Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Εδώ που φτάσαμε λιγοψυχία δεν αντέχεται. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μετά από ένα 15νθημερο ψυχικής υγείας και ηρεμίας, που η αλήθεια είναι πως το είχαμε ανάγκη, πλέον επανερχόμαστε στα δικά μας. Ένας μήνας που μπήκε σήμερα και μέχρι το Πάσχα θα έχουμε ανελλιπώς ματς οπότε και μέχρι τις αρχές του Μάη θα έχει ξεκαθαρίσει, πιθανότατα, το πράγμα σε μεγάλο βαθμό και που θα βρίσκεται το μονοπάτι της σωτηρίας για τον ΟΦΗ. Το τι έχει γίνει μέσα στο 2021 δεν χρειάζεται να το αναλύσω ούτε εγώ, άλλωστε χιλιάδες κόσμος που βλέπει τον φετινό ΟΦΗ έχει βγάλει συμπεράσματα, έχει βρει απαντήσεις οπότε είναι άσκοπο να κάνουμε μια επανάληψη. Άλλωστε και εγώ προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ της επανάληψης, από τότε που η συγχωρεμένη η μάνα μου με έβαζε να διαβάζω ξανά και ξανά ενώ εγώ λούφαρα.

Τα λάθη, οι αστοχίες – μεταγραφικές & αγωνιστικές – έχουν αναλυθεί, προφανώς και δεν περιμένει κανείς μας να δούμε τον ΟΦΗ να κερδίζει παίζοντας μπαλάρα, άλλωστε αυτό είναι το τελευταίο ζητούμενο αφού όπως είπε και εκείνος στην παρουσίαση του τώρα μετρούν τα αποτελέσματα και όχι η εικόνα που θα βγαίνει στο γήπεδο. Μισό – μηδέν; Μισό – μηδέν και δίχως ίχνος φάσης αφού στο τέλος θα σκεφτόμαστε το τρίποντο και τίποτα άλλο.

Όμως επειδή από εδώ και στο εξής πάμε σε συνεχόμενες μάχες και αυτές απαιτούν καρδιά, ψυχή και θυσίες κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην προσπαθήσει, να μην δώσει το 110% των δυνάμεων του. Σαφώς και δεν έχω απαιτήσεις από έναν παίκτη του 5 να πάει στο 8 με 9 αλλά όλοι έχουμε απαιτήσεις από εκείνον να πάει στο 6 με 7. Πλέον λιγοψυχία δεν αντέχεται. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Δεν υπάρχει καθόλου έλλειψη χρόνου, καθόλου διάθεση για να μην δει ο κόσμος παίκτες που θα δώσουν μέσα στο γήπεδο και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους.

Ακόμα και τώρα που τα προβλήματα δεν λείπουν, τώρα που οι απουσίες πιάνουν το κόκκινο, θα φανεί ποιοι αντέχουν και ποιοι όχι. Θα ξεκαθαρίσει ποιοι μπορούν να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ μετά και το καλοκαίρι όταν και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως οι αλλαγές που θα γίνουν θα επηρεάσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα από τους επικεφαλής. Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε αναλύσεις επί αναλύσεων παραμονές τέτοιων αγώνων.

Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται. Απλά και όμορφα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ…ΤΕΛΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΦΤΕΙ….ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΝΟ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ…….

  2. Ας έφτιαχνε ο Σαμαράς ομάδα με κανονικούς, υγιείς παίκτες και όχι να μάζευε στο τζάμπα ότι σκαρταδούρα κυκλοφορούσε. Ας προσλάμβαναν επαγγελματίες στο είδος τους γιατρούς, γυμναστές κλπ για να φροντίζουν σωστά την εκγύμναση και την αποκατάσταση των παικτών. Παραπάει να τα ρίχνουμε όλα στην τύχη. Στην ανικανότητα της διοίκησης οφείλονται τα χάλια μας. (Να περάσει, έτσι;)

    1. Γιατί ποιο σχόλιο, πέραν υβριστικών, γράφτηκε και δεν πέρασε;

  3. Πιστεύω πως εάν τερματισουμε προτελευταίοι κ δώσουμε μπαράζ θα είναι τεράστια επιτυχία, εάν πέσει ο Παναιτωλικος βέβαια, ερώτηση. Ποιός θα βάλει Γκολ!!! από την ομάδα μας???????
    Περιμένω Απάντηση.

  4. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι παίκτες, τουλάχιστον αυτοί που τράβηξαν το κουπί έως εδώ, πάντα έδιναν αυτό που μπορούσαν. Το 4, το 5, το 6; Ό,τι κι αν είναι αυτό, ό,τι μπορούσαν έδιναν. Το ερώτημα, όμως, είναι: αρκεί το 5 ή το 6 έτσι ώστε να σωθεί η κατηγορία; Γιατί μην περιμένουμε από έναν παίκτη του 5 να πάει στο 7 έτσι εύκολα. Για παράδειγμα, πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει ο Κοροβέσης ή ο Σαρδινέρο; Εγώ λέω, μακάρι να παίζουν 6 σε όλα τα ματς από δω και στο εξής! Αρκεί αυτό; Κανείς δεν μπορεί να πει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την επιστροφή κάποιων, όπως του Βούρου, δε θα χρειαστεί να ξαναπαίξουν αποδεδειγμένα κακοί παίκτες, όπως ο Γιαννούλης. Αυτό σίγουρα σε ανεβάζει μισό κλικ. Και πάλι, όμως, θα φανεί αν είναι αρκετό…

  5. Περιμένω από τους παίκτες μας να τα δώσουν όλα στα 6 ματς που απομένουν, για τον εαυτό τους, την ιστορία της ομάδας και όλους εμάς..θελουμε 3 νίκες σε 6 ματς οποσδήποτε και θα το κάνουμε! Θα σωθούμε, εστω με αγώνα μπαραζ

  6. Τρομερά λάθη σε όλους τους τομείς. Από το ρόστερ μέχρι το ιατρικό επιτελείο και τις εγκαταστάσεις. Όλα λάθος, τη στιγμή που “δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα”.

    Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι δύο:

    Είτε αυτοί που διοικούν είναι εντελώς άχρηστοι.
    Είτε αυτοί που διοικούν δεν ενδιαφέρονται να χτίσουν μια δυνατή και καλή ομάδα μέσα στα χρόνια και τα αφήνουν όλα στην τύχη.

    Σε κάθε περίπτωση αυτοί που διοικούν είναι ακατάλληλοι για μια ομάδα με το μέγεθος του ΟΦΗ.

    Αποδείξεις υπάρχουν ένα σωρό.

    Να ασχοληθούν με τις ακαδημίες και ας δώσουν τη σκυτάλη σε μια νέα διοίκηση που θα βάλει πραγματικούς στόχους και θα πετύχει!

    Αυτοί που βρίσκονται τώρα στην ΠΑΕ απέδειξαν ότι είναι Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Ι.

    1. Συμφωνώ, εν γένει, με τις παρατηρήσεις σου. Για όλα αυτά θα υπάρξει χρόνος όταν τελειώσει το φετινό μαρτύριο. Θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να δώσουν εξηγήσεις και στο αφεντικό (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) και στον κόσμο της ομάδας. Δε γίνεται να περάσει στο ντούκου όλο αυτό. Απλά, υπομονή τώρα μπας και σωθεί η παρτίδα που είναι και το σημαντικότερο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, αν πέσουμε, δε βλέπω κανένα μέλλον.

  7. Όταν έλεγα ότι ο Σίμος κατέστρεψε τον οφη, φάνηκε σήμερα.. Δεν τον κατέστρεψε αγωνιστικά, ίδια μπάλα παίζει και με νομπλια.. Του κατέστρεψε όμως το μενταλιτι, τη νοοτροπία νικητή.. Το μότο δεν πειράζει κι αν χάσουμε, κατέστρεψε την ομάδα.. Ο οφη του νομπλια δεν ανέχεται την ήττα και τρώει σίδερα, ο οφη του Σίμου ήταν κρέμα καραμελε…οχι πια ηττοπάθεια! Η ήττα πρέπει να μας πειράζει και δεν γίνεσαι καλύτερος ούτε μαθαίνεις απ τα λάθη σου όπως έλεγε ο Σίμος.. Τον οφη του Σίμου ήταν να τον λυπάσαι.. Τον οφη του νομπλια, να τον θαυμάζεις!

  8. Πραγματικα εχει αλαξει το πνευμα των παικτων κι αυτο φανηκε σε πολλες στηγμες εχθες. Εχει αλαξει ομως κι ο τροπος παιχνιδιου, δεν εχει καμια σχεση με τον ΟΦΗ του Σιμου που επαιζε με τον ιδιο τροπο σε ολα τα ματσ. Ο Νομπλιας προσαρμωζει τον τροπο παιχνιδιου αναλογα τις συνθηκες του ματσ. Στον Βολο παιξαμε σφηχτα πησω με πρωτερεοτητα να μην φαμε γκολ, ενω εχθες για πρωτη φορα φετος αντιμετοπισαμε το πρεσινγκ του αντιπαλου με μακρινες μεταβηβασεις για να φτασει η μπαλα μπροστα. Αυτο που δεν αλαζει ειναι οι δυο πεσωντες σε καθε ματσ. Μ¨ αυτον τον ρυθμο την τελευταια αγωνιστηκη θα χριαστει να ξαναβγαλουν δελτιο Σαμαραδες, Πουρσανιδης, Νομπλιας, Τσινος , Κωφιδης, αλλιως δεν μαζευουμε εντεκαδα.Μελοντικα θα χρισημοποιηθουμε ως αρνητικο σημειο αναφορας στα σεμηναρια για αθλιατρους. Τελος δεν αντεχω να μην σχολιασω αυτους γραφουν επισημα κι επονημα λεγοντας χοντραδες . Οταν μετεγγραφηκε ο Σολις τον παρουσιαζαν σαν να πειραμε τον Αρντιλες. Ενα παιδι σκασμενο απο την πιεση ειναι που ζει πολυ μακρια απ¨το σπιτι του και του ζητανε να παραστησει τον Μεσι. Η χθεσηνη του αντιδραση δειχνει οτι κουβαλαει βαρος μεγαλο για τις δυναμεις του. Να τα βλεπουν αυτα εκεινοι που μιλουν με ελαφρια σκεψη για μια ομαδα που το περιφημο προτζεκτ μπαζει απο σαραντα παντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − eleven =