Μόνο τρελός ή λαμόγιο θα ερχόταν τώρα στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ πήγε στην πιο safe επιλογή που θα μπορούσε να πάει αναλαμβάνοντας μια καμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το πιο αναμενόμενο σενάριο που προέκυψε μετά την παραίτηση του Γιώργου Σίμου ήταν και αυτό που επιβεβαιώθηκε. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ από το Νίκο Νιόπλια φαινόταν μονόδρομος για τον σύλλογο και τελικά οδηγηθήκαμε στην επιστροφή του στον πάγκο μετά από τέσσερα χρόνια.

Ξεκινώντας από την επιλογή της διοίκησης του ΟΦΗ να δώσει το “τιμόνι” στον Νίκο Νιόπλια, ήταν η πιο ασφαλής επιλογή που μπορούσε να γίνει. Τα ηνία πήγαν σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει την ομάδα απ’ έξω και ανακατωτά και εξαρχής δεν τέθηκε θέμα άλλου προπονητή. Εξαρχής στον ΟΦΗ η επιλογή του προσώπου του Νίκου Νιόπλια ήταν η πρώτη και μοναδική και ειλικρινά γελούσα όταν διάβαζα δεξιά και αριστερά το όνομα του Αναστασίου γιατί ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι άλλο όνομα.

Ο Νιόπλιας βάζει για δεύτερη φορά, στις πιο δύσκολες αγωνιστικά εποχές του ΟΦΗ, το κεφάλι του στο ντορβά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας πως ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το τιμόνι του όταν η ομάδα βρέθηκε στο -17 τον Ιανουάριο τουυ 2016 με την άνοδο από την Γ’ Εθνική να μοιάζει χαμένη υπόθεση και όλοι ήλπιζαν σε ένα θαύμα. Τελικά το πίστευε και ο Νιόπλιας που και τότε, όπως ακριβώς και τώρα, πιστεύει στην ανάκαμψη. Σαφώς και υπάρχουν διαφορές του τότε με το τώρα. Άλλες κατηγορίες, άλλοι αντίπαλοι, ο ΟΦΗ έκανε εκείνο τον Γενάρη καμία 10αρια μεταγραφές που μεταμόρφωσαν το ρόστερ του – κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τώρα γιατί κυρίως ο Νιόπλιας παρέλαβε μια καμένη, σε όλα τα επίπεδα, ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά που αυτήν την ώρα δείχνει να είναι η χειρότερη σε όλη την κατηγορία.

Αυτήν την στιγμή θα συμφωνήσω απόλυτα με την φράση του Μαρκάκη στον Athletic Radio 104,2 πως “ένας τρελός ή λαμόγιο θα ερχόταν τώρα στον ΟΦΗ”. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και επειδή λαμόγια δεν πλησιάζουν τον τωρινό ΟΦΗ, τρελοί δεν υπάρχουν ο Νιόπλιας μπαίνει σε μια διαδικασία που αν στο τέλος της προκύψει το δυσάρεστο αυτός θα είναι που θα φάει όλες τις σφαίρες. Η επιλογή του Νιόπλια από την πλευρά της διοίκησης του ΟΦΗ ήταν η πιο σωστή που μπορούσε να γίνει τώρα και δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τον σύλλογο. Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Νιόπλιας έχει την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, την εμπειρία αλλά και την ψυχοσύνθεση γνωρίζοντας του τι σημαίνει ΟΦΗ για να σώσει ένα καράβι που η πορεία του μοιάζει και δείχνει προδιαγεγραμμένη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

25 σχόλια

  1. Ούτε μια σφαίρα δεν θα φάει… γιατί και μόνο ήττες να κάνουμε μέχρι το τέλος δεν θα έχει ευθύνη… Προπάντων να σωθεί η ομάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο….και να γίνουν ριζικές αλλαγές .. ελπίζω…αν γίνουν πάλι τα ίδια..φέρουν προπονητή από ακαδημίες…παίχτες αμφιβολου ποιότητας ιατρικο τον κ γυμναστές ανίκανους…και καθυστέρηση στις μεταγραφές..(αλήθεια αν δεν ψάχναμε τόσο πόσο χειρότερους θα φέρνανε;) Τότε θα έχουν αποτύχει παταγωδώς…. γιατί ρε φίλε εκτός από το οικονομικό σκέλος στα άλλα όλα σκατα τα έκαναν….και αυτό είναι που τους σώζει… γιατί περάσαμε πολλά οικονομικά…και ανεχόμαστε όλη αυτή την ξεφτίλα… αγωνιστική και μη ( πχ ριζική αλλαγή σήματος )

  2. Μόνο την ψυχολογία μπορεί να αλλάξει ο Νιόπλιας και ίσως ένα-δυο πραγματάκια στην τακτική. Πολλά-πολλά δεν μπορεί να κάνει. Όχι επειδή είναι ανίκανος αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Μόνο να τον πιστέψουμε μπορούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, να τον στηρίξουμε μπας και σωθεί η παρτίδα. Από κει και πέρα, Απρίλης, Μάης, κοντά το θέρος…

    1. Συμφωνώ Δημήτρη σε όλα.

  3. Εγώ γουστάρω Νιόμπλια… Και εύχομαι και ελπίζω οτι θα την κάνει τη διαφορά…
    Κοντός κι ο νικόλας…. Κοντός…..ψαλμός αλληλούια.

  4. Διαφωνω κάθετα με το αρθρο.

    Αυτη τη στιγμη στον ΟΦΗ που εχει πιασει πατο θα πηγαινα κι εγω προπονητης. Ποιος θα μου καταλογισει ευθυνες εστω κι αν χασω ολα τα παιχνιδια και πεσει η ομαδα κατηγορια. Κανεις. Δεν ευθυνεται ο Νιοπλιας και ο καθε αλλος που θα μπορουσε να ειναι στη θεση του για την επιλογη των παικτων οποτε μονο να κερδισει εχει.

    Διαβασα οτι στη συνομιλια που ειχε με τους παικτες τους ειπε οτι ο ΟΦΗ ειναι απο τις καλυτερες ομαδες στην κατηγορια. Ναι κυριοι, το ειπε για την ομαδα που χανει με ολους τους τροπους τα 9 συνεχομενα παιχνιδια. Η αυτος αλλου παταει και αλλου βρισκεται ή εμεις βλεπουμε αλλη ομαδα καθε αγωνιστικη, δεν εξηγειται αλλιως. Εκτως φυσικα αν μεταμορφωνεται σε Barcelona στις προπονήσεις.

    Δυστυχως στον ΟΦΗ η λεξη ευθιξεια εχει χαθει προ πολλου. Καποιοι θα πρεπει να βγουν να πουν ενα μεγαλο συγγνωμη, και να ακολουθησουν τον Σιμο. Αλλα το φιλοτιμο ειναι αγνωστη λεξη στου ΟΦΗ τα μαυρα δωματια.

    Προφανώς κανεις εκει μεσα δεν ήθελε να φτασει ο ΟΦΗ σε αυτο το σημειο αλλα η ανικανοτητα περισσευει και καλο θα ηταν να σεβαστουν τους εαυτους τους και την ομαδα και να δηλωσουν παραιτηση γιατι απλα ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φτιαξουν μια ομαδα που δεν θα εχανε 9 σερι παιχνιδια. Το να εχεις καλη προθεση να σωσεις μια ζωη δεν σημαινει οτι μπορεις να κανεις και τον γιατρο.

    Και κατι τελευταιο να μας θυμησω σε ολους. Ο ΟΦΗ υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει οποιος και να ειναι ιδιοκτητης, τεχνικος διευθυντης, προπονητης και παει λεγοντας.

    αγωνιστηκους χαιρετισμους

    1. Ναι σίγουρα, δεν το χειρίσσθηκε σωστα. Έπρεπε να πάει στην προπόνηση και να τους πει ότι ο ΟΦΗ είναι η χειρότερη ομάδα στην κατηγορία κι εσείς οι παίχτες οι πιο άχρηστοι που υπάρχουν! Έτσι θα τους έφτιαχνε την ψυχολογία και μετά θα μασούσαν σίδερα!

  5. Καμία ευθύνη δεν θα ρίξω στο Νίκο ότι κι αν συμβεί.. Την ομάδα την κατέστρεψε η διοίκηση και ο Σίμος… Αν και δεν θεωρώ τον νομπλια 100% προπονητή, τον προτιμώ πολύ περισσότερο απ τον προηγούμενο.. Η ψυχολογία της ομάδας θα αλλάξει και είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε έστω Λάρισα και Αγρίνιο και θα σωθουμε

  6. Σύντροφοι αν δεν το έχουμε καταλάβει την Τετάρτη η ΑΕΛ αν κερδίσει τη Λαμία έχει 19 βαθμούς. Την Κυριακή η ΑΕΛ παίζει με τον γύρο. Λογικά χάνει. Εμείς πάμε Άρη που λογικά χάνουμε και έχουμε από 19 βαθμούς. Το πλεονέκτημα το έχει η ΑΕΛ και εμείς τον απ ευθείας υποβιβασμό. Τότε Φταίει ο Νιόμπλιας που κοουτσάρισε ένα ματς η διοίκηση που δεν ξύπνησε τον Ιανουάριο και φυσικά οι παίκτες; Τελειώνω με τη φράση που ξεκινούσε ο Σέρρες τις εκπομπές του Οκτώβρη και Νοεμβρίου. Ε ρε πράγματα που θα δούμε εφέτος. Τέτοια πράγματα δεν τα έχετε ξαναδεί. ΟΦΗ για πάντα ρέ.

    1. Σεβομε το Νιομπλια αλλα προπονητής που μπορεί να δωσει
      το κατι παραπανω δεν ειναι.Τελικα εκεί στη διοίκηση θελουν
      να ειναι όλοι παρεακι,μην παει καποιος αλλος και τους το χαλασει και μη λεμε οτι δεν ερχοταν αλλο ς προπονητής
      μακάρι ομως να πετυχει

      1. +1000

  7. Σαρρή από τις ελάχιστες φορές που συμφωνούμε. Ούτε άλλη λύση υπήρχε (κάτι παίχτηκε με τον Ουζουνίδη αλλά δεν είναι της παρούσης), αλλά ούτε στο ανάθεμα θα πάει ο Νιόπλιας ακόμη κι αν πέσουμε. Τρελός χρειαζόταν και ήταν ο μόνος διαθέσιμος.

  8. Καμμία ευθύνη για τον ΝΙΚΟ ΝΙΟΠΛΙΑ!!Έχει άντερα!!!Που Δυστυχώς δεν είχαν Ο Σίμος κλπ.Οτι και να γίνει ξέρουμε ακριβώς ποιοί φταίνε !!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΝΙΚΟ!!Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε!!!!

  9. Συγουυρα δεν προλαβενει να αλαξει πολλα εκτως απ’την ψυχολογια. Λιγο ειν’αυτο; Σ’αυτο πασχει η ομαδα. Ο Νομπλιας δεν θα ανεχτει την αποτυχια κι αυτο θα το μεταδωσει στους παικτες. Ο Ο.Φ.Η θα τα καταφερει , ειται ευκολα ειται δυσκολα. Χριαζεται πηστη κι ο καθενας να κοιταει τη δουλεια του και να τον αφησουν να συγκεντρωθει στο στοχο του.

    1. Σίγουρα δεν είναι λίγο πράγμα η αλλαγή ψυχολογίας. Δεν είναι, όμως, το σημαντικότερο. Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή πάσχει από έλλειψη αγωνιστικής ποιότητας, Με τόσους τραυματίες , πολλοί εξ αυτών ενδεκαδάτοι παίκτες, δε γίνεται να αλλάξουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Ας σωθούμε, όμως, φέτος και η τελική εκκαθάριση θα γίνει το καλοκαίρι. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζω.

  10. Για ολα ευθύνεται η διοικηση και ο Μπουσης που τον κοροιδευουν. Ο Νιομπλιας δεν προκειται και δε μπορει να κανει τιποτα καλήτερα να κρατουσαν το σιμο ωσ το τελος. Σιγα μην αλλαξουν οι τελειωμενοι ψυχολογια.

  11. Οι παικτες δεν ειναι καθολου τελειωμενοι, εινα ενα συνολο με εληψεις που χριαζεται αλλο κουρδισμα. Και περισσοτερη συγκεντρωση στις αδυναμιες τους. Δεν τους αξιζει υποβηβασμος. Εχουν ικανοτητες και θα κανουν νικες.

  12. Ρε παπαγαλακι δεν έπεσε στο τραπέζι άλλο όνομα εεεεε
    Του Ουζουνίδη σου λέει κάτι παπαγαλακι……
    Θα τα φας και εσύ τα μούτρα σού έτσι πού πας….

  13. βγάλτε τό τρελλός να δείτε ποιος ανέλαβε !!!!

  14. ελεοοοοος οπροσφυγακιας ανέλαβε??????: ομιλητές βάλτε κανένα ευρώ παραπάνω!!!!

  15. Νικολάκη, σε σέβομαι και σε εκτιμώ και καλή σου επιτυχία! Αλλά άσε τα βαρύγδουπο που τους λες ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, γιατί θα το πιστέψουν και θα πάμε απατοι… Απλα πες τους, μάγκες, από δω και πέρα, όποιος δεν τα δίνει όλα θα πάει σπίτι του.

  16. Άσχετο με το θέμα… Αυτό που ο Γιαννούλης ευχαρίστησε το Σιμο τι παπαρια είναι; δηλαδή του είπε ότι σε ευχαριστούμε που μας έκανε μπουρδελο δεν θελαμε να φύγεις αλλά να μωρέ φωνάζουν οι οπαδοί και πρέπει να φύγεις… Ρε αντε από κει. Τροχονόμε, ε τροχονομε

    1. Ο Γιαννούλης ήταν από τους βολεμένους, αυτούς που έπαιζαν βρέξει-χιονίσει, αυτούς που ήταν πάντα στο απυρόβλητο ό,τι κι αν γινόταν χρόνια τώρα. Γι΄ αυτό και η τόση “αγάπη” στο Σίμο. Ελπίζω να πάρει κι αυτός πόδι το καλοκαίρι μαζί κάποια άλλα “παλτά” (Κοροβέσης, Σακόρ, Βαζ) που μας έχουν χαντακώσει τα τελευταία χρόνια.

    2. Έτσι ακριβώς.. Η σοφτ κατάσταση που μας εμποτισε ο Σίμος, επηρέασε και τους παίκτες, γι αυτό και είναι τόσο ευγενικοί στους αντιπάλους επιθετικούς.. Νομπλια, κάνε τους παίκτες σκληρούς και να σταματήσουν να κάνουν φλωρικες δηλώσεις αλλιώς δε γίνεται τιποτα

  17. Βγήκε ο Σαμαράς να κάνει δηλώσεις… Ουσιαστικά είπε, εμείς είμαστε αισιόδοξοι, οποίοι θέλουν να κάνουν κριτική ας κάνουν, εμείς πάντως θα κάνουμε ότι γουστάρουμε… Δεν είναι θέση αυτό ρε παιδιά… Πως θα πάει έτσι μπροστά η ομάδα… Δε μ αρέσουν αυτά…

  18. Καλησπέρα!Ο Νιοπλιας είναι ένας προπονητής θιασώτης του 4-4-2 το οποίο στηρίζεται στην πίεση και στην καλή κίνηση της ομάδας.Επισης ξέρει καλά τα βασικά του ποδοσφαίρου να τα δείξει στους παίκτες.Νομιζω ότι αυτά είναι τα βασικά που χρειάζεται τώρα η ομάδα.Η προπόνηση στο πρεσινγκ και τα βασικά.Και τα δύο θέλουν προπόνηση βέβαια.Ισως και κάποιες αλλαγές στους παίκτες γιατί ο Σίμος δεν είχε κάνει καθόλου δουλειά σε αυτά.
    Επισης ακούγοντας τον Γιώργο τον Σαμαρά στην συνέντευξη τύπου παρότι εκτιμώ την ιστορία και την αξία του, ίσως πρέπει να πάρουν και κάποιον επαγγελματία του είδους.Νομιζω θα πρόσφερε στην ομάδα και σε αυτά που θέλει να κάνει η διοίκηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − two =