Αρακάς με μπάμιες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το πως ο ΟΦΗ θα ξεγλιστρήσει από την ιστορία των play out είναι ένα ζήτημα αλλά ένα φαγητό αν δεν καλοψήνεται, δεν τρώγεται κιόλας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μην μπερδευτείτε από τον τίτλο, ποδοσφαιρικός είναι και αυτός. Ο ΟΦΗ ρίχνεται σε 48 ώρες στην μάχη των play out και δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτό που πρόκειται να δούμε όλοι μέσα στο γήπεδο. Οι αιτίες και οι λόγοι είναι γνωστοί, δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε ξανά και ξανά. Πως θα πείσεις τον χ, ψ οπαδό και φίλαθλο του ΟΦΗ πως θα σταματήσουν τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα του ή ότι δεν θα “ματώσει” να βάλει γκολ; Έτσι και εμένα δεν μπορεί να με πείσει η γυναίκα μου πως θα έχει στο σπίτι αρακά με μπάμιες και εγώ θα κάτσω να φάω. Βέβαια επειδή υπάρχουν και χιλιάδες λάτρεις των “λαδερών”, εγώ απλά καταθέτω την δική μου προσωπική γνώμη, για να μην παρεξηγηθώ με κανέναν.

Για να πειστώ να φάω αρακά με μπάμιες, που δεν θέλω ούτε να τις μυρίζω, θα πρέπει να ρίξει λίγο φετούλα στην άκρη, καμία τηγανιτή πατάτα και πάει λέγοντας. Κάπως έτσι πάει και με τον ΟΦΗ, από την στιγμή που δεν μπορούμε να λάβουμε υπ’ όψιν μας το παιχνίδι με τον Άρη – όσο και αν μας πονάει η αλήθεια – το πρώτο δείγμα γραφής θα είναι το Σάββατο.

Για να μην χάσει ο ΟΦΗ, μιας και δυστυχώς μας έγινε συνήθεια αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να αλλάξει πολύ η συνταγή που θα εκτελέσουν οι παίκτες του Νιόπλια, μιας και το βάρος πέφτει σε εκείνους. Τώρα το τι συνταγή θα φτιαχτεί χωρίς Νέιρα, Ντε Γκουζμάν ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του… σεφ, φτάνει που όλα αυτά που έχει καταφέρει ο ΟΦΗ, μας μοιάζουν ολόκληρο βουνό, έρχονται και τα προβλήματα για να δώσουν συνέχεια στην φετινή τρέλα που ζούμε και η οποία δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει στο φινάλε της σεζόν.

Το ζητούμενο κόντρα στον Βόλο δεν είναι η εμφάνιση, ούτε η εικόνα που θα παρουσιάσει στο γήπεδο. Το πρώτο ζητούμενο πλέον παύει να είναι και το μηδέν στην άμυνα γιατί ο ΟΦΗ δεν αρκείται σε βαθμό, πρέπει να παίρνει βαθμούς και το δύσκολο κομμάτι είναι η δημιουργία και το σκοράρισμα. Ο ΟΦΗ του 2021 δεν βρίσκει γκολ ούτε στο δίτερμα, φάσεις δεν δημιουργούνται με εξαίρεση ελάχιστα ματς μέσα στην χρονιά και απέναντι σε μια ομάδα που αν της δώσεις την δυνατότητα θα σου βάλει ένα και δύο γκολ, πως θα σκοράρεις εσύ για το τρίποντο;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Πατώντας πάνω στην εύστοχη προσομοίωση που έκανες, Μανώλη, να το πάω λίγο παραπέρα και να πω ότι το εστιατόριο (ΟΦΗ), με τον σεφ (Σαμαρά) και τον αρχιμάγειρα (Σίμο), ήθελε να σερβίρει γκουρμέ φαγητό (πρώτη 6άδα) στους πελάτες (οπαδούς) του. Δυστυχώς, όμως, τα υλικά (παίκτες) που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν καλά, ήταν είτε μπαγιάτικα (τελειωμένοι) είτε κακής ποιότητας (παλτά). Αποτέλεσμα; Οι πελάτες (οπαδοί) να έχουν ξενερώσει απίστευτα με το εστιατόριο (ΟΦΗ), το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο (φούντο στη β κατηγορία). Ποιος, λοιπόν, φταίει περισσότερο για την όλη κατάσταση; Οι πελάτες (οπαδοί) που είναι “περίεργοι”, οι πρώτες ύλες (παίκτες) που είναι δευτέρας ή τρίτης διαλογής, ο φτωχός πλην τίμιος αρχιμάγειρας (Σίμος) που έπρεπε να μαγειρεύει με αυτά τα υλικά ή ο σεφ (Σαμαράς) που έκανε όλον τον σχεδιασμό εξ αρχής;

    1. Μήτσο δεν αλλάζω άποψη. Το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ ήταν για εξάδα. Το ότι δεν μπήκε είναι άλλη κουβέντα. Ο κόσμος έχει ξενερώσει για όλη την χρονιά, συνολικά. Και όχι ο κόσμος δεν έχει ευθύνη πουθενά…

      1. Μανώλη θα συμφωνήσω για το ρόστερ του ΟΦΗ. Απορω πως κατάφεραν και έφτιαξαν ένα τόσο αξιοθρήνητο σύνολο. Μιλάμε για τεράστιο κατόρθωμα.

        1. Να διορθώσω, μιλάω για το ρόστερ σε ατομικό επίπεδο, για την αξία και τις δυνατότητες κάθε παίκτη.

  2. η κατηφορα της ομαδας φανηκε απο την αρχη των περσινων πλει οφ οπου σε 10 ματς πηραμε 2 βαθμους..η κατηφορα συνεχιστηκε και στο νεο πρωταθλημα οπου με το ζορι παιρναμε καποια νικη ..απο τοτε επρεπε να εχουν ληφθει μετρα με πρωτο και καλυτερο την απομακρυνση σιμου και δευτερο, την αποκτηση τουλαχιστον 5 παικτων επιπεδου…δεν εγινε η επεμβαση που επρεπε, η διοικηση πεισματικα συνεχιζε με κλειστα τα αυτια και να τα αποτελεσματα…οποτε, φυσικα και το φετεινο ροστερ δεν ηταν για 6αδα, αλλο τι ελπιζαμε εμεις οι οπαδοι…τωρα, ο Θεος βοηθος, αυτο εχω να πω μονο

  3. Μάνο, θεωρώ ότι ξεχνάς ποιοι έπαιζαν πέρυσι και ποιοι παίζουν φέτος. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Τσιλιανίδη, για τον οποίο ξέραμε ότι θα επέστρεφε μεσούσης της σεζόν (και σε τι κατάσταση άραγε;), φέτος δεν είχες ούτε Φιγκεϊρέδο ούτε Σεμέντο, δηλαδή δύο παίκτες που σκόραραν 19 γκολ στο περυσινό πρωτάθλημα, Αν βάλουμε και τα 7 γκολ του Τσίλια, πάμε στα 26 γκολ σύνολο. Και τι κάνει η διοίκηση προκειμένου να αντικαταστήσει επάξια αυτούς τους παίκτες (και τα γκολ τους); Παίρνει Γιάννου (τελειωμένος) για βασικό φορ, Σαρδινέρο για αντικαταστάτη του Σεμέντο (εδώ γελάμε), κάποιον κύριο… Σολίς (μεγάλο παλτό), Γκαργκαλατζίδη-Γρίβα (πολύ άπειροι και αμφιβόλου ποιότητας νέοι παίκτες) και Στάρτζεον (που δε φημίζεται για την ευχέρεια στο σκοράρισμα). Επιπλέον, στα μετόπισθεν παίρνει Βούρο (τίμιο στόπερ, αλλά δεν έχει παίξει πολύ λόγω τραυματισμών), Σελίμοβιτς (κι εδώ γελάμε), Ουές (πολλά υποσχόμενος, αλλά πολύ άπειρος), Διαμαντή (πάνω-κάτω τα ίδια με Ουές) και περιμένει με αυτούς- και τους τραγικούς Γιαννούλη και Κοροβέση- να φτιάξει μια καλή αμυντική γραμμή. Ε, δε γίνεται!

  4. Μάνο αμα σωθεί η ομάδα…. να βάλεις τη γυναίκα να σου φτιάχνει αρακά με μπάμιες για 10 μέρες.
    Και να έρχεσαι σε μένα που θα σουβλίζω 10 μερες αρνιά!!!

  5. Συμφωνώ απόλυτα με όλους σας ..!!Το πιο ωραίο δε οτι έχουν διετή και τριετή συμβόλαια οι περισσότεροι!!Θα ρίξουν την ομάδα και θα τούς βλέπουμε και του χρόνου έτσι για να τους ευχαριστηθουμε!Και βεβαίως να ανταμειφθούν
    Προκοψαν να ανανεώσουν μην χάσουν τα κελεπούρια!!ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΈΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΌΧΟΥΣ!ΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ….

  6. Μια ψιλο ασχετη ερώτηση…αυτος ο ποδοσφαιριστής Μιγγος… πληρώνεται;

  7. Καλημέρα σε όλους τους απανταχού Ομιλίτες! Αγαπητέ μου φίλε και συνομιλίτη Γιάννη Αλεξάκη. Από τη μία χαίρομαι ειλικρινά για το λόγο ότι τώρα, έστω και αργά, διαπιστώνεις την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έφεραν την Ομάδα, όπως πολύ σωστά το λες, οι “ένοχοι” και το ότι διεπράχθησαν εγκλήματα. Θυμάσαι που πριν πάρα πολύ καιρό τα έγραφα σ’ αυτό εδώ το site; Τότε λοιπόν, να σου θυμίσω, με είχες κράξει χοντρά και με κατέκρινες αυστηρά, βέβαια όχι μόνο εσύ. Η κατάσταση φαινόταν εδώ και πολύ καιρό ότι θα κατέληγε σ’ αυτό το σημείο. Δεν χρειαζόταν να ήταν κάποιος πολύ έμπειρος ή σοφός ή μάντης ή προφήτης για να καταλάβει που οδηγούσαν οι τύποι την Ομάδα. Φωνάζαμε τότε γιατί τα βλέπαμε και αγωνιούσαμε για το μέλλον της Ομάδας. Φαινόταν τι θα συμβεί. Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Να το αποτέλεσμα τώρα. Ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο ότι θα συνέβαινε αυτό. Φώναζε, έκανε μπαμ από χιλιόμετρα μακριά το χάλι στο οποίο είχαν φέρει την Ομάδα μας. Τα έχω γράψει στο παρελθόν, δεν θέλω να τα ξαναγράφω και να τα ξανααναλύω γιατί θα κουράσω. Από την άλλη θλίβομαι πάρα πολύ, όπως και όλοι μας, γιατί βλέπω ότι αυτή η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Το τι μέλλει γενέσθαι μόνο ο Ύψιστος το γνωρίζει. Είναι ώρα να μπούμε στη διαδικασία να ψάχνουμε να βρούμε τους εγκληματίες και να τους αποδώσουμε ευθύνες; Πιστεύω όχι. Να τελειώσει με το καλό αυτό το μαρτύριο που περνάει η Ομάδα και που ζούμε και συμπάσχουμε κι εμείς και μετά θα πρέπει να μπει το νυστέρι βαθιά στο κόκαλο για να θεραπευθεί, αν υπάρχει ίαση, το πρόβλημα που δημιούργησαν στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ. Ο Θεός μαζί μας!

  8. Ιαση είναι το ξηλωμα και απο την αρχη…απο αυτους που φέρανε παιχτες που γνωριζαν οτι εχουν τραυματισμους το ιατρικό τιμ που εκανε λάθη με την διαχείριση ( πολλες υποτροπές) βαζω και γυμναστες μεσα…και κατι παίχτες που ειναι για βιτρίνα στον οφη και απορω γιατί τους πήραμε… το ρουσφέτι παίχτηκε…

  9. Επιτέλους η ομάδα τα έδωσε όλα, ότι μπορούσε.. Αυτή είναι η διαφορά του νομπλια απ το σιμο

    1. Όντως τα έδωσε όλα η ομάδα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους πήραμε το βαθμό. Ας σκεφτούμε ότι δεν έπαιξαν καθόλου, για πρώτη φορά φέτος, οι Γιαννούλης-Κοροβέσης ενώ, παράλληλα, έπαιξε επιτέλους ο Βούρος. Άλλη φάση να έχεις μέσα τους δυο “καρκίνους” και το Βούρο εκτός, άλλη φάση όταν γίνεται το αντίθετο. Επίσης, πρώτη φορά που κατέβηκε η ομάδα κυρίως για να μη χάσει: πολύ κλειστή στα μετόπισθεν και ό,τι μπορούσε (λίγα πράγματα) στην κόντρα επίθεση. Αυτό σίγουρα το πιστώνεται ο Νιόπλιας.

  10. Ειχα μια ελπιδα οτι μπορει να κλεψουμε τη νικη σ’αυτο το ματσ αλλα δεν εχουμε τον γκολτζη για κατι τετοιο. Παντος η ομαδα ηταν σηγουρα τοσο σοβαρη οσο απαιτηται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + 20 =