Λόλα, να ένα μήλο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Επιστρέφω στην αθώα παιδική μου ηλικία όταν έπρεπε να υπομένω ξανά και ξανά την φράση “Λόλα, να ένα μήλο”, κάπως έτσι πορεύομαι την φετινή σεζόν με τους τραυματισμούς του ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εναλλακτικός τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε να είναι και το “τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε” όμως αρκετό θανατικό έχει πλακώσει γύρω μας οπότε είπα να κάνω στροφή στην καριέρα μου αναβιώνοντας τα καλύτερα μας χρόνια που είναι και τα παιδικά. Εμείς βέβαια την φράση “Λόλα, να ένα μήλο” δεν την ακούγαμε τόσο μα τόσο συχνά όσο οι πατεράδες μας ή εκείνοι που είναι 55 plus αλλά όσο να’ ναι καθόρισε την παιδική ψυχή μας. Ποιος δεν είχε από πάνω του, την μάνα του να μας επαναλαμβάνει την φράση με την Λόλα και το μήλο μέχρι να γίνει κόκκινη η γλώσσα μας και να πούμε “να ένα μήλο”. Ειδικά η Λόλα στα πρότερα παιδικά μας χρόνια πρέπει να ήταν το μοναδικό θηλυκό που δεν θέλαμε να ακούμε.

Και ενώ έπρεπε να προηγηθεί το απαραίτητο αφηγηματικό πόνημα για τα παιδικά τραύματα μας, ώστε να γίνει και η είσοδος στο κυρίως θέμα μας, κάπως πρέπει να γίνουμε ανάλαφροι αυτήν την περίοδο της ζωής μας. Από την μια είναι ο κορονοϊός, τα δυσάρεστα μαντάτα που (μόνο) ακούμε, ο τρόπος να φαίνομαι αδύνατος στο γυαλί, ήρθε ο τραυματισμός του Καστάνιος για να μας υπενθυμίσει πως η σεζόν των τραυματισμών δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Ο Ολλανδός που ήρθε – και αποδεδειγμένα είναι καλός παίκτης αυτό δεν το συζητάμε – για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του ΟΦΗ, μένει στα πιτς – δεν παίζει σίγουρα κόντρα στον ΠΑΣ και μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε θα επιστρέψει. Θα γυρίσει με τον Απόλλωνα, τον Ατρόμητο – θα αναστηθεί στις 2 του Μάη όταν και θα έχουμε Πάσχα, δεν το γνωρίζει κανένας πια. Τα προβλήματα που βγάζει ο Καστάνιος, που βγάζει ο Ντε Γκουζμάν, που συνεχίζει να έχει ο Νέιρα έρχονται να μας υπενθυμίσουν όλα τα μαζεμένα λάθη που έγιναν φέτος στον ΟΦΗ και τα οποία αναδείχθηκαν μετά τον καταστροφικό Γενάρη. Το θέμα είναι πως θα λύσεις το θέμα, διαβάζω διάφορες αναλύσεις δεξιά και αριστερά ή ακόμα και στην Αθήνα για το πως θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα ο ΟΦΗ, και με πιάνουν τα γέλια. Κάπου διάβασα πως ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά ο Σαρδινέρο και ο Στάικος, μόνο που ο πρώτος έχει κάνει ότι μπορεί για να βγάλει τα λεφτά του με τα 5 γκολ που έχει βάλει παρότι το παιδί βαφτίστηκε, αναγκαστικά, φορ και τουλάχιστον έβαλε και 4 στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος που οργανωτικά δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που θέλει ο ΟΦΗ.

Το μαρτύριο φάνηκε και το Σάββατο πως δεν πρόκειται να τελειώσει και έχουμε μπροστά μας ένα δίμηνο για να ελπίζουμε σε κάτι. Φαντάζομαι, δεν ξέρω – ούτε έχω μιλήσει μαζί του – κάπου ελπίζει και ο Νιόπλιας. Αυτός πλέον ξέρει την ομάδα καλύτερα από τον καθένα, δημόσια λέει ξανά και ξανά να είναι όλο το γκρουπ μαζί, μόνο που μαζί το γκρουπ δεν ξέρω αν θα το δούμε φέτος. Εκεί που ελπίζουμε πως θα τελειώσουν οι τραυματισμοί, πάντα μια Μοίρα βρίσκεται μπροστά μας και μας κάνει να σκεφτόμαστε πως “όχι πούστηδες, αφού παίξατε με την λογική του ποδοσφαίρου, εμείς θα σας τιμωρήσουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Mανο ο Σαρδινερο, που ειναι κανονικος ποδοσφαιριστης , τρωει τις κλωτσιες του, τραυματιζεται και σε δεκα μερες γυριζει, οι…. καμμενοι ποδοσφαιριστες, τραυματιζονται οταν περπατανε και γυρνανε μετα απο …. πεντε μηνες!…. Την παροιμια “οτι πληρωσεις παιρνεις” την ξερεις? Να πεις στον Νιομπλια να παιξει με 4-4-2 , με επιθετικο διδυμο…. Γιαννου /Καστανιος….

  2. Επίσης Γιώργο άλλη μια παροιμία λέει ότι: “από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι”, κι άλλη μία ότι: “όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”. Ο νοών νοείτω.

  3. Τον κατέστρεψαν τον οφη μας με τον εγωισμό, τις επιλογές και την ανικανότητα τους.. Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουμε πια για παραμονή… Μας κατάστρεψανε οι ανεύθυνο υπεύθυνοι…

  4. Γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει τύχη-ατυχία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον όσο αφορά την έκβαση της χρονιάς μιας ομάδας, το που θα τερματίσει δηλαδή, αν θα είναι μέσα στους στόχους της ή όχι. Τύχη-ατυχία μπορεί να υπάρξει σε μεμονωμένα περιστατικά, δηλαδή σε συγκεκριμένους αγώνες κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που, όμως, δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική σούμα, στη μεγάλη εικόνα μιας ομάδας μέσα στη σεζόν.
    Μην τα ξαναλέμε, έχουν γίνει τεράστια λάθη από τους υπεύθυνους και εκεί ακριβώς οφείλεται η φετινή πορεία της ομάδας μας. Το ερώτημα είναι: τα έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 3 =