει ότι εμείς δεν αλλάζουμε προπονητή ότι και να γίνει. Η αλλαγή προπονητή δεν επιβάλλεται επειδή ο Σίμος είναι κακός. Επιβάλλεται γιατί μόνο έτσι ίσως αλλάξει η ψυχολογία και η ηττοπάθεια που κυριαρχεί φέτος στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ούτε μετά την σίγουρη ήττα μας την Κυριακή θα φύγει ο Σίμος. Που να τρέχουν τώρα να βρουν προπονητή;

    1. ελα ντε…να αγχωνονται να ψαχνουν για προπονητη…θα κανουν ρυτιδες…

  5. Αφού λοιπόν η φετινή χρονιά θα μας βγει σε καλό του χρόνου, όπως λέτε, προτείνω του χρόνου να τα πάμε ακόμα πιο χάλια, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου δύο ετών να βγούμε διπλά ωφελημένοι!

  6. Ψιλο άσχετο αλλά….
    Μιας και του χρόνου θα πάμε καλύτερα…. και έχουμε και το μπούκωμα με τα λοκνταουν… να βάλει το εισητήριο στη 4 500-600 ευρώ… έτσι να το φχαριστηθουμε…
    Και το λέω εγώ, που παίρνω 10.000 το μήνα….επίτηδες, γιατί ίσως φωνές απλών ομιλητών δεν εισακούγονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + nineteen =