Η διπλή ανάγνωση του προγράμματος του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια ομάδα που δεν την πιστεύει κανένας και πως μπορεί να βγει αλώβητη από τα play out. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Διαβάζω από χθες το βράδυ αναλύσεις για το τι έκανε ο ΟΦΗ απέναντι σε αυτούς που θα αντιμετωπίσει στα play out και δεν σας κρύβω πως με πιάνουν τα γέλια. Γελάω όχι με το περιεχόμενο των αναλύσεων για να μην παρεξηγηθώ, γιατί στο Ηράκλειο είμαστε και λίγο πιο ευσυγκίνητοι από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά με το γεγονός πως τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας δεν έχουν καμία σχέση με τα επτά που θα συναντήσουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο και έπειτα. Ο ΟΦΗ που αν ήταν βιτάμ, θα μπορούσες να το αλείψεις σε μια φέτα ψωμί για να το φας για πρωινό, θα πρέπει να μπει σε αυτήν την σειρά αγώνων όχι με διάθεση… σοφτ αλλά με πνεύμα μαχητή. Και μαχητικός δεν μας έχει δείξει σε καμία περίπτωση, μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα χαρίσματα που μας έχει παρουσιάσει την φετινή σεζόν.

Μια ομάδα που μόλις δεχτεί γκολ, κάνει να εμφανιστεί στο γήπεδο κανένα… οχτάρι χρόνια, δεν έχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο, ούτε καν λεπτό. Άλλωστε και στην Θεσσαλονίκη, το έφαγε στο 6′, οπότε τι μιλάμε για λεπτά και δευτερόλεπτα;

Το πρόγραμμα των play out έχει διπλή ανάγνωση. Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση, έκλεισα τα μάτια μου και βαριαναστέναξα σαν να ήμουν έτοιμος να πεθάνω από το φαΐ. Μετά που το σκέφτηκα, συνειδητοποιώ πως δεν είναι τόσο άσχημο. Το αντίθετο, θεωρητικά θεωρείται βατό γιατί στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές αφενός θα παίξει κόντρα σε ομάδες που δεν καίγονται για νίκη, και αφετέρου οι αντίπαλοι του δεν θα τα αντιμετωπίσουν ως do or die. Για σκεφτείτε το λίγο. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις στα 4 πρώτα ματς με την Λάρισα ή την Λαμία μέσα στο Ηράκλειο και απέναντι στον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο. Ειδικά οι Περιστεριώτες έχουν παρουσιάσει χειρότερη εικόνα ακόμα και από αυτόν τον ΟΦΗ. Στο κάτω – κάτω αν η ιστορία φτάσει στα τρία ματς κόντρα στους ανταγωνιστές του (Λάρισα, Λαμία, Παναιτωλικό) τότε ενδεχομένως και το πουλάκι να έχει πετάξει.

Αυτή είναι η μια ανάγνωση του προγράμματος. Θεωρητικά, μιλώντας πάντα, στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μπορεί να γίνει το βήμα για την παραμονή. Όπως επίσης, λειτουργεί υπέρ του ΟΦΗ πως σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές οι άμεσοι ανταγωνιστές του παίζουν μεταξύ τους.

Η άλλη ανάγνωση αφορά αποκλειστικά τον ΟΦΗ. Αν μπορεί αυτή η ομάδα να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Μπορεί; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα φτάνει αυτό (το πήδημα ντε) να μην γίνει εις βάρος μας. Μια ομάδα που έχει χάσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου της, που σαφώς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από αυτό που είδαμε κόντρα στον Άρη και η οποία έχει φροντίσει να διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς της. Πως θα κερδίσει τον Βόλο, που έκανε μια χαψιά την ΑΕΚ μέσα στον τελευταίο μήνα, πως θα πάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι η καλύτερη ομάδα μετά την εξάδα των play offs; Ερωτήματα είναι, εμείς απαντήσεις δεν μπορούμε να δώσουμε και αυτό μπορούν να μας το απαντήσουν εκείνοι που φορούν την φανέλα του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Δεν θα σας κουράσω πολύ, την ομάδα την χαντακωσε ο Σίμος κι αυτοί που τον διατηρούσαν πεισματικά στο τιμόνι της ομάδας, οπότε θα είναι θαύμα αν αποφυγουμε τις 2 τελευταίες θέσεις.. . Η ομάδα δε μπορεί, ακόμα και η Λάρισα φαντάζει θηρίο μπροστά της.

    1. Μπορεί – ξεμπορεί η ομάδα, θηρίο – ξεθηρίο η Λάρισα, θαύμα – ξεθαύμα να αποφύγουμε τις 2 τελευταίες θέσεις πλέον το ζήτημα είναι ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ = ΜΕΝΕΙΣ, ΧΑΝΕΙΣ = ΠΕΦΤΕΙΣ!!! Και αυτό είναι το ζητούμενο που πρέπει να καταλάβουν όλοι στην ομάδα!!!

      Όπως το 2006 και το 2018 (που και πάλι δεν πήγανε πολλά πράγματα καλά). ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΧΤΟ ΣΤΟ 90. ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΑΜΕ;;; ΣΤ’…@@@..ΜΑΣ!!!

  2. Ο Σίμος ήταν η καταστροφή του ΟΦΗ και δυστυχώς τα κατάλοιπα του θα τα κουβαλάει η ομάδα για πολύ καιρό ακόμη!!
    Ήταν πραγματικά ανύπαρκτος, πολύ soft και το ίδιο ακριβώς έκανε και την ομάδα,χωρίς ψυχή, χωρίς τσαγανό,η λέξη τσαμπουκάς άγνωστη παντελώς για τον ίδιο,το επιτελείο του και συνεπώς για τους παίκτες!!
    Είναι να τρελαίνεσαι ότι τον έδιωξαν μετά που πήγε την ομάδα στο πάτο, μια ομάδα που σου προκαλεί λύπηση, ερείπιο ,ικανή μόνο στο να κάνει ομάδες ανύπαρκτες τύπου Λάρισας να φαίνονται απέναντι της Μπαρτσελόνες!!!
    Το ερώτημα είναι τώρα τι γίνεται,μπορεί να σωθεί η χρονιά και να αποφύγουμε ένα νέο καταστροφικό υποβιβασμό??
    Πιστεύω και ελπίζω πως ο Θεός είναι ακόμη μαζί μας και θα γίνει ένα νέο θαύμα!!!
    Μετά γκρέμισμα από τα θεμέλια,σκούπα και εκκαθάριση!!
    ΥΓ. Αλήθεια διερωτώμαι ο κ. Σαμαράς ο Ιωάννης έχει καταλάβει και έχει αποδεχθεί τα απίστευτα λάθη που έχει κάνει με τη στελέχωση της ομάδας (προπονητικό τιμ και παίκτες) η πιστεύει ακόμη ότι όλα τα έκανε σωστά;;;!!!

    1. Σιγά μη παραδεχτεί ο Σαμαράς ότι τα έκανε μαντάρα!

  3. Εύχομαι καλή τύχη στην ομάδα μας αλλά δεν θα αγχωθω άλλο για τους αγώνες στα πλέι άουτ.. Αν το αξίζουμε, θα σωθούμε.. Αν όχι, πάλι οφη θαμαστε… Μη ξανακούσω για προτζεκτ μόνο… Ας σοβαρευτουν επιτέλους οι υπεύθυνοι…

  4. Θα κανουμε νικη στον Βολο. Αρκει να φερθουμε εξυπνα . Γνωριζομαστε πολυ καλα μ’αυτην την επηθετικη αλλα κι ανοιχτη ομαδα. Αν το πηστεψουμε μπορουμε να νικησουμε.

  5. Η ομάδα είναι ξεψυχισμένη, δεν έχει δυναμική μέσα της για να μπορέσει να γλυτώσει παρά μόνο με ένα θαύμα και ένα σοκ. Και επειδή θαύματα σήμερα δεν γίνονται το μόνο που μένει είναι να παίξει στα μπαράζ μήπως και σωθεί . Ελπίζουμε μέχρι τότε να είναι καλά και να παίξει ο Ναμπί όπως τότε τον Πλατανιά που πήρε ο θεός την μπάλα και την έβαλε στα δίχτυα.

  6. Δυστυχώς, παιδιά, το ‘χουμε πει και θα το ξαναπούμε για ακόμη μία φορά. Την Ομάδα την κατήντησαν έκτρωμα οι κ. ανευθυνο-υπεύθυνοι διοικούντες υπαλληλίσκοι, άσχετοι με το αντικείμενο. Διότι ξαναλέμε άλλο να είσαι καλός παίχτης, άλλο καλός προπονητής κι άλλο παράγοντας, να έχεις τα ασβάχια να ασκείς σωστή διοίκηση και να κατέχεις το συγκεκριμένο αντικείμενο απ’ έξω κι ανακατωτά. Εδώ βλέπεις χρόνια στο κουρμπέτι, κολοσσοί, τιτάνες παράγοντες, που παίζουν στα χέρια τους το κομμάτι αυτό και πάλι κωλώνουν και δεν την παλεύουν. Τα παλληκάρια καλά, χρυσά παιδιά, αλλά δεν το ‘χουν. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Έκαστος εις το είδος του……. Το θέμα είναι εδώ που φθάσαμε τώρα, τι γίνεται; Ο Θεός να μας βοηθήσει, αλλά σύμφωνα και με τη λαϊκή ρήση: “Άη Γιώργη βοήθα με… μα σύρε και συ τα πόδια σου”. Στην περίπτωσή μας κολλάει ταμάμ!

    1. Αχρηστε ανικανε εγωιστή σαμαρα καταστρέψες την ομαδα.εδωσες το δικαίωμα ακόμα και στον Κούγια να βρίζει.αυτους του παικτες μαζυ με τον σιμο έφερες.ακομα κοιμασε.ομδαδα στον γκρεμό και σακο του μποξ.η λαμια αλλαξε προπονητη και θα σωθεί.

  7. Ελπιζω οι παικτες να ξεχασουν οτι εχει γινει και να αρχισουν απ’την αρχη. Αν εχουν τη δικη μας ψυχολογια καηκαμε.

  8. Ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει αυτή η ομάδα είναι η από πάνω ομάδες ποιόν θέλουν να ρίξουν αν γίνουν η σωστές κινήσεις από τους διοικούντες ίσως ίσως λέω να θελήσουν να σε σώσουν………

  9. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν η απόδοση της ομάδας είναι θέμα νεύρου, τσαγανού, θράσους, πάθους κ.λπ κ.λπ… Εκεί που έχω καταλήξει (ίσως να κάνω λάθος βέβαια) είναι ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα της ομάδας. Γιατί το λέω αυτό. Γιατί, κατά τη γνώμη μου, για να βγάλεις τσαμπουκά και νεύρο πρέπει να το έχεις πρώτα απ’ όλα. Πείτε μου, λοιπόν, πόσους παίκτες έχει η ομάδα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Λίγοι, ελάχιστοι, θα έλεγα. Μόνο ο Μεγιάδο, ο Βούρος, ο Σελίμοβιτς και ο Ουές διαθέτουν αυτά τα στοιχεία. Οι υπόλοιποι είναι είτε σοφτ είτε μπαλαρίνες. Δεν τα ήξεραν αυτά οι υπεύθυνοι της ομάδας; Εννοείται ότι τα ήξεραν, αλλά ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ τους αυτοί οι παίκτες. Ήθελαν μια ομάδα με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, μια ομάδα που να μπορεί να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο με παίκτες που να είναι καλοί χαρακτήρες, καλά παιδιά. Μια ομάδα που μέσα από το καλό ποδόσφαιρο θα πετύχαινε τους στόχους της. Τι κατάφεραν τελικά; Αυτό (το “πράμα”) που όλοι μας βλέπουμε, το οποίο μάλιστα αποδίδουν στην ατυχία και τον κορονοϊό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όταν υπάρχουν αυτές οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποκλίσεις τόσο ως προς το τελικό αποτέλεσμα (την τελική κατάταξη) όσο και ως προς το θέαμα που παρουσιάσει μια ομάδα.
    Λέγοντας τα παραπάνω, θέλω να καταλήξω στο εξής: είτε σωθεί είτε πέσει η ομάδα, οι υπεύθυνοι αυτής έχουν αποτύχει παταγωδώς. Για αλλού ξεκίνησαν, αλλού βρέθηκαν και πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό. Όχι τώρα, σε λίγο καιρό. Αν δεν το κάνουν, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Μιας μοίρας που, δυστυχώς, φαντάζει προδιαγεγραμμένη στο μυαλό του κόσμου της ομάδας. Και όχι άδικα…

    1. Φίλε μου το έχω πει και θα το ξαναπώ να το διαβάσεις κι εσύ…το σωστό οικοδόμημα θέλει και τα ανάλογα υλικά..και βέβαια,τον σωστό μάστορα..ο Ολλανδός ήταν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, με όλα τα γράμματα κεφαλαία,δεν ξέρω αν πρόλαβες να τον ζήσεις..όλοι τον σέβονταν,οι παίχτες έπαιζαν ΚΑΙ για αυτόν,όχι μονο για την πάρτη τους..επίσης είχε πίσω του άτομα που του έβαζαν,όχι απλά πλάτη,αλλά τοίχο κανονικό…όσοι έρχονταν στην ομάδα δεν έρχονταν για να συμπληρώσουν το ρόστερ και μόνο,αλλά γιατί άξιζαν να παίζουν για την ομάδα..και αν ανατρέξεις στο παρελθόν θα δεις τί ΠΑΙΧΤΕΣ είχε φέρει ο Ολλανδός..ακόμα και οι -τότε- πιτσιρικάδες που έρχονταν ήταν παιχταράδες,βρες πχ πόσα πλήρωσε τότε ο ΟΦΗ για να πάρει τον Νιόπλια από την Γαλατινή Κοζάνης, ομάδα Α’ ερασιτεχνικού..
      Όσο και αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τον τωρινό ΟΦΗ ως ΟΜΑΔΑ,η λέξη αυτή είναι τεράστια και τουλάχιστον προσβλητική για να χρησιμοποιηθεί για ΑΥΤΟΝ τον ΟΦΗ,η κωμωδία είναι η πιο ελαφριά που μπορώ να πω…τσαγανό?νεύρο?πιο πολύ τσαγανό είχαν όταν έπαιζαν στη β’ εθνική..
      Για το αν θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι,θα μου επιτρέψεις να σου πω την εξής παροιμία..Καλύτερα τα αμίλητα παρά τα μιλημένα..
      καλό βράδυ..

      1. Δε λέμε κάτι το διαφορετικό, φίλε μου. Τον πρόλαβα τον Ολλανδό, ξέρω πολύ καλά τι εννοείς και συμφωνώ απόλυτα.

    2. Ποιος λογοδοτεί στην Ελλάδα για να λογοδοτήσουν κι αυτοί; ξέχνα το.. Δυστυχως κατάφεραν να κάνουν την ομάδα εντελώς ανυποληπτη και κινδυνεύει πολύ σοβαρά να πέσει.. Εχουμε το χειρότερο ροστερ όλης της κατηγορίας, παίκτες που δεν στέκονται ούτε στη Β εθνική, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα δάκτυλα του ενός χεριου.. Είναι ντροπή πως κατάντησε η ομάδα του νησιού μας.

  10. Συμπέρασμα.. Οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικου τμήματος, είναι ακαταλληλοι… Ο μπουσης πρέπει να τους αντικαταστήσει, διότι απέτυχαν παταγωδώς σε όλα.. Κι αν περισυ τερματίσαμε κατά λάθος έκτοι ( κι από κει και μετά απ το κακό στο χειροτερο) οφείλεται στους φιλάθλους και σε 4 παίκτες (τσιλιανιδη, ναμπι, σεμεντο και φιγκε που είτε τραυματιστηκαν σοβαρά είτε έφυγαν και οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν για άξιους αντικατάστατες και ευθύνονται απολυτα).

  11. Αμα στείλουμε μήνυμα στο 13033 … ισως .. να κερδίσουμε.
    Με αίτηση, χαρτό-σιμο και τριπλό αγιασμό….κάτι μπορεί να γίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =