Την αλλαγή την κάνουν τα πρόσωπα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η φυσιολογική εικόνα του ΟΦΗ από την μέση και μπροστά και τα ερωτήματα που έρχονται ενόψει ΠΑΣ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το έγραψα και την Κυριακή πως ο ΟΦΗ κατάφερε να βελτιώσει το μεγάλο, το ένα από τα δύο βέβαια για να λέμε την αλήθεια, κομμάτι του παιχνιδιού του: Την άμυνα και το άλλο παρουσιάστηκε όπως το δίμηνο που δεν έβαζε γκολ ούτε με αίτηση στα ΚΕΠ. Όμως όπως η άμυνα βελτιώθηκε με τις επιστροφές του Βούρου και του Μαρινάκη, άρα η λειτουργία στα μετόπισθεν – πέραν της δουλειάς του προπονητή – ήταν και υπόθεση προσώπων, έτσι και το μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν υπάρξουν οι ανάλογες επιστροφές. Ο Μεγιάδο, που γνωρίζουμε είναι ένα εξαιρετικό εξάρι που μπορεί να αναχαιτίσει κάθε επίθεση του αντιπάλου αλλά που δεν μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά, ο Στάικος είναι φιλότιμος – και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς – αλλά δεν μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα και να δημιουργήσει σε σετ παιχνίδι για τον ΟΦΗ.

Η βελτίωση στην άμυνα ήρθε με τις επιστροφές των Βούρου και Μαρινάκη. Ο πρώτος που στάθηκε άτυχος με τους δύο τραυματισμούς και έλειψε πάρα πολύ, η επιστροφή του φάνηκε αμέσως ότι κάνει την διαφορά στα μετόπισθεν και ο δεύτερος που από ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του Καμαρά στο φιλικό με τα Χανιά, έπαθε έναν από τους πιο δύσκολους τραυματισμούς που μπορεί να πάθει ένας ποδοσφαιριστής με αποτέλεσμα να λείψει τόσους μήνες. Για τον Μαρινάκη το φωνάζω από πέρυσι πως είναι ο καλύτερος, τακτικά, ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Η παρουσία του όχι μόνο βελτίωσε τον Ουές που έπαιζε δίπλα του αλλά σουλούπωσε οργανωτικά όλο το αμυντικό κομμάτι – και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως από την στιγμή που επέστρεψε πήρε φανέλα βασικού από το Νίκο Νιόπλια. Όμως πέραν του αγωνιστικού κομματιού, ο Μαρινάκης δίνει πάθος, που έλειπε εδώ και καιρό, και έξτρα τσαμπουκά σε ένα, κατά γενική ομολογία, σοφτ γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Η εικόνα του ΟΦΗ μεσοεπιθετικά και δημιουργικά δεν προκάλεσε καμία έκπληξη και ούτε χρειάζεται να μας προκαλέσει δίχως Νέιρα, Ντε Γκουζμάν. Η σημασία της επιστροφής αυτών των δύο ποδοσφαιριστών είναι μεγάλη αλλά και ικανή να λύσει το πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αφού πλέον, στην βαθμολογική κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΦΗ, δεν αρκεί το μηδέν στην άμυνα γιατί θα του δώσει έναν βαθμό αλλά που στην ουσία θα είναι σαν κανένας. Ο ΟΦΗ χρειάζεται νίκες, ορθώς ο Νιόπλιας στάθηκε στην βελτίωση της αμυντικής γραμμής αλλά δίχως αυτούς τους δύο ούτε ο Καστάνιος θα βρεθεί σε φάση για γκολ, ούτε οι ακραίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ολλανδό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Χαράς το κουράγιο σου που ψαχνεις ακόμα να βρεις το τι και το πώς…
    Η ομάδα είναι όλη για πέταμα. Δε βρίσκω λόγο να προσπαθείς να αναλύσεις τα χάλια μας…
    Η απλή λογική λέει ότι του χρόνου πρέπει να χτίσουμε από το μηδέν πάλι. Με σοβαρές και αξιόπιστες λύσεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Λύσεις που θα κοστίσουν.
    Αντί λοιπόν να προσπαθείς κύριε Μανώλη να “χρυσώσεις το χάπι” για κάποια “παλτά”, καλά θα κάνεις, νομίζω και εσυ να αρχίσεις από τώρα να φωνάζεις ότι ο ΟΦΗ απαιτεί ολικό restart με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και μονάδες, από αυτά που μας οδήγησαν στα τάρταρα.
    Σημασία έχει το μισό-μηδέν τώρα. Και ας έρθει με κλοτσοπατινάδα ή πέναλτι ή αυτογκόλ στις καθυστερήσεις. Τίποτα άλλο δε μας ενδιαφέρει, μόνο το αποτέλεσμα. Να σωθεί η ομάδα. Απαγορεύεται να τη ρίξουν κατηγορία! Και μετά να πάνε όλοι στο καλό.

    Δικαιολογίες δεν αποτελούν ούτε οι τραυματισμοί, ούτε τα άδεια γήπεδα. Αυτά είναι βλακείες! Παίζουμε σε πρώτη κατηγορία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χωρίς οικονομικά προβλήματα και ερχόμαστε από προκριματικά Europa League! Ήθελε τρομερή προσπάθεια για να φτάσουμε ως εδώ που φτάσαμε. Τα κεφάλια κάτω και δουλειά δουλειά δουλειά. Ο ΟΦΗ του χρόνου ΠΡΕΠΕΙ να είναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ νέα ομάδα με σοβαρές μονάδες. Και οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάψουν να βαφτίζουν “ταλέντο” τον κάθε τσάμπα-παίχτη. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

    * Όταν μιλάω για παίχτες “παλτά”, προφανώς αναφέρομαι ΚΑΙ σε αυτούς που παίζουν ένα ματς και μετά κάθονται τραυματίες για τα επόμενα πέντε.

    1. Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό όμως έχω μια ένσταση με όσα γράφεις. Δεν αναζητώ δικαιολογίες, ούτε πιστεύω – ταπεινή μου άποψη – πως είναι η ώρα να αναζητήσουμε τις ευθύνες για το πως έφτασε ο ΟΦΗ εδώ. Άλλωστε στο άρθρο μου σχολιάζω, λόγω επικαιρότητας, το τι προβλέπεται να δούμε άμεσα – όπως γράφεις και εσύ για το “μισό μηδέν”. Όλα αυτά που γράφεις είναι καλά αλλά πρέπει να ειπωθούν στο τέλος και όχι τώρα. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

      1. Δεν αποτελεί “μομφή” το μήνυμά μου και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
        Ελπίζω μόνο το καλοκαίρι να μην προσπαθούμε να χρυσώσουμε το χάπι με λύσεις ανάγκης και μπαλώματα… Μακάρι και εσύ να επιμείνεις στην αλήθεια.

  2. Όλη τη χρονιά ήμουν από τους ουδέτερους που περισσότερο έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο. Ήρθε όμως η ώρα να κάνουμε ταμείο και.. είναι μείον, σε όλα τα επίπεδα όσο αφορά το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Δυστυχώς ο φίλος Carpenter Brut 4 λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν μπορεί πιστεύω κανείς που αγαπάει τον ΟΦΗ να χρυσώσει το χάπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 4 =