Το θέμα είναι να είσαι ρεαλιστής

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ματς ανάμεσα σε αυτόν τον ΟΦΗ και αυτόν τον Άρη δεν χρήζει κριτικής. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν στον ΟΦΗ τι σημαίνει ρεαλισμός, τόσο πιο γρήγορα θα σωθεί η ομάδα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του Gentikoule.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν ρεαλιστής. Και για αυτό ενώ η χρονιά ξεκίνησε για αλλού, κατέληξε για αλλού. Αλλού ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη, αλλού καταλήξαμε τον Μάρτη. Δεν έχει νόημα, το ξαναγράφω και θα το γράφω, να πούμε γιατί φτάσαμε εδώ. Μέχρι να το ανοίξουμε το θέμα και να το κλείσουμε, θα έχουμε φτάσει στο Πάσχα και θα προσδοκούμε ανάσταση νεκρών. Ο φετινός ΟΦΗ είναι το ψυχογράφημα του καθενός, δεν με ενδιαφέρει αν έχουν ψυχολογικά οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως στο μαγικό που κάνουν στο γκολ του Μήτρογλου όταν τράκαραν λες και είμαστε στα συγκρουόμενα του λούνα παρκ, αν έχουν ψυχολογικά να πάνε σε έναν ψυχολόγο να βρουν την ηρεμία τους. Στο κάτω κάτω αν κάποιοι θέλουν ψυχολόγο, αυτοί είμαστε εμείς και κυρίως ο κόσμος που κινδυνεύει να τρελαθεί με όσα παρακολουθεί την φετινή σεζόν. Το γκολ που τράει στο 6′ και η τράκα Στάικου, Γιαννούλη είναι η εικόνα του φετινού ΟΦΗ. Άλλωστε από τράκα σε τράκα πάει η φετινή ομάδα και τώρα απομένουν επτά παιχνίδια για να σώσουν την παρτίδα. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, στο μόνο που έχει δίκιο ο Νιόπλιας και είναι απόλυτα σωστό είναι πως η δουλειά δεν μπορεί να γίνει με παίκτες που δεν έχουν την δύναμη να παίξουν.

Το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, έτσι και αλλιώς, δεν είχε πολύ μεγάλη αξία. Ο δεύτερος φετινός Άρης με τον προτελευταίο ΟΦΗ είναι η μέρα με τη νύχτα. Τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αλλά αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο, ας αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Έτσι και το παιχνίδι της Κυριακής, ρεαλιστικά δεν είναι για να πάρεις κάτι. Ο Άρης είναι να μην βάλει πρώτος γκολ, αν βάλει πρώτος μετά δεν του βγάζεις με τίποτα – είναι η ομάδα με τα περισσότερα clean sheets στο πρωτάθλημα – και όταν απέναντι σου έχεις μια προβληματική, στα όλα της, ομάδα τότε δεν πρέπει να περιμένεις και πολλά. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα, φαντάζομαι ο περισσότερος κόσμος γιατί σε αυτήν την φάση της ζωής μας που έχουμε χάσει τα πολλά και αρκούμαστε με τα λίγα, λόγω κορονοϊού, αρχίζουμε και γινόμαστε ρεαλιστές στην καθημερινότητα μας. Εγώ δεν μπορώ να πιω τον καφέ μου στο κέντρο της πόλης, αρκούμαι με έναν σπιτικό ελληνικό στο σαλόνι. Έτσι και ο ΟΦΗ πλέον στο οποίο πρέπει να αρκεστεί είναι πως θα πάρει τα ματς που χρειάζεται στα play out για να σώσει την χρονιά. Απομένουν επτά αγωνιστικές, δηλαδή ο μισός γύρος της κανονικής διάρκειας των 13 αγώνων. Τα περιθώρια δεν έχουν στενέψει ακόμα ούτε είναι τόσο δραματικά, βαθμολογικά. Σαφώς και έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση που όμως δεν είναι από αυτές που δεν γυρίζουν. Αν στον ΟΦΗ αντιληφθούν με ρεαλισμό την κατάσταση, τότε υπάρχει σωτηρία.

Ο Νιόπλιας δείχνει να έχει αντιληφθεί 100% τον ρεαλισμό της κατάστασης και δεν είναι τυχαίο πως για τρίτη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες από όταν παρουσιάστηκε, στάθηκε στις επιστροφές των παικτών γιατί ξέρει το ρόστερ του ΟΦΗ. Ο ίδιος δεν είναι μάγος να αλλάξει τόσα μέσα σε λίγες ημέρες, ο αντίπαλος δεν ήταν συγκρίσιμος για το μέγεθος του φετινού ΟΦΗ, οπότε όλα γίνονται τζόγος από το απόγευμα της Δευτέρας όταν και θα γίνει η κλήρωση των play out.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Θα παλέψουν με Παναιτωλικό και Λάρισα για τις τρεις τελευταίες θέσεις. Άρα θέλουμε οπωσδήποτε νίκες με αυτούς τους δύο και άλλη μια νίκη τουλάχιστον. Είναι ικανή αυτή η ομάδα να κάνει τουλάχιστον τρεις νίκες σε επτά αγώνες, όταν έχει δέκα ήττες σε δέκα αγώνες;
    Προσωπικά πιστεύω ότι αν πάμε σε μπαράζ και δεν πέσουμε απ ευθείας θα είναι επιτυχία.

  2. Τι εννοείς τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου?? Δηλαδή δεν φτάνει που βλέπουμε με τα κυάλια τον Άρη αγωνιστικά , μας λες ότι και έξω αγωνιστικά είναι καλύτερος?? Έχει κι αυτός Project καλύτερο από το δικό μας??

    1. Φίλε μου δυστυχώς πρέπει να καταλάβουμε ότι για να είναι δεύτερος κάτι κάνει καλά που δεν το κάνουμε εμείς…. όσο για το Projekt γελάει όλοι οι Ελλάδα με αυτό……

      1. Ποιο προτζεκτ;

  3. Σωστός σε όλα. Προσγειώθηκες κι εσύ στην πραγματικότητα. Για πρώτη φορά θα είμαι λίγο πιο αισιόδοξος από εσένα. Η άμυνα χθες δεν ήταν τόσο άσχημη. Είναι από τις λίγες φορές, μετά από καιρό που δεν δέχτηκε γκολ από στημένα. Ίσως και να ήταν από τύχη. Θα ξεκαθαρίσουν όλα από το πρώτο παιχνίδι των play out. Αυτό νομίζω, όποιο και να είναι, θα είναι το πιο κρίσιμο.

    1. Φιλε Μανο εσυ μας ελεγες οτι το ροστερ φετος ειναι καλύτερο και για κάποιες άλλες ομαδιτσες που ο οφη ειναι
      πολυ καλύτερος και κάποια άλλα (ευτυχώς υπάρχουν γραπτα), βλέπονταςτον οφη εδω και ενα χρόνο ο καθένας που ξερει λιγο μπαλα καταλάβαινε οτι η ομαδα δεν τραβαει.Ελπιζω να τα καταφέρει να μείνει στη κατηγορία αλλα να μην Ρίχνουμε
      το πταιξιμο συνεχεια στους παικτες γιατι οι παίκτες φτιάχνονται απο τον εκάστοτε προπονητή.Ελπιζω ο
      Νικολας να τα καταφέρει αλλα και να τα καταφέρει τωρα δεν το βλεπω να κάνει παρελαση του χρόνου.Η ομαδα χρειαζοταν τωρα προπονητη στυλ Παπαδόπουλο η Αναστοπουλο

      1. Μανώλη δεν αλλάζω γνώμη, ακόμα το λέω. Το θέμα όμως ποιο ρόστερ είναι καλύτερο; Αυτό με 10 και 12 απουσίες;

  4. Για να μιλάει και ο Σαρρής για ρεαλισμο.. καταλαβαίνετε…

  5. Η ομαδα χτες ηταν αξιοπρεπης στο μεγαλυτερο μερος του αγωνα…η προπονητικη ικανοτητα του σιμου, φανηκε στο τρακαρισμα στο γκολ….οσοι τον κρατουσαν μεχρι προχτες, θα ειναι αποκλειστικα υπευθυνοι αν πεσει η ομαδα, δεν εχουν καμμια δικαιολογια…απο δω και περα..εβλεπα χτες τη λαρισα, που παλεψε το γαυρο στα ισα, εχασε ευκαιριες και λογω ικανοτητας καποιων μοναδων του γαυρου δεχτηκε τρια γκολ και εχασε και εβαλε και ενα..στα ιδια πανω κατω ειναι και οι υπολοιποι που θα αγωνιστουμε…δηλαδη, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΡΥΔΙΑ… δεν ξερω πως θα φερθουν αγωνιστικα οσοι εχουν ηδη σωθει (βολος, γιαννινα, ατρομητος και απολλων ), ομως για να παρουμε βαθμο η βαθμους απο τους υπολοιπους, θα φτυσουμε αιμα…δεν ξερω αν μας συμφερει να εχουμε εντος εδρας τους τρεις ανταγωνιστες μας που θα τα δωσουν ολα (αγρινιο, λαρισα, λαμια) η μας συμφερει να εχουμε στην εδρα μας αδιαφορους βαθμολογικα (αν και αδιαφορος να ειναι καποιος μπορει να τα δωσει ολα για καποιον αλλο)..αλλα ξερω, οτι χρειαζομαστε τουλαχιστον 10 βαθμους για να σωθουμε σιγουρα απευθειας και τουλαχιστον 7 για να μην ερθουμε τελευταιοι…τοσοι βαθμοι φαινονται θαυμα και θα οφειλονται αποκλειστικα στο νιομπλια…αν πεσουμε, δε θελω να ξανακουσω ουτε για προτζεκτ ουτε για τιποτα…μαλλιασε η γλωσσα μου να τα λεω απ το σεπτεμβρη.

  6. Για να είμαστε λοιπόν ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν η Ομάδα αυτή τη στιγμή είναι “χ@σε θέατρο & κ@τούρα παράσταση”. Έτσι όπως είναι και ήταν δηλαδή, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, πάει ολοταχώς για φούντο. Τι λένε οι ανευθυνο-υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση; Τι έχουν να μας πουν; Τι να μας πουν απ’ τη ζωή τους κι αυτοί! Αίσχος κύριοι για την κατάντια σας. Ντροπή σας.

  7. Σκούρα τα βλέπω με την κλήρωση των πλέι άουτ.. Μόνο με θαύμα θα αποφύγουμε τη προτελευταία θέση.. Μεγάλο ερωτηματικό οι αδιάφορες ομάδες.. Το Αγρίνιο αν κάνει 3 νίκες, εμείς θα πρέπει να κάνουμε 4 νίκες η 3 νίκες και 2 ισοπαλίες… Με τα χάλια που έχουμε, πως θα γίνει αυτό; κλειδί θεωρώ το νειρα και τον κασταινος αν παίξουν σύμφωνα με αυτά που ξέρουν.

  8. Το θέμα είναι να αποφύγουμε την προτελευταία θέση, γιατί θα είναι μεγάλη ξεφτίλα στο μπαράζ να χάσουμε από Διαγόρες & τα ρέστα και να πέσουμε στη SL2, γιατί κατά πως φαίνεται κατά κει πάει το πράμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =