To σωσίβιο που λέγεται “Σίμος” έφυγε για τους παίκτες του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η θετική ενέργεια για την οποία μίλησαν τόσο ο Νιόπλιας, όσο και ο Σαμαράς επιβάλλεται αλλά πρέπει να το δούμε στην πράξη και από τους ίδιους τους παίκτες. Από λόγια χορτάσαμε, ώρα να το δούμε και στην πράξη από αυτούς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Από την στιγμή του διαζυγίου με τον Σίμο, που ως προπονητής έπαιρνε πάνω του την μεγαλύτερη ευθύνη για τα αποτελέσματα (άλλες φορές σωστά – άλλες φορές όχι) οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έβγαιναν σχεδόν πάντα εκτός κάδρου για τις δικές τους ευθύνες.

Αν οι (περαστικοί) ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ δέχονται να βάλουν το όνομα τους δίπλα στην φετινή ντροπιαστική σεζόν για τον σύλλογο και τον κόσμο τους, αυτό είναι δικό τους θέμα. Εκείνο που δεν είναι δικό τους θέμα, όλων, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή, είναι να έχουν βάλει τα ονόματα τους δίπλα σε μια ντροπιαστική σεζόν όπου δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό, έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα τους και την ίδια ώρα κρύβονταν πίσω από το όνομα του προπονητή τους.

Η χρονιά έτσι και αλλιώς έχει πάει κατά διαόλου, είναι σχεδόν ατιμωτική και έχει φέρει τον ΟΦΗ στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κινδυνεύει όχι μόνο με αγώνα μπαράζ αλλά με άμεσο υποβιβασμό θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα του συλλόγου. Από εδώ και στο εξής οι ευθύνες φεύγουν από όλους τους υπόλοιπους, τα λάθη που έγιναν δεν είναι ώρα να αναλυθούν τώρα αλλά θα το κάνουμε στο τέλος. Η θετική ενέργεια για την οποία μίλησαν τόσο ο Νιόπλιας, όσο και ο Σαμαράς επιβάλλεται αλλά πρέπει να το δούμε στην πράξη και από τους ίδιους τους παίκτες. Από λόγια χορτάσαμε, ώρα να το δούμε και στην πράξη από αυτούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

7 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ?ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝ ΦΑΝΕ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ….ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΤΕΛΟΣ..Ο ΒΑΤΕΡΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΠΛΙΑΣ…

  2. Ο Σίμος ήταν σωσίβιο για τους παίκτες αλλά καταστροφή για την ομάδα… Και ναι, αυτός ευθύνεται για το χάλι της ομάδας και η διοίκηση φυσικά που τον κρατούσε ακόμα.. Γιατί ακόμα και μ αυτούς τους δεύτερους παίκτες που έχουμε, είναι εντελώς αδικαιολογητο σε ένα ολόκληρο δεύτερο γύρο να πάρουμε μόλις 4 βαθμούς… Ο νιοπλιας, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να είναι αμερόληπτος και δίκαιος… Τα δίνεις όλα; μπράβο σου.. Υστερείς η κάνεις του κεφαλιού σου; πρόστιμο και στη συνέχεια διακοπή συμβολαίου…ακομα κι αν πέσουμε, θα πέσουμε με τησυνειδηση ήσυχη ότι τα δώσαμε όλα.

  3. Θα πάω λίγο παρακάτω και θα πω ότι, ακόμα κι αν σωθεί η ομάδα, στο τέλος της φετινής σεζόν θα πρέπει κάποιοι παίκτες (που χρόνια τώρα είναι βολεμένοι και δεν τους ακουμπάει κανείς) να πάρουν πόδι. Λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν αυτοί οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μέχρι τώρα στήριξη, είναι να τα δώσουν όλα για να σώσουν την ομάδα και μετά να αποχωρήσουν χωρίς “μα και μου”. Εκτός από αυτούς υπάρχουν αρκετοί άλλοι που απλά δεν κάνουν για τον ΟΦΗ και πρέπει να φύγουν μαζί με τους πρώτους. Γνωρίζουμε, επίσης, ποιοι είναι αυτοί. Το θέμα είναι να το καταλάβει και η διοίκηση.
    Εν ολίγοις, το καλοκαίρι πρέπει να γίνει μια γερή εκκαθάριση στο αγωνιστικό τμήμα (και, ίσως, όχι μόνο εκεί) και, παράλληλα, να γίνουν κινήσεις που θα δυναμώσουν πραγματικά την ομάδα. Να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να πατήσει επιτέλους ο ΟΦΗ σε στέρεες βάσεις κι έτσι θα μπορούμε, πλέον, να μιλάμε για σοβαρό project.

  4. Σύντροφοι κατά τι γνώμη μου το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Έμισθη διορισμένοι διοίκηση μαζί με τους μανατζαρέους δεν βλέπει μέχρι τον Δεκέμβριο ότι ο σχεδιασμός έχει αποτύχει. Το βλέπει όλος ο κόσμος (εκτός μερικούς δημοσιογράφους) ακόμη και ο πιο άσχετος. Τον Ιανουάριο καμία βελτιωτική κίνηση. Μα για να πάρουμε εμείς παίκτη πρέπει να είναι έτσι αλλιώς αλλιώτικα να είναι ψηλός κοντός να τηρεί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές. Και ο προπονητής να καλύβει τα αφεντικά. Κύριοι με τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με ανύπαρκτο κέντρο με μηδενική επίθεση δεν πάμε πουθενά. Και όπως είπε ο συντοπίτης μας Αλεξάκης στο Master chef “μπούρδες”

  5. Στο επαγγελματικό ποδοσφαιρο, δεν μπορεί να υπάρξει προτζεκτ, χωρίς αξιόλογη ομάδα.. Γιατί ποιος θα δώσει σημασία σ ένα πρότζεκτ που αφορά μια ομάδα για κλάματα… Ότι και να δημιουργήσει μια παε, γηπεδαρες, μαγαζιά, αν η ομάδα δε λέει, θα πάνε όλα στράφι….
    χωρίς νίκες, δεν υπάρχει τίποτα.. Και όλα αυτά στη Σούπερ λιγκ.. δεν συζητώ καν που θα πάει το πρότζεκτ αν πέσουμε…

    1. Το σχόλιό σου, φίλε Μιχάλη, είναι το καλύτερο ρεζουμέ των όσων έγραψα παραπάνω. Χωρίς νίκες δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό ακριβώς πρέπει να βάλουν στο κεφάλι τους κάποιοι εκεί στην ΠΑΕ. Γιατί ωραία τα μεγάλα λόγια, οι φιλοσοφικές ανησυχίες και τα υψηλά ήθη, αλλά δίχως αγωνιστικές επιτυχίες όλα αυτά είναι μάταια.

  6. Τα λάθη δεν έλειψαν και σ αυτό το ματς αλλά η ομάδα πήγε καλύτερα, απόδειξη πόσο άργησαν να παραιτησουν το σιμο … Κάλλιο αργά παρά ποτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 − 6 =