Τα θεμέλια και τα μπετά του Νιόπλια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην βαθμολογική διαδικασία που έχει μπει ο ΟΦΗ μεγαλύτερη σημασία έχει το μηδέν στην επίθεση, παρά το μηδέν στην άμυνα. Αλλά η αρχή δείχνει τον δρόμο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εδώ που φτάσαμε πλέον είναι είδηση ότι δεν χάσαμε. Ακόμα πιο μεγάλη είδηση είναι ότι ο ΟΦΗ δεν έφαγε γκολ μετά από 12 συνεχόμενα ματς. Κράτησε το μηδέν με μεγάλη ευκολία, πολύ μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε πριν την σέντρα του αγώνα. Βέβαια είναι μια πραγματικότητα πως με την επιστροφή του Βούρου, αντί του ντεφορμέ Γιαννούλη, θα βλέπαμε μια ισορροπία στα μετόπισθεν γιατί και ο Διαμαντής γίνεται καλύτερος δίπλα στον “Πράξι” και παράλληλα η χρησιμοποίηση του Μαρινάκη έφεραν μια αμυντική ισορροπία που βγήκε στον Νιόπλια. Το γεγονός ότι ο Βόλος του υπέροχου Δουβίκα έβγαλε το ματς χωρίς καμία τελική φάση απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, είναι μια νίκη. Αλλά στην περίπτωση του ΟΦΗ μια νίκη που τελείωσε με το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη στον Βόλο.

Με την βελτίωση της άμυνας, μπήκαν τα θεμέλια για τον ΟΦΗ των play out μόνο που δεν αρκούν μόνο τα σίδερα και ο σκελετός αλλά πρέπει να πέσουν και τα μπετά για να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Και αυτό θα έρθει με την βελτίωση της επίθεσης. Ο ΟΦΗ δεν έφαγε φάση αλλά δεν έκανε. Και εδώ ακριβώς κολλάει ο πρόλογος. Το μηδέν στην άμυνα μπορεί να χτίζει ψυχολογία αλλά από μόνο του δεν σου προσφέρει τίποτα αν δεν σκοράρεις. Και κανένας δεν περίμενε πως ο ΟΦΗ θα έβγαζε, με ευκολία, φάση όταν του λείπουν οι Ντε Γκουζμάν, Νέιρα αφού Μεγιάδο, Στάικος δεν μπορούν να κουβαλήσουν την μπάλα αλλά δεν μπορούν και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υπεραρυθμίες στην επίθεση της ομάδας.

Ορθώς ο Νιόπλιας εστίασε στις δηλώσεις του στην βελτίωση της άμυνας, ορθώς είπε πως όλα ξεκινούν από την άμυνα αλλά αν δεν επιστρέψουν Ντε Γκουζμάν, Νέιρα – το μηδέν στην άμυνα δεν θα του είναι αρκετό για τα επόμενα παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Ολόσωστος, Μανώλη. Για να αποφύγει η ομάδα τις τελευταίες θέσεις πρέπει να κάνει και κάποιες νίκες. Για να κάνεις αυτές τις νίκες θα χρειαστείς τόσο δημιουργική ικανότητα όσο και εκτελεστική δεινότητα. Το πρώτο μόνο με τις επιστροφές Νέιρα-Ντε Γκουζμάν μπορείς να το έχεις. Το δεύτερο, δυστυχώς, δεν το είχες ποτέ φέτος. Ας ελπίσουμε να θυμηθεί ο Καστάνιος το ποιος ήταν κάποτε και να δώσει πράγματα σε αυτό το κομμάτι.

  2. Μα τι στο καλό ρε παιδιά, ποια ομάδα επιτρέπει στον εαυτό της να είναι γυμνή σε κέντρο και επίθεση; ακόμα και στις ερασιτεχνικες κατηγορίες οι ομάδες έχουν δύο τρία άτομα στις θέσεις αυτες, εμείς πως καταντήσαμε έτσι, να μην έχουμε ούτε ένα να φτιάχνει παιγνίδι κι ούτε ένα να σκοράρει; κάτι πήγε να κάνει ο σακορ προχτές αλλά ήταν απελπιστικά μόνος… Πως γίνεται να είναι όλοι οι καλοί μας παίκτες μονίμως τραυματίες; ναμπι, νειρα, τσιλια, βαζ, γκουσμαν και ο μόνος αξιόλογος σέντερ φορ να προσπαθεί ακόμα να βρει τη φόρμα του; σε καμία άλλη ομάδα δε συμβαίνουν αυτα…απαραδεκτη κατάσταση… Αν σωθούμε, θα είναι λόγω τύχης και νομπλια.

    1. Πάλι σβήνεις σχόλια δεν πειράζει… αυτό που κάποιοι επιμένετε να λέτε ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα με το Βόλο με μία ομάδα που σου χάρισε το παιχνίδι στην κυριολεξία για δεύτερη φορά ομάδα σου χαρίζει παιχνίδι και εσύ τι κάνεις τίποτα…..

  3. Βρε Μανώλη είναι ο δεύτερος αγώνας που σου τόν δίνουν ξεκάθαρα και εσύ ακόμα μιλάς για το ότι ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε μια φάση…. Όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα Ματς τότε να δω τι θα γίνει…… δυστυχώς μόνο ένα αποτέλεσμα μετράει εδώ πού φτάσαμε και αυτό είναι η Νίκη…..

  4. Φοβάμαι ότι με την εμμονή του Σαμάρα σε παίκτες επιπέδου ΣΤΑΙΚΟΥ , που έχει κάνει εγκληματικά λάθη σε μαρκαρίσματα κ ανύπαρκτος οργανωτικά κ επιθετικά, δεν έχουμε μέλλον. Ο Μπαλογιάννης βλέπει τους αγώνες απ την κερκίδα κ ο Σουρνακης ,σαν να μην υπάρχει…
    πρέπει να μπουν άτομα με ικανότητες και επικοινωνιακοί στη διοίκηση , αλλιώς … ΟΦΗ τέλος!

  5. Πάλι σβήνεις σχόλια δεν πειράζει… αυτό που κάποιοι επιμένετε να λέτε ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα με το Βόλο με μία ομάδα που σου χάρισε το παιχνίδι στην κυριολεξία για δεύτερη φορά ομάδα σου χαρίζει παιχνίδι και εσύ τι κάνεις τίποτα…..

    1. Δεν σβήνω σχόλια, δεν είμαι ρε φίλε όλη μέρα πάνω από το σάιτ για να τα εγκρίνω. Ήμαρτον, νομίζεις πως είμαι online 24ωρες το 24ωρο;

  6. O βασιλιας ειναι γυμνος κυριε σαμαρα.τον αφησες γυμνο.διτι εισαι ανικανος να αγορασεις ρουχα στο μεγεθος του οφη.δεν φτανει μονο η αγαπη χρειαζεται και ικανοτητα.ειχες χρονο δεν τα καταφερες.αν θελεις το καλο της ομαδας αλλαξε αν εισαι εγωιστης και σε ενδιαφερει μονο το χρημα καθησε η ιστορια γραφει εισαι ο χειροτερος.η ομαδα βαδιζει στην β εθνικη .η αντιδραση ηρθε αργα.εισαι πολι λιγος.δεν μπορεις.δεν σε χρειαζεται η ομαδα.

  7. Χρειαζοταν απο πριν αλλαγη προπονητη.χρειαζοταν παικτη για το ευκολο γκολ.απο το καλοκαιρι γραφω..μονο αμυνα η ομαδα θα παρει ισοπαλιες δεν σωζεται ετσι.τωρα θα αρχιζουν να ερχονται και παραξενα αποτελεσματα.πχ απολλων αελ.εμεις ουτε σε αυτο το εχουμε.οι υπευθυνοι της ομαδα σαν δημοσιοι υπαλληλοι.κοιμουνται ορθιοι.αδιεξοδο.καταστρεψαν την ομαδα με τις επιλογες τους.κριμα

  8. Δυστυχώς τα πράγματα για την ομάδα είναι πολύ δύσκολα. Η ομάδα χρειάζεται νίκες, δεν αρκούν οι ισοπαλίες. Με δεδομένο το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και το επίπεδο των άλλων ομάδων που ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο και είναι καλύτερες από εμάς, συν το ότι έχουν διασυνδέσεις και θα μαγειρέψουν αποτελέσματα, ενώ εμείς πάμε με το σταυρό στο χέρι δεν βλέπω άσπρη μέρα.

  9. Να το πάρει πλέον χαμπάρι ο κόσμος. Οι Πουρσανιδοσαμαροκιοφτέδες χαντάκωσαν δυστυχώς τον ΟΦΗ. Έγραψαν τα ονόματά τους δυστυχώς στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του ΟΦΗ. Από άλλους περιμέναμε κι απ’ αλλού δυστυχώς τη βρήκαμε. Προσδοκούσαμε ότι κάτι θα άλλαζε, αλλά δυστυχώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας. Το προτζεκτάκι δυστυχώς δεν τους βγήκε. Τώρα από δω και πέρα να δούμε τι θα δούμε δυστυχώς ξανά στα μεγάλα αλώνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + two =