Τα ψέμματα και τα “θα” τελείωσαν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Προσπαθώ επιμελώς να αποφύγω την λέξη “τελικός” γιατί την είχα αφαιρέσει από το λεξιλόγιο μου περί ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι ο ΟΦΗ θα κινδυνεύσει. Όμως συμφωνώ με την πλειοψηφία πως η εικόνα του μέσα στον τελευταίο μήνα, με εξαίρεση κάποιες μικρές εκλάμψεις, τον φωτογραφίζει για περιπέτειες. Δεν δείχνει την σκληράδα του Απόλλωνα, την μαχητικότητα της Λαμίας, τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΣ μπαίνει και κερδίζει τα παιχνίδια και παίρνει βαθμούς. Η εικόνα του ΟΦΗ είναι μια εικόνα την οποία έχουμε αναλύσει, αξιολογήσει τα λάθη που γίνονται και πως προκύπτουν οπότε ήρθε η ώρα να δούμε τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Από εδώ και στο εξής λοιπόν μπαίνει το πρέπει. Αυτή η λέξη που έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια, τουλάχιστον από το λεξιλόγιο των παικτών και το πως πρέπει να έρθει μια νίκη. Μέσα σε αυτόν τον μήνα ακούσαμε αρκετά, από τους παίκτες δε μόνο δηλώσεις διαβάζαμε και το πως θα έρθει η ανατροπή στα αποτελέσματα.

Κάτι που δεν συνέβη ποτέ και δεν το διαπίστωσε ουδείς από εμάς.

Πέντε στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας οφείλουν όλοι να αφήσουν στην άκρη μια φιλοσοφία αγωνιστική που το μόνο που πετυχαίνει είναι να “τραυματίζει” τις ψυχές μας, την όρεξη μας, μας κάνει να μην θέλουμε να φάμε. Δεν θα πάω στο άλλο άκρο, ούτε θα μπω στην διαδικασία να συζητήσω ότι συζητείται στα social media. Και τους πειράζει και τους στενοχωρεί η εικόνα του ΟΦΗ. Όμως ήρθε η ώρα του “πρέπει”, να μπει ο ΟΦΗ σε έναν στίβο μάχης που τα 3/4 του ρόστερ του δεν τον ξέρουν, ούτε τον έμαθαν πέρυσι. Το πως θα βρουν την λύση να κάνουν την αρχή, αυτό θα φανεί την Κυριακή.

Το να συζητάμε περί τακτικών, στημένων φάσεων, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης είναι κάτι που ανάγεται σε τέλοιο άλλοθι για την εικόνα του ΟΦΗ. Και άλλοθι για αυτό που βλέπουμε, κυρίως μέσα στο 2021, δεν έχει κανένας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. Μανώλη άκουσα τις δηλώσεις του Γρίβα. “Έχουμε το ίδιο πλάνο, τον ίδιο στόχο σε όλα τα παιχνίδια”… Δυστυχώς όπως φαίνεται δεν αλλάζει μυαλά ο Σίμος και πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε άκλαυτοι…

  2. Το πτώμα του ΟΦΗ άρχισαν τα όρνια και τα αρπακτικά και το μυρίζουν από πολύ μακριά.
    Με οποια από τις μικρές ομάδες και να παίξουμε, αν μας πιέσουν 10 με δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να μας ξεφουσκώσουν.
    Είναι όπως λέμε * Μαθαν πως το κάνουμε καί πλάκωσαν και οι τέτοιοι *!!!
    Η κατάσταση αυτή δεν σώζεται!!

  3. Γράφατε συνέχεια να κάνει αυτό να δείξει το άλλο……μετά έπαιξε 20 λεπτά έπαιξε 15…. βαρέθηκαμε….όπως το είπες πρέπει…και 10-0 να κερδίσουμε αυτό το αισχος δεν αλλάζει..όχι όσο υπάρχει αυτός ο προπονητής αυτό το τιμ και αυτοί οι παίχτες ( όχι όλοι) Β εθνικής…να βγει η χρονιά να σωθεί η ομάδα εύκολα η δύσκολα (εύχομαι το πρώτο) ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και οι υπεύθυνοι να φτιάξουν την ομάδα ( αν τους ενδιαφέρει αυτό… γιατί ακαδημία καταντησαμε στην φιλοσοφία…)

  4. Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα, χρειάζεσαι μία αλλαγή, ένα δυνατό τσίμπημα για να αλλάξει η ψυχολογία κι αυτό που λέμε mentality, δηλαδή νοοτροπία.. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι με τον ίδιο προπονητή στο τιμόνι, δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί ο ίδιος δεν έχει την ικανότητα και την ευελιξία η τις γνώσεις για να αλλάξει την νοοτροπία του.. Συνεπώς, όσο έχουμε σιμο, θα πάμε μέχρι τέλους της χρονιάς όπως πάμε τώρα, δηλαδή , χάλια.. Είμαστε η χειρότερα φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία… Δεν θα με εκπλήξει αν καταντήσουμε να παίζουμε μπαράζ για την παραμονή.

  5. Μιχάλη μου καλημέρα. Μια παροιμία λέει ότι από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι. Έτσι λοιπόν ως προς το θέμα νοοτροπίας, όπως πολύ σωστά το θέτεις, το πρόβλημα ξεκινάει από την κορυφή και φτάνει στη βάση, δλδ από τους διοικούντες έως και τον τελευταίο παράγοντα της Ομάδας. Όταν λοιπόν όλοι μέσα στην Ομάδα έχουν λάθος νοοτροπία, ευθύς εξ’ αρχής και έχουν του …. το χαβά, μη αντιλαμβανόμενοι την κατρακύλα και την καταστροφή που επέρχεται, έτσι ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν ρότα, τότε τι ψάχνουμε να βρούμε. Μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Να ‘χαμε να λέγαμε όλοι μαζί ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Είναι στην κοσμάρα τους. Τσίου φίου….

  6. Κάπως άσχετο με το άρθρο (με το οποίο συμφωνώ), αλλά αξίζει να το δούμε λίγο. Τι μεταγραφές έκανε φέτος η διοίκηση της ομάδας; Ήταν τέτοιες ,όπως υποστηρίζουν συνεχώς στον ΟΦΗ, που “ανέβασαν” το επίπεδο του ρόστερ; Ας τις δούμε μία προς μία.

    Βάτερμαν: Έμπειρος κίπερ, καλός με τη μπάλα στα πόδια, στη δύση της καριέρας του. Έδωσε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τον Σωτηρίου; Δε θα το έλεγα.

    Ουές: Ελπιδοφόρος μπακ, με καλή προοπτική αν δουλευτεί σωστά. Σίγουρα καλύτερος και πιο εξελίξιμος του Μαρινάκη.

    Λυμπεράκης: Νεαρός μπακ που ήρθε από τον υποβιβασμένο Πανιώνιο. Καλύτερος του (επιεικώς μετρίου) Κοροβέση; Δε νομίζω.

    Σελίμοβιτς: Στόπερ σε σχετικά μικρή ηλικία από τα αζήτητα του Απόλλωνα Λεμεσού. Πολλές γκάφες, έλλειψη επαγγελματισμού σε αρκετές περιπτώσεις. Στα ίδια επίπεδα, πάνω-κάτω, με τον Κουτρουμπή.

    Βούρος: Δυναμικό στόπερ, σε καλή ηλικία, με προοπτικές εξέλιξης. Δυστυχώς, όμως, “γυάλινος”. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερο στόπερ από τους περυσινούς.

    Διαμαντής: Νεαρός παίκτης, χωρίς πολλές εμπειρίες, με κάποια καλά στοιχεία. Ήταν έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του βασικού στόπερ σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ; Και ναι και όχι, θα έλεγα. Θέλει δουλειά.

    Μπαλογιάννης: Σχετικά μικρός σε ηλικία, χωρίς καμία εμπειρία σε επίπεδα πρώτης κατηγορίας. Ίσως δείξει κάτι στο μέλλον, ίσως όχι. Θέλει δουλειά πολλή.

    Γρίβας: Τα ίδια με τον Μπαλογιάννη.

    Γκαργκαλατζίδης: Σίγουρα ο λιγότερο ελπιδοφόρος σε σχέση με τους υπόλοιπους νεαρούς που ήρθαν στην ομάδα. Δε φαίνεται να την έχει την κατηγορία ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

    Ντε Γκουζμάν: Μεγάλο όνομα, εμπειρία σε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά στη δύση της καριέρας του. Φαίνεται επιρρεπής στους τραυματισμούς. Δεν έδωσε σχεδόν τίποτα μέχρι τώρα.

    Σολίς: Ποιος είναι ο κύριος, τον γνωρίζει κανείς; Από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας.

    Σαρδινέρο: Μέτριος παίκτης, καλός επαγγελματίας, κάνει ό,τι μπορεί. Αγωνίζεται σε θέση που δεν είναι η δικιά του. Έδωσε τo κάτι παραπάνω; Μάλλον όχι.

    Γιάννου: Αλήθεια, παίζει ακόμα ποδόσφαιρο; Δε βοήθησε καθόλου.

    Καστάνιος: “Βαρύ” όνομα, σε καλή ηλικία, αλλά σε αγωνιστική παρακμή τα τελευταία χρόνια. Ίσως βοηθήσει την ομάδα κάποια στιγμή αν θυμηθεί τι σημαίνει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Αυτό, σίγουρα, δε θα γίνει φέτος.

    Τι βλέπουμε από τα παραπάνω; Ότι, αν εξαιρέσουμε ένα-δυο παίκτες, οι φετινές μεταγραφές δεν έπιασαν. Δεν ανέβασαν επίπεδο την ομάδα. Αυτά, κύριε Σαμαρά κ σία, τα βλέπετε;

    1. Ξέχασα τον Στάρτζεον: Σε καλή ηλικία, με καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά θέλει δυο-τρεις μπάλες κάθε φορά. Πολύ καπνός για το τίποτα, ανούσιος, θα έλεγα. Καλύτερος του Σεμέδο: Κατηγορηματικά, όχι!

  7. Εν ολίγοις, φίλε Δημήτρη, και εν κατακλείδι η υπόθεση είναι χ@σε θέατρο και κ@τ@ρα παράσταση που λένε. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα ‘χουμε πει και ξαναπεί. Άλλο καλός παίχτης και σχετικός με την μπάλα κι άλλο καλός παράγοντας και διευθύνων σύμβουλος, σχετικός με το αντικείμενο αυτό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μια Ομάδα.

    1. Ακριβώς αυτό, φίλε G4.

  8. Αυτός ο κασταινος, θα παίξει ποτέ, η τον πήραμε επειδή είναι λεβεντοπαιδο; παίζουμε χωρίς σέντερ φορ 5 μήνες, έχουμε να βάλουμε γκολ κάνεις δε θυμάται από πότε, και κανεις δεν βιάζεται να τον βάλει να παίξει ενώ έκλεισε ήδη μήνα στη Κρήτη..εκτος αν εκεί στη Κορέα που ήτανε το ριξε στο ταε κβο ντο και ξέχασε τη μπάλα…

  9. Σωστός Μιχάλη!!!!!

  10. Μετά κι απ αυτή τη ντροπιαστική ήττα απ το Βόλο, παρά τη κρισιμοτητα του αγώνα, ο προπονητής μας παραμένει αναίσθητος, σφυρίζει αδιάφορα και δεν παραιτείται…καταντα προκλητικό.. Ο κόσμος του οφη, απαιτεί απ τη διοίκηση λοιπόν να τον απολύσει.. Διαφορετικα, η ομάδα θα μείνει χωρίς φιλάθλους.. . Ευχαριστούμε τη διοίκηση εκ των προτέρων που θα απαλλάξει την ομάδα απ το βαρίδι που λέγεται Σίμος.

  11. Καλά πάμε βρε παιδιά…. τι φωνάζετε????
    Μόλις δούμε και κανα-δυο “τρελά” ΔΙΠΛΑ που θα κάνουν κάποιες ομάδες….τότε και μόνο τότε θα καταλάβουμε τι έχουμε πάθει….
    Βέβαια μπορούμε να ελπίζουμε ΟΛΟΙ στη πορεία των πλέυ-οφ, μιας και πέρισυ…. σκίσαμε….. όλα τα καλσόν…
    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς….αλλά εμένα μου θυμίζει εποχές που κάναμε φούντο προς μικρότερες κατηγορίες…
    Άπο τότε που βάλαμε για σήμα το σιφώνι….εχουμε βαρεθεί να βλέπουμε νίκες….
    Πάει η “ασπίδα” της ομάδας….

  12. Tωρα που η ομάδα ελυσε το οικονομικό πέσαμε σε ανίκανους.κανετε κριτική μήπως καταλάβουν αλλα νομίζω είναι αναίσθητοι.μονο η καρέκλα τους ενδιαφέρει.απο παλιά ξέραμε ότι ο Σαμαράς ειναι κοιμήσης. Αλλά τώρα στις μεταγραφές το απέδειξε όλη την σαβούρα που έδιωχναν οι άλλες ομάδες ανεμαζωξε.εφερε και τον σιμο άβουλοι άπειρο νωθρο και έδεσε το γλυκό της αποτυχίας.οσοι δημοσιογράφοι ειναι ακέραιοι και όχι του συμφέροντος ας γράψουν. Iσως μαζί με τους φιλάθλους να καταφέρουν να αλλάξουν μερικά.οσοι αγαπάτε την ομάδα φωνάξτε.

  13. Όχι τους παλιούς όχι τους καινούργιους.νεο αίμα θελει η ομάδα.νεες ιδέες. Έμπειρους ακαιρεους που να αγαπούν την ομάδα.περιμαναμε αλλα δεν πάει άλλο. Αποφάσεις.πρωτοβουλιες.αποχωρησεις.η ιστορία έγραψε και γράφει δεν τους συμφέρει να κάθονται στην καρέκλα για να μην χάσουν τα λεφτά.εδωσαν ότι μπορούσαν.το αποτέλεσμα δείχνει.ολοι το βλέπουν εκτός από αυτούς.η ομάδα ανοικει στο ηρακλειο στην κρητη όχι σε πρόσωπα.δρομο πριν πάμε πάλι στον γκρεμό.σιμο αν έχεις τσίπα φύγε δεν μπορεσες

  14. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι φάγατε να περιμένετε τον ιρανο αποτυχία.μετα πήρατε τον βουρο για να κάνει την διαφορά προς τα κάτω.περυσι η ομάδα χωρις μεταγραφές έπαιζε καλύτερα και με πάθος.ο γιακουμακης πουλήθηκε 300000 και ήθελε να έρθει στον οφη .αλλά δεν τα καταφερατε.τιποτα θετικό κύριε σαμαρα καταστρέψες την ομάδα.η επιλογή του σιμου .δείχνει πλήρη αποτυχία.προπονητες υπήρχαν αλλα ήθελες να ελέγξεις την ομάδα πλήρως.τωρα τι περιμενεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 3 =